Oulu

Oulun kaupungin liikunnan tasa-arvopalkinto myönnettiin Lähirähinälle

Oulu 20.2.2019 17:01
Heidi Peltonen

Jalkapalloseura Hercules ry:n Lähirähinä-toiminta on saanut Oulun kaupungilta tunnustuspalkinnon tasa-arvoisen liikuntakulttuurin edistämisestä. Oulun kaupungin liikuntapalvelut myönsi toiminnalle 5000 euron arvoisen tunnustuspalkinnon keskiviikkona 20. helmikuuta. 

Lähirähinä -toiminnan tarkoitus on saada alueen ihmiset järjestämään itse omatoimisesti ilmaista ja kynnyksetöntä lähiliikuntaa ja näin lisätä ihmisten liikkumista. Lisäksi Lähirähinä järjestää lajikokeiluja eri urheiluseurojen avustuksella.

Osana Lähirähinän toimintaa ovat myös lähirähinälähettilaat, jokta ovat joko nykyisiä tai entisiä huippu-urheilijoita ja idoleita. Heidän tarkoituksenaan on innostaa ihmisiä hyödyntämään lähiliikuntapaikkoja, saada ihmisiä järjestämään omatoimisia liikuntatapahtumia sekä toimia esikuvina oululaisille lapsille ja nuorille. 

JS Herculecsen Lähirähinä on perustettu vuonna 2016. Toimintaa on Oulussa yhteensä kahdeksalla eri alueella. Lisäksi Lähirähinä toimii Muhoksella. 

Oulun kaupungin liikuntapalvelut myöntää tunnustuspalkinnon vuosittain Oulussa toimivalle urheiluseuralle, yhdistykselle, yhteisölle tai muulle vastaavalle toimijalle, joka edistää ja toteuttaa tasa-arvoista liikuntakulttuuria. 

MAINOS

Kommentoi

Kaikenlaiseen häiriköintiin sitä vain rahaa riittää, mutta todistetusti ei vanhustenhoitoon, lastenhoitoon, "ilmaisen" koulutuksen koulutarvikkeisiin, vammaistenhoitoon, kantasuomalaisten terveydenhoitoon. Kenen taskuun rahat kiertävät? Tutkiva journalismi selvittäisi, mutta eihän Suomessa sellaista ole kuin MV-lehti ja Kansalinen vastarinta, mutta niitten resurssit ovat liian vähäiset ja niitä vainotaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä on hyvin pitkälle kyse kyllä nyt ihan tavallisten perheiden aktivoinnista yhteiseen liikkumiseen, mikä on hyvinvointityötä parhaimmillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rähinä sanana sisältää lähinnä negatiivisia konnotaatioita, onneksi logot tällä ovat muuttuneet kiltimmäksi. Ne ensimmäiset olivat melko aggressiivisen näköisiä. Tärkeää ja hyvää työtä tekevät, mutta imago on vähän nurja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:58
STUK on saanut niukasti lupa-aineistoa Fennovoimalta tänä vuonna – yhtiö oli aikonut lähettää suuren osan lupa-asiakirjoista tämän vuoden alussa
9:46
St. Louis Blues etenee Stanley Cupin finaaleihin – Joonas Donskoin San Jose lähtee kesälaitumille
9:43
USA:n osavaltio sallii ihmisruumiin kompostoinnin vaikka puutarhan lannoitteeksi
9:32
Kysely paljasti teattereiden työskentelykulttuurissa hälyttäviä piirteitä – Oulun teatterissa mittarit näyttävät nyt vihreää Tilaajille
9:27
Metsähallitus: Munarosvoja saattaa liikkua myös Suomessa – keräilijät ovat kansainvälisesti verkostoituneita
9:15
Oululaisprofessori Heli Jantunen sai naisten innovaatiopalkinnon
8:41
Kenkäjätit vaativat Trumpia lopettamaan kauppasodan – tullien nostaminen iskee kohtuuttomasti amerikkalaiseen työväenluokkaan
19
Talentia tyrmää Kelan ehdotuksen etuisuuksien hakemisesta asiakkaan puolesta: "Miksi hakemuksia pitäisi tehdä kunnan sosiaalitoimessa?"
19
Kasvihuonekaasujen päästöt kasvoivat Oulussa hieman – yhtä syytä kasvuun ei ole vaan kyse on monesta pienestä tekijästä
11
Oulun yliopiston rehtoriksi kuusi hakijaa
10
Liikennevalot saivat kyytiä – kaksi ajoneuvoa kolaroi Oulun keskustassa
7
Rinne: "Tämän hallituksen ei tarvitse leikata menoja, rahaa voi käyttää lisää sekä pysyviin menolisäyksiin että investointimenoihin"
7
Lapset puheeksi tukee opettajan työtä – se ei tee opettajasta psykoterapeuttia tai sosiaalityöntekijä, vaan opettaja pysyy ammattiroolissaan Lukijalta
7
Oulussa osataan sopia isoista asioista – ongelma on päätösten ja sitä kautta toimeenpanon viivästyminen Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula pötypuhetta

Töitä kyllä on. Niitä täytyy vain itse etsiä, pelkkä rekryfirmoissa käyminen ja hakemusten lähettäminen eivät riitä. Eli... Lue lisää...
Lukija Kempeleestä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image