Oulu

Oulun jouk­ko­lii­ken­teen busseissa otettiin käyttöön ensimmäiset infonäytöt – kesän jälkeen näyttöjä löytyy lähes kaikista busseista

Oulu 16.1.2020 13:48 | Päivitetty 16.1.2020 13:52
Mirko Siikaluoma

Oulun joukkoliikenteen busseihin on asennettu seuraavasta pysäkistä kertovia infonäyttöjä. Toistaiseksi infonäyttöjä ei löydy kaikilta linjoilta, mutta kesän jälkeen Oulun joukkoliikenteen mukaan infonäyttöjä on asennettu lähes kaikkiin busseihin.

Tällä hetkellä infonäyttöjä on asennettu osaan busseista, mutta kesän jälkeen näyttöjä pitäisi löytyä kaikista linja-autoista. KUVA: Oulun joukkoliikenne

Tällä hetkellä infonäyttöjä on käytössä säännöllisessä liikenteessä olevissa autoissa linjoilla 4/4A, 7, 15, 35, 40, 41 ja 48, ja yölinjoilla 4N, 7N, 15N sekä 35N.

Bussin etuosaan asennettavat infonäytöt kertovat seuraavan pysäkin nimen, ja pysäkin nimi vaihtuu seuraavaan, kun linja-auto on lähtenyt edelliseltä pysäkiltä.

Joukkoliikennesuunnittelija Sami Puuperä Oulun joukkoliikenteestä kertoo, että infonäyttöjä otetaan käyttöön busseissa sitä mukaa, kun linjojen liikennöintisopimukset vaihtuvat uusiin.

– Infonäytöt ovat vaatimuksena uusissa liikennöintisopimuksissa. Ensi kesänä sopimukset päättyvät isossa osassa liikennettä ja sen myötä suureen osaan autoista tulee käyttöön infonäyttö, Puuperä toteaa.

Suurin osa busseista saavat infonäytöt kesäkuun alussa, osa vasta elokuussa.

Muutamalla linjalla liikennöintisopimukset ovat voimassa vielä vuosiin 2023–2024 asti ja niillä infonäyttöjä saadaan vielä odottaa. Näitä linjoja ovat Puuperän mukaan esimerkiksi Oulusta eteläänpäin matkaavat 50-alkuiset linjat, City-liikenne sekä muutamat yksittäiset linjat.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Infonäytöt opastavat matkustajat oikealle pysäkille, erityisesti syksyn pimeään aikaan. Hyvä uudistus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Info näyttö tuleekin tarpeeseen sillä nämä uudet VDL bussit ovat jostain syystä ikkunoita myöten kurassa ettei ulos niistä näe. Joku suunnitteluvirhe kai niissä täytyy olla kun ei muun valmistamat bussit sotke noin pahoin kylkeä/ikkunoita :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä yhdessä bussissa seurailin pysäkkinäyttöä, niin se toimi liian hitaasti. Kun oli pienemmällä välillä olevia pysäkkejä, seuraavan pysäkin nimi ei ehtinyt näkyviin ennen kuin pysäkki oli jo ohitettu. Hitautta lisäsi se, että välillä piti (aivan turhaan) näyttää päätepysäkin nimeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin bussikortit saadaan tälle vuosituhannelle? Waltti on järjestelmänä epäluotettava, kömpelö ja ominaisuuksiltaan mitätön. Vaihtaakseen zonea pitää käydä Oulu10:ssä. Kun kortille siirtää saldoa se näkyy vasta kun on matkustanut seuraavan kerran - jos näkyy sittenkään. Walttikauppa hukkaa korttien numerot - viimeksi tänään kirosin taas kun oman kortin numeroa ei tunnistettu. Ja tässä palvelussa jo pelkästä kortista pitää maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvitse todellakaan käydä päivittämässä jos haluaakin ostaa eri kauden kuin aikaisemmin. Ainakaan jos netistä ostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä, näitähän oli jo silloin kymmenisen vuotta sitten kun itse aloitin busseilla kulkemisen. Miksi niistä luovuttiin? Olen ihmetellyt siitä asti, olisi juttu voinut valaista asiaa enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No. Ensi kesänä taas tulee uusia liikennöitsijöitä uusine busseineen. Kuulema tää ent Oululainen firma hävinny paljon linjoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koskilinjojen oululaisuudesta on jo kauan, viime vuodet omistaja on ollut Koiviston auto Lahdesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on saanut jo kyllästymiseen asti oottaa milloin koskilinjojen "karvahattumallit" edes yritetään päivittää nykyaikaan, ja eiku lisää odotusaikaa vaan näyttää tulevan, voi oulun pyhä lehmä sentään, ei kannatais tässä kaupungissa teknologiaa edes mainita, hävettävää sillä alalla riittää kyllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä olikin pitkään odotettu. Varsinkin näin pimeillä keleillä ihan mahdotonta tietää seuraavaa pysäkkiä, jos kulkee vieraalla linjalla. Hyvä, että vihdoinkin tuli. Ilo maksaa veroja, kun tulee järkeviä uudistuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin yhdistetään reittisuunnittelu ja lippukauppa saman sovelluksen alle? Yhden sovelluksen taktiikalla olisi ulkopaikkakuntalaisen helpompi onnistua ostamaan lippu oikeille vyöhykkeille ja suunnitella reitit sekä aikataulut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olihan se jo -80 luvulla Koskilinjoilla, onhan se tietenki uutta ku sen ajan matkustajatkin on jo suureksi osaksi kaks metriä maan alla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa kyllä Oulussa ollaan teknolokian aallon huipulla hirvittää näin hurja meno mitä vielä keksitäänkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä "näyttöjä" oli busseissa muistaakseni 20 vuotta sitten, mutta nähtävästi vasta nyt se on uutta ja siitä uutisoidaan.

Oulussa ei tunnetusti ole kiire mihinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tampereelle ne tuli vuonna 2010. Jos samalla aikatululla jatketaan niin meillä on ratikat vasta 2030.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tamperelaiset osaavat mokata oikein olan takaa, niin miksei myös oululaiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

24.2.
Janne Kuokkanen joutui kauppatavaraksi – Oulunsalon kasvatti vaihtaa maisemaa päittäin Sami Vatasen kanssa
24.2.
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
24.2.
Tshernobyl näkyy yhä Perämeren pohjassa: raskasmetallien pitoisuudet ovat laskeneet jo montakymmentä vuotta – "Jotakin ollaan merialueilla tehty oikein" Tilaajille
24.2.
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
24.2.
Hildur Larsson ikuisti Lappia upeisiin kuviin yli sata vuotta sitten – tekoälyn ansiosta ne loistavat nyt myös väreissä Tilaajille
24.2.
Jesse Puljujärven esimerkki houkuttaa – jääpallo ja jääkiekko sopivat yhteen ja tekivät yhteistyötä Oulussa pidetyssä turnauksessa Tilaajille
24.2.
Sodankylässä on kolmannes koko maan malminetsinnästä – etsintäinvestoinnit ovat 20–25 miljoonaa euroa ja maanomistajakorvaukset yli miljoona euroa Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

211 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lentoaseman vastuu koronaviruksen tarttumisessa

tuo korona virus hysteria ampuu yli ja kovasti enemmän tappaa normaali infulenssa kausi ihmisiä.pitäs kävellä suojain s... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image