Oulu

Oulun kauppahallin paikoista vielä kolme paikkaa täyt­tä­mät­tä – Y­rit­tä­jiä lähestytään nyt suoraan, eikä uutta tar­jous­kil­pai­lu­kier­ros­ta järjestetä

Oulun kauppahalli meni remonttiin viime vuonna, ja sen pitäisi avautua jälleen elokuussa. Kolme paikkaa on vielä täyttämättä. KUVA: Anni Männikkö
Oulu 26.3.2020 13:15
Antti Ervasti

Oulun kauppahalli aloitti neuvottelut kahden uuden yrittäjän kanssa, mutta kolme paikkaa pitäisi vielä täyttää ennen elokuun avausta remontin valmistuttua.

Oulun kauppahalliin on valittu tarjouskilpailun perusteella kaksi uutta yrittäjää, kahvila Kolme tähteä ja Ruoveden Herkku, jonka valikoimiin kuuluu muun muassa majoneeseja, kurkkusalaatteja, salaatinkastikkeita ja mausteita. Neuvottelut niiden kanssa aloitettiin tällä viikolla. Kolme paikkaa on edelleen vailla yrittäjää.

Remontissa olevan kauppahallin paikoista järjestettiin ensimmäinen tarjouskilpailu toissa vuoden lopulla ja toinen viime helmikuussa. Kummallakaan kerralla määriä ei saatu täyteen.

– Valitettavasti kysyntää ei ole ollut niin paljon, että paikat olisi saatu toisessakaan kilpailutuksessa täytettyä. Vaikea sanoa, mistä se johtuu. Vaikutusta voi olla silläkin, että remontti on vielä kesken, ja yrittäjät haluavat lähestyä vasta sitten, kun kauppahalli on varmasti aukeamassa sovitulla aikataululla, pohtii asiakkuuspäällikkö Mirva Lohiniva Oulun tilapalveluista.

Hän kertoo, että täyttämättä jääneistä paikoista ei enää järjestetä tarjouskilpailua, vaan yrittäjiä aletaan lähestyä ja pyritään käymään suoraan heidän kanssaan vuokraneuvotteluja.

– Yritämme saada yrittäjiä nyt toisella tavalla kiinnostumaan tulemaan kauppahallin toimijoiksi. Vielä on vähän aikaa, kun kauppahalliin tehdään remonttia. Uskomme vahvasti, että elokuussa ovat kaikki paikat täytettyinä, Lohiniva arvelee.

Avoinna oleville paikoille yhteen haetaan kalatuotteen myyjää, toiseen lihatuotteiden kauppiasta ja kolmanteen leipomo- tai panimotuotteiden myyjää. Viimeksi mainittu täydentäisi Lohinivan mielestä erinomaisella tavalla kauppahallin valikoimaa matkailijoiden ja paikallisten näkökulmasta.

Elokuussa avautuvaan kauppahalliin on tähän mennessä allekirjoitettu sopimukset yhteensä kymmenen yrittäjän kanssa. Siellä aikaisemmin toimineista yrittäjistä jatkavat Kauppahallin kahvila (Saara Viitanen), lihakauppa Kylmänen, kalaliike Pekuri, lahjatavaramyymälä Saga Shop, vihanneskauppa Riikka Hyväri, käsityöliike Vassuska, ja käsityömyymälä TT-neule.

Uusia ovat Ravintola Uniresta ja mainitut Kolme tähteä sekä pirkanmaalainen Ruoveden Herkku. Kauppahallin vanhoista yrittäjistä jäivät pois lihakauppa Torin lihamestari ja leipomotuotteita myynyt Jaanan puoti.

Kauppahallin pienin myyntipiste on 12,5 neliömetriä ja suurin 56 neliötä. Vuokrasopimukset astuvat voimaan remontin valmistuttua. Ne ovat toistaiseksi voimassa olevia ja niissä on kolmen kuukauden irtisanomisaika. Hallin aukioloajat kerrotaan myöhemmin.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Vaikka kauppahalli avattaisiin loppukesästä,niin mihin asiakkaat saavat autonsa laittaa.Hotellityömaan kohtalosta ei tiedoteta mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

miten siellä on sitten parkkipaikkoja kauppahalliin ostajille tulijoille ? entiset parkit rakennettu .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi olla, että yrittäjät ovat löytäneet paremmat ja halvemmat tilat. Eivät suurin surminkaan tule takaisin. Olen itsekin alkanut asioida heidän uusissa kaupoissaan vain kivenheiton päässä torista ja hallista. Ystävällistä palvelua ja hyvät tilat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysynnän-ja tarjonnanlaki pätee myös täällä ilman että kaupunki eli me veronmaksajat suosisimme joitain kauppiaita erityisesti...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääasia etta ois taas kauppahalli auki joskus. Se on torin sydän!! Älkäkää alkako tähänkin juttuun sekottaa sitä corollaa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten niin kuin vanhaan hyvään aikaan oli esim Valiolla ja Karjapohjolalla myymälät kaupungilla. Onnistuisiko vastaavat kauppahallissa Kotivara, Atria, Valio tms. Voisihan siellä olla vaikka R- Kioski. Kuitenkin pienyrittäjillle etusija mutta jos ei halukkaita...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten meni Oulun kaupunki noin niinku omasta mielestänne tämä projekti? Kehtaako näillä näytöillä olla kovin kiinnostunut kulttuuripääkaupungin statuksesta? Kulttuuria se on kai tori ja kauppahallikin... Nyt siinä on ollut muutaman vuoden "komea" rakennustyömaa, jonka valmistumisesta ei taida edelleenkään olla tietoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaanan Puoti on nykyään loistavalla paikalla. Ihme on jos ei ihmiset löydä sitä vielä paremmin jatkossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivon hartaasti vanhana kauppahallin liikkeiden ostajana, että perinteiset toimijat voisivat jatkaa. Se olisi Oulun kulttuurikaupungin imagolle suurempi kysymys kuin joku pääkaupunkihömppä. Esimerkiksi tuoretta, savustettua ja palvattua kalaa ja lihaa täytyy hallissa olla. Kiviarinauunin rieskaa ja kunnon pottuja. Pitää sille hallin toriköörin ukoillekin saada joku jakkara! Kiitos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun muistelee millaisia yrityksiä siellä hallissa oli ennen remonttia niin voi olla, että niitä ei saada sinne takaisin. Hallista oli puolet kahvilakäytössä ja niitä oli useampia ja saa siinä aika monta kupillista kahvia myydä kahvileipineen jos meinaa vuokrarahat haalia kokoon ja saada itsellen vielä palkkaakin. Kalanmyyjiä halliin tuskin tulee kuin korkeintaan yksi ja yksi lihanmyyjä ja loput jää nähtäväksi. Epäilen, että tässä nykyisessä tilanteessa halli voi jopa jäädä vaajaatäytölle kun alkaa konkursseja tulemaan ja pieniä putiikkeja suljetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka uskaltaa tässä tilanteessa tehdä sitovia vuokraussopimuksia kun kukaan ei tiedä millä mallilla maamme tilanne on elokuussa.
Nyt on sellainen aika että olemassa olevatkin yritykset ovat liipasimen alla.
Pitäisi olla melkoinen kristallipallo että tietää kuukausien päähän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalliilla vuokralla hankala tehdä kannattavaa bisnestä. Vieressä vielä päin peetä hoidettu rakennustyömää, jonka touhuista ei tiedä kukaan. Ei ihme, ettei ole vetovoimaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kai ne päättäjät kohta kertovat kuinka mahtavasti tämäkin remontti ja sen jälkihoito on mennyt. Halli on kohta jotain muuta kuin kauppahalli, mutta sehän on päättäjien toive. Aika lyhytnäköistä on se, että paikka on suunniteltu enemmän matkailijoiden kuin vakikäyttäjien varaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halli-Salli on aivan oikeassa ja kauppahalli pitäis olla auki myös sunnuntaisin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, missä ajassa remontti maksaa itsensä takaisin vuokratuloilla? 1 vuosi? 5 vuotta? 10 vuotta? 1 000 000 000 000 vuotta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

12:21
Suomessa on todettu 164 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi kahdella – tapauksia koko maassa yhteensä 2769 kappaletta
12:03
Kaleva oikaisee
12:00
Suomalaisia sotavankeja lepää Saint Helenan hautausmaalla – Afrikan tähdestä ja Napoleonin haudasta tutulle saarelle vietiin buurisodan häviäjiä Tilaajille
12:00
Kulttuuria koronan aikaan: Kerkkämehua imeksitään, ja kohta saa kuusenkantoja nuoleskella Tilaajille
11:22
Humalaisen miehen ajama moottorikelkka kaatui jäällä Torniossa – sekä kuski että kyytiläinen loukkaantuivat, kummallakaan ei ollut kypärää
11:00
Kipujen mies ja sairauden tuttava – oululainen pastori Kauko Uusila kärsi vuosikausia kroonisesta kivusta ja lukee nyt kärsimyksestä kertovia raamatunkohtia uusin silmin Tilaajille
11:00
Perhe rakensi 35 neliön talon ja viihtyy pienissä tiloissaan: "Moni on sanonut tämän tuntuvan isommalta kuin neliöt antaisivat ymmärtää" Tilaajille
87
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
17
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
13
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
9
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"
8
Kuoleman hiljainen kaupunki – New Yorkissa rekkoihin työnnetään kuolleita, liikkeet ovat kiinni ja lääkärit ihmettelevät tilannetta
7
Viinasen talousopit toisivat uuden tuhon – tie taloudellisen häiriön yli on tasoitettava kaikille Lukijalta
6
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

207 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ensi talven aurinkolomat

Kyllä niitä , nyt kannatta jo katsoa, missä niitä jo myydään ja kartoittaa hinta tasoa. Lue lisää...
Kyllä lähden

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image