Oulu

Oulun huu­me­kaup­pi­aat siirtyvät sisätiloihin, Valkea houkutteleva kauppapaikka

Kauppakeskus Valkeassa on ympärivuorokautinen järjestyksenvalvonta. Kuvassa olevat henkilöt eivät liity jutun aiheeseen. KUVA: Peura Pekka
Oulu 13.11.2016 10:15
Susanna Kemppainen

Kylmenneet säät ovat ajaneet Oulun huumekauppiaat enenevässä määrin sisätiloihin.

Puistojen ja rantojen sijaan huumausaineita yritetään saada myytyä yhä useammin ravintoloissa ja kauppakeskuksissa.

Oulun poliisilaitoksen rikoskomisario Jan Sormunen kertoo, että Oulussa käydään huumekauppaa yhä avoimemmin.

Aiemmin se pyrittiin salaamaan mahdollisimman hyvin, mutta nyt osa myyjistä tekee sitä varsin avoimesti julkisilla paikoilla.

Yksi näistä paikoista on kauppakeskus Valkea. Se mainostaakin ottavansa ihmiset vastaan lämpimästi säällä kuin säällä ja houkuttelee poliisin mukaan huumekauppiaita siinä missä muitakin asiakkaita.

– Heidän on mukavampi tehdä töitä lämpimässä kuin ulkona pakkasessa, Sormunen kuvailee.

Valkeaan tavalla tai toisella liittyvistä huumausainejutuista on tehty myös muutamia rikosilmoituksia.

Poliisi on ottanut kiinni joitakin henkilöitä, joita epäillään huumausaineen käyttörikoksista tai huumausainerikoksista.

– Määrä on erittäin pieni verrattuna siihen, minkä verran Valkeassa päivittäin liikkuu ihmisiä, Sormunen sanoo.

Lue lisää 13.11.2016 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (226)

Näin kesällä ainakin Heinäpäässä huumekauppaa käydään joka päivä hyvinkin yleisillä paikoilla. Poliisia ei taida pahemmin kiinnostaa, pääasia että Arinan hallinnoimista tiloista saadaan huumekauppiaat pois niin voi asiakasomistajat käydä rauhassa ostamassa viikonloppukaljansa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänään käydessä valkeassa vilkuilin tämän uutisen perusteella mitä tapahtuu, ja kyllähän noita kaikennäköisiä olijoita oli paikalla. Ihmettelin kommenteissa olevaa tupakkakeskustelua mutta tänään sen ymmärsin kun kävelin sisälle niin oven edesssä pariskunta veti onnellisena tupakkaa ja sisäpuolella haisi vanha kapakka eli en ihmettele vaikka siellä onkin näitä kovempien aineiden myyjiä kun olo on kotoinen. Ja tuskin poliisi tuonne jalkautuu kun sehän tarkoittaisi että pitäisi jättää lämmin auto ja pitäisi harrasta hyötyliikuntaa. Jos vaikka nyt oikeasti viranomaiset ottaisi parin kuukauden tehovalvonnan tuonne ja ns. hiljaiseen aikaan jalkautuisi näkymään niin rauhoittuisi meininkin. Myös nyt ymmärrän että miksi arina haluaa ne tuulikaapit, nehän estää näiden laiskojen "meitä sorretaan" nikotiinista riippuvaisten ihmisten hajujen sisälle tulon edes hieman, sillä tupakkoijat on niin laiskoja suurimmaksi osaksi ettei osata kavellä ovesta kuin alle metri niin se on hyväksyttävä tupakointialue.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävää että me ihmiset koukutetaan itsemme aineisiin eli huumeisiin. Ne on roskaa eikä mitään muuta. Huumeisiin sortuneet ei kykene työhön joten rahat on saatava muualta. Mistä? Huume-ja päihdevalistusta on aina jatkettava jokaiselle sukupolvelle. Osalle se ei vain tehoa ja he tuntuvat aina löytävän "ymmärtäjiä" riippuvuudelleen. Ymmärtäjiä jopa poliitikkojenkin piiristä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juotko ite alkoholia tai kahvia? Otatko lääkärisi määräämiä lääkkeitä? Ne on ihan yhtälailla huumeita eli psykoaktiivisia aineita myös. Kaikkia huumeita ei voi niputtaa samaan kategoriaan eivätkä kaikki huumeet ovat haitallisia. Suurin osa laittomien huumeiden käyttäjistä on fiksua työssäkäyvää porukkaa. Tutkimusten mukaan nimenomaan älykkäämmät ihmiset ovat enemmän taipuvaisia tietynlaisten huumeiden käytölle. Riippuvuuden voi saada helpommin vaikka sokerista kuin monista laittomista huumeista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

varmaan saatu joku yks poikkeustapaus kiinni joka on myynyt kaverille vähän kannabista.
kyllä se homma menee niin, että huumeiden myyjät myyvät huumeita yleensä vain tuntemilleen henkilöille. eikä kauppaa missään kadun kulmilla tuntemattomille ohikulkijoille. kaikki jotka tästä asiasta jotain tietää niin tietää tämän. poliisi voisi yrittää ottaa ennemmin kiinni niitä isompia tekijöitä, kuin jotain pienellä myynnillä omaakäyttöä rahoittavia narkkareita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luitko artikkelin? Siinä mainitaan mitä huumeita muunmuassa on tavattu kaupustelijoiden hallusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se mainostaakin ottavansa ihmiset vastaan lämpimästi säällä kuin säällä ja houkuttelee poliisin mukaan huumekauppiaita siinä missä muitakin asiakkaita. Suuri kiitos Arinalle uuden palvelupisteen avaamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eksyin vanhan kotikaupunkini uutisiin. Valitettavan takapajuista on menoa täällä kommenttiosiossa, eikä Kaleva ole erikoistunut erityisen älykkääseen uutisointiin päihdepolitiikasta - globaalisti tai kotimaassa. Tosin, ihmisiähän sielläkin on kirjoittamassa kaikuja lapsuuden huume(!)valistuksesta, joiden totuuspohja on vedetty alta hyvän aikaa sitten.

Oulu on kyllä yksi ristiriitaisimpia kaupunkeja Suomen sisällä, kun löytyy yliopisto ja internetin löytäneet nuoret, mutta sitten on tämä alkuperäiskansa, jonka mielipidettä ei horjuta mikään tutkimus tai uusi tieto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huumeita puolustavat ovat joko niiden myyjiä tai niihin riippuvaisiksi jääneitä. Järkevät eivät niitä puolustele eivät lähde kokeilemaan missään tapauksessa. Inhottaa ja säälittää katsella narkkareita. Toivottavasti kaikki huumeita myyvät pistetään telkien taakse ja raukat käyttäjät pääsevät vieroitushoitoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinun kaltaistesi asenteella ne alkoholisoituneet sotaveteraanitkin tuomittiin kunnes kuolivat katuojaan. Häpeäisitte, senkin moraalinvartijat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ketä nämä syyttämäsi ihmiset ovat ja miten heidän asenteensa aiheuttaa alkoholismia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kieltolain puolustajat kannattaa epäsuoraan laitonta huumekauppaa. Kun on laitonta niin ei ole mitään kontrollia mihinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä niitä myyntipaikkoja Oulussa oikein ole, jos ei sitten tuo kallioparkki. Poliisikin valvoo vain paikkoja, joihin pääsee autolla ja nyt tuulikaapit estää sen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi poliisi mainostaa vain Valkeaa? Tasapuolisuuden vuoksi olisi voinut kertoa muutkin kauppapaikat. Vai onko taas kyseessä joku salattu sponsorisopimus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (226)

Uutisvirta

17:17
Pakkanen näkyy eläinlääkärin vastaanotolla Oulussa: Koirien anaalirauhasvaivat lisääntyvät – lähetä kuva lemmikin talviasusteesta
16:55
Mäkäräiselle kuusi ohilaukausta yhteislähdössä – jäi viimeisten joukkoon
16:38
Lukijoiden lempilapaset - lähetä kuva suosikkilapasistasi
15:35
Iivo Niskanen sivakoi 15 kilometrin kisan voittoon Otepäässä, antoi vahvan kuntonäytteen kohti MM-latuja
15:27
Kansanedustajat yrittävät estää brexitin ilman sopimusta – Britannian parlamenttiin tuodaan maanantaina kaksi uutta lakialoitetta
14:50
VR ja onnettomuustutkintakeskus selvittävät Helsinki-Oulu -junan vaunussa kuultua kovaa ääntä ja tärähdystä – juna jäi Lahteen tutkittavaksi
14:00
Pariisista Kittilään lentänyt Boeing-matkustajakone ilmoitti laskusiivekkeen viasta ja laskeutui Rovaniemelle, kyydissä noin 150 matkustajaa
50
Oulussa herättiin talven tähän asti kylmimpään päivään, maan hyytävin pakkanen Ylitorniolla – Oulussa voidaan hätyytellä pian -30 asteen lukemia
43
Kärpät virittelee raskaan sarjan täsmähankintaa – seura tiukasti Jussi Jokisen perässä, sopimus erittäin lähellä
35
Analyysi: Yli tuhannen NHL-pelin Jussi Jokinen olisi Kärpille loistava lisä, mutta toisi päävalmentaja Mannerille yhden ison haasteen
33
Puheenaihe: Tuliko Oululle seksuaalirikoksista mainetahra? – "Yhtä vähän Turkua on puukotusten jälkeen pidetty terrorismin tyyssijana"
30
Ilmastonmuutos laskee Reinin vedenpinnan tasoa – Kuljetusongelmat Reinillä hidastivat viime vuonna Saksan talouden kasvua
29
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
16
Trumpin kompromissiehdotus hallinnon avaamiseksi: 370 kilometriä teräsaitaa riittää, 2 750 uutta rajavalvojaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

240 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Alkoholin käyttäjillä huono itsetunto

Juoppoja ikäni seuranneena heidän itsetuntonsa on ylikehittynyttä. Siksi viisaan neuvot lopettaa juominen ei mene jakelu... Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image