Oulu

Oulun kau­pun­gin­val­tuus­to osoittaa lisää rahaa sek­su­aa­li­ri­kos­ten torjuntaan

Oulu 2.4.2019 7:36
Kaleva

Oulun kaupunki haluaa nopeuttaa suunniteltuja toimenpiteitä alaikäisiin kohdistuvien seksuaalirikosten ehkäisemiseksi. Tämän takia Oulun kaupunginvaltuusto päätti maanantaina osoittaa lisämäärärahoja toimenpiteisiin.

Lisämäärärahaa ovat esittäneet hyvinvointilautakunta sekä sivistys- ja kulttuurilautakunta yhteensä miljoonan euron verran tälle vuodelle. Vuoden 2020 rahoitustarpeen 1,418 miljoonaa euroa nämä lautakunnat esittävät osaksi ensi vuoden talousarvioesityksiään.

Edellä mainitut nettokustannukset jäävät pienemmiksi, jos valtio myöntää rahoitusta seksuaalirikollisuutta ehkäisevään toimenpideohjelmaan.

Oulu haki toimenpiteisiin valtiolta rahoitusta koko kustannusarviota vastaavasti 2,418 miljoonaa euroa, mutta hallituksen lisätalousarvion määrärahoista ollaan myöntämässä Oululle 1,85 miljoonaa euroa.

Talousarviomuutokset tehdään oletuksella, että valtion avustusta ei tule. Jos tulee, tehdään uudelleen muutoksia.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Lastenraiskausten torjunta oulussa on aloittamista vaille valmis, rahaakin on saatu palutuslentoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raha pitäisi ohjata ennekaikkea poliisityöhön: seksuaalirikokset ovat hyvin ikäviä ihmisiin kohdistuvia rikoksia ja kiinnijäämisriski näyttäisi olevan niissä aika pieni, ovathan paljastuneet rikokset jatkuneet usein pitkäänkin. Näissä rikoksissa on aina myös uhri, joka voi traumatisoitua pahoinkin, mitänuoremmasta henkilöstä on kyse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahat menevät valtuutettujen tileille kahvipöytäkokouksien verukkeella eikä muuta sitten tapahdukkaan käytännössä kuten ei ole tapahtunut tähänkään mennessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän joku työryhmä perusteta. He sitten lentelevät pitkin maailmaa tutkailemassa, miten asiat on muualla hoidettu. Kohteet valitaan sattumanvaraisesti, mutta kattavasti.
Miami, Florida, New York, Uusi-Seelanti, Australia, Singapore, vain muutaman mainitakseni

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen syntymää äiti kulkee tehostetun terveydenhoidon kontrolleissa. Kun lapsi syntyy, saadaan käyttöön lapsipakkaus ja lapsilisät alkavat juoksemaan. Säännölliset neuvolakäynnit takaavat normaalin kehityksen, ennen kuin siirrytään esikouluun. Sitten alkaakin se kouluaherrus, joka kestää vuosikymmeniä, mutta oppimisesta jälkeen jääneille tarjotaan tehostettua koulutusta. Koulussa kuitenkin saadaan kaikki elämiseen tarvittavat tiedot. Koulussa lapsia tarkkailee, lääkärit, psykologit, kuraattorit, opettaja, vahemmat... ... ja huolestuneet poliitikot ja virkamiehet, sekä sosiaalitoimiston tädit ja naapurit.

Mihin kohtaan tulisi lisätä se opetus, jossa kerrotaan miten suhtautua ihmiskontakteihin. Pitäisikö rahat siirtää suoraan pakolaisten kotiuttamiseen, vai virkamiesten rauhoittamiseen. Joka tapauksessa jokaisella lapsella ei voi olla mukana vartiaa tai poliisia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulostaa huonolta vitsiltä, rahalla estetään seksuaalirikoksia, kertoisiko tämän älynväläyksen saanut, miten?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä samaa ihmettelen aina kun jonkin "vastaiseen työhön" heitetään miljoona tai pari. Summat kuulostavat siltä että rahat menevät yksityisten konsulttien taskuun. Puhuvat mukavia niin kauan kuin rahaa riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululaisen"osaamisen"tuntien,luultavasti rahat tulee menemään ns.vihapuheen kitkentään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jossa taas on suuri riski lisätä ongelmien peittelyä, sen sijaan että ne nostettaisiin esille ja yritettäisiin korjata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahalla paikataan huonoa omatuntoa,omatunto antaa sanoa .Olemme tehneet kaikkemme oulun turvallisuuden eteen.omatuntomme on puhdas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä talo voidaan vielä korjata, perustukset ovat kunnossa eikä hartiapankkitalon puurunko ole laho. Tarvitaan sisua mutta ei raha ole pahasta. Käynnistetään ihmeessä -mii too tyyppinen kampanja. Elikkäs korkeat virkamiehet tekemään konkreettisia esityksiä tilanteen normalisoimiseksi tarkoittaa todellisia hankkeita nopeasti käyntiin; rajat kiinni Itävallan mallin mukaan, karkotukset käyntiin ja kansalaisuuden menettäminen Norjan mallin mukaan, Kelatukien tarkistus käyntiin kaikissa kunnissa ja maksukatto turvapaikanhakijoille Tanskan mallin mukaan, lainsäädäntö ajan tasalle kuten Ruotsissa, asteikon yläpään rangaistukset seksuaalirikoksista kuten Saksassa, kehitysavun leikkaaminen vain todellisiin Suomi vetoisiin hankkeisiin kuten Virossa jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin.

Ensin särjettiin ihan itse talosta kaikki ikkunat keskellä talvea, ja nyt palelee.
Ratkaisuksi keksitään kerjätä rahaa villasukkiin, kalsareihin, pipoihin ja muihin vaatteisiin, ettei niin kovin palelisi.

Tapa tuokin.

Olisiko ennemmin kannattanut olla särkemättä niitä talonsa ikkunoita alun alkaenkaan. Olisi talossa edelleen lämmintä ja mukavaa.

Mitäpä jos käytettäisiin vaaterahat ikkunoiden korjaamiseen. Ennenkuin sataa sisään niin paljon sisään, että koko talo mätänee pilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teille lapsille ei tainnut kukaan aikuinen selittää, ettei rahalla voi ostaa itseänsä tai yhteiskuntaansa ulos jokaisesta tilanteesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahaa tulee nyt joka tuutista, ei vain tiedetä mitä järkevää niillä tehtäisiin! Nykyistä enemmän ei lapsia yhteiskunta voi enää suojella, joten olisiko typerää ajatella, että annetaan lasten kasvatuksesta osavastuu myös vanhemmille ja lähisukulaisille? Jos he eivät siihen kykene, saa siihenkin apua yhteiskunnalta, mutta jonkinlainen kiinnostus pitää vanhemmilla itselläänkin olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20:09
Katso puolueiden kannatus pohjoisen vaalipiireissä sekä koko maassa
20:06
Eurovaalien ennakkoäänet on laskettu: Kokoomus suurin, SDP toisena, keskustalle vaalitappio
19:54
Jännitys kasvaa puolueiden vaalivalvojaisissa – Rinne odottaa sdp:lle viimekertaisia eurovaaleja parempaa menestystä
19:16
Äänestys sujuu odotetun rauhalliseen tahtiin Oulussa – Madekoskella keskimääräistä innokkaampia äänestäjiä, ja värttöläiset nuoret erityisen aktiivisia
19:00
Isä, poika ja huolella entisöity Napapiirin junankeula – Jorma Valkama etsi Kastenwagenia kaksi vuotta: "On mahtava tunne, kun auto on valmis ja katsastettu" Tilaajille
19:00
Monacon GP:ssa kolmanneksi sijoittunut Bottas: Vähän sunnuntaiajelua oli
19:00
Leijonien tie MM-finaaliin - katso kooste turnauksen ratkaisuhetkistä
193
Viestintäjohtajan viesti jäi epäselväksi – Mikko Salmen sopimattomaksi arvioitu kuva piti poistaa hämmentyneiden kommenttien takia
64
Lehdon Oulaisten tehtaan pääluottamusmies elää roolissaan ensimmäisiä yt-neuvotteluja – "Joillekin voi olla pelottava tilanne, jos menee työ alta"
49
Poliisi otti lauantai-iltana kiinni huomattavaa ylinopeutta ajaneen miehen Kaakkurissa - epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
41
Tänään äänestetään eurovaaliedustajat Brysseliin ja Strasbourgiin – Jos Brexit toteutuu vaalikauden aikana, Suomi saa parlamenttiin 14. jäsenen
36
Kommentti: Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
34
Vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen: Ministerin pesti kiinnostaa enemmän kuin Bryssel – "Olen käy­tet­tä­vis­sä mi­nis­te­rik­si, en lähde toivomaan mitään"
21
Keräsimme tärpit eurovaalien tulosiltaan – Keikuttavatko populistipuolueet venettä myös näissä vaaleissa?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Oululaiset ahdasmielisiä

Osa tänne kirjoittavista on kateellisia. Katoppa talouteen ja rahaan liittyviä aloituksia. Enin osa kadehtii, pari poikk... Lue lisää...
Suurin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image