Oulu

Oulun kaupunki palkkaa vakituisia sijaisia kotihoitoon ja Oulun kau­pun­gin­sai­raa­laan

Oulu 24.3.2020 21:15
Mari Molkoselkä

Oulun kaupungin hyvinvointilautakunta on päättänyt palkata 12 uutta vakituista sijaista. Kuusi sairaanhoitajaa Oulun kaupunginsairaalaan ja kuusi lähihoitajaa kotihoidon Resurssipooliin.

Syitä ovat hyvinvointipalveluiden esimiesten työpanoksen kohdentaminen muuhun kuin rekrytointitehtäviin. Myös sijaisten saatavuuden epävarmuus ja jatkuvan perehdyttämisen tarve vähenevät vakituisilla sijaisilla.

Hyvinvointilautakunnan mukaan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten saatavuus on muuttunut haastavammaksi viimeisen vuoden aikana. Erityisen hankalaa on ollut hankkia työntekijöitä lyhytaikaisiin sijaistarpeisiin.

Henkilöstön saatavuusongelmat ovat johtaneet siihen, että esimiesten työajasta suuri osa kuluu sijaisten hankintaan. Sen takia esimiesten hyvinvointi on alentunut.

Päätös palkata vakituisia sijaisia antaa johdolle mahdollisuuden panostaa johtotöihin ja omasta ja työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtimiseen.

MAINOS

Kommentoi

MIKSSI KALEVA EI KERRO OULUN KORONATILANTEESTA. PALJONKO TESTATTUJA ,SAIRASTUNEITA JNE. THL MUKA KIELTÄÄ OLEMMEKO DIKTATUURIN OHJAILUSSA. KYLLÄ ME KESTÄMME KUULLA,OLEN IÄKÄS, SAIRASTAN KOTONA,KAIKKI TERVEYDENHOITO ON KIELLETTY MEIKÄLÄISELTÄ.VANHAT ON TARKOITUS LAKAISTA JÄTTEISIIN ,ETENKIN JOS ELÄKE EI OLE SOPIVAN KOKOINEN. LUOTIN AIKAISEMMIN KALEVAAN,EN ENÄÄ,KOSKA EI UUTISOI ENÄÄ VAPAASTI.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rankkaa hommaa kotihoidon puolella, kun ei opi asiakkaita juuri ollenkaan, saati tuvan tapoja. Päivä siellä, toinen tuolla. Navigaattori tärkeä kaveri.
Todella tärkeitä nämä vakituiset sijaiset, tulevat silloin kun joku sairastuu. Jos sattuu siis olemaan vapaana. Johonki maailman aikaan oli kolme per päivä. Eli 3hoitajaa voi olla yhtä aikaa pois, koko pohjoispuolen kotihoidosta. Jos enemmän, on alimiehitys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehtävänimikkeen epäselvyydestä huolimatta tämä on ehdottomasti tarpeellinen ja kannatettava päätös. Peukut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otetaanpa seuraavat kohdat esille; "esimiesten hyvinvointi on alentunut ja esimiesten työajasta suuri osa kuluu sijaisten hankintaan".
Johan palkataan lisää porukkaa kun pomojen hyvinvoinnista kyse, mutta eipä lisää palkata kun tavan duunari sitä pyytää. Kyllä ei esimiehet sijaisia hommaa vaan sen tekee työntekijät muiden töiden ohella, näin ainakin hyve alueella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virka-ajan ulkopuolella, sekä viikonloppuisin on hoitajan hankittava sijainen sairastuneen tilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinne vain, jos jaksaa sitä kolmivuoro työtä. Aika on perheeltä ja yhdessäololta pois. Jos hoitajia etsii rekrytointi kannataa kääntyä tinderin puoleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seka sisältö olennainen tieto jäi pimentoon.Tuntimääräinen työaika jäi pimentoon ainut järkevä minimi työaika 75 rosenttia koko työajasta. Muuten tulee hyväksikäytön makua

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin toimittu. Sairaanhoitoon pitää nyt panostaa. Tuntuu siltä, että Oulun kaupunkin suhtautuu vakavasti tähän tilanteeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Resurssipoolin hoitajat eivät ole sijaisia. He ovat kotihoidon hoitajia siinä missä muutkin. Heidät ohjataan ympäri Oulua sinne, missä on tarvetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska Oulun kaupunki palkkaa terveydenhoitajia, jotka voisivat hoitaa ennakoivaa terveydenhoitotyötä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ouka on tunnetusti ruohoporukan polkija.
Pikkupäälliköt, väliportaan päälliköt, ylemmän parinkolmen tason päälliköt (organisaatiokaavio huom!)
ovat turvassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoittanee sitä, että siirtyvät talon sisällä tarpeen mukaan eri osastoille, ja kotihoidossa myös eri paikkoihin. Tämmöinen jäjestely olisi tarpeen muuallakn hyvinvointipalveluissa, on jatkuva pula työntekijöistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo näitä kutsutaan nykyään varahenkilöiksi. He ovat siis vakituista henkilöstöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä tarkoittaa vakituinen sijainen? Vai ollaanko näin alhaalla oikeasti terveydenhuollon ammattilaisten arvostuksessa? Miksi ei voi olla vakituinen terveydenhuollon ammattilainen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vakituinen sijainen on työsuhteessa Oulun kaupungilla täydellä viikottaisina tuntimäärällä.
Hänen työpaikkansa toimipiste on vaihteleva.
Hän menee sijaiseksi jonkun esimerkiksi Tuiran terveyskeskuksessa sairastuneen henkilön tilalle.
Ja Esimerkiksi seuraavalla viikolla Johonkin eri paikkaan.

Hänellä on siis vakituinen työsuhde, mutta hän toimii eri toimipisteissä sijaisena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä ei nyt mainita terveyskeskuksen sijaisia, vaan kotihoidon ja kaupunginsairaalan sijaisten tehtävät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkään ammattiliiton työehtosopimus ei tunne käsitettä "vakituinen sijainen"???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7:57
Päivän kotoiluvinkki: Tällainen on marttojen kotivara – ruokaa koko perheen tarpeisiin ainakin 72 tunniksi
7:00
Päivän leffapoiminnat: Taiteilija kipuilee sosialismin pakkopaidassa – Andzrej Wajda latasi viimeiseen elokuvaansa asennetta
7:00
Enkeli pelastaa itsemurhaa yrittäviä – nuorten nettisarja liittyy projektiin, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä psyykkistä pahoinvointia
7:00
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7:00
Ruoan verkkokauppojen kotiinkuljetuspalveluiden kysyntä on kasvanut viime viikkoina ruuhkaksi asti – Keskon verkkokaupan myyntijohtaja: "Tavallisen kuukauden tilausmäärä on tullut viikossa" Tilaajille
6:30
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
6:16
Kalevan koiranpentulive – katso, mitä kahden viikon vanhoille pennuille kuuluu keskiviikkoaamuna
23
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
10
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
7
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
3
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
3
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
2
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
1
Korona pelastaa Oulun yliopiston – jälkihoito tulee yhteiskunnalle niin kalliiksi, että tällä vuosikymmenellä rakennetaan vain ihan välttämättömiä Lukijalta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image