Oulu

Oulun kadut tulvillaan loskaa ja rapakoita – "Koko kalusto ja kaikki miehet ovat liikkeellä"

Oulun kadut ovat nyt täynnä lammikoita. KUVA: Hurjakainen / Lukijan kuva
Oulu 6.4.2018 10:20 | Päivitetty 6.4.2018 13:54
Eija Mikkonen

Oulun kadut ovat monin paikoin veden vallassa. Viemärit ovat jäässä tai lumen peitossa, eivätkä ne pysty vetämään nopeasti sulavan lumen vesimääriä.

– Koko kalusto ja kaikki miehet ovat liikkeellä, Teknisen liikelaitoksen Ympäristön ylläpitopalvelut -yksikön päällikkö Heikki Tuomaala kertoo.

Perjantaiaamuna Kaukovainiolla kaksi kevyen liikenteen alikulkua oli poikki veden vuoksi.  Vesilammikoita on muodostunut sinne sun tänne niin autoteille kuin kevyen liikenteen väylille.

Liikkeellä ovat loskanpoistoon ja sadevesiviemäreiden aukomiseen erikoistuneet yksiköt. Viime yön vesisateen jälkeen on tarvittu myös hiekotusta.

Lisäksi samaan aikaan paikataan teihin tulleita reikiä.

– Reiät isonevat nopealla vauhdilla, kun rengas osuu niihin tällaisella kelillä, Tuomaala sanoo.

Pääväylät ovat Tuomaalan mukaan hyvässä kunnossa, mutta ongelmat jatkuvat etenkin asutusalueiden tonttikaduilla.

Oulun Vesi neuvoo tiedotteessa, että alueen asukkaat voivat yrittää pienentää lähitiensä rapakoita tekemällä vedelle reitin sadevesiviemäriin.

Katso paikkakuntakohtaiset sääennusteet Kalevan sääsivulta.

 

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (73)

Outoa, että ette edes osaa siellä Oulussa vesiä mereen laskea, ette paikata asfaltin rooppeja, ette elvyttää kaupunkikuvaa, puistoja, ette osaa edes tehdä siltaa Oulunjoen yli! Mitä te osaatte?! Koittakaa edes ne asuntomessut järjestää Kempeleen kanssa, jos se vielä teidät kumppaniksi huolis!, Slummiutuva ja näivettyvä on Oulun keskusta, surullista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskomatonta märinää, kommentoijilta. Talvella kun yleensä tuppaa olemaan lunta, pakkasta ja välillä suojakeliä. Mitä siitä seuraa? Miteköhän ne ennenvanhaan ihmiset on yleensäkkään selvinneet hengissä? Aika hyvin kun nykyään nämä turhan pillittijät on olemassa. Lopettakaa se märinä ja sopeutukaa olosuhteisiin, niin siitä on aina selvitty. Eiks juu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se vähän noinkin niin ku sanot, mutta itteä ärsyttää tämä nykynen meininki että kaikki, sadevesistä lähtien, maksaa (hulevesi). Ja sitä mukaa kuin maksut nousevat ja niitä tulee lisää, palvelut huononevat, varsinkin täällä keskustan ulkopuolella. Silloin kolmisenkymmentä vuotta sitten kun autoilijan uraani aloittelin, esim näiden sivuteiden auraus oli aivan toista luokkaa kuin nykyään. Ei niitä silloin välttämättä aamu kuudeksi auottu, mutta kyllä ne jo iltapäivällä oli helposti ajettavassa kunnossa. Tänä talvena aurausta on odotettu pisimmillään kolmatta vuorokautta. Sinä aikana lumi on ehtinyt tamppautua kovaksi kerrokseksi, joka on sitten käyty kiillottamassa kevyellä auralla. Nyt kun viimein päästään plusasteille, tuo 5-10 senttinen kerros sulaa kerralla, ja kun sitä ei aurata, ajetaan nyt yöpakkasten jälkeen taas monta päivää semmosissa urissa että oksat pois. En minä vieläkään väitä että ennen oli kaikki paremmin, mutta kyllä tiestöstä pidettiin aiemmin paljon parempaa huolta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisillä on oikeus, ja syytä märistä, heille on määrätty monenlaisia maksuja, joita perustellaan esimerkiksi teiden kunnossapidolla, mihin ne maksut häviää, ei ainakaan auraukseen. Tien käyttäjät eivät ole voineet olla huomaamatta kunnossapidon laadun heikkenemistä, jäät ja lumet sulavat teille eikä ojiin, tiepohjat pettää, ja asfaltissa valtavia terävälaitaisia monttuja, pyöräteiden käyttö lähes mahdotonta. Näyttää siltä että kaikki kalusto on valjastettu tienaamaan moottoritien remontilla, no on siitä tulevaisuudessa hyvä Oulu nopeasti ohittaa, eikä tarvitse jäädä muiden teiden huonoa kuntoa ihmettelemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan kaikki urakoitsijat ja koko kalusto liikkeellä? Niin varmaan Teklin oma porukka. Missä urakoitsijat elikkä nämä yksityiset joille on alueita ulkoistettu. Kaukovainiolla ei ainakaan ole näkynyt. Ostarin parkkipaikallakin sellainen sohjo että kannattaa katsoa mihin ajaa että pääsee pois. Onkohan tämä nyt niin, että on vain yksi kone ja sekin sattuu olemaan juuri nyt Muhoksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä net veet ja lumet lähteen kesäkuuhun mennessä,väliaikainen haitta.Ootellaan vain rauhassa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei kesäkuuhun niin elokuuhun. Ellei talvi yllätä taas kerran...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taloyhtiön huoltoyritykset voisivat myös aukoa näitä viemäreitä katujen edustoilta, nehän ovat ovat nykyajan talonmiehehiä, mutta laiskempia. Ratakadulta oli muuten paikkailtu suuremmat kuopat asfaltista, siitä erityismaininta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo viimeviikolla sanoin että kannattasi käydä ennaakkon nyt käydä tarkistelemassa ja suolaamassa ne pahimmat paikat jotta kaivot vetäisivät, jossa on aina ns. tulvavaara :(! Ei nyt tarvitssisi olla jokamiehen niitä aukomassa. Toki näinkin voisi sanoa, että jälkiviisaus on paras viisaus joka ilmeisesri pitää paikkaansakin kun on sanottu etukäteen ;)!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki johtuu lumitöitten ulkoistuksesta joka johtuu liian alhaisista hinnoista urakoitsijoille sekä vääränlaisesta kalustosta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko jäänyt hulevesimaksu maksamatta, niin laittaneet viemärit kiinni samoin kuin sähkölaskun maksamattakin käy. Ja jos maksut maksettu, niin hyvitystä siitä ettei ole toiminut hulevesi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Koko kalusto ja kaikki miehet ovat liikkeellä", entäpä naiset eli "Koko kalusto ja kaikki henkilöt ovat liikkeellä", ettei kukaan pahoita mieltään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohti Euroopan kulttuuripääkaupunki vuotta 2026! Hyvästi Venetsia, Firenze, Rooma, Salzburg ja Pariisi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puolen metrin sohjo ajotiellä.
Ei se mihinkään ojaa pitkin valu.
Auraa tarvitaan.
Sen minkä talvella jättää auraamatta, sen keväällä sohjona löytää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt maksellaan korkojen kanssa talven aikaisia aurauslaiminlyöntejä. Tulee kalliiksi sellainen säästäminen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tähän löytyy ratkaisu.
kielletään pysäköinti kadun varsilla.
saa kunnolla aurata kadut.
kattokaapa tuota kauppurienkadun alkupäätä
rautatien-kadun puolelta,
missä on vikaa kun ei sula+

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korjatkaa koko asemakatu etulyötty alue täynä isoja monttuja ja rautatieaseman kohdalla pahin paikka ! Haukiputaantien Shellin yömpyrän kohdalla kohta auton mentävä monttu! Nämä rakennushommat ympäri kaupunkia kuluttavat tieverkostoa painavilla rekoilla ja kuorma-autoilla ajettaessa ja aura-auto loput!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri aamulla katsoin kun kaupungin työntekijät ( taas) kasaavat lumet taloyhtiön tontin reunoille,kun kasat sulavat,valuu vesi autotalleihin,laskumäki on siihen "oiva".Miksi lumia ei ajeta pois pihoilta ja parkkipaikoilta,siihen kalustoa pitäisi käyttää ajallaan,ei vesi lainehtisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (73)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia luoteistuuli on voimakasta aamuyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli muuttuu huonoksi illasta alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image