Oulu

Oulun kaupunki: Torihotellin ra­ken­ta­mis­vel­vol­li­suusai­kaan haettava jatkoaikaa

Torihotellin työmaan aloituskokous pidettiin torstaina. KUVA: Pekka Peura
Oulu 23.5.2019 15:08
Helge Murtovaara

Oulun kaupunki vaatii, että torihotellin rakentamiseen ryhtyvän on haettava jatkoaikaa maanvuokrasopimuksen rakentamisvelvollisuusaikaan 31. toukokuuta mennessä. Torihotellin työmaan aloituskokous pidettiin torstaina.

Oulun kaupungin yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki muistuttaa, että rakennuslupa ja maanvuokrasopimus ovat kaksi eri asiaa. Rakennuslupa on kunnossa, mutta maanvuokrasopimuksessa on ehto, joka ei tule täyttymään.

– Se perustuu kaupunginhallituksen tekemään päätökseen tämän hankkeen osalta. Jatkoajan osalta tehtiin maanvuokrasopimus, jossa sovittiin neljän vuoden rakentamisvelvollisuusajasta, joka hotellin osalta umpeutuu 12. kesäkuuta, Matinheikki selventää.

Päätöksenteko asian osalta etenee siten, että yhdyskuntalautakunnan kokoukseen asia menee 11. kesäkuuta.

– Päätöksen rakentamisvelvollisuuden jatkoajasta tai maanvuokrasopimuksen purkamisesta juhannuksen jälkeen tekee kaupunginhallitus 24. kesäkuuta, Matinheikki sanoo.

Torihotellia Ouluun kaavaileva MPG Services Oy on toimittanut Oulun kaupungille sen pyytämän selvityksen torihotellin tontin maankäytöstä.

Torihotelli on ollut vireillä jo yli 10 vuotta. Maanvuokrasopimuksen mukaan hotellin pitäisi olla valmis jo 12. kesäkuuta. Rakennuttajan mukaan maarakentaminen on jo alkanut.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (91)

Oulu tarvitsee isomman kauppahallin. Väkiluku on moninkertaistunut vanhan rakentamisen jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi pitäisi, kun nykyisessäkään kauppahallissa ei ollut kuin kourallinen asiakkaita?
Toista se on Helsingin Hakaniemen kauppahallissa, jossa kävijöitä riittää. Näitä määriä, jos olisi oulussakin, niin voisi vaatia isompaa hallia, mutta nyt ei.

Hakaniemen kauppahalli ei ole evakkotilassaan kärsinyt kävijäkadosta, sillä hallissa vieraili viime vuoden aikana kirkkaasti yli miljoona kävijää.

Kauppiaat siirtyivät kauppahallin vieressä sijaitsevaan evakkohalliin tammikuussa. Hallin alkuvuoden luvut puuttuvat, sillä kävijälaskuri otettiin käyttöön vasta toukokuussa. Mutta jo touko–joulukuun välillä hallissa vieraili 907 148 asiakasta.

Evakkohallin keskimääräinen viikkokävijämäärä on ollut noin 28 000–30 000. Joulua edeltävällä viikolla hallissa elettiin varsinaista sesonkia, kun ovilaskureiden mukaan asiakkaita kävi viikon aikana jopa yli 55 000. Edeltävän eli viikon 50 asiakasmäärä oli reilut 29 000.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko sinulla antaa myös Tampereen sekä Turun kauppahallin käviämäärät?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi pitäisi? Otin esimerkkinä ainoastaan Helsingin Hakaniemen hallin tioedot. Haluatko mahdollisesti kaikkien Suomen kauppahallien kävijämäärät tietoosi? Siinä tapauksessa ole hyvä ja etsi.
Mutta esim. Turun kauppahallin kävijämäärä on n.30 000 kävijää viikossa.
Tampereella suurin piirtein sama määrä, vaikkakin liikkeistä 40% on kahvioita ja se ei kerro silloin hallissa ostoksia tehneiden määriä.
Loppujen kauppahallien kävijämäärät voit siis selvittää itse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muodon vuoksi maita siirtelee se kaivinione siellä aitauksessa. Ottakaa lupa pois siltä huijarilta vaikka lakiteitse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen samaa mieltä kanssasi, kun kuulin Hallikaisen viimein sanoneen, että työt alkavat hotellin osalta, mieleeni tuli, että muodon vuoksi tosiaan tekee jotain siellä, kun on "painetta" kaupungin puolelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään jatkoaikaa enää, sitä on ollut Hallikaisella tarpeeksi. Uudet suunitelmat tuolle tontille, kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mutta tästä voi kuitenkin päätellä että vuokrat juoksee jo kaupungin suuntaa, muistaakseni viisinumeroinen luku joka vuosi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rehellinen ja rakentava ehdotus: alue tasataan, päällystetään asfaltilla ja pyhitetään autojen i l m a i s e k s i parkkipaikaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko kaivinkone tuolla aidan takana vedätystä? Outoa, jos kaupungilla ei ole mahdollisuuksia saada kunnon tietoa projektisuunnitelmasta, puhumattakaan siitä että siihen voisi vaikuttaa. Kyseessä on sentään Oulun kauppatori, ei mikään Perttulankulma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää tehkö samaa virhettä kuin Valkean kesäkadun kanssa. Kansa ei halua tuota hotellia ja jos se kaikesta huolimatta tulee saatte kuulla siitä lopun ikänne,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinä et olekaan kansa ja minä sekä moni toinen halutaan hotelli tuohon rumaa toria kaunistamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei hotellia tuohon kohtaan! Perukaa äkkiä se sopimus, nyt on hyvä syy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt Kaupunginpäättäjiä vedetään nenästä ja hävettää olla äänestänyt. Kaupunginhallituksen tulisi keskeyttää hanke niin rannankäytöstä, kuin hotellihankkeesta. Kauppahallin remonttikin jo osoittaa noloja asioita päättäjien suuntaan. Kyseinen kortteli, elikkäs Torinranta on hallitsettoman kaaoksen keskellä. Uimalaitos Torin rantaan on torso, jos ei lokkeja teloiteta. Nyt jo Rotuaarille yltävä lokkipaljous on ongelma luudan kanssa hätyyttelevien yrittäjien murheena. Lokit on ongelma, jos ruokaa on tarjolla ja se on helposti nähtävissä, tai koettavissa, jahka rannassa ilman teltansuojaa syöt. Torihankkeille PISTE ja uusia ajatuksia kehiin, nyt kun juridiikkakin on puolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä siitä maapalasesta pitää vuokraa maksaa? Joko siinä on vuokranmaksukausi alkanut? MinullKin on siihen hyviä liikeideoita. Enkö kelpaa? Miks pitää ainaolla jonku ex-nokialaisen ex-nokiaöainen kaveri?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (91)

Uutisvirta

11:55
Merivartiostot suorittavat tehostettua vesiliikennevalvontaa tänäkin juhannuksena – muistathan nämä asiat, ennen kuin lähdet vesille
11:44
Mykkäklassikoita livemusiikin kera Valveella elokuussa – Chaplinin Kultakuumekin saa monitaiteellisen säestyksen
11:34
Mikkelin rajua koulupaloa tutkitaan tuhopolttona – tutkinnanjohtaja tyynnyttelee somehuhuja
11:32
Kiinan Xi matkusti Pohjois-Koreaan tapaamaan Kimiä, Yhdysvaltain Trump haluaa kuulla uutiset pian Xiltä itseltään
11:19
Poliisi: Suomeen salakuljetettiin Venäjältä susia, joita käytettiin siitostoimintaan koirasusitilalla
11:10
Iran sanoo pudottaneensa amerikkalaisen lennokin Iranin alueella – USA:n mukaan isku tapahtui kansainvälisessä ilmatilassa
11:01
Suomalaisten kesälomabudjetti on kyselyn mukaan 1 200 euroa, suunta alaspäin – "Ensi vuonna lomabudjetit saattavat taas nousta"
49
Tuppuraisella liki 400 000 euroa asuntolainaa, Kulmunilla lainaa 100 000 euroa – Harakalla muhkea osakesalkku ja sijoitusasuntoja
31
Päivi Räsänen arkkipiispa Luoman sateenkaarisuvaitsevaiseen vastaukseen: "Pride-liikkeen ideologiaa ja kirkon arvopohjaa mahdotonta sovittaa yhteen
21
Hagelberg uskoo: Stockmannin entisiin tiloihin syntyy monipuolinen kauppakeskus – ”Pekurin korttelin kehitys tärkeää koko keskustalle”
20
IL: Riitta-Liisa ja Toni Roponen muuttavat Ida-tyttärensä kanssa Haukiputaalta Yhdysvaltoihin – Toni Roponen Denverin yliopiston hiihtovalmentajaksi
17
Alman mittaus: Perussuomalaiset selvästi suosituin puolue
11
HS: Harkimon liike aikoo rekisteröityä puolueeksi – "Tiedän ja ymmärrän, että tästä tulee kritiikkiä"
11
Lehto Group käynnistää neljä rakennushanketta ympäri Suomea – pohjoisin paikka Utsjoella, projektien arvo yhteensä 27 miljoonaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

UV-säteily on voimakasta Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. UV-indeksin arvo on 6.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

On kukkia
Lukija

Uusin lukijakuva

oulu
mällinen h

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image