Oulu

Oulun kaupunki luopumassa työ­ter­veys­yh­tiös­tä – kon­ser­ni­hal­lin­to esittää myytäväksi koko osakekantaa

Oulu 21.8.2019 17:54
Kaleva

Oulun kaupungin konsernihallinto esittää, että kaupunki myisi Työterveys Virta Oy:n koko osakekantansa eli 69 prosenttia yhtiöstä. 

Työterveys Virta tunnettiin aiemmin nimellä Oulun Työterveys, jonka Oulun kaupunki perusti yhdessä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa kolme vuotta sitten. Muita omistajia ovat Hailuodon, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Muhoksen ja Tyrnävän kunnat, Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä (NordLab) sekä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä. 

Konsernihallinnon mukaan mahdollisuudet osakkeiden myynnille ovat hyvät. Kaupungin omistajapoliittisissa linjauksissa yhtiön omistamista ei ole arvioitu korkealle.

Oulun kaupunginhallituksen konsernijaosto käsittelee osakkeiden myyntiä ensi maanantaina. Osakekannan myynti edellyttää lisäksi työterveyspalvelujen kilpailutuksen periaatteiden valmistelun. Valmisteltu esitys menee kaupunginhallituksen ja edelleen kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Työterveys Virran omistajien kokous asiasta pidettiin keskiviikkona, ja sairaanhoitopiirin hallitus käsittelee myyntiä maanantaina.

Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 12,9 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 140 työntekijää. Asiakkaita on 26 000.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (38)

Myyntiin vaan. Työterveys on romahtanut uskomattomalle tasolle. Aikoja ei saa ja koko ajan patistetaan terveyskeskukseen. Otin sairaskuluvakuutuksen ja käytän yksityisiä palveluja. Tyhjän saa pyytämättäkin.

Henkilökunnan vika tämä ei ole. Syylliset istuvat ylempänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai tää oo edes totta. Ensin huijattiin pikkukunnatkin liittymään yhtiöön ajatuksella että vältetään isoihin ketjuihin liittyminen ja annetaan tuotot ulkomaisten pääomasijoittajien käsiin.
Nyt myydään ja todennäköinen ostaja on jo tiedossa, alkaa P, C , M tai T kirjaimella. Ja kuka maksaa kasvavat menot - me veronmaksajat. Älytöntä touhua. Täysin käsittämätöntä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin siinä käy kun kaupungin talous on kuralla, että yhtiöitä laitetaan myyntiin. Nyt aletaan odottelemaan mitä myydään seuraavaksi. Onko se Oulun Energia Oy vai joku osa siitä, Oulun Satama Oy tai sitten joku muu Oulun kaupungin osakeyhtiö. Pitäisikö kuitenkin ne menot sopeuttaa tulojen mukaan niin ei tarvi myydä mitään ja alkaa oikeasti karsimaan sitä väkeä sieltä palkkalistoilta ja unohtaa investoinnit mm. Kiikelin saunasysteemiin ja muihin hankkeisiin mitä tässä lähivuosiksi on suunniteltu. Kulttuuripääkaupunkihanke on myös sellainen josta tulee luopua. Ne kaupunkipyörätkin oli turha investointi koska nekin hankittiin siksi kun Helsingissäkin on sellaisia. Sykkelit tulevat maksamaan joka vuosi sievoisen summan. Sopeutaminen tarkoittaa myös henkilökunnan vähentämistä ja Oulun kaupungilla on varmasti väkeä jotka voidan laittaa pois. Väkeä tuli palkkalistoille kuntaliitosten takia ja ainakin esimiesasemassa ja johtavassa asemassa olevia henkilöitä oli niiden liitosten jälkeen liikaa ja niille piti keksiä järkevää käyttöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostaja ei voi olla missääntapauksessa yksityinen taho.
Kuntalaisten palkollisten työterveyshuolto hoidetaan omalla väellä julkisessa terveydenhuollossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joutaa luopuakin! Ikinä ei saa edes akuuttiaikaa samalle päivälle, jos ei ole kyse mistään perusflunssasta, poskiontelo/keuhkoputkentulehduksesta tms. Jos on yhtään erikoisempi hätä, neuvotaan varaamaan aika erikoilääkärille, jolle saa ajan yleensä noin 3 viikon päähän. Tai sitten saa ajan perustyöterveyshuoltoon, mutta ei niin kirveelläkään esim. kuvantamislähetettä.
Niinpä olenkin jo viimeiset 10 vuotta käynyt "Pörriäisessä" ihan omilla rahoittani ja murehduksella kuunnellut kollegoiden valituksia, kun johonkin magneettikuvaukseen tai ultraääneen lähetteen saaminen vaatii 2 lääkärikäyntiä ja 4 viikkoa jonotusta kuviin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistavaa. Sen kengän on nyt alettava viuhumaan. Jostakin kuulin, että Oulun kaupungilla on peräti tuhansia virkamiehiä palkkalistoillaan. Tuohan on täysin järkyttävää meidän kansalaisten rahojen tuhlausta. Ei muuta kuin kilometritehtaalle mahdollisimman paljon virkamiehiä ja virastoja. Ne asiat mitkä jäävät tekemättä, niin se on ainoastaan hyvä asia, että niitä ei tee kukaan. Niin paljon helpompi meillä muilla elää täällä kun ei ole virkamiehet ylläpitämässä sääntöjä ja kaavakkeitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, myydään tämäkin ulkomaalaisomistukseen joka vie voitot veroparatiisiin. Mutta myyjähän ei ole moraalisessa vastuussa ostajan tekosista. Elektroniikkafirmatkin vei duunit Kiinaan eikä ketään oikeasti haittaa. Siellä saa rauhassa saastuttaa ja teettää duunia pienellä palkalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunki voi vähentää tulevaisuudessa työterveysmenoja, kun antaa jokaiselle työntekijälle 100 euron bonuksen, jos eivät käytä vuodessa kertaakaan työterveyspalveluja. Samoin toisen 100euron bonuksen voisi antaa niille, jotka eivät ole päivääkään sairaslomalla. Tuo on yllättävän tehokas porkkana, koska ihmiset ovat keskimäärin melko persoja ylimääräisille tienesteille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos joku iso toimija ostaa enemmistön, niin pistää heti yt:t käyntiin ja tukitoimintojen henkilöstö ja johto saa lähteä, ne kun on yleensä näiden Mehiläisten ym. osalta keskitetty Etelä-Suomeen. Näin Oulun kaupunki edistää työllisyyttä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oukan sivuilta löytyy järkevät perustelut; ” mukaan mahdollisuudet Työterveys Virta Oy:n myynnille ovat hyvät. Kaupan yhteydessä on mahdollista ostaa laadukkaat palvelut kilpailukykyiseen hintaan ja saada lisäksi hyvä korvaus yhtiön myynnistä. Tulevaisuudessa palvelut voivat parantua ja hinta säilyä kilpailukykyisenä, kun palvelut kilpailutetaan säännöllisesti. Työterveyshuollon neljä suurinta yksityistä yritystä kehittävät markkinoita ja palveluita ja hallitsevat tällä hetkellä n. 75 % markkinasta. Isot yksityiset terveydenhuollon toimijat ovat kasvaneet orgaanisesti ja yritysostoin viime vuosina, mutta ovat myös riittävän suuria kehittämään uusia palveluita ja IT-palveluita, mikä vaatii suurta kokoa ja kykyä rekrytoida työvoimaa. Toimintaympäristön digitalisoituminen lisää paineita myös työterveyspalveluiden kehittämiselle ja osana suurempaa kokonaisuutta skaalaetujen kautta toiminnan kehittäminen on mahdollista.

Oulun kaupungin omaisuuserät on arvioitu omistajapoliittisissa linjauksissa strategisen merkityksen ja markkinapotentiaalin näkökulmasta. Omistamisen näkökulmasta Työterveys Virta Oy:n strategista merkitystä ei ole arvioitu linjauksissa korkealle. Työterveys Virta Oy on kiinnostava kohde ostajien näkökulmasta kokonsa ja hyvien asiakkuuksien johdosta.”

Kaikki järkeväti säästetyt veroeurot saavat Iloisen veronmaksajan vieläkin iloisemmaksi:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kaupungin omistajapoliittisissa linjauksissa yhtiön omistamista ei ole arvioitu korkealle."
Onko kaupungin omistajapoliittisessa ryhmässä hieman ongelmia arvovalintojen kanssa? Työterveyspalvelujen omissa käsissä pitäminen pitäisi nimenomaan arvioida korkealle. Meillä on jo esimerkkejä siitä kun terveyspalvelut menevät yksityisiin käsiin. Hinnat tuppaa nousemaan ja varsinkin kun ostajalla on a) piikki auki ja b) hankintaosaamista nollan verran. Onko niin, että Oulun kaupungilla on niin paljon pätäkkää ettei nousevat työterveysmaksut tunnu missään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olen kyllä ollut tyytyväinen Virran palveluihin, tosin sielläkin voisi olla ns.akuuttivastaanotto tai ainakin kiireellinen ajanvaraus voisi toimia paremmin. Yleensä aikaa varatessa joutuu puhumaan automaatin kanssa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (38)

Uutisvirta

20:57
Kaavailtu Baltian lentopalloliiga kiinnostaa suomalaisia seuroja, myös Ettaa – Olli Kuoksa: "Suomen liiga ei ole kehittynyt 25 vuodessa mihinkään" Tilaajille
19:51
Emmi Peltonen lyhytohjelman jälkeen viidentenä EM-taitoluistelussa – "Nyt on magee fiilis etenkin kaikkien hankaluuksien jälkeen"
19:48
Williams ja Osaka katsomoon Australian avoimissa – Federer kuilun partaalta jatkoon
19:40
Vankiloiden toimintamallin mullistus alkaa Hämeenlinnasta: vartijoista valmentajia – "Ei sovi vaarallisille vangeille"
19:32
Ivalossa olevien kiinalaisturistien näytteissä ei ole koronavirustartuntaa – THL: Yksittäiset tartuntatapaukset Suomessakin mahdollisia
19:00
Kommentti: Pudasjärvi ponnisti kuilun partaalta kohti hyvää oloa – nähtäväksi jää, kykeneekö Oulu samaan Tilaajille
19:00
Ole sinnikäs, esiinny omalla riskillä, viritä kuhinaa – oululainen Peltokurki tietää, että elävän yleisön eteen pääsy vaatii bändiltä rutkasti aktiivisuutta, eikä sekään aina riitä Tilaajille
116
Oulussa aletaan jakaa paketteja sähköavusteisella konttipyörällä Armadillolla – pyörä vie alle kolmasosan jakeluauton vaatimasta tilasta
80
Oulun teatterissa huolestuttiin kaupungille konsulttiselvityksessä ehdotetuista satojen tuhansien eurojen leikkauksista – säästöt johtaisivat kurjistumisen kierteeseen, teatterin johto varoittaa
44
Kahden kiinalaisen turistin epäillään kantavan koronavirusta Ivalossa – ylilääkäri: "Voi olla ihan tavallinen tauti"
42
Kauppakortteli Pekurin ylimpään kerrokseen tulee uusi ravintola – ovet avataan maalikuussa
35
Oulun yliopistoon tulee itseohjautuva Toyota, jota hyödynnetään ohjelmistojen kehittämisessä – autossa voi olla jopa 200 miljoonaa riviä koodia
31
Iltalehti: Hallitus valmistelee korotusta lapsilisiin
25
Seitsenkertainen Suomen mestari ja Sotkamon Jymyn pelaajalegenda Jimi Heikkinen liittyy ensi kaudeksi Lipon joukkueeseen ja heti taustaorganisaatioon – "Olen nöyrän innoissani"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mika Niikon yhteyksistä useat kysymykset yhä auki – Orpo väläyttää MTV:llä jo kovia toimia!!

Asetelma on herkullinen. Persut vaati ulkoministeri Haavistoa tilille toiminnastaan. Nyt kieltävät kolmesti omiensa rötö... Lue lisää...
Mielenkiintoista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image