Oulu

Oulun Energian tavoitteena hii­li­neut­raa­lius 2030-luvulla – toi­mi­tus­joh­ta­ja Juha Juntunen: "Kasvatamme uusiutuvan energian, kuten tuulivoiman, osuutta"

Oulun Energia aikoo panostaa jatkossa uusiutuvaan energiaan. Arkistokuva. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 20.1.2020 19:48
Anna Leinonen

Oulun Energia tavoittelee omassa energiantuotannossaa hiilineutraaliutta 2030-luvulla, kerrotaan yhtiö tiedotteessa. Tavoitteen keskiössä ovat uusiutuvat polttoaineet, energiatehokkuus ja hiilensidonta. 

Oulun Energia -konsernin uutena toimitusjohtajana vuoden alussa aloittanut Juha Juntunen sanoo, että tavoite antaa suuntaviivat sille, millaisia energiantuotantomuotoja se aikoo tulevaisuudessa kehittää. 

– Kasvatamme uusiutuvan energian, kuten tuulivoiman, osuutta nopeasti ja panostamme kiertotalouteen, Juntunen sanoo. 

– Tänä vuonna Ruskoon valmistuva jätteiden lajittelulaitos tuottaa kierrätysmateriaalin ohessa hyvälaatuista kierrätyspolttoainetta, jota käytetään loppuvuodesta valmistuvassa Laanilan biovoimalaitoksessa.

Lisäksi yhtiö aikoo kehittää ylijäämäenergian hyödyntämistä kaukolämpöverkossa.

– Oulun Energia on edelläkävijä ja meillä on tahto vastata energia-alan murrokseen kehittämällä uusia innovaatioita ja toimintatapoja, Juntunen kommentoi.

Oulun Energian sähkönmyynti ja asiakaspalvelu siirtyvät huhtikuun alussa valtakunnallisiin yhteisyrityksiin, joiden perustajina on joukko suomalaisia energiayhtiöitä.

Juha Juntunen siirtyi Oulun Energia -konsernin toimitusjohtajaksi Technopolis Oy:stä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

Niin. Kuinka vaarallista se CO2 on? Monen psyke siitä kärsii, mutta entäs ilmasto. Jos CO2:n nousu n. 200 ppm:sstä 400 ppm:än on nostanut lämpötilaa noin 1 asteen, tarvitaan 800 ppm CO2:a ilmassa, että lämpötila nousisi edelleen asteen. Tähän tarviaan kait vuosisatoja. Sitten on vielä kysymys kuinka paljon CO2 noususta on ihmisen aiheuttamaa.
Fossiiliset loppuvat/kallistuvat jonain kauniina päivänä ja siihen pitää varautua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kerrota säätö voimasta ?
taustalla tupruttaa hiili/turvevoimaa jotka tyhjäkäynnillä saastuttavat reippaasti ei mulla muuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt nopiaan sellainen pieni modulaarinen ydinvoimala tänne tuottamaan valoa ja lämpöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun Energia on ihan oikeilla linjoilla niin yrityksen talouden ja luonnonsuojelun kanssa. Hyvä edelläkävijä, Iin kunnasta puhumattakaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämmönen kirjotus laittaa nauloja monen monen yrittäjän arkkuun ja sinetöi heijän elämän... Ikävää.. Ei ajatella muuta kun ilmasto vouhotusta ja pelastetaan yritetään koko hemmetin maailma sama mitä muille tapahtuu kunhan ei päästöjä tule...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikenlainen polttamalla tapahtuva lämmittäminen ja energiantuotanto on mennyttä maailmaa.
Mittava puuhakkeen polttokaan ei ole juuri turpeen polttamista parempaa. Päästöt ovat piipunnokasta samanlaiset.
Tulevaisuus on geotermisessä lämmössä, siihen olisi paras panostaa Oulussakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hyvä päivä,tuulivoimaa,kannattas kattua ennenku katua,ihmisille lisäharmia,ja huomioikaapa millä mootereita jäähdytetään,entäs öljyn määrä,ei se ainakaan puhdasta oo jos maahan valuu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis tuulivoimaloiden liikkuvien osien voiteluöljy on nyt jonkinlainen ongelma ympäristön kannalta? Onko mitään käsitystä millaisista määristä puhutaan?

Mistä te revitte näitä juttuja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Suomessa varaudutaan tähän paremmin...
Saksalla on käsissään jo vuonna 2021 isohko uusi ongelma, kun maan ensimmäiset tuulivoimalat vanhenevat mutta niiden kierrätystä ei ole suunniteltu lainkaan.
Vuonna 2021 Saksassa tuulivoimaloiden purkujätteistä kuoriutuu pelkkää lasikuitulujitetta 50 000 tonnia.
Täytyy myös muistaa, että tuulivoimala alkaa tuottaa vasta kahden vuoden päästä, siihen asti se maksaa velkaansa takaisin, eli energiaa mitä rakentamiseen kului.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turhaa höpinää. Tuulivoimalan voi kierrättää lähes 100 prosenttisesti ja se jopa suunnitellaan etukäteen. Miettikää mieluummin sitä että ydinvoimalasta ei voi kierrättää kuin muutaman prosentin ja se alkaa tuottaa vasta ehkä 50 vuoden päästä, siihen saakka se maksaa itseään takaisin, eli energiaa, luonnonvaroja ja rahaa mitä rakentamiseen kului.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hölynpölyä. Laitapa googleen "EROI" (energy return of investment). Ydin- ja vesivoima on ainoat puhtaat oikeasti kannattavat perusenergianlähteet. Sekä tuuli- että aurinkovoiman ongelmana on puskuroinnin tarve, joka laskee lukemaa merkittävästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä, useampi turvealue kait laittanee toiminnan pois vähäisen kysynnän vuoksi. Näin on käymässä ja hyvä niin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei vaan me täällä Oulussa.

Miksi se on huono asia?

Onko jonkun itsetunto / miehuus kiinni siitä, että sähkö ja lämpö tulee fossiilisia polttamalla, vai mitä tämä jatkuva vänkytys näissä kommenteissa on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kehitystä on selkeästi tapahtunut. Enää ei sähköyhtiökään väitä tuulivoimaa päästöttömäksi. Silkka "uusiutuva enrgia" riittää omakehuissa. Kiistaton tosiasia on, ettei päästötöntä sähkön- tai energiantuotantoa ole olemassakaan eikä tule, ellei joku keksi ikiliikkujaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli uusiutuviin ei kannata panostaa, vai mitä mahdat tarkoittaa?

Mikä energiantuotannon kehittämisessä / ”vihertämisessä” oikein hiertää? Miksi sitä ei saisi tehdä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siksi, että fossiilisia tuottavat saisivat vielä tehdä rahaa, vaikka monissa kaupungeissa ihmiset kärsivät saasteista jo? Mitä enemmän saasteita, sitä suurempi astma- ja sydäntautikuolleisuus. Täällä Suomessakin useampi tuhat ihmistä menehtyy niihin joka vuosi. Olisi se varmaan harmi, jos ilma olisi puhtaampaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

24.2.
Janne Kuokkanen joutui kauppatavaraksi – Oulunsalon kasvatti vaihtaa maisemaa päittäin Sami Vatasen kanssa
24.2.
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
24.2.
Tshernobyl näkyy yhä Perämeren pohjassa: raskasmetallien pitoisuudet ovat laskeneet jo montakymmentä vuotta – "Jotakin ollaan merialueilla tehty oikein" Tilaajille
24.2.
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
24.2.
Hildur Larsson ikuisti Lappia upeisiin kuviin yli sata vuotta sitten – tekoälyn ansiosta ne loistavat nyt myös väreissä Tilaajille
24.2.
Jesse Puljujärven esimerkki houkuttaa – jääpallo ja jääkiekko sopivat yhteen ja tekivät yhteistyötä Oulussa pidetyssä turnauksessa Tilaajille
24.2.
Sodankylässä on kolmannes koko maan malminetsinnästä – etsintäinvestoinnit ovat 20–25 miljoonaa euroa ja maanomistajakorvaukset yli miljoona euroa Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

211 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lentoaseman vastuu koronaviruksen tarttumisessa

tuo korona virus hysteria ampuu yli ja kovasti enemmän tappaa normaali infulenssa kausi ihmisiä.pitäs kävellä suojain s... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image