Oulu

Oulun kau­pun­gin­val­tuus­to kannattaa Jakkukylän liitosta Iihin

Viime marraskuussa Jakkukylän kyläkokous päätti osakuntaliitoshankkeen käynnistämisestä äänin 92-1. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 16.5.2016 22:56
Liisa Laine

Oulun kaupunginvaltuusto kannattaa jakkukyläläisten esitystä osakuntaliitoksesta Oulusta Iihin.

Osakuntaliitos ei ole vielä tällä selvä. Oulu tekee seuraavaksi asiasta esityksen valtiovarainministeriölle, ja lopullisen päätöksen tekee valtioneuvosto.

Iin kunta antaa oman lausuntonsa tämän kuun 30. päivä. Osakuntaliitosta on valmisteltu yhteisymmärryksessä.

Osakuntaliitos on lähtöisin Jakkukylän aloiteryhmältä viime joulukuulta. Jakkukylässä on noin 650 asukasta. Kyläläisten palvelut ovat lähempänä Iin kuin Oulun keskustassa.

Jakkukylästä ja koko Yli-Iin kunnasta tuli osa uutta Oulua vuonna 2013 toteutuneessa kuntaliitoksessa.

Ii ja Oulun kaupunki ovat neuvotelleet kokonaisratkaisun, jonka mukaan Iin kunta maksaa Jakun koulusta 670 000 euroa, jos osakuntaliitos toteutuu.

Lue lisää 17.05.2016 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Sitä saa mitä tilaa, sanoi Soinikin! Jos muut yli-iiläiset haluaa kellokkaittensa perässä kurjuutta kerätä, siitä vaan, Jakkukyläläiset ei seiso tumput suorina!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yli-iiläisiä tästäkin sitten rangaistaan. Kuulostaa, että neuvolakin on syytä lopettaa jos Jakkukyläläiset siirtyy Iihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtava kauppa. Sairaat ja vanhat sosiaalitukien saajat Iin kunnan syliin ja ongelmakiinteistöstä 10 x hinta. Lisää näitä. Ylikiimingin Huttukylä seuraavaksi Pudasjärven syliin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä jakkukylässä on valtavasti lapsiperheitä, monilapsisia perheitä, se on kasvava paikkakunta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja mitäs Oulu maksoi aikoinaan Jakkukylän koulusta Iille? Eiköhän mennä samalla linjalla toisinkinpäin -tasan 0 euroa taitanee olla oikea summa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iin ja Oulun palveluita vähän laajemmin kun on nähnyt.. saattaisi kannattaa Jakkukyläläisten vielä harkita, jos ei ole jo myöhäistä. Auvoista ei ole Oulussa, sitä en väitä. Mutta ei ole onnea pelkkää kyllä Iissäkään, ei todellakaan. Oululle tämä varmaankin on hyvä kauppa, noin niinkuin taloudellisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yli-Iikö on sitten lähempänä Oulun keskustaa kuin Jakkukylä? Siis Yli-Ii on yhtä kuin entinen keskusta, tannila ja pahkakoski ym. Sieltähän on melekees pitemmästi Ouluun kuin Jakkukylästä. Hihhhahhei ku hauskaa meininkiä. Siellä loukkoporukka ahistuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se vain on muilla (Tannila, keskusta, Pahkakoski) Kiimingin suunta/Oulu asiointia varten. Iissä käydään Kärkkäisellä, iissä ei edes kunnon rakennustarvike liikettä pitää ajaa Rusko/Hönttämäki suuntaan.

Eli Mitä iillä on annettavaa? Koulu? Onko ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiimingissäkö muka rakennustarvikeliikkeitä löytyy? Jakkukylästä on Iin kautta lyhyempi Oulunki liikkeisiin asioimaan ja terveyspalvelut nyt jo vain 13 km:n päässä! 😜

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhun nimenomaan pahkakosken, tannilan,leuvan ja kk asukkaista. Asiointi suunta on kiiminki/oulu. Joo ei ole kiimingissä rakennustarvike liikettä, eikä oikein iissäkään.
Asiointi on kuitenkin kiiminki/oulu kaikissa ihmiselämän tärkeissä asioissa ja hyvä niin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sorry, mut kuule minulla on terveyspalvelut ihan vieressä (ei edes 13 km) ja muuten suomen parhaat.
Kuhan kommentoin synnyinseutujen asioita.(ei kannata välittää)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koulu ilmaiseksi tulevaisuuden lapsille ja opettajille töitä ;) Oululla tuntuisi pätäkät riittävän. Kuntaliittymistä on, mutta pieni asia oululle tuo koulu. Kassassa vain ei ole tarpeeksi rahaa HEILLE päättäjille :D mää määä määä oon oulusta ja siinä mää mää samalla suomesta mää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

68
OYSin parkkitalo suljetaan viikonvaihteessa – purkutyöt muuttavat kevyen liikenteen reittejä sairaala-alueella
45
Sipilä hallituksen neuvottelusta: "Nyt on kyse ensisijassa kansainvälisten sopimusten tulkinnasta, ei niiden muuttamisesta "
36
Oulussa tähän mennessä talven kylmin päivä, pakkasta 25,2 astetta – sunnuntaiaamuna pakkanen voi paukkua vielä kylmempänä
29
Äänestys osoitti, että oululaiset haluaisivat Lammassaareen tanssipaviljongin – Tango selvisi voittajaksi tiukassa kisassa
26
Kiireellisellä hälytystehtävällä ollut poliisiauto suistui yöllä tieltä Raahessa väistettyään rekkaa - molempien kuljettajien toimia tutkitaan
26
"Suunnittele ruokaostoksesi, ja vähennä liha- ja maitotuotteiden kulutusta" – SDP:n ilmasto-ohjelmassa päästöjä vähennetään viidellä toimenpiteellä
24
Kiertokaarelle jäi viime vuonna 7 000 tonnia jätettä, jolle etsitään paikkaa – Laanilassa poltetaan vain kotitalouksien jätteet

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

288 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko olet maksanut veroja palkastasi?

En ole tarkkaan laskenut, mutta noin miljoona euroa. Parisataatuhatta ajattelin vielä maksaa ennen kuin orava loikkaa py... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image