Oulu

Oulun kau­pun­gin­val­tuus­to osoittaa lisää rahaa sek­su­aa­li­ri­kos­ten torjuntaan

Oulu 2.4.2019 7:36
Kaleva

Oulun kaupunki haluaa nopeuttaa suunniteltuja toimenpiteitä alaikäisiin kohdistuvien seksuaalirikosten ehkäisemiseksi. Tämän takia Oulun kaupunginvaltuusto päätti maanantaina osoittaa lisämäärärahoja toimenpiteisiin.

Lisämäärärahaa ovat esittäneet hyvinvointilautakunta sekä sivistys- ja kulttuurilautakunta yhteensä miljoonan euron verran tälle vuodelle. Vuoden 2020 rahoitustarpeen 1,418 miljoonaa euroa nämä lautakunnat esittävät osaksi ensi vuoden talousarvioesityksiään.

Edellä mainitut nettokustannukset jäävät pienemmiksi, jos valtio myöntää rahoitusta seksuaalirikollisuutta ehkäisevään toimenpideohjelmaan.

Oulu haki toimenpiteisiin valtiolta rahoitusta koko kustannusarviota vastaavasti 2,418 miljoonaa euroa, mutta hallituksen lisätalousarvion määrärahoista ollaan myöntämässä Oululle 1,85 miljoonaa euroa.

Talousarviomuutokset tehdään oletuksella, että valtion avustusta ei tule. Jos tulee, tehdään uudelleen muutoksia.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Lastenraiskausten torjunta oulussa on aloittamista vaille valmis, rahaakin on saatu palutuslentoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raha pitäisi ohjata ennekaikkea poliisityöhön: seksuaalirikokset ovat hyvin ikäviä ihmisiin kohdistuvia rikoksia ja kiinnijäämisriski näyttäisi olevan niissä aika pieni, ovathan paljastuneet rikokset jatkuneet usein pitkäänkin. Näissä rikoksissa on aina myös uhri, joka voi traumatisoitua pahoinkin, mitänuoremmasta henkilöstä on kyse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahat menevät valtuutettujen tileille kahvipöytäkokouksien verukkeella eikä muuta sitten tapahdukkaan käytännössä kuten ei ole tapahtunut tähänkään mennessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän joku työryhmä perusteta. He sitten lentelevät pitkin maailmaa tutkailemassa, miten asiat on muualla hoidettu. Kohteet valitaan sattumanvaraisesti, mutta kattavasti.
Miami, Florida, New York, Uusi-Seelanti, Australia, Singapore, vain muutaman mainitakseni

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen syntymää äiti kulkee tehostetun terveydenhoidon kontrolleissa. Kun lapsi syntyy, saadaan käyttöön lapsipakkaus ja lapsilisät alkavat juoksemaan. Säännölliset neuvolakäynnit takaavat normaalin kehityksen, ennen kuin siirrytään esikouluun. Sitten alkaakin se kouluaherrus, joka kestää vuosikymmeniä, mutta oppimisesta jälkeen jääneille tarjotaan tehostettua koulutusta. Koulussa kuitenkin saadaan kaikki elämiseen tarvittavat tiedot. Koulussa lapsia tarkkailee, lääkärit, psykologit, kuraattorit, opettaja, vahemmat... ... ja huolestuneet poliitikot ja virkamiehet, sekä sosiaalitoimiston tädit ja naapurit.

Mihin kohtaan tulisi lisätä se opetus, jossa kerrotaan miten suhtautua ihmiskontakteihin. Pitäisikö rahat siirtää suoraan pakolaisten kotiuttamiseen, vai virkamiesten rauhoittamiseen. Joka tapauksessa jokaisella lapsella ei voi olla mukana vartiaa tai poliisia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulostaa huonolta vitsiltä, rahalla estetään seksuaalirikoksia, kertoisiko tämän älynväläyksen saanut, miten?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä samaa ihmettelen aina kun jonkin "vastaiseen työhön" heitetään miljoona tai pari. Summat kuulostavat siltä että rahat menevät yksityisten konsulttien taskuun. Puhuvat mukavia niin kauan kuin rahaa riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululaisen"osaamisen"tuntien,luultavasti rahat tulee menemään ns.vihapuheen kitkentään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jossa taas on suuri riski lisätä ongelmien peittelyä, sen sijaan että ne nostettaisiin esille ja yritettäisiin korjata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahalla paikataan huonoa omatuntoa,omatunto antaa sanoa .Olemme tehneet kaikkemme oulun turvallisuuden eteen.omatuntomme on puhdas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä talo voidaan vielä korjata, perustukset ovat kunnossa eikä hartiapankkitalon puurunko ole laho. Tarvitaan sisua mutta ei raha ole pahasta. Käynnistetään ihmeessä -mii too tyyppinen kampanja. Elikkäs korkeat virkamiehet tekemään konkreettisia esityksiä tilanteen normalisoimiseksi tarkoittaa todellisia hankkeita nopeasti käyntiin; rajat kiinni Itävallan mallin mukaan, karkotukset käyntiin ja kansalaisuuden menettäminen Norjan mallin mukaan, Kelatukien tarkistus käyntiin kaikissa kunnissa ja maksukatto turvapaikanhakijoille Tanskan mallin mukaan, lainsäädäntö ajan tasalle kuten Ruotsissa, asteikon yläpään rangaistukset seksuaalirikoksista kuten Saksassa, kehitysavun leikkaaminen vain todellisiin Suomi vetoisiin hankkeisiin kuten Virossa jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin.

Ensin särjettiin ihan itse talosta kaikki ikkunat keskellä talvea, ja nyt palelee.
Ratkaisuksi keksitään kerjätä rahaa villasukkiin, kalsareihin, pipoihin ja muihin vaatteisiin, ettei niin kovin palelisi.

Tapa tuokin.

Olisiko ennemmin kannattanut olla särkemättä niitä talonsa ikkunoita alun alkaenkaan. Olisi talossa edelleen lämmintä ja mukavaa.

Mitäpä jos käytettäisiin vaaterahat ikkunoiden korjaamiseen. Ennenkuin sataa sisään niin paljon sisään, että koko talo mätänee pilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teille lapsille ei tainnut kukaan aikuinen selittää, ettei rahalla voi ostaa itseänsä tai yhteiskuntaansa ulos jokaisesta tilanteesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahaa tulee nyt joka tuutista, ei vain tiedetä mitä järkevää niillä tehtäisiin! Nykyistä enemmän ei lapsia yhteiskunta voi enää suojella, joten olisiko typerää ajatella, että annetaan lasten kasvatuksesta osavastuu myös vanhemmille ja lähisukulaisille? Jos he eivät siihen kykene, saa siihenkin apua yhteiskunnalta, mutta jonkinlainen kiinnostus pitää vanhemmilla itselläänkin olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:45
Suomalaisperhe rajussa onnettomuudessa Liettuassa – vanhemmat kuolivat heti, kolme lasta sairaalassa
14:32
Pohjois-Pohjanmaan pohjoisosissa saa ampua ilotulitteita venetsialaisissa – ilotulitus sallittua vain taajaman ulkopuolella
14:22
Auto ajautui ulos tieltä ja kierähti katolleen Kajaanissa, kuski loukkaantui lievästi
13:45
Porokello-sovelluksen ilmoittajien määrä on kasvanut 2500:lla alle kahdessa kuukaudessa – elokuussa poroja on vilkkaasti tiellä, mikä näkyy myös piikkinä kolaritilastoissa
13:32
Kapinalliset vetäytyivät keskeisestä kaupungista Syyrian Idlibissä
13:14
Helsingin Sanomien toimittaja ja KRP väänsivät työvälineiden takavarikosta suljettujen ovien takana – sotilastiedustelu-uutisoinnista lähtenyt rikostutkinta alkaa olla loppumetreillä
12:40
Pudasjärven ampumistapauksessa nostettu syytteitä taposta – oikeudenkäynti alkaa Oulun käräjäoikeudessa ensi viikolla
86
Viinaralli Virosta kiihtynyt rajusti, suurtuojat suhaavat edelleen kauemmas – "Kasvuluvut yllättävät rajuudellaan"
71
Utajärveläisen Attendon hoivakodin asukkaat saivat 750 euron yllätyslaskun – "Attendo tuottaa tukipalvelut ja voi periä niistä mitä haluaa"
35
Kesälomalta palaava Sipilä kertoo saaneensa työtarjouksia – "En ole antanut ymmärtää, että olisin käytettävissä"
29
Orpo ikävöi vanhoja SDP:n vastuunkantajia – "Nyt on tämän vuosituhannen vasemmistolaisin hallitus"
27
Henkilöstöpalvelualalla pulaa työntekijöistä – toimitusjohtaja Merru Tuliaran mukaan työllistämiskynnystä tulisi madaltaa
24
Oulun kaupungin velanotto voi kasvaa tulevina vuosina – kaupunginhallitus pohtii tulevia investointeja
22
OP-ryhmä aloittaa peräti 3 000:a henkilöä koskevat yt-neuvottelut – irtisanomisia voi tulla jopa 250

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

"kalakisa"
Magge

Uusin lukijakuva

Sateen jälkeen.
Lukija

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Että meitä älykkäitä demareita on. Maailma on hieno paikka, kun meitä viisaita on. Tuntuu siis tosi hyvältä. Lue lisää...
On se hyvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image