Oulu

Oulun kauppahallin remontti tarvitsee 1,4 miljoonaa lisää rahoitusta – koko summa ei mene välttämättä remonttiin

Oulun kauppahallin peruskorjauksen ja toriaittojen muutoksen uudeksi tavoitekustannusarvioksi vahvistettiin maanantaina 5,25 miljoonaa euroa. KUVA: Anni Männikkö
Oulu 30.4.2019 8:00
Antti Ervasti

Remonttiin pian menevä Oulun kauppahalli tarvitsee peruskorjaukseen lisää 1,4 miljoonaa euroa. Oulun kaupunginhallitus päätti maanantaina vahvistaa kauppahallin peruskorjauksen ja toriaittojen muutoksen uuden tavoitekustannusarvion 5 250 000 euroon.

Peruskorjauksen urakkatarjouskilpailu järjestettiin viime vuonna, ja maaliskuun lopulla saapuneiden tarjousten perusteella remonttiin tarvitaan lisää määrärahaa 1,4 miljoonaa euroa, joka tarvitaan käytettäväksi ensi vuonna. Kaupunginhallitus päätti, että lisämäärärahasta päätetään kaupungin syksyn talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Oulun Tilapalvelut -liikelaitoksen vs. rakennuttajapäällikkö Ville Laitinen huomauttaa, että remonttiin ei mene välttämättä eikä toivottavasti koko summa.

– Joka kuukausi ei voi lähteä anomaan lisää rahaa, joten tässä varaudutaan erilaisiin eteen mahdollisesti tuleviin riskitekijöihin. Jos kaikki menee hyvin lisämääräraha ei tule menemään kokonaisuudessaan mutta suurimmaksi osaksi kuitenkin, hän perustelee.

Kaupunginhallitus päätti valtuuttaa Oulun Tilapalvelut käynnistämään Kauppahallin remonttihanke.

Laitisen mukaan työt kauppahallissa pääsevät alkamaan toukokuun puolivälissä. Seuraavaksi hankkeessa on päätettävä urakoitsijasta, mikä tultaneen tekemään kahdessa viikossa.

Kauppahallin remontin piti alkaa jo vuoden vaihteessa, mutta aloitus on viivästynyt, koska rakennuslautakunta ei hyväksynyt suunnitelmaa joulukuussa. Rakennuksen ullakkokerrokseen suunnitellun teknisen tilan muoto katsottiin kaupunkikuvaan sopimattomaksi.

Paranneltu suunnitelma hyväksyttiin rakennuslautakunnassa huhtikuun alussa, mutta kaksi vastaan äänestänyttä rakennuslautakunnan jäsentä ovat aikoneet tehdä asiasta valituksen. Laitinen ei usko, että mahdollinen valitus ehtisi enää viivyttää töiden alkamista.

– Hallinto-oikeus joutuu ratkaisemaan, ottaako se yleensä mahdollisen valituksen käsiteltäväkseen. Tällaisissa tapauksissa ymmärtääkseni hallinto-oikeus ei aseta hanketta toimenpidekieltoon, vaikka valitus tehtäisiin.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (59)

Sanokaapa joku remonti tai rakentaminen, joka on tehty yhteisillä varoilla ja olisi mennyt alkuperäisen suunnitelman mukaan.
Näitä kannattaisi tutkia tarkemmin, että mihin rahat suhmuroidaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kiven alla .veikkaan että kaappahallin myyntipaikat on kullan hinnoissa.kun ja joskus jos remppa valmistuu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt sitten se koiravero käyttöön siten, että 150€/karvakuono. Näin saadaan 3 miljoonaa kaupungin kassaan niin saadaan tuo "kaubamajan" remonttikin valmiiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jopas on hieno rakennus teillä Oulussa.Saataispa Joensuuhun yhtä ylevä ja massiivinen rakennus torin reunaan "Pihaton" vierelle.Joensuussa on monia arvokkaita ja kauniita rakennuksia kuten kaupungintalo,kaupunginmuseo ja Ilosaaren vastapäätä oleva linnamainen rakennus.Juuri Joensuu kaipaa arvokasta rakentamista. Joensuun torikin jo pilattiin torilavalla"pihatolla" ja nyt häpeän takia toria pidetään pimeänä vaikka sen voisi valaista 24h/7.Onkohan torilla jotain hämärää toimintaa kun autoja alvariinsa seisoo,vaikka ne pitäisi viedä parkkihalliin.Onko muilla kaupungeilla pimeitä tori ja puisto alueita joissa ei katuvalot eikä valaistus toimi lainkaan hämärän ja pimeän aikaan? Ei ihme jos taas raiskataan ja vanhuksia ryöstetään lenkillä käydessä. Pimeyden turvin on helppo pyöräillä ilman valoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin hoidettu Oulun kaupungilta ja arkkitehdeiltä.
Kaiken maailman valittajat aiheuttaa taas kerran myöhästymisiä turhilla valituksillaan, mikään ei koskaan muutu, mutta seitsemän kuukautta ollaan tässäkin vatuloitu.
Valittajien pitää maksaa omat oikeudenkäynti kulut, samoin voittajan, lisäksi yrittäjille korvaukset täysimääräisesti, koska 100 prosenttia on ollut pelkästään hidastaminen motiivina ja lopputulos täysin selvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet siis sitä mieltä, että esim. tässä tapauksessa olisi saanut esitetty (halvin) vaihtoehto toteutua, ja yli 100-vuotiaan kulttuurihistoriallisen rakennuksen ulkonäkö pilata ilmastointipömpeleillä. Sehän se täällä Oulussa on, että mikään ei saa maksaa mitään tai jos maksaa, niin mahdollisimman halvalla. Kyllä tämä valitus pelasti rakennuksen tuleville sukupolville. On täällä niin paljon nimenomaan rakennushistoriallisesti tehty korvaamattomia mokia, että pitäisi jo historiasta jotain oppia. 7 kk ei ole aika eikä mikään rakennuksen menneen ja tulevan historian mittakaavassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käyppä lautakunnan puheenjohtaja katsomassa mikä on Saaristonkadulta evakkoon siirrettyjen aittojen kohtalo.Se kiinnostaa alueella asuvia.Koti on ostettu lähistöltä juuri aittojen historiallisen ilmeen vuoksi.Nyt niistä ei puhuta mitään.Jäävätko allas sea boolin pissatolpiksi.Vastaappa lautakunnan puheenjohtaja tähän!Käyppä edes paikalla lehtimiehiesi kanssa ja tehkää juttu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on aika katsoa kuka maksaa viivytyksestä koituneet kustannukset.Hallin kauppiaille ja Oululaisille veronmaksajille koituu jättisummat vatuloinnista.Parin luottamushenkilön tekoset tulevat kaupungille kalliiksi.Maksakoot itse kun tietävät miten tulee rakentaa.Olemme monissa miehin pohtineet että missä tämän lautakunnan päättäjä olivat silloin kun nämä piirustukset olivat esillä ja hyväksyttävinä.Tilanne on nyt tosi vakava.Miksi kaupunginvaltuusto ei ollut enää kovin kiinnostunut koko asiasta.Kesälomaako odotatte.Olemme kaupunkilaisina tosi pettyneitä asian hoitamattomuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä kanssasi, silloin kun jo monta vuotta sitten asia oli esillä, olisi jokaisen pitänyt sanoa avata suunsa ja kertoa viisastelevat mielipiteensä, eikä vasta sitten kun työt alkaa. Vuodenvaihteessa oli tarkoitus avata korjattu kauppahalli, nyt valituksia käsitellään.
Valittajat aiheuttaa suuria taloudellisia menetyksiä ja inhimillistä kärsimystä kaikille, on se mahtavaa, kun voi ilmatteks naatiskella, kaikki menee pieleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä projektissa ei hyöty ja kustannukset kohtaa! Pyritäänkö tuostakin tekemään nolla-energiatalo tukkimalla muovia seiniin ja asentamalla koneellinen ilmastointi. Halli on ollut miellyttävä paikka sisäilmankin takia jo 118 vuotta, nyt nämä kulttuurin vihaajat pilaavat senkin. Kustannusarvio ja aikataulu ei ole tästä maailmasta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin rehellisesti ja avoimesti ilmoitetaan, etta kaikki rahat eivat meine remonttiin, heraa kysymys onko korruptio pelissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei muuta kuin ilmanvaihto koneet katolle näkyviin kuten muuallakin Suomessa tehdään, joka asian valittajat ovat erittäin tyytyväisiä. Pelti pöntöt katolle, eikä mitään katto 1,4 miljoonaa nämä vastustajat maksaa tähän mennessä mutoksillaan, loppusumma moninkertainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa tehdään viimeisen päälle, arkkitehti on suunnitellut niinkuin pitääkin.
Etelässä peltipöntöt rumasti katolla täällä ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos nyt jo kustannukset nousussa niin olisi parempi unohtaa koko hanke sillä siinä vaiheessa kun remontti ehtinyt tarpeeksi pitkälle niin varmasti " yllättäen" tarvitaankin lisärahoitusta ainakin 5 miljoonaa . Mieluummin viereisen hotellimontun paikalle rakennetaan kauppahalliin "uusi siipi " josta
kulkuyhteys vanhalle puolelle. Näin jäisi Oulun torillekin jotain alkuperäiskuntoista vanhaa rakennusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yllätys, että kustannukset karkaa käsistä ja veronmaksajilta lypsetään lisää ja lisää.
Jokohan rakennuslautakunta on riittävästi reissannut eri puolilla maailmalla tutustumassa, miten muualla on remontit toteutettu? Eikö se ole vähä niinku tapana tämänkaltaisissa projekteissa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauhistuttava musta pömpeli tulossa kauppahallin katolle! Eikö Oulussa mikään voi mennä oikein ja kunnolla??!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo hirveän kauhean ruma kauppahalli joutaisi jyrätä maantasalle! Tilalle jotain nykyaikaista ja siistiä! Paremmalle väelle pilvenpiirtäjää ja sen semmoista...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauppahalli on ulkonäöltään paras rakennus koko kaupungissa Valveen ja Kaupungintalon jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (59)

Uutisvirta

6:43
Koripallolegenda Kobe Bryant kuoli helikopterin maahansyöksyssä
6:24
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
6:00
Holokaustin tapahtumien läpikäynti on paras tapa vakuuttaa nuoriso: ei koskaan enää Lukijalta
6:00
Karkotus vei sudet kauemmas pihapiireistä – lukiolaiset Raili Heikkala ja Ellen Littow jäljittivät Lukan liikkeitä Limingan seudulla Tilaajille
6:00
Ravimies Lintilä palasi tuttuun työpaikkaan ja puhuu etätyön puolesta – "Laitosten siirto maakuntiin on hyödytöntä" Tilaajille
26.1.
Anita Korva näki valonpilkahduksia Rokualla OHS:n kansallisissa kisoissa
26.1.
Pysähtyvätkö paperitehtaat ja seisahtuvatko sellutehtaat? Metsäteollisuuden sovittelusta ei ole tihkunut tietoja, lakko uhkaa alkaa keskiyöllä
12
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
8
Pysähtyvätkö paperitehtaat ja seisahtuvatko sellutehtaat? Metsäteollisuuden sovittelusta ei ole tihkunut tietoja, lakko uhkaa alkaa keskiyöllä
5
Talvinen sää palaa Ouluun: Tällä viikolla taivaalta tulee lunta useampana päivänä, lämpötila pysyy pakkasen puolella
3
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
2
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
1
Hyllylle laitettavista käsimatkatavaroista joutuu jatkossa maksamaan ylimääräistä Norwegianin lennoilla
1
Oopperajuhlien ketun apulaisesta tuli isona tiede- ja kulttuuriministeri: Hanna Kosonen haluaa, että lapset kaikkialla Suomessa saavat kulttuurikokemuksia Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä maan itäosassa, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Länsi-Lapissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

213 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Kun ei tarvi miettiä raha-asioita, vaan voi keskittyä pelkästään tuohon viihtyvyyteen, niin sehän on tottakai oma OKT, s... Lue lisää...
ESIMERKKI TODELLISUU...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image