Oulu

Oulun kaupunki päätti päiväkoteja koskevista uu­dis­tuk­sis­ta: asia­kas­mak­su­jen tulorajat nousevat, Hiukkavaaraan perustetaan uusi päiväkoti

Subjektiivinen varhaiskasvatusoikeus astuu uudelleen voimaan 1.8.2020 alkaen, mistä johtuen varhaiskasvatus tulee tarvitsemaan lisätiloja. Kuvituskuva. KUVA: Pekka Peura
Oulu 21.1.2020 21:44 | Päivitetty 21.1.2020 21:47
Pekka Rahko

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen määräämisessä käytettävät tulorajat nousevat Oulussa. Tulorajat määräytyvät perheen koon mukaan, ja myös euromääräinen muutos tulorajojen nostamisessa vaihtelee. Esimerkiksi nelihenkisen perheen tuloraja nousee 3 080 eurosta 3 129 euroon.

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen kuukausimaksu määräytyy perhekoon mukaan maksuprosenttina tulorajan ylittävistä perheen kuukausittaisista bruttotuloista.

Sivistys- ja kulttuurilautakunta päätti nostosta tiistain kokouksessaan.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaan varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen tulorajat tarkistetaan joka toinen vuosi yleisen ansiotasoindeksin mukaan ja varhaiskasvatuksen maksujen euromäärät opetustoimen hintaindeksin mukaan.

Tilapäisestä varhaiskasvatuksesta perittävät maksut eivät perustu perheen tuloihin eivätkä perhekokoon, vaan ovat kertakorvauksia käytetystä ajasta. Lautakunta päätti pitää ennallaan tilapäisestä varhaiskasvatuksesta ja kerhoista perittävät maksut.

Kasvaneen palvelutarpeen vuoksi Hiukkavaaraan perustetaan uusi päiväkoti. Subjektiivinen varhaiskasvatusoikeus astuu uudelleen voimaan 1.8.2020 alkaen, mistä johtuen varhaiskasvatus tulee tarvitsemaan lisätiloja.

Sivistys- ja kulttuurilautakunnan vuokrauspäätöksen mukaisesti uusi päiväkoti sijoittuu Hiukkavaaran alueelle osoitteeseen Kunniamarssi. Uudessa päiväkodissa aloittaa viisi lapsiryhmää ja toiminta alkaa 1.8.2020.

Päiväkodin nimeksi esitetään Soittajakankaan päiväkoti.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Hyvä kun tulee uusi päiväkoti .koko alueen päiväkodit täynnä joten uusi päiväkoti tulee tarpeeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Konsultin(Perlacon) laskemat säästöesitykset otettu huomioon? Tuon kokoomustaustaisen firman mukaan entisistäkin päiväkodeista osa jouttaa pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun kaupungilla pitäisi tarkastaa tehtäviä ja työnkuvia .Palkka juoksee työpanos 50%.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä ensimmäinen eripurainen varhaiskasvatuksesta, ettei vain itse joutaisi töitään tekemään toisia vahatessa... Ei käy teitä kateeksi ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvitse lapsiperheiden valittaa että heitä ei huomioida ja siksinei lapsia tehdä! Päivähoito-oikeus kotona olevien vanhempien lapsille (ja saavat pitää hoidossa aamusta iltaan)ja maksurajojen höllentäminen. Siinä on etuja kerrakseen!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa on niin kallista että lapsilla ei voi rahastaa. Pelkästään synnytys maksaa satoja euroja synnyttäjälle puhumattakaan kuinka paljon rahaa menee jo raskausaikana raskausvaatteisiin ja mahdollisiin poliklinikka maksuihin jos raskaus vaatii tarkempaa seurantaa. Tämä yksistään saattaa jo tulla maksamaan sen tonnin toistakin. Eipä kannata kadehtia nyky vanhempia ennenkuin tekee laskelmia. Lapsilisät ei mihinkään eikä niillä rikastu. Ruoka ja asunnot jo niin kalliita, että rahan takia lapsia ei kukaan nykyään tee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu ICT ulkoistamalla saadaan 50 M€ säästöt seuraavan 5 vuoden aikana, ei tarvitse säästää päivähoitomaksuista penniäkään.. Oulu suojatyöpaikkoja täynnä valitettavasti!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu ICT -nimistä firmaa ei ole ollut viiteen vuoteen (nykyisin se on Partnera). Eikä sitä voi "ulkoistaa", koska se on erillinen firma (kaupungin osaomistama toki, osakkeethan voi aina myydä mutta se ei ole mitään "ulkoistusta"). Tässä varmaan tarkoitetaan jotain kaupungin IT-palvelujen ulkoistamista? Muutenkin tuntuu että kirjoittaja ei oikein tiedä mistä puhuu; uutisessa ei puhuttu mistään "päivähoitomaksuista säästämisestä" vaan tulorajojen korotuksesta, joka ei ole säästämistä vaan tietää päinvastoin kaupungille lisää menoja, kun entistä harvempi perhe maksaa päivähoidostaan maksimimaksua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Soittajakangas, vaan Soittajankangas. Kuitenkin suomenkielessä vielä näitä päätteitäkin on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään järkeä nostaa tulorajoja, kun kaupungin budjetti miinuksella.
Älysovellus oli hyvä mutta siihen satsatut rahat kankkulan kaivoon kun päättivät lopettaa sen käytön. Äly älä jätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungin it hankinnoista ja ihme Äly projektejä järkeistämällä saisi säästöjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan ei ajattele meitä kouluja käymättömiä pienituloisia, jotka elävät kädestä suuhun, aina vaan ollaan tulorajoja nostamassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä logiikka maksurajan nostolla on? Kaupungilla on rahat loppu, joten tuota rajaa pitäisi pikeminkin laskea, että tulisi enemmän maksuja sisään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska keskiluokan verotusta kiristettiin juuri merkittävästi ja ovat jo aiemminkin olleet nettomaksajia. Tulorajojen tarkistus tehty kerrankin oikeudenmukaiseen suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saako 2015 syntyneet 20h ilmaisen hoidon kaudelle 2020-2021? Kuten on jo kaksi viime toimintakautta ollut. Toimittaja vois selvittää ja lisätä tiedon tähän artikkeliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ihan oikeesti Kalevan kirjottaja kirjottanu niin vaikeesti etten minä ainakaan ymmärrä nouseeko se tarhamaksu vai ei?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selvästihän tuo on kirjoitettu, mutta aivan kaikkea ei uutisessa kerrota. Maksun nousu tai pysyminen ennallaan riippuu perheen tuloista. Jos hyvätuloinen perhe maksaa jo nykyisellään maksimimaksua (289 e/kk) niin siihen ei tule muutosta, paitsi jos perheen tulot ovat siinä rajan tuntumassa siten että ylittävät nykyrajan mutta jäävät uuden rajan alle, tällöin voi maksu laskea. Jos taas pieni/keskituloinen perhe maksaa jo ennestään tulojen mukaan määräytyvää maksua, siihen ei tule muutosta (koska uutisen mukaan vain tulorajat nousevat, mutta maksuprosentti pysyy ennallaan).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

24.2.
Janne Kuokkanen joutui kauppatavaraksi – Oulunsalon kasvatti vaihtaa maisemaa päittäin Sami Vatasen kanssa
24.2.
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
24.2.
Tshernobyl näkyy yhä Perämeren pohjassa: raskasmetallien pitoisuudet ovat laskeneet jo montakymmentä vuotta – "Jotakin ollaan merialueilla tehty oikein" Tilaajille
24.2.
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
24.2.
Hildur Larsson ikuisti Lappia upeisiin kuviin yli sata vuotta sitten – tekoälyn ansiosta ne loistavat nyt myös väreissä Tilaajille
24.2.
Jesse Puljujärven esimerkki houkuttaa – jääpallo ja jääkiekko sopivat yhteen ja tekivät yhteistyötä Oulussa pidetyssä turnauksessa Tilaajille
24.2.
Sodankylässä on kolmannes koko maan malminetsinnästä – etsintäinvestoinnit ovat 20–25 miljoonaa euroa ja maanomistajakorvaukset yli miljoona euroa Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

212 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lentoaseman vastuu koronaviruksen tarttumisessa

tuo korona virus hysteria ampuu yli ja kovasti enemmän tappaa normaali infulenssa kausi ihmisiä.pitäs kävellä suojain s... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image