Oulu

Oulun kauppahallin remontti tarvitsee 1,4 miljoonaa lisää rahoitusta – koko summa ei mene välttämättä remonttiin

Oulun kauppahallin peruskorjauksen ja toriaittojen muutoksen uudeksi tavoitekustannusarvioksi vahvistettiin maanantaina 5,25 miljoonaa euroa. KUVA: Anni Männikkö
Oulu 30.4.2019 8:00
Antti Ervasti

Remonttiin pian menevä Oulun kauppahalli tarvitsee peruskorjaukseen lisää 1,4 miljoonaa euroa. Oulun kaupunginhallitus päätti maanantaina vahvistaa kauppahallin peruskorjauksen ja toriaittojen muutoksen uuden tavoitekustannusarvion 5 250 000 euroon.

Peruskorjauksen urakkatarjouskilpailu järjestettiin viime vuonna, ja maaliskuun lopulla saapuneiden tarjousten perusteella remonttiin tarvitaan lisää määrärahaa 1,4 miljoonaa euroa, joka tarvitaan käytettäväksi ensi vuonna. Kaupunginhallitus päätti, että lisämäärärahasta päätetään kaupungin syksyn talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Oulun Tilapalvelut -liikelaitoksen vs. rakennuttajapäällikkö Ville Laitinen huomauttaa, että remonttiin ei mene välttämättä eikä toivottavasti koko summa.

– Joka kuukausi ei voi lähteä anomaan lisää rahaa, joten tässä varaudutaan erilaisiin eteen mahdollisesti tuleviin riskitekijöihin. Jos kaikki menee hyvin lisämääräraha ei tule menemään kokonaisuudessaan mutta suurimmaksi osaksi kuitenkin, hän perustelee.

Kaupunginhallitus päätti valtuuttaa Oulun Tilapalvelut käynnistämään Kauppahallin remonttihanke.

Laitisen mukaan työt kauppahallissa pääsevät alkamaan toukokuun puolivälissä. Seuraavaksi hankkeessa on päätettävä urakoitsijasta, mikä tultaneen tekemään kahdessa viikossa.

Kauppahallin remontin piti alkaa jo vuoden vaihteessa, mutta aloitus on viivästynyt, koska rakennuslautakunta ei hyväksynyt suunnitelmaa joulukuussa. Rakennuksen ullakkokerrokseen suunnitellun teknisen tilan muoto katsottiin kaupunkikuvaan sopimattomaksi.

Paranneltu suunnitelma hyväksyttiin rakennuslautakunnassa huhtikuun alussa, mutta kaksi vastaan äänestänyttä rakennuslautakunnan jäsentä ovat aikoneet tehdä asiasta valituksen. Laitinen ei usko, että mahdollinen valitus ehtisi enää viivyttää töiden alkamista.

– Hallinto-oikeus joutuu ratkaisemaan, ottaako se yleensä mahdollisen valituksen käsiteltäväkseen. Tällaisissa tapauksissa ymmärtääkseni hallinto-oikeus ei aseta hanketta toimenpidekieltoon, vaikka valitus tehtäisiin.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (55)

Jopas on hieno rakennus teillä Oulussa.Saataispa Joensuuhun yhtä ylevä ja massiivinen rakennus torin reunaan "Pihaton" vierelle.Joensuussa on monia arvokkaita ja kauniita rakennuksia kuten kaupungintalo,kaupunginmuseo ja Ilosaaren vastapäätä oleva linnamainen rakennus.Juuri Joensuu kaipaa arvokasta rakentamista. Joensuun torikin jo pilattiin torilavalla"pihatolla" ja nyt häpeän takia toria pidetään pimeänä vaikka sen voisi valaista 24h/7.Onkohan torilla jotain hämärää toimintaa kun autoja alvariinsa seisoo,vaikka ne pitäisi viedä parkkihalliin.Onko muilla kaupungeilla pimeitä tori ja puisto alueita joissa ei katuvalot eikä valaistus toimi lainkaan hämärän ja pimeän aikaan? Ei ihme jos taas raiskataan ja vanhuksia ryöstetään lenkillä käydessä. Pimeyden turvin on helppo pyöräillä ilman valoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin hoidettu Oulun kaupungilta ja arkkitehdeiltä.
Kaiken maailman valittajat aiheuttaa taas kerran myöhästymisiä turhilla valituksillaan, mikään ei koskaan muutu, mutta seitsemän kuukautta ollaan tässäkin vatuloitu.
Valittajien pitää maksaa omat oikeudenkäynti kulut, samoin voittajan, lisäksi yrittäjille korvaukset täysimääräisesti, koska 100 prosenttia on ollut pelkästään hidastaminen motiivina ja lopputulos täysin selvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käyppä lautakunnan puheenjohtaja katsomassa mikä on Saaristonkadulta evakkoon siirrettyjen aittojen kohtalo.Se kiinnostaa alueella asuvia.Koti on ostettu lähistöltä juuri aittojen historiallisen ilmeen vuoksi.Nyt niistä ei puhuta mitään.Jäävätko allas sea boolin pissatolpiksi.Vastaappa lautakunnan puheenjohtaja tähän!Käyppä edes paikalla lehtimiehiesi kanssa ja tehkää juttu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on aika katsoa kuka maksaa viivytyksestä koituneet kustannukset.Hallin kauppiaille ja Oululaisille veronmaksajille koituu jättisummat vatuloinnista.Parin luottamushenkilön tekoset tulevat kaupungille kalliiksi.Maksakoot itse kun tietävät miten tulee rakentaa.Olemme monissa miehin pohtineet että missä tämän lautakunnan päättäjä olivat silloin kun nämä piirustukset olivat esillä ja hyväksyttävinä.Tilanne on nyt tosi vakava.Miksi kaupunginvaltuusto ei ollut enää kovin kiinnostunut koko asiasta.Kesälomaako odotatte.Olemme kaupunkilaisina tosi pettyneitä asian hoitamattomuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä kanssasi, silloin kun jo monta vuotta sitten asia oli esillä, olisi jokaisen pitänyt sanoa avata suunsa ja kertoa viisastelevat mielipiteensä, eikä vasta sitten kun työt alkaa. Vuodenvaihteessa oli tarkoitus avata korjattu kauppahalli, nyt valituksia käsitellään.
Valittajat aiheuttaa suuria taloudellisia menetyksiä ja inhimillistä kärsimystä kaikille, on se mahtavaa, kun voi ilmatteks naatiskella, kaikki menee pieleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä projektissa ei hyöty ja kustannukset kohtaa! Pyritäänkö tuostakin tekemään nolla-energiatalo tukkimalla muovia seiniin ja asentamalla koneellinen ilmastointi. Halli on ollut miellyttävä paikka sisäilmankin takia jo 118 vuotta, nyt nämä kulttuurin vihaajat pilaavat senkin. Kustannusarvio ja aikataulu ei ole tästä maailmasta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin rehellisesti ja avoimesti ilmoitetaan, etta kaikki rahat eivat meine remonttiin, heraa kysymys onko korruptio pelissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei muuta kuin ilmanvaihto koneet katolle näkyviin kuten muuallakin Suomessa tehdään, joka asian valittajat ovat erittäin tyytyväisiä. Pelti pöntöt katolle, eikä mitään katto 1,4 miljoonaa nämä vastustajat maksaa tähän mennessä mutoksillaan, loppusumma moninkertainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa tehdään viimeisen päälle, arkkitehti on suunnitellut niinkuin pitääkin.
Etelässä peltipöntöt rumasti katolla täällä ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos nyt jo kustannukset nousussa niin olisi parempi unohtaa koko hanke sillä siinä vaiheessa kun remontti ehtinyt tarpeeksi pitkälle niin varmasti " yllättäen" tarvitaankin lisärahoitusta ainakin 5 miljoonaa . Mieluummin viereisen hotellimontun paikalle rakennetaan kauppahalliin "uusi siipi " josta
kulkuyhteys vanhalle puolelle. Näin jäisi Oulun torillekin jotain alkuperäiskuntoista vanhaa rakennusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yllätys, että kustannukset karkaa käsistä ja veronmaksajilta lypsetään lisää ja lisää.
Jokohan rakennuslautakunta on riittävästi reissannut eri puolilla maailmalla tutustumassa, miten muualla on remontit toteutettu? Eikö se ole vähä niinku tapana tämänkaltaisissa projekteissa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauhistuttava musta pömpeli tulossa kauppahallin katolle! Eikö Oulussa mikään voi mennä oikein ja kunnolla??!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo hirveän kauhean ruma kauppahalli joutaisi jyrätä maantasalle! Tilalle jotain nykyaikaista ja siistiä! Paremmalle väelle pilvenpiirtäjää ja sen semmoista...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauppahalli on ulkonäöltään paras rakennus koko kaupungissa Valveen ja Kaupungintalon jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, hienoa, rahaapalaa. Kaunkahan vielä ootellaan matkakeskusta? Äkkii nurin nuo vanhat homeiset tönöt, sinne toppilaan lahomaan voi siirtää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ketä tässä palvotaan ja pelätään niin ettei tavallista pikku remonttia kyetty tekemään? Käsittämättömän suurista summista puhutaan ja annetaan ilman tietoa mitä sillä rahalla tehdään ja saadaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen laki määrittelee hyvin tarkasti, miten julkiset hankinnat tehdään ja sen noudattamista valvovat mm. kilpailuvirasto, ulkoinen tarkastus, sisäinen tarkastus, tarkastusjaosto, kaupungin hankintamääräykset ja esimiehet. Yksittäisten hankkeiden lainmukaisuutta tarkistetaan usein moneenkin otteeseen. Pitää olla aika laaja salaliitto, jos nuo kaikki saa viekoteltua mierontielle ja sitten olisikin kyseessä rikos- ja poliisiasia.
Keskeneräisillä suunnitelmilla tehdyt kustannusarviot, korostan arviot, usein menevät pieleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kustannusarviot tehdään tarkoituksella liian pieniksi, jotta ne menevät helpommin läpi. Ja kun työt alkavat, alkaa myös lisäkustannusarvioiden tekeminen, ja vaikea niitä on enää siinä vaiheessa hylätä, koska silloin jää varsinainen työ tekemättä. Tälle kaikelle on olemassa nimikin - PIIP. Siinä viilataan valtuutettuja linssiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (55)

Uutisvirta

47
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
45
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
38
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
27
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
17
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
17
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"
17
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image