Oulu

Oulun ja Pelson vankiloista ratkaisu keväällä

KUVA: Leinonen Jukka
Oulu 18.12.2017 13:54
Kaleva

Rikosseuraamuslaitos jatkaa Pelson ja Oulun vankiloita koskevaa tarveselvitystyötä. Päätös asiasta tehdään todennäköisesti loppukeväällä.

Selvityksessä on kaksi toteuttamisvaihtoehtoa: Pelson ja Oulun vankiloiden uudisrakentaminen erillisinä laitoksina sekä Pelson ja Oulun vankiloiden toiminnan yhdistäminen yhdeksi Pohjois-Suomen vankilaksi.

Alustavien selvitysten mukaan vaihtoehto, jossa molemmat vankilat jatkaisivat toimintaansa, on kalliimpi kuin uuden yhteisen vankilan rakentaminen. Koska tutkintavankilana toimivan vankilan tulee sijaita riittävän lähellä käräjäoikeutta ja poliisilaitosta, uusi yhteinen vankila sijoittuisi todennäköisesti joko Ouluun tai johonkin sen lähikuntaan.

Pelson vankilalla on suuri työllistävä vaikutus paitsi Vaalassa, myös alueellisesti. Vaalan kunnan työpaikoista noin yhdeksän prosenttia on Pelson vankilassa.

MAINOS

Kommentoi

Ei nyt aleta tiilenpäitä laskemaan vaan säästetään kerrankin oikeissa kohteissa elikä annetaan Oulun ja Pelson vankiloiden jatkaa toimintaansa ennallaan ja tarpeen vaatiessa niitä kehittäen. Lukuisissa julkisissa kohteissa kuten poliisi-, oikeus- ja seurakunta-, sairaala- ja muissa virastorakennuksissa ja laitoksissa on nähty aivan järjetöntä tuhlausta nopeasti täysin käyttökelvottomien tilojen vuoksi. Pahimpana lähiesimerkkinä Oulun poliisitalo! Mitä tulee em. vankiloiden sijaintiin, ne ovat palvelleet vuosikymmeniä, eikä kuljetus ja muutkaan käytännön tekijät nykyisin voi olla minään esteenä jatkamiselle. Vain huonoja tekosyitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa vamkilan takana oleva tyhjä tontti, joka rajottuu kosteperänkatuun,
kaupunki myy hyvällä hinnalla senaatiille, ja siihen rakennetaan Oulun vankilan uudisrakennus.
Ouluun uudisrakennuksella noin 200 vankipaikkaa, joka riittää pitkälle tulevaisuuteen
Pelsolle kevyempi remontti, ja Köyliön tapaan avoimemmaksi suljetuksi taloksi, tai kokonaan avotaloksi.
Pelsolla osa porukasta voidaan ihan hyvin asuttaa entisiin henkilökunnan asuntoihin.
Kestilään ja Ylitorniolle sen verran remonttia ja lisärakentamista, jotta kaikki kopit yhden hengen huoneiksi.
Kaikki ovat tyytyväisiä, ja työpaikat+Geenipankit säilyvät.
Oulussa matka oikeustalolle pysyy kohtuudessa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hommahan on päivänselvä.
Oulun vanha vankila lakkautetaan ja Pelsoa laajennetaan uusilla laitoksilla korvaamaan sekä Oulu että paljon eteläisten vanhentuvien ja korvattavien yksiköiden kapasiteettia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän päätös ole selvä - vankila Ouluun. Kuka se uskaltaa suoraan vaalalaisille kertoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin tyypillistä valtion edustajien peliä. On jo kolmisen vuotta sitten tämä asia päätetty. Viime vuodet ajettu asiaa suppiloon. Yhtäältä - kahtaalta, pro et contra ” harkintaa”. Ja yllätys, yllätys, Ouluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kummasti vaan kaikki halutaan sijoittaa Ouluun, tai lähelle oulua pois ympäristökunnista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suunnittelijat huomio. Tehdään kerralla tarpeeksi iso vankila ettei tarvi sit itkeä tilan ahtautta ja vankipaikkojen lukumäärän riittämättömyyttä koska vankiluku kasvaa ilmiöiden lisääntyessä haluttiin sitä tai ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkein kallein vaihtoehto kuitenkin lienee jos toinen tai toinen vankila lakkaisi toimimasta paikoillaan. Noissa laskelmissa ei ilmeisesti ole otettu ollenkaan sitä hintaa mikä tulee menetetetystä työpaikoista kaikkinen sivuvaikutuksineen moneen muuhun työpaikkaan paikkakunnallaan. Ja kun nyt pian tulee lisäksi se uusi valvontalaki jonka toteutus juuri nyt pantiin kohinalla presidentin johdolla eteenpäin, paikkoja pitää olla riittävästi. Eiväthän sellit tule riittämään nykykokoisina millään kun puolet kansalaisia todetaan rikollisiksi tulevien kyttäystoimenpiteiden kautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image