Oulu

Oulun keskusta esittää kau­pun­ki­pyö­riä

Keskustalaiset valtuutetut ovat sitä mieltä, että Oulusta puuttuvat edullisesti lainattavat pyörät. KUVA: Heikki Uusitalo
Oulu 15.10.2013 14:14 | Päivitetty 15.10.2013 16:57
Mirja Niemitalo

Keskustan kaupunginvaltuutetut Oulussa esittävät kaupunkipyörien käyttöönottoa.

Keskustavaltuutettujen mielestä Suomen parhaasta pyöräilykaupungista puuttuvat pienin kustannuksin vuokrattavat tai lainattavat kaupunkipyörät.

Kaupunkipyörät olisivat aloitteen mukaan hyvä lisä Oulun pyöräily-ystävälliseen katukuvaan.  

Keskustan 17 kaupunginvaltuutettua jätti maanantaina valtuustoaloitteen ensimmäisenä allekirjoittajanaan valtuuston varapuheenjohtaja Mirja Vehkaperä.

Kaupunkipyöristä on tehnyt aloitteen jo viime vuonna Vihreiden valtuutettu Ari Matila.

Lisäys 15.35: Lisätty maininta Ari Matilan tekemästä aloitteesta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (41)

Mielestäni Oulussa lainataan pyöriä todella joustavasti keskustan alueella ja ihan ilmaiseksi. Viimeksi kaksi viikkoa sitten oman pyörän joku lainasi, eivät ole palauttaneet vielä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä olisi aika saada Ouluun saada kaupungin toimesta vuokrattavia polkupyöriä. Muissa kaupungeissa se on ollut mahdollista iät ja ajat. Viime kesänä saimme taas vieraita etelästä. Ihmetys oli suuri, kun kaupungin matkailutoimistosta kerrottiin ettei kaupungilla ole tarjota vuokrapyöriä. Kauniit Oulujoen rannat jäivät suurelta osin näkemättä. Absurdia, että Oulussa on tehty matkailijoita varten mm. nauhoitettuja. matkailuesitteitä nimenomaan pyörillä tutustuttavaksi, mutta onkohan monellakaan matkailijalla oma polkupyörä tullut raahattua mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki asiatko pitäisi julkisenvallan hoitaa? Kyllä Keskusta on nyt iskenyt kirveensä kiveen. Innovatiivisuus pitäisi nyt kohdistaa säästökohteisiin. Kaikki vaatimuksen uusien palvelujen tuottamiseksi verovaroin on nyt lopetettava.

Miksi Keskusta ei esittänyt samalla lainamopoja kaikille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käykää katsoon miten muualla tämäkin juttu on hoidettu, ei tartte keksiä itse ruutia eikä pyörääkään uudestaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ideana loistava, mutta kysykääpä esim. Raahesta, miten on toiminut käytännössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mainosrahoitteiset pyörät kyllä, verorahoitteiset ei kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän tiistain Hesarissa oli uutinen että Helsinkiin suunniteltuja kaupunkipyöriä EI tule. Olisivat olleet mainosrahoitteisia ja niistä ei päästy sopimukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Töttöröö! Ja mitähän lisäarvoa arvon Keskustaaiset ovat ideaan lisänneet?

Viimeksihän 2010 Lintulammen asukastuvalla oli kaupunkipyöräprojekti. Näinköhän kannattaisi tiedustella montako saatiin liikenteeseen ja kauanko meni, että katosivat katukuvasta? Ja pliis teknisiä käytönvalvonta ratkaisuja mietittäessä ei sataa tonnia kankkulan kaivoon. Tosin täällä taitaa asua niin mukavaa väkeä, että jos tiedetään, että lainattu pyörä on jonkun vastuulla, niin *tuillessaan potkittaisiin vanteet vinoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa oli ihan ilmatteeksi lainattavia pyöriä, jotka joku nuorten työpaja(?) kunnosti. Oransseja, otettavissa ja palautettavissa Oulu10:stä. Mutta niin nekin romutettiin tai paiskattiin vesistöihin. Ongelma tietty saattaa olla sekin, ettei tässä kaupungissa ole mikään julkinen palvelupiste auki virka-ajan ulkopuolella mistä niitä pyöriä sitten lainata.

Myös yksi keskustan kupeessa enne majaansa pitänyt pyöräliike vuokrasi huokealla hinnalla kaupunkipyöriä, mutta liekö oli heikko bisness..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehdään baari- pyöriä palautettaessa pyörä telineeseen saapi poletin joka taas vaihdetaan baarisssa tuopposeen, näin pyörät palautuu takaisin tavalla tai toisella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei takulla tule onnistuun! niin kauan ku pyörät ei oo omia ne säretään heti kaikki! ei oo toiminu raahesa ja vielä vähemmän oulusa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunkipyöriä? Eihä täällä saa edes polokea missään... Tai jos polet nii siitä on ilo kaukana tässä kaupungissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hahhahhaa!! -Täällähän on kaupunki täynnä ihan ilmaiseksi "lainattavia" pyöriä... Vai eivätkö edustajat ole perehtyneet pyörävarkaustilastoihin ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulukaapa tänne Osloon opintomatkalle katsomaan miten homma hoidetaan, pyöriä on satoja, ne huolletaan ja ovat aina kunnossa, toimii mainosrahoituksella ja firma hoitaa toiminnan, kortti maksaa 12,50 € /vuosi, sillä saa lainata pyöriä niin paljon kuin haluaa. Toimii magneettikortilla ja lainaaja on vastuussa pyörästä siihen asti kun se on palautettu. Telineitä niille on ympäri kaupunkia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

oslosa toimii, entä oulusa...?? täälähä rikotaan kaikki, kuinkahan pöörien kävisi. sinänsä erittäin hyvä idea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä se on mainosfirman bisnestä ja on niitä pyöriä ollut jo ehkä kohta kymmenisen vuotta, laajentavat vaan, siis kai sen täytyy olla kannattavaa.
Googlaapa bysykkel oslo, Cleas Channel täällä sitä pitää, ei tosin ole kuin norjankieliset sivut mutta siitä ymmärtää jotain välttävälläkin pakkoruotsinkielellä ja voi katsoa kuvia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt Vehkaperä ja kumppanit korvalääkärille karistelemaan vaikut pois.

Oulussa pitäisi säästää rajusti eikä tällainen hihhulointi auta asiaa. Vai onko rahapulasta puhuminen sittenkin vain kepulien ja kokkareiden taktinen veto Osuuskauppa Pärinän tukemiseksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höh, eihän me olla saatu vielä niitä puhuvia patsaitakaan Hupisaarille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (41)

Uutisvirta

46
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
41
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
26
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
14
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
11
Analyysi: Saksan jättimäinen ilmastopaketti sai monet pettymään – Näin uudistus vaikuttaa Suomeen
10
Tulikorit ja -padat yleistyvät kotipihoilla, mutta mistä puut? Polttopuiden hinnoissa ja laadussa on isoja eroja
10
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

133 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi et halua maksaa veroja?

Jos elät työmarkkinatuella, sinun veroprosenttisi on -100. Kaikki, mitä saat, on toisten maksamia veroja. Itse et maksa ... Lue lisää...
Backstreet Boys

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image