Oulu

Oulun Kalevan kisat vaarassa

Oulu 15.11.2005 10:25
Hanna Kuusiluoto, Kari Sankala
Käytännössä Ouluun jo myönnetyt vuoden 2008 Kalevan kisat uhkaavat siirtyä yhdessä Raatin stadionin peruskorjauksen kanssa. Oulun kaupunginhallitus esitti maanantaina, että aiemmasta toimintasuunnitelmasta poiketen remonttia ei aloitetakaan 2006-2007 vaan vasta 2008.

Remonttirahat eivät kuulu valtuustoryhmien sopimaan konsensuspakettiin. Marraskuun 30. päivän budjettivaltuustoon lähtevän esityksen mukaan Raatille varataan ensi vuodeksi 200 000 euroa, seuraavaksi vuodeksi 100 000 ja vuodeksi 2008 kolme miljoonaa euroa.

Kaupunginhallituksessa Marja-Liisa Pylväs (kesk.) esitti tiukemmassa aikataulussa pysymistä. Tanja Rytkönen-Romppanen (kok.) kannatti esitystä, joka hävisi äänestyksen 7-5.

Oulun Pyrinnön yleisurheilujaoston puheenjohtaja Yrjö Kelhä ei hihku riemusta, mutta ei suostu heittämään toivoakaan ennen kaupunginvaltuuston päätöstä. Pyrinnössä on oltu asian kanssa varpaillaan, eikä remonttirahoja ole pidetty kirkossa kuulutettuina Suomen Urheiluliitossakaan.

"Se on selvää, että nykyiselle Raatin kentälle ei voi hakea mitään muuta kuin pieniä kisoja. Jos remontti siirtyy, pitää miettiä asiat uusiksi. Kalevan kisat on kuitenkin jaettu vuoteen 2010 saakka", Kelhä sanoo.

SUL hyväksyi keväällä Pyrinnön esityksen Kalevan kisojen pohjoisen järjestelyvuoron vaihtamisesta ensi vuodesta vuoteen 2008 juuri sen takia, ettei Raatin remontti olisi ehtinyt ajoissa valmiiksi.

"Kysymys ei kuitenkaan ole yksin Kalevan kisoista", Kelhä huomauttaa.

"Nykyisellään Raattiin ei voi hakea myöskään Eurooppa-cupin kisoja, Tähtikisoja tai Eliittikisoja. Eikä Raatti sitäpaitsi ole pelkästään yleisurheilustadion."

Edellisen kerran Raatissa järjestettiin Kalevan kisat 1998.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

13.12.
Kiviharjuntien jatkeen rakentaminen alkaa vuoden alussa OYSin tuntumassa – uusi pysäköintitalo valmistuu keväällä
13.12.
Jari Sailio iskee Kärppien kavennusmaalin
13.12.
Sarjajumbo Sport näpäytti Kärppien varamiehistä joukkuetta – Jari Sailion kavennus jäi Vaasan perjantai-illassa laihaksi lohduksi
13.12.
Insinööriliitto: Nokia purki luottamusmiehen työsopimuksen lakon jälkeen – ammattiliiton mukaan kyseessä oli kosto
13.12.
Analyysi: Kulmunilta karkasi some-mopo käsistä – sosiaalisessa mediassa poliitikko voi mokata helposti ja pahoitella nopeasti
13.12.
Ainakaan kaikkia al-Holin naisia ei voitaisi syyttää Isisin riveihin matkustamisesta – terrorismin edistämisestä voidaan tuomita jopa kahdeksan vuotta
13.12.
Hovioikeus: Oulun seksuaalirikosvyyhden syytetyn saatava tutustua uhrin salaiseen kuulustelukertomukseen – "Hänen oikeus on joka tapauksessa painavampi" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

OKT 250 neliöä omalla lähes hehtaarin tontilla lähellä palveluja, aah. Tarvittaessa palveluja saa rahalla, kun joskus se... Lue lisää...
VELATON NAUTISKELIJA

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image