Oulu

Oulun jouk­ko­rais­kauk­set yhä selvittämättä

Oulu 15.10.2008 13:45
Tuomo-Juhani Tapio
Oululaisia runsas vuosi sitten kuohuttaneet joukkoraiskaukset ovat edelleen selvittämättä. Julkisilla paikoilla Otto Karhin puistossa vuoden 2006 joulukuussa ja Heinätorinpuistossa seuraavan vuoden maaliskuussa tapahtuneiden rikosten tekijöiden uskotaan olleen ulkomaalaistaustaisia.

Vastaavanlainen tapaus sattui kuluneella viikolla Kaisaniemen puistossa Helsingissä. Useampi mies raiskasi aamuyöstä ravintolasta palanneen nuoren naisen. Naisen kertoman mukaan he olivat vierasmaalaisia.

Rikoskomisario Matti Luolavirta Oulun poliisista sanoo oululaistutkijoiden olevan kiinnostuneita Helsingin tapauksesta. Sen mahdollinen yhteys Ouluun selvitetään.

Luolavirran mukaan vihjeitä Oulun raiskauksista tulee enää harvoin, "mutta kun niitä saadaan, ne tutkitaan".

Varsinkin Otto Karhin puistossa tapahtuneen raiskauksen selvittämättä jääminen on ihmetyttänyt, sillä tapahtuma-aikaan puiston läheisyydessä oli liikkeellä runsaasti ihmisiä. Paikalla oli myös valvontakamera, mutta siitä ei ollut tutkijoille apua. Tekijöitä haettiin myös keskusta-alueen muiden valvontakameroiden avulla, mutta tuloksetta.

Lue lisää torstain Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (45)

miksi näitä sekasikiöitä otetaan mihinkään sivistyneeseen maahan? näkeehän sen heidän kotimaistaan että sieltä ei yhtäkään ihmiseksi luokiteltavaa tule!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan noita tilastoja tietysti tulkita noinkin. Tarkoituksenhakuista sontaa sanon minä. Suosittelen tosiaan käymään joskus Suomen rajojen ulkopuolella. Sama kohtelu kaikille raiskaajille. Piste.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Laurukainen,yhteiskuntamme suojelee maahanmuuttajia ja näin ollen rikollisia" Voi Luoja, miten mustavalkoinen voi ihminen olla. "anti-rasistille,laskeppas huvikseen montako Suomalaisten tekemää raiskausta on,ja sitten tummaihoisten tekemät raiskaukset on pikkuisen % eroa,ja näillä turk,som,yms törkeitä joukkoraiskauksia." On tilastollinen tosiasia että Suomessa tummaihoiset tekevät prosentuaalisesti enemmän raiskauksia kuin valkoihoiset. Se ei tee kaikista tummaihoisista raiskaajia, heistä rikollisia on vain pari prosenttia. Nämä joukkoraiskaajat ja tummaihoiset raiskaajat luullakseni usein toistavat rikoksensa. He eivät myöskään usein jää kiinni (ehkä heidät on vaikea löytää yön pimeydessä?). Joka tapauksessa uskaltaisin väittää, että ne maahanmuuttajat jotka naisia raiskaavat ovat hyvin marginaalinen ryhmä ja on aivan järjen vastaista ahdistella lainkuuliaisia maahanmuuttajia heidän takiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missäköhän olisi se pääsyyllinen vika, ettei tekijöitä ole saatu/otettu kiinni? Miettikäähän sitä. Onneksi asiaa silti yhä muistellaan, eikä sitä ole peitetty unholaan. Ihmiset saisivat näinä päivinä katsoa syvään sisimpäänsä ja miettiä, mikä on oikein ja mikä väärin. Onko parempi pelastaa oma nahkansa, kuin nuorten naisten turvallisuuden tunne?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän ne kaikki ulkomaalaiset ole pahoja, mutta kun sieltä tulee helpomman elmän toivossa tätä roskasakkiakin, joka sitten käyttää hyväkseen suomalaista vieraanvaraisuutta. Eipäs nyt kuitenkaan lynkata ketään, vaikka olen samaa mieltä että rikolliset ulkomaalaiset vaan banaanilaivassa takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Santtu, statistics also show that 100% of school massacres in Finland are done by "white people". If the solution to gangrapes are to ship every foreigner out of here, it would be just as logical to put EVERY white finnish male in prison, because of the STATISTICS. Sometimes there are just no words to express how humiliated I am to live in a redneck-racist country like this. EVERY crime like this is always done by "them". If you ever got that ridiculous "ship every n****r back to the jungle"-policy through, and immigrants would actually be sent back to their native countries, who would you blame when these crimes would happen next time?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Anti rasistille .... raiskauksien uhriksi joutuneiden auttavilta järjestöiltä voisi saada tarkan tiedon kekkä raiskaa. Tieto vuodelta 2005.... 90% ulkomaalaistaustaisia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syy siihen miksi luen Kalevaa, Uusi Suomea yms verkkolehtiä on se, että keltaisesta lehdistöstä pysyn kaukana. Sitähän minä juuri kritisoin, että vanhat, asiallista mainetta nauttivat lehdet menevät iltapäivälehtien suuntaan. Keltaisen lehdistön viihdeosio on viihteeksi tarkoitettu ja Kalevastakin sellainen löytyy, ei siinä mitään pahaa, mutta aina kun perus-uutisointiin sisällytetään mielipiteitä ja tunteisiin vetoavia adjektiiveja, ollaan heikoilla jäillä. Tämä vain vastakommenttina, tämä kyseinen artikkeli ei moisesta synnistä kärsi. Ratkaisuehdotus: viimeistään lukiossa tulisi opettaa medialukutaitoa, nykypäivänä erittäin tärkeää kun joka tuutista tulee informaatiota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa näistäkin tulla JFK:n ja Kyllikki Saaren toisinto. Kaikkia ei voi selvittää mutta jos nyt edes ylinopeudet niin sekin on jo hyvä saavutus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rikollisten määrä lisii joka alueella ja selvittämisprosentit laskee. Syy on eduskunnan , mutta se tekee tämän tietoisesti. Rahasta se on kiinni. Ennen oli pamppupojat liikkellä öisinkin, nyt ne poliisiamislaiset joutuu pyörimääni partioissa täydellä valtuuksilla vaikka ovat harjoittelijoita! Hui sentään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja kaikki suomalaisten tekemät raiskaukset päätyvät poliisin tietoon ja niistä järjestetään samanlainen ajojahti...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"I guarantee the number is higher than those committed by foreigners? " I assume you don't know ANYTHING about relativity. In Helskinki roughly five percent of the population are immigrants, yet they commit 40 % of the rapes. 33 % of violent crimes and robberies. Last gang rape committed by finnish people was in the 1940. Check the statistics, immigrants are tens of times more likely to commit violent/sexual crimes than the rest of the population. These statistics look the same in EVERY European country. Check tilastokeskus.fi or om.fi/optula/uploads/nul786y.pdf Finnish people google: "maahanmuuttajat yliedustettuina väkivaltarikoksissa"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän poliisit saa nykyään aikaiseksi tehdä muuta kuin vaakailla rekkoja ja laskea valojen referenssejä niiden keuloista, hohhoijaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei muuta kuin naispoliiseja syöteiksi ja soluttautujiksi maahanmuuttajien/ vierasmaalaisten pariin. Yökerhoja ja pubeja haravoimaan, ihmisiä jututtamaan muina miehinä. Lisää poliiseja ko. tapausten tutkintaan. Alkaisi pimeät jutut aukeamaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Don't blame the emigrants and immigrants for all of your problems or crimes. How many rapes were committed by Finns last year? I guarantee the number is higher than those committed by foreigners? What is their excuse? All of a sudden, a criminal element who may or may not be Finnish happens and all of a sudden it is time to ship all non-Finns back to their own countries. Grow up, get a life! Luckily the school shootings weren't done by international people living here, we would all be shipped off them. Ask what in Finnish society causes deviant behavior and let's all work together to solve it...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

anti-rasistille,laskeppas huvikseen montako Suomalaisten tekemää raiskausta on,ja sitten tummaihoisten tekemät raiskaukset on pikkuisen % eroa,ja näillä turk,som,yms törkeitä joukkoraiskauksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eivät epäillyt Helsingissä suinkaan olleet "vierasmaalaisia" vaan tummaihoisia. Näin siis uhrin mukaan. Tarkkana siellä toimituksessa! Kyseessä voivat olla Suomessa syntyneet!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" 16:34 Edelleen haluan muistuttaa, että me suomalaiset raiskaamme aivan yhtä paljon kuin ulkomaalaisetkin. Kertokaapa, että miten meidän sitten tulisi menetellä suomalaisten raiskaajien kanssa? Viedäänkö siperiaan? Anti-rasisti " Tutustuhan tilastoihin. Suomalaiset kyllä raiskaavat, mutta eivät siinä määrin missä tietyistä kulttuureista tulleet ja tämä on aivan täysi fakta jota edes HS ei voi kieltää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä sattunut passipoliisien aikana Oulun keskustassa ulkosalla raiskauksia. He myös kyöräsivät rettelöitsijät alta aikayksikön kainalossaan "kamarille" ja usemmiten jopa yksin. Olisi siitä opittavaa vieläkin, eikä tarvitse palata ihan pussihousuaikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (45)

Uutisvirta

11:43
Ylläksen kupeeseen suunniteltua kaivoshanketta vastustetaan Etelä-Suomea myöten – "Avolouhos ei yksinkertaisesti sovi luontomatkailukeskuksen läheisyyteen" Tilaajille
11:38
Presidentti Niinistö YK:n yleiskokoukseen – osallistuu New Yorkissa Trumpin vastaanotolle
11:22
Budjettineuvottelut alkoivat – Rinne: " En tunnista erityisiä kipukysymyksiä, tiedotustilaisuus voi olla tänään"
11:14
Syyssateet ovat keskeyttäneet puinteja  – Pohjois-Suomessa varastoperunat lähes nostettu
11:01
Oulun yliopiston opettajaopiskelijat aloittavat yhteistyön Oulun kaupungin koulujen kanssa
10:20
Venäjä tarjoutui myymään Saudi-Arabialle omia torjuntaohjuksiaan
10:20
Mediatalot ehdottavat lääkkeitä Postin ahdinkoon: Posti jaettava kahtia, jakelu kerran päivässä aamuisin ja lisää kilpailutusta
65
Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala hakee Kelan pääjohtajaksi – jätti hakemuksensa maanantai-iltana viikon pohdinnan jälkeen
19
Pienestä toritapahtumasta paisui Lakeuden suurin yleisötapahtuma – "Perunamarkkinat on näyteikkuna tyrnäväläisyyteen"
15
Kampuspaikannin vie ovelle, Oulun yliopistolla voi nyt suunnistaa kännykän avulla
14
Viranomaiset tahtovat United Brotherhood -jengin toimintakieltoon nopeutetusti — LM:n tiedot: UB:n johto suunnitellut siirtymistä Helvetin Enkelien yhteyteen
10
Voiko työntekijä rakentaa sairauslomalla omakotitaloa? Kaupallinen yhteistyö
10
Parempi taksitolpalla kuin eläkepäivillä joutilaana – lomakassan kartuttaminen kannusti 73-vuotiasta Matti Särkelää palaamaan autonrattiin
9
Minkkien loukkupyynti alkaa Hupisaarten alueella – loukut tulee jättää rauhaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

182 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vain elämää — pöydässä hytkyjät

Tykkään älyttömästi. Ja moni muu, koita kestää. Etkä mitään voi. Lue lisää...
TYMPÄSEEKÖ?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image