Oulu

Oulun Energia: Mil­joo­nain­ves­toin­ti suunnitteilla Ruskoon

Laanilan ekovoimalaitokselle tuleva yhdyskuntajäte halutaan lajitella automaattisella jätteenkäsittelylinjastolla. KUVA: Teija Soini
Oulu 6.10.2016 12:15
Kaleva

Oulun Energia suunnittelee rakentavansa Ruskon jätekeskuksen alueelle automaattisen jätteenkäsittelylinjaston, jossa Laanilan ekovoimalaitokselle tuleva yhdyskuntajäte lajiteltaisiin ennen polttoa eri kierrätysjakeisiin, kuten muoveihin, metalleihin ja biojätteisiin.

Yhtiön mukaan tämä lisäisi materiaalien kierrätystä ja vähentäisi polttoon menevän jätteen määrää. Linjaston hinnaksi arvioidaan peräti 15–30 miljoonaa euroa riippuen siitä, missä laajuudessa Oulun Energia myös jatkojalostaisi lajiteltuja uusiomateriaaleja.

Yhtiö arvioi, että lajittelulinja voisi olla valmiina Ruskossa aikaisintaan vuonna 2019.  Aikatauluun vaikuttavat lupaprosessien ja teknologiaselvitysten kesto. Myös hankkeen ympäristövaikutukset pitää ensin arvioida.

– Investointipäätös tehdään, jos hankkeelle asetetut taloudelliset ja toiminnalliset edellytykset täyttyvät, Oulun Energian toimitusjohtaja Juhani Järvelä sanoo.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

No onpa taas uutinen. Ehkä tehdään investointipäätös hankkeesta joka voi aikaisintaan toteutua 2019.
Tietysti helppo tehdä kokeiluja, kun on monopoli takana. Jos ei mee putkeen niin kaukolämmön ja sähkönsiirron hinnat ylös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tuo jätteenkäsittelylinja kullattu? Uutinen varmasti tarkoittaa sitä, että Oulun seudulla sekajätteen vastaanoton hinta nousee ja sitä myötä myös roskiksien tyhjennyksien hinta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös Egovoimalaitoksella on pulaa polttoaineesta, joten miksi sen määrää pitäisi vähentää? Paljon järkevämpää olisi kaupungin kerätä energiajätettä kootusti verovaroin, nykyinen joka pihan nuoleva kuljetusfirmaralli on ihan älytön. Ei jäisi roskat maastoon, ja olisi keräyskin taloudellista järjestää. Metallit voi erotella pohjatuhkan seasta. Biojätteelle ei kukaan ole keksinyt kelvollista/laillista käyttötarkoitusta. Pullot voi palauttaa kauppaan niin kuin tähänkin asti, lasipurkkeja tulee niin vähän että niiden keruu on helppoa erikseen. Jätekuljetusfirmoilla on hyvät lobbarit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

15-30 miljoonaa! Onko tuossa yksi nolla liikaa, vai onko joku seonnut totaalisesti? Kaupungilla näemmä helppo suunnitella suuruudenhulluja projekteja kun ei ole omat rahat pelissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä ei haisevia roskia varten ole erillisiä astioita vaan kaikki menee samaan roskikseen. Ei onnistu biojätteiden erilliskeräily ainakaan meillä tämän takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

järkevää sillä nyt poltetaan arvometalleja ihan turhaan,parempi ottaa talteen uudelleen käyttöön ja tällä saadaan lisää myös työtä ouluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäpä, jos kerättäisiin erikseen energiajäte ja muu jäte? Niin tehdään mm. Saksassa ja se toimii. No, onhan tuollaisella laitoksella työllistävä vaikutus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä jos hinnoittelulla ohjattaisiin jätteen tuottajat lajittelemaan omat roskansa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

160€ tonni on hinta nyt. just joo ei muuta kuin euron kilo.
Esim betobijäte maksaa enemmän jätteenä kuin autolla tilattuna...

Ei tarvi ihmetellä miksi porukka käy jäälin yrityskylän tonteilla peräkärryn kanssa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:50
Ukrainan presidentiksi nouseva Volodymyr Zelenskyi on oligarkin tukema näyttelijä ja yrittäjä
22:43
Pikkuleijonien taival MM-mitalipeleihin mutkistui entisestään – tappioputki kolme ottelua
21:41
Kalevalan Aino on nähty uhrina ja kuuliaisena sisarena, kirjailija Tiina Piilola näkee hahmon toisin – "Tällaiset tulkinnat kuulostavat nykynaisen korviin älyttömiltä"
21:14
Volodymyr Zelenskyi on voittamassa Ukrainan presidentinvaalit murskaluvuin – presidentti Poroshenko on tunnustanut tappionsa
20:51
Ensi viikolla ilmassa on kesän tuntua: Aurinko paistaa, lämpötilat nousevat Oulussa noin 16 asteeseen – "Lämpötilat selvästi tavallista korkeampia"
20:02
Tuntematon mies pahoinpiteli alaikäistä tyttöä Pudasjärvellä, Rukalla pahoinpitelyn uhriksi joutui eteläsuomalainen mies
19:51
Mies kelkkaili Pudasjärvellä pelkkä pyyhe päällään ja putosi kelkan kyydistä – puhalsi 1,9 promillea
89
Halla-aho ei irtisanoudu vanhoista blogikirjoituksistaan – "Osa tyhmiä ja harkitsemattomia, osassa edelleen pointti"
41
Isot ja pienet jäähyt värittivät Kärppien ja HPK:n finaaliavausta – Ulosajoon johtaneen taklauksen alle jäänyt Michal Kristof:” Vähän tuli verta, mutta tällaisia nämä pudotuspelit ovat”
28
Japanilaiset tulivat vain saunaan, eritoten savusauna sai suuren arvostuksen – Tuleeko Kuusamosta nousevan auringon saunamekka?
19
Pääsiäiskokko palaa taas lankalauantaina Oulun Lammassaaressa – parhaimmillaan kokon loimua on seurannut parikin tuhatta ihmistä
15
Syömäsä: Ideaparkin Chef’s Salad, Kebab & Pizzassa saa rahalle vastinetta – lounalla saa syödä mahan täydeltä
11
Reissusa: Sveitsissä Skier's Haute Routella edetään suksilla laskien ja skinnaten upeassa maisemassa
9
Sri Lankassa kahdeksan räjähdystä hotelleissa ja kirkkojen jumalanpalveluksissa – lähes 200 kuollut ja useita satoja haavoittunut

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Perintövero pois!

ainakin tuli selväksi minkä aatteen mies olet ei muuta kun muutat pohjois koreaaan siellä valtio omistaa kaiken oikea pa... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image