Oulu

Oulun kaupunki riitauttaa Siikalatvan ja Mehiläisen ter­veys­a­se­ma­suun­ni­tel­mat

Siikalatvan kunta on kertonut perustavansa terveysaseman Oulun Mehiläisen tiloihin. KUVA: Janne-Pekka Manninen
Oulu 1.12.2017 12:12 | Päivitetty 1.12.2017 12:24
Kaleva

Oulun kaupunki riitauttaa Siikalatvan kunnan Oulussa järjestämät terveyspalvelut.

Siikalatvan kunta on perustellut terveysaseman avaamista työssäkäyvien siikalatvalaisten mahdollisuudella käyttää terveyspalveluita Oulussa. Terveysasema toimisi myös päivystysvastaanottona.

– Todellisuudessa siikalatvalaisten palvelujen käyttö tulee olemaan erittäin vähäistä, Oulun kaupungin tiedotteessa sanotaan.

Mehiläinen tavoittelee uuden terveysaseman asiakkaiksi myös oululaisia ja ympäristökuntien asukkaita. Koska kyseessä on julkisen palvelun asema, Mehiläinen voi laskuttaa käynneistä asiakkaiden kotikuntia.

Tiedotteen mukaan Siikalatvan kunta ja Mehiläinen eivät ole olleet suunnitelmistaan millään tavalla yhteydessä Oulun kaupunkiin.

Oulun kaupunki kertoo selvittäneensä julkisuudesta tulleiden tietojen perusteella sekä sosiaali- ja terveysministeriön että valtionvarainministeriön näkemyksiä kyseisestä menettelystä. Samanlaista liikehdintää on myös muissa suurissa kaupungeissa.

Ministeriöistä saatujen tietojen perusteella Oulun kaupunki kertoo riitauttavansa Siikalatvan kunnan menettelytavan julkisen terveysaseman perustamiseksi Ouluun.

– Kaupunki ei tule hyväksymään ja maksamaan kustannuksia, jotka aiheutuvat oululaisten palveluista Mehiläisen yksikössä, tiedotteessa sanotaan.

Oulun kaupunki lähestyy henkilökohtaisesti niitä Oulun asukkaista, jotka ovat mahdollisesti jo ilmoittaneet terveysaseman valinnan vaihdosta Siikalatvan terveyskeskukseen ja ilmoittaneet siitä myös Oulun kaupungille.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (361)

Olisi aika pistää rauhallinen mielenosoitus Mehiläisen ovelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, että vihdoinkin herätään tukemaan oman kunnallisen palvelun säilymistä edes Oulussa. Muutoin isot firmat valtaavat markkinat -ja se vasta tuleekin veronmaksajille kalliiksi. Jättifirmat eivät ole mitään hyväntekeväisyysjärjestöjä, jotka tekevät työtä halvalla. Ja kuka viulut lopulta maksaa? Me kaikki tietysti. Se on päässyt jostain syystä unohtumaan tässä sote-huumassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululaisia on listautunut naapurikuntiin. Kempeleeseen ja Liminkaan toimivampien palveluiden perässä. Pitäiskö siihenkin tehdä lakiin pykälä jolla se tehdään laittomaksi oululaisten osalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

JA NÄIN, SOTE ELÄKÖÖN!! HEHEHEE, vain hölmölandiassa tämä on tämmöinen mahdollista, tässäkin tapauksessa näkee mikä tästä sos hallituksen SOTESTA TULI; kuin suoraan HÖLMÖLÄISTEN KIRJASTA , toisesta päästä kun leikataan matosta ja laitetaan se toiseen päähän niin sillähän se matto kasvaa lisää pituutta, kaikki on tästä varmasti samaa mieltä eikö nii

vellit, puurot ja kirnupiimät on saatu sekaisin ja onnellisesti MALLLILLEEN!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa on jo pitkään ollut toiminnassa 2 Mehiläista, toinen Linnanmaalla ja toinen Kauppurienkadulla, aivan kaikkien asiakkaiden valittavissa. Ei kaupunki ole niiden toimintaa yrittänyt estää. Nyt kun Siikalatva Mehiläisen suosituksesta haluaa muuttaa tuon Kauppurienkadun toimipisteen sivutoimipisteekseen, ei kaupunki sitä voi hyväksyä suurempien kulujen vuoksi.
On väärin väittää, että Oulu halua estää Mehiläisen tulon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No voi voi! Oululaisten veronmaksajien rahoilla voi tietysti riitauttaa minkä asian tahansa, sama se, tuli voitto tai tappio, maakunta maksaa eikä mutise, kukaan ei kysele perään, paljonko asianajajat nettoavat.
Ja minä kun jo luulin, että olisi saatu kaupunkiin oikein kunnon terveyskeskus. Nyt asiat ainakin lykkääntyvät, toivottavasti palkatut asianajajat ovat kuitenkin oululaisia ja maksavat veronsa tänne (siis jos maksavat).
Muuten, siirtämällä Oulun terveyskeskus vielä jonnekin kauemmaksi, esim. Siikalatvan alueelle, potilaspaineet helpottuisivat, aikaa jäisi enemmän palavereille, koulutukselle jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ens viikolla voit siirtää tk asiointisi Mehiläiseen.
Riita laskusta käydään hallinto-oikeudessa kuntien välillä aikanaan.
Häviäjä maksaa laskut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mites toi Mehiläisen bonus systeemi? Tuleeko lääkäreille enempi bonuksia jos tekee enempi leikkauksia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Oulunkaupunki puuttukaa kaikkeen, missä on mahdollista , että kaupungin rahat valuvat ulos. Hyvä , että tämäkin asia tuli esille, kommentoinnin määrästä katsoen tätäkin keskustelua tarvitaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kieltäytyykö Oulun kaupunki maksamasta myös Kempeleen terveyskeskuksen käytöstä tulevat kustannukset? Olen jo ajat sitten käyttänyt valinnanvapautta ja listautunut Kempeleeseen parempien terveyspalveluiden takia. Ja tiedän, että Kempeleessä on meitä oululaisia muitakin. Huippupalvelut verrattuna Ouluun. Eiköhän Oululla nyt olisi peiliinkatsomisen paikka ja edes yrittää hoitaa omat asiansa kuntoon. Nythän ovat valtakunnallisesti joutuneet naurunalaiseksi oman osaamattomuutensa ja tehottomuutensa takia. Ja siihen päälle vielä lähtevät riitauttamaan oman toimintansa aikaansaannoksia. Hohhoijaa....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä ei ole mitään lainvastaista. Kempeleen tk kohta täyttyy oululaisista;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun kapungin turha esittää isoa, omat on ratkaisunne. Perheestämme kaksi nuorta muutti Ouluun, mutta valitsivat heti Kempeleen terveyskeskuksen hyvät ja joustavat palvelut. Täysi katatrofi Oulun palveluissa. Asiakasta pompotettiin kuudella luukulla. Tervetuloa Mehiläinen ja Hyvä Siikalatva, palvelette hyvin kuntalaisianne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun seuraa Oulun kaupungin yleistä verovarojen käyttöä niin Oulun kaupunki käyttää holtittomasti verovaroja, joten tässä riitauttamisessa ei voi olla kyse Oulun kaupungin tehokkuus tavoitteista ja säästämisestä. Ilmeisesti Oulun kaupungilla on menossa omat rahapeli suunnitelmat josta moni tulisi hyötymään. Olisiko sitten syynä se että Oulu petaa jollekin muulle yksityiselle terveyskeskukselle tuottoisaa sopimusta. Nyt Oulun kaupunki veti herneen nenään kun suunnitelmat menevät pilalle kun Siikalatvan terveysasema vie kaikki asiakkaat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kunnat ja kaupungit älyää alkaa kilpasille, ne perustavat kohta itse terveysasemia niiden kuntien alueelle mistä on saatavissa parempaa tuottoa kuin oman kunnan alueella on mahdollista. Ääritapauksessa jos kisa menee oman kunnan alueella liian tukalaksi, kunta voi lakkauttaa omat terveysasemansa omalla paiklakunnallansa ja lyödä pystyyn uusia terveysasemia alueille joissa on terveitä ja hyvätuloisia ihmisiä. Sekö olikin koko soten idea?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä tuolla on parkkipaikka jos taksilla ja pyörätuolilla pitäisi lääkärille päästä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiku tää on vaan terveille ihmisille. Mehiläinen hyödyntää valinnan vapauttaan hieman etuajassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

on parkkipaikkoja ja hissillä suoraan terveyskeskukseen. Helppoa ja kaupunki maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sote = hyväosaisten ohituskaista terveydenhoitoon. Ennen on pitänyt maksaa itse, jos on halunnut jonot ohittaa, nyt maksaa yhteiskunta! Yksityisellä, rikas, voidaan aina ottaa jonon ohi, jos sinne sattuu eksymään tavan ihmisiä, eikä tarvitse perustella mitenkään ja kenellekkään ohitusta! Tätähän se Oulun halu rajoittaa valinnanvapautta tarkoittaa!!
Aukaiskaa nyt silmänne, hyvät ihmiset, teitä vedätetään ja viedään kuin pässiä likassa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (361)

Uutisvirta

30
Koiteliin suunnitellaan uutta rakennusta – mukana ravintola, kokous- ja juhlatilat sekä saunatilat
26
Kysyimme: Miksi dieselin hinta on jo sama kuin bensiinin?
25
Oulun kauppahallissa vuodenvaihteen jälkeen alkava remontti venyy jouluun – hallissa odotetaan kiihkeästi ratkaisuja
23
Talviaika ja kesäaika saavat lähes yhtä suuren kannatuksen – ministeriö julkaisi tasaisen kellojensiirtokyselyn tulokset
20
Menot halutaan yhdessä kuriin – Oulu ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri selvittävät kustannustehokkuuden lisäämistä
13
Kunnianpalautus ammatilliselle koulutukselle – nyt tarvitaan asialliset tasokorotukset oppilaitoksien rahoitukseen Lukijalta
9
Taistelu irtisanomislakia vastaan jatkuu – JHL:n lakko näkyy muun muassa siivouksessa, ruokapalveluissa ja kiinteistöhuollossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tämä jupakka jää historiaan esimerkkinä jääräpäisyydestä ja kollektiivisesta tyhmyydestä.

Tenava, olisit lainannut tämänkin Korkmanin sanomasta: "työtaistelu- toimiin on ryhdytty kevyin perustein ja osin poliit... Lue lisää...
Demokratian tekijä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image