Oulu

Oulun jouk­ko­lii­ken­tees­sä ennätysmäärä matkustajia vuonna 2018, ystävällisiin kuljettajiin ollaan tyytyväisiä

Oulu 16.1.2019 14:00
Antti Karvonen

Oulun kaupungin julkaiseman tiedotteen mukaan joukkoliikenteessä tehtiin vuonna 2018 ennätyksellisesti yli yhdeksän miljoonaa matkaa. Kasvua edellisvuoteen oli reilu kaksi prosenttia. Kasvaneisiin matkustajamääriin on reagoitu muun muassa lisäämällä autoja suosituimmille vuoroille. 

Syksyn 2018 asiakastyytyväisyystutkimuksessa 84 prosenttia vastaajista antoi Oulun joukkoliikenteelle arvioksi erittäin tai melko hyvän. Yleisarvosanaksi Oulun joukkoliikenne sai 4,00. Parhaat arvosanat kyselyssä saivat kuljettajat: erityisen tyytyväisiä oltiin kuljettajien ajotapaan ja ystävällisyyteen. Myös autojen matkustusmukavuutta ja vuorojen täsmällisyyttä pidettiin hyvänä. 

Reitteihin ja aikatauluihin oltiin aiempaa tyytyväisempiä, mutta niissä oli asiakkaiden mielestä eniten parannettavaa. 

Matkustajat maksavat matkansa yhä useamman Waltti-kortille ladattavilla lipputuotteilla, kuten kausilipulla ja arvolipulla. Kausilipun ja arvolipun käytön lisääntyminen on vähentänyt bussista käteisellä ostettavien kertalippujen myyntiä, mikä nopeuttaa vuorojen liikennöintiä, tiedotteessa kerrotaan. 

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kyllähän autojen matkustusmukavuus on ihan ok kunhan ei satu Kabus kohdalle jossa on melu semmoinen että tarvisi kuulonsuojaimet, tärinä semmoinen että hampaat tippuu suusta ja nykii niin että niskat katkeaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuskilta olen kuullut kommentin, kun ihminen yrittää pysäyttää bussia, että kohta tulee seuraava menköön siihen. Jos töihin tulee aina puoli tuntia etuajassa ja 10km:n matka kestää tunti-puolitoista kehitettävää on kyllä paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai tyytyväisiä kuskeihin?
Olin kerran odottanut bussia n. 10 minuuttia ja bussi vihdoin tuli ja vilkutin, että bussi pysähtyy. Bussi ajoi vain ohi ja vilkutti käsillä. Ja ollaan oikein tyytyväisiä kuskeihin ja on niin ”ystävällisiä”....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että vain kerran on näin tapahtunut. Muistan seuraavalla kerralla heiluttaa kättä näkyvästi ja hyvissä ajoin niin kauan että bussissa syttyy vilkku. Pimeällä olisi vielä hyvä olla kädessä heijastin tai jokin valo. Kuskilla pitää keskittyä muuhunkin kuin pysäkillä olevan ihmisen tuijottamiseen jos se vähän etusormea nostaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

9 miljoonaa? Tampereella joka ei ole liittänyt kaikkia lähikuntia itseensä ja jossa on 232 000 asukasta ja joka on wikipedian mukaan asukasluvultaan lähes yhtä suuri kuin Oulu, tehdään Tampereen paikallisliikenteellä Nyssellä wikipedian mukaan vuonna 2016 36.9 miljoonaa matkaa. Tästä huomaa kumpi on oikea kaupunki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tampereen paikallisliikenteeseen kuuluu seuraavat kunnat: Tampere, Nokia, Kangasala, Lempäälä, Orivesi, Pirkkala, Ylöjärvi ja Vesilahti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

9 miljoonaa matkaa, oulun veronmaksajien tuki 20...26 miljoonaa euroa. Eli jokaisesta matkasta maksetaan tukea n. 2,5 euroa veronmaksajien pussista. On ihanaa....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pidä paikkaansa. Joukkoliikenteen kustannukset ovat n. 26 milj. ja lipputuloja kerätään n. 16 miljoonaa. Veronmaksajien pussista menee siis n. 10 miljoonaa euroa vuodessa eli 1,1 euroa per matka. Lähde: Oulun talousarvio 2017.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käteinen pois kokonaa niinkuin Ruotsissa jo on
Ja pankki - ja sirukortin käyttöön...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on todella hieno asia. Vielä muutama vuosi sitten Oulun joukkoliikenne kärvisteli asiakasmäärien syöksykierteessä, mikä nyt on saatu oikaistua. Oikeita toimenpiteitä eli hintojen järkiperäistäminen, sujuva maksutapa (waltti) ja vuorojen lisääminen ovat olleet avainsanat. Vuoroja saisi lisätä vieläkin, erityisesti ns. virastotyöajan ulkopuolella, ja poikittaisreittejäkin kaivattaisiin. Mutta hyvä kehitys, toivotaan samanlaista jatkoa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä uutinen köyhälle roskarupulaiselle kun minulla ei ole varaa enään pitää autoa kun työantaja läiskäs yt-neuvottelujen päätteeksi irtisanomisilmoituksen käteeni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuraavaksi voisi kokeilla avorahastusta esimerkiksi runkolinjoilla. Tällöin bussiin voisi nousta myös keskiovista, mikä nopeuttaisi liikennöintiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä se juurikaan jouduta rahastusta. Suurin hidaste talviaikaan on huonosti auratut tiet ja etenkin pysäkit. Suurin osa pysäkeistä jopa pääpysäkeistä on aurattu niin,että vain yksi auto kerrallaan voi olla pysäkillä. Ja sitten ne matkustajat jotka alkavat kaivamaan sitä korttia tai rahaa vasta kun ovat autossa sisällä. Pankkikortin lähimaksun käyttöönotto luultavasti jouduttaisiin ja lisäisi matkustajamäärä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:20
Sairaanhoitajille on tilaisuus lähettää kannustavia terveisiä ääniviestinä
7:08
Kalevan koiranpentulive – katso videolta, mitä kaikkea vauhdikasta tapahtui pentulaatikossa keskiviikkoaamuna
7:00
Päivän leffapoiminnat: Tärkeintä on aloittaminen – kirjailija istuu kuuluisan taiteilijan malliksi, mutta piipahdus ateljeessa venähtää useiksi viikoiksi
7:00
Kutkuttava ranskalainen vakoojatrilleri saa täydet viisi tähteä – Ranskan salaisesta palvelusta kertovasta sarjasta nähdään Yle Areenassa jopa neljä tuotantokautta
7:00
Kauris, hirvi ja kuha ovat matkailuvaltteja, kun koronapandemia hellittää – kalastus- ja metsästyskokemukset Suomessa ovat luksusta Tilaajille
7:00
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
6:57
Lukijat ottivat kuvia komeasta huhtikuun superkuusta
11
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
6
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
3
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
3
KS: Peruttu Vuokatti Hiihto yhdistää Kainuun koronatapauksia
2
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"
1
Marttojen ohjeet koronaa vastaan: Pidä hansikkaat kädessä julkisissa tiloissa ja kulkuneuvoissa, siivoa tehokkaasti kotona
1
Lähetä lämmin kiitos – Oletko saanut hoitoa, apua tai muuta hyvää korona-aikana?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

165 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image