Oulu

Oulun Kaupunginojan pohja näkyi vähäisten sateiden vuoksi – vedenpinta on lähtenyt jo nousuun

Plaanaojan pohja näkyy jo. Korjaavat toimenpiteet on jo aloitettu, mutta vedenpinnassa ne näkyvät hitaasti. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 11.7.2019 15:09 | Päivitetty 11.7.2019 16:28
Mirko Siikaluoma

Oulua halkaiseva Kaupunginoja, eli tutummin Plaanaoja, ammotti tyhjyyttään kuivan heinäkuun alun jäljiltä. Korjaavat toimenpiteet vedenpinnan nostamiseksi on aloitettu, kerrotaan Oulun Energialta, joka hallinnoi Kaupunginojaa yhteistyössä Oulun Veden kanssa.

Vedenpinta lähti nousemaan toimenpiteiden seurauksena torstaina iltapäivällä. 

Oulun Energian mukaan vesitilanteeseen on vaikuttanut kuiva heinäkuun alkupuoli. Plaanaojan vedenpintaa pyritään nostamaan laskemalla ojaan vettä Iinatin ja Juurusojan padoista.

Oulujoesta ja Juurussuolta tuleva virtaus näkyy Kaupunginojan vedenpinnassa hitaasti, Oulun Energia huomauttaa. Etenkin Karjasillan lähellä olevissa laajemmissa vesialtaissa vedenpinnan nousu näkyy muita paikkoja hitaammin.

Oulun Energia ja Oulun Vesi seuraavat ojan vesitilannetta päivittäin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (48)

Ennen sanottiin, että Kaupungin-, Juurus- eli Plaananoja on bifurgaatio Juurussuolta, mutta muuttui joen säännöstelyn myötä mereen suoraan virtaavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai tuo sadevedestä synny, Oulujoesta se kaupunginoja haaraantuu. Saattaa tietysti olla, että Oulujonen pinta on vähäisten sateiden myötä laskenut, en tiedä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Norjasta ei löydy yhtään samanlaista viemäriä kuin tuo pilalle mäskätty kanava on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on laanaoja. Plaanit ja niillä olleet heinät voivat historijoitsijat vaikka syödä itse. Oululaisille se on ja tulee olemaan laanaoja (huomaa pieni alkukirjain).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ihan oikein, se on ollut laanaoja aina, nykyiset ihmiset ovat kyllä outoja kun muuttavat nimet. ei taida oululaisia olla oulussa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan, koska oululaiset eivät käsitä muutenkaan mitään ja siksi tuon viemärinkin nimi pitää sanoa mahdollisimman yksinkertaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tienestit menee sivu suun nyt kun on remontti voimalassa saap juoksuttaa vettä ohi siitähän saa korvauksen,ei sitä kannata juoksuttaa tommosta ojaa pitkin joka ei tuota mitään.Toisaalta hyvä homma oulunvedelle niikuin luki et tarkkaillaan tilannetta,mikäpä sen kivempaa kuin ajella maasturilla pitkin ojanvartta ja samalla tarkkailla mites se ves juoksee tai ei juokse.Voitothan oulun vesi tilittää si kaupugin kassaan.Toisaalta nyt ois hyvä juoksutta ns. hulevedet ojaapikin kun niistähän kauputi sub maksun

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mourunkijärvestä se lähtee. Ei siinä viihdy linnutkaan. Linnut on lähteny jo aikoja sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juurusojan patoa isommalle sekä juurusojan /kaupunginojan välistä patoa isontaa samalla. Sieltä kyllä vettä saadaa tulemaan jos halutaan, tähän olisi voitu reagoida aikasemmin Oulun Energian osalta joka patoja säätelee, ahneudella ei tunnu olevan mitään rajaa joka vesitilkan säästämisessä...Haloo!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne Plaanaojaan kaatuneen puunrungot kannattaisi raivata väliltä keskusta-Hiironen, niin sekin lisäisi virtausta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Plaanaojan (oululaisittain Laanaoja) eli Kaupunginojan puistovyöhyke halkaisee diagonaalisesti Oulun keskustan ruutukaava-alueen. Puistovyöhyke sai nykyisen muotonsa C. L. Engelin ja J. A. Ehrenströmin laatimassa asemakaavassa. Kaava laadittiin vain kaksi vuotta Oulun palon 1822jälkeen. Ojanvarresta haluttiin suoja-alue tulipaloja vastaan. Rakennetuiksi puistoiksi alueita alettiin muuttaa vasta 1860-luvulla, siihen asti alueet olivat lähinnä heinäpeltoina eli plaaneina, joilta kaupunki myi huutokaupalla heinän kaupunkilaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

montakohan toimikuntaa tulee ja vielä tutkimaan tuota laaniskaa kun sen kanssa tolloiltu monta vuosikymmentä , sen tilahan sama kuin 60 luvulla .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistan kun 50-luvulla oli Pakkalan kentällä jotkin herätysjuhlat niin sakemannivieraat polskuttelivat iloisesti Laaniskassa, Laanaojassa (ei Plaanaojassa kuten kesätoimittaja luulee). Vieläkin puistattaa kun oja täynnä liejua ja iilimatoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iilimadoista varotettiin 60-luvullakin eikä uskaltanut uida, syötettiin vaan rannalta sorsia kun niitä oli paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väylää syvemmäksi ja leveämäksi,saataisiin kanava Heikkilänkankaalle/Oulujoelle asti. Rinnalle pyörätie/kävelytie. Ihan kuin esim.Hollannissa ja Englannissa on! Mutta sehän maksaa joten unohdetaan koko asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mainio paikka tehdä Oululais rakastavaisille Gondooli kanava, siinä gondilon meloja kuljettaisi toisiaan tulisesti suukottelevia pariskuntia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (48)

Uutisvirta

6:34
Ruoka-avun jakajien käytännöt taustojen kyselemisestä vaihtelevat Oulussa: "Jos hakee seitsemänä päivänä viikossa kassillisen, voimme kysyä, onko tarve todellinen"
6:00
Oulu muuttuu ja kaupunkiin tulee uusia maamerkkejä – Pikisaaressa katseen vangitsee entinen konepajan konttorirakennus: "Tuo tarvitsisi maalia pintaansa, vaikka on se kyllä hieno" Tilaajille
6:00
Otkes: "Jokelan ja Kauhajoen ampumisten turvallisuussuosituksia jätetty toteuttamatta Suomessa" – Kuopion kouluiskussa ei tarvetta turvallisuustutkinnalle
6:00
Kaikki kyytiin -kampanja aikoo uudistaa maaseudun kuljetukset yhdistelemällä jo olemassa olevia kyytejä tehokkaasti hyötykäyttöön
14.10.
Tero Pitkämäen pitkä ura keihäänheiton huipulla hakee vertaistaan – urheilija kertoi Kalevalle, kuinka pysyi kärjessä vuosia: "Keihäs on vaativa ja raju laji" Tilaajille
14.10.
Mielenosoittajat tukkivat Barcelonan pääteitä, polttivat renkaita rautateillä ja valtasivat lentokentän – 67 lentoa peruttu
14.10.
Sveitsiläislehti Blick: Kari Jalonen jatkaa SC Bernin valmentajana vuoteen 2021 saakka

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi paikoin huono Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Kainuun maakunnassa sekä Pudasjärven, Taivalkoskosken ja Kuusamon kunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

takuueläke

Takuueläke on heille joita ei työnteko ole huvittanut.Vapaa matkustajia kyllä riittää. Lue lisää...
Löpö

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image