Oulu

Oulun kaupunki ja OAMK houkuttelevat ou­lu­lais­nuo­ria luoville aloille uudella val­men­nusoh­jel­mal­la – hakuaika ohjelmaan elokuun loppuun saakka

Luova Farmi yrittää saada oululaisia nuoria luovan alan tekijöitä pysymään Pohjois-Suomessa. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 14.8.2019 12:10
Iida Ahonen

Oulun kaupunki ja Oulun ammattikorkeakoulu aloittavat syyskuussa uuden valmennusohjelman, jonka tavoitteena on houkutella nuoria oululaisia luoville aloille.

Luova Farmi -niminen ohjelma on kolmen kuukauden pituinen valmennusohjelma 17–29-vuotiaille oululaisille, jotka ovat kiinnostuneet työllistymään luoville aloille.  Valmennusohjelma on tarkoitettu oululaisille nuorille työttömille työnhakijoille

Ensimmäinen valmennus alkaa syyskuun puolessa välissä tuottajuus-teemalla, jonka puitteissa nuoria tutustutetaan tuottamisen eri osa-alueisiin.

Valmennettavilta ei vaadita aikaisempaa kokemusta tai opintoja luovilta aloilta, ainoastaan kiinnostusta ja motivaatiota tuottajan työtä kohtaan.

Nyt käynnistyvän valmennusohjelman lisäksi odotettavissa on myös neljä muuta, eri luoville toimialoille keskittyvää valmennusohjelmaa vuosina 2020–2021.

Ohjelman taustalla on Oulussakin uutisoitu luovan alan työvoimapulasta sekä työvoiman ja työntekijöiden välisestä kohtaanto-ongelmasta. Vaikka Oulu on pitkään ollut muuttovoittoinen kaupunki, se menettää jatkuvasti uransa alkuvaiheessa olevia ja työikäisiä ammattilaisia etelän kasvukeskuksiin. Luovan Farmin on tarkoitus olla osa ratkaisua, jonka avulla nuoria tekijöitä saadaan pidettyä pohjoisessa.

Luovalle Farmille voi hakea perjantaihin 30. elokuuta 2019 klo 15 mennessä hakulomakkeella, joka löytyy osoitteesta www.luovafarmi.fi. Valmennusohjelmapaikkoja on 25, ja valinta tapahtuu haastattelujen perusteella.

MAINOS

Kommentoi

Kun ei hommaa saada mitenkään toimimaan...niin yritetään sirkushuvia:(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ihmeessä tällainen kulttuurialan valmennuskoulutus, joka muistuttaa työvoimakoulutusta?
Tuollaisen koulutuksen perusteella ei töitä heru. Palkattomia harjoitteluita opiskelija kyllä saa tehtäväkseen, mutta oikea työllistyminen... en jaksa uskoa.
Oamkistahan valmistuu kulttuurialan tutkinnon suorittaneita ihmisiä, joten mikä on valmennuksen motiivi? Luulen koulutuksen motiivina olevan, että jatkossa valmennettavat hakeutuvat opiskelemaan Oamkin kulttuuripuolelle. Eli Oamkilla on oma lehmä ojassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin tällähän on vain tarkoitus vedättää maksumiehiä. Huuhaa -koulutus äärimmäisen surkeatasoisena saa jatkua. Suojatyöpaikat tulee saada pitää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaahans... Ja Oulu Game Labille ei löytynyt 100k euroa per vuosi, vaikka pääosa koulutettavista on juurikin tuohon ikäryhmään kuuluvia ja todellakin luovaa alaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hmm, 900 000 euron rahoitus hankkeelle jossa koulutetaan ihmisiä työttömiksi tai ainakin pienipalkkaisiin pätkätöihin. Jos tuo melkein miljoona euroa EU:n ja Oulun kaupungin rahaa olisi käytetty esimerkiksi matematiikan ja fysiikan oppimisen valmiuksien nostamiseen, hankkeelle voisi laskea jonkin järkevän takaisinmaksuajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja mistä työpaikkoja? Tässä käy taas niin, että nämä nuoret pääsevät koulutuksen jälkeen uudelleenkoulutukseen... Älkää menkö tähän vedätykseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo luovan alan työvoimapula on suurinta hevonkukkua ikinä. Ei Oulussa ole työpaikkoja vaan harjoittelijoiden (lue ilmaisen työvoiman) tarvetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

231 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Minäpä nostanki molemmat peukut pystyyn kun keksin hyvän jutun jonka sitte jaan muiden kans. Mitäpä kyttääjänä olet siit... Lue lisää...
Mitäs siihen sanot, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image