Oulu

Oulun jouk­ko­lii­ken­teen tal­viai­ka­tau­lut julkaistu – tässä uudet linjat ja reitit

Oulun joukkoliikenteen talviaikataulukausi alkaa 9. elokuuta. KUVA: Maiju Torvinen
Oulu 26.7.2018 13:52
Kaleva

Oulun joukkoliikenteen talviaikataulukausi käynnistyy torstaina 9. elokuuta. Talviaikataulukausi käynnistyy uudistetulla linjastolla. 

Oulun joukkoliikenteen tiedotteessa kerrotaan, uudistuksilla on reagoitu joukkoliikenteen kasvaneeseen kysyntään ja Oulun uusiin asuinalueisiin. Lisäksi linjastoa on uudistettu asiakaspalautteiden ja palvelutaso- ja linjastosuunnitelman perusteella. 

Oulun joukkoliikenteen uudet linjat ja reitit: 

Hiukkavaarassa ja Kivikkokankaalla aloittaa uusi linja 5, joka kulkee Kivikkokankaalta keskustaan puolen tunnin välein. Linja kulkee Poikkimaantien sillan ja Kajaanintien kautta. Alueen muut linjat, linja 11 ja 7N, ajavat Tuiran kautta.

Oulunsalon linjan 58 tunnus vaihtuu tunnukseksi 64. Muutos ei vaikuta reittiin tai aikatauluihin. 

Iistä pääsee jatkossa moottoritietä pitkin Ouluun. Linja 28 kulkee Iistä moottoritien kautta Ouluun Linnanmaalle, keskustaan, Oysiin ja Osaolle. 

Lisäksi Iissä kulkevan linja 23:n pysäkkejä on osittain muutettu, sillä vuoroja on lisätty viikonlopun myöhäisiltaan ja reittiä on jatkettu Iin terveyskeskukselle saakka. 

Kempeleestä liikennöivien linjojen 50 ja 51 tarjontaa on lisätty. Vuoroja on lisätty erityisesti ruuhka-aikoihin. Aiemmin Oysin kautta Svaaninsuolle kulkenut linja 50 päättää jatkossa Kuvernöörin pysäkille. Svaaninsuolle ajaa linja 21.

Tyrnävältä Ouluun kulkeva linjan 54 reittiä on jatkettu niin, että reitti kulkee Tyrnävältä Liminkaan. Lisäksi linjan tarjontaa on lisätty. Viikonloppuisin linja 54B kulkee Tyrnävän ja Oulun väliä. 

Tyrnävän Murrosta Ouluun aloittaa liikennöimään linja 57.

Liminkaan arkipäivisin liikennöivän linja 52:n päätepysäkki on jatkossa Limingan Ojanperänkankaan koulu. Lumijoelle kulkee linja 53. Viikonloppuina ja arki-iltoina Liminkaan ja Lumijoelle liikennöi linja 52A.

Linjoissa ja liikennöinnissä tapahtuneet merkittävimmät muutokset löytyvät myös Oulun joukkoliikenteen aikataulukirjan sivuilta 13-14.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

Mikäs pysäkki on lintulan kohdalle tulossa? Siihen moottoritieltä laskevalle rampille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tullut parannusta Haapalehdon ja Myllyojan liikenteeseen. Käytännössä ainoastaan linja 10 palvelee tätä aluetta, kun linja 7 siirrettiin kääntymään Koivumaantieltä jo ennen Myllyojan keskusta Saarelan suuntaan. Aika omituista on tämä liikenteen reittisuunnittelu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se hienoa, että kaikkia muita linjoja on parannettu urakalla ja sitten Tyrnävän osalta 'linjan 54 reittiä on jatkettu niin, että reitti kulkee Tyrnävältä Liminkaan. Lisäksi linjan tarjontaa on lisätty. '. Joo, on lisätty tarjontaa yhdestä vuorosta seittemään, mutta samalla se toinen linja (52) on lakkautettu kokonaan Tyrnävän osalta, jolloin kokonaistarjonta romahti 70%. Lisäksi klo 17 jälkeen ei sitten pääse enää kumpaankaan suuntaan arkisinkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö siis tule Alakylä- Keskusta välille bussilinjaa? Miten lukiolaiset pääsevät Alakylältä keskustan lukioihin ja takaisin? Vanhemmat; taas me kuskataan nuoria! Kannatan, että Alakylän kylätoimikunta voi laittaa vireille osuuskunta toiminnan yksityisen joukkoliikenne palvelun järjestämiseksi Alakylä- Linnanmaa- Keskusta välille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa se omallakin autolla kuskaaminen jotakin maksaa, vai mitä? Bensa vain kallistuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulunsalon Niemenrannasta lupailtiin suoraa linjaa Oulun keskustaan, eikä näytä tulevan. On kiva lapsen kulkea koulussa, kun koulumatkoihin menee 3 tuntia päivässä! Jos koulu alkaa klo 9, on bussipysäkillä oltava klo 7.20 ja koululla joutuu odottamaan puoli tuntia ennen ja jälkeen koulun. ISO KIITOS PÄÄTTÄJÄT!!! OLI LAPSELLE TOSI ISO PETTYMYS KUN EI TULLUT MITÄ LUVATTIIN!!! :(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on yks syy miks oma asuinalue kannattaa tarkkaa harkita. Aina ei voi olettaa, että "päättäjät" hoitaa asiat kuntoon. Alue ja huonot yhteydet on oma valintanne siis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulunsalosta on kuusi valtuutettua kaupungin valtuustossa. Ei kannata odottaa, että he tekisivät mitään. Saivathan he hyvin toimeen tulevan kunnankin, lähes selvitystilaan vajaassa parissakymmenessä vuodessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistit kuitenkin äänestää? Jos et ole hiljaa.
3 tuntia koulumatkaa? :)) höpöhöpö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä vaan kolme tuntia kuluu bussipysäkeillä odotteluun ja bussissa istumiseen päivässä, puolitoista tuntia per suunta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En laskekaan päättäjien varaan asioita. Petyttiin vaan kun saatiin tietää että uusi linja on tulossa ja ei sitten tullutkaan...ainakaan vielä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos tarkemmin olisit tutustunut asiaan niin kyseinen linja on tulossa seuraavaan kilpailutukseen, muistaakseni vuodelle 2020. turha äkistä kun ei tutki asioita

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alun perin ei tainnut olla tietoa että tulee myöhemmin. Luki vaan että uudet linjat aloittavat syksyllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusi linja 5 erittäin tervetullut! Kalevan tekstistä poiketen näkyy aikataulun mukaan kulkevan vain kerran tunnissa Kivikkokankaalta keskustaan. Harmillisesti lähdöt aina viittä vaille tasan - esimerkiksi koululaiset eivät ehdi 8.00 tai 8.15 kouluun tuolla 7.55 lähtevällä bussilla ja tuskin lähtevät tuntia ennen kotoa.. Monia työmatkalaisiakin linja palvelisi paremmin, jos lähdöt olisivat puolen aikoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan vanhat asuin alueet voi unohtaa..Oinaansuolla eikä Ahvenojalla ei kuulemma ole asukkaita eikä asiakkaita...Onhan se ihan eri assii että palvella uusia alueita,vuan pääs täös päättäjil sekä suunnitelijoil unohtumaan et niin Oinaansuon kui Ahvenojan asukkaat maksavat samanlailla kunnallisveron kuin kaikki muutkin,ei palveluja eikä joukkoliikennettä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oinaansuolta ja Ahvenojaltakin pääsee hyvin jos jaksaa kävellä muutaman sataa metriä tai jopa kokonaisen kilometrin (apua!).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alakylän kylä on myös erittäin vanha asuinalue; ja ilman onnikkaa ollaan. Paljon isoja perheitä asuu kylällä ja veroja maksetaan; eikä mitään palveluja ole/tule. Ehdotan yksityistä palvelua tänne alueelle, pikkubussilla haettais 8 aikoihin nuoret lukioihin ja 16 jälkeen takaisin. Samalla aikuiset pääsisi tarvittaessa töihin tai asioille. Yksi vaihtoehto myös kaupunkipyörien tuominen kyläkeskustaan, voidaan siitä lainata pyöriä ja poljetaan niillä töihin ja kouluihin. Tietenkin meiltä puuttuu se kevyenliikenteen väylä, pyörätie; hieman joutuu noita rekkoja väistelemään kun poljetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

27.2.
Ilmastonmuutos vaikuttaa lintujen elämään monin tavoin
27.2.
Mitalipeleihin edennyt Kärpät ei rallatellut jatkoon ilmaiseksi HIFK:ta vastaan
27.2.
Thyssenkruppin hissiliiketoiminta päätymässä pääomasijoittajille – hinnaksi tuli 17,2 miljardia
27.2.
Leijona auttaa ja kehittyy – Lionsien hyväntekeväisyystoiminta on Suomessa erityisen suosittua
27.2.
Britannian toiveet ristiriidassa EU:n kanssa – uhkasi neuvottelun lopettamisella jo ennen neuvotteluiden alkamista
27.2.
Näin koronatilanne etenee: Virus leviää Euroopassa ja testien määrä lisääntyy Suomessa, Teneriffan karanteenihotellista päästetään yli sata pois
27.2.
Viestikohun keskelle joutunut vasemmistoliiton toiminnanjohtaja pyytää anteeksi kohua – Yle: Toiminnanjohtajan perustamalta Twitter-tililtä jaettiin väkivaltaa ihannoivia viestejä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei päässyt rikastumaan osakesäästötililä

Juuri siksihän tässä hommassa ei pärjääkään kuin robotit, TRJ, Pannari ja Milady. Muiden on ihan turha yrittää koska täm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image