Oulu

Oulun bus­si­vuo­rois­ta ajetaan valtaosa perjantaina, vuoroja jää ajamatta kuudella linjalla

AKT:n lakkopäivä näkyy myös linja-autoliikenteessä. KUVA: Teija Soini
Oulu 1.2.2018 15:12 | Päivitetty 2.2.2018 10:58
Anna Leinonen

SAK:n mielenilmaus ja AKT:n lakkopäivä vaikuttaa joukkoliikenteeseen perjantaina. Oulun seudun joukkoliikenteen linja-autovuoroista ajetaan noin 90 prosenttia.

– Tärkeimmät linjat pyritään pitämään pystyssä, kertoo Oulun joukkoliikennepäällikkö Edwin 't Lam.

Linjoja 22 ja 34 ei ajeta lainkaan.

– Lisäksi koululaisvuorojen lisäautot jäävät ajamatta, 't Lam kertoo.

Poikkeusaikatauluja on perjantaina kuudella linjalla: 1, 2, 3, 7, 20 ja 26 vuoroihin.

't Lam arvelee, että kuljettajien lisäksi lakkopäivänä linja-autojen ratissa nähdään liikennöitsijöiden ajomestareita.

Tarkat tiedot bussiaikatauluista löytyvät Oulun seudun joukkoliikenteen sivuilta. Sivuja päivitetään ajankohtaisilla tiedoilla.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (43)

Töihin jja takaisin onnikalla. Mielestäni kadut on hyviä, polannetta en näe rajakykä-peltola välillä. Rajukylässä on hyvä auraaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi Oulun bussikuljettajat ajattelivat heidän palkanmaksajiaan eli bussin käyttäjiä. Todella jämäkkää ja vastuullista toimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskallanpa väittää että tämä tellus ei kanna päällään yhtäkään firmaa joka firmana as is maksaa työntekijöille palkkaa - vaan ne asiakkaat sen palkan maksavat...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä noita on paljon, esim. harvalla start-upilla on asiakkaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse asiassa palkan maksaa bussifirmat ja jos tarkemmin tutkii esim koskilinjojen toimia varsinkin emoyhtiöön päin niin voisin melkein väittää että sieltä voisi löytyä hieman yllätyksia. Pari vuotta sitten se emoyhtiö oli tapetilla juurikin siitä että se imi tytärfirmoiltaan kaikki rahat ja väitti esim tilaajille ettei ole varaa parantaa liikennöintiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen AY liikkeitä herjaava voisi miettiä niiden historiaa ennen kuin avaavat suunsa. Mitäs arvelette, mistäs se teidän TES mukainen palkka tulee ja kuka sellaisen on saanut hommattua? Entäpä ne vuosilomat, viikonloppuvapaat, ylityökorvaukset, eläkkeiden mahdollisuus ja oikeastaan kaiken mikä auttaa työntekijää?
Jos AY liikkeitä ei olisi koskaan ollut, jokainen teistä ja meistä tekisi 12h työpäiviä, 7 päivää viikossa ja pirun pienellä palkalla. Suurin osa työntantajista on täysin omahyväisiä jotka ajattelevat vain omaa lompakkoaan ja jos ei tarvisi mitään ylimääräistä maksaa kuin pieni palkka, olisi se heille äärimmäisen toimiva ratkaisu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tämä tässä. AY-liiketta dissaavat tuiki tavalliset työntekijät. He ovat luultavasti samoja tyyppejä, ketkä sokeasti äänestävät mielikuvia (kokoomusta) ymmärtämättä politiikasta ja yhteiskunnan toimivuudesta sen enempää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuossa tuli kyllä niin kovaa valhetta, kuin umpi vasemmistolaiselta voi odottaa. Suomessa on työnlainsäädäntö ja se päätetään eduskunnassa. Työehtosopimukset tekee ammattiliitot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun työlaisäädäntö ei määrää mitään päivän pituudesta, palkoista, lisistä, päivärahoista, sairausajanpalkasta ym. vaan ne on nimenomaan ay-liikeen aikaansaanoksia. Ainoastaan minimipalkka on lakiin kirjattu, mutta mitäs luulet, moniko akateemisesti koulutettu lähtee töihin alle 10 euron tuntipalkalla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole koskaan ollut töissä TES-palkalla vaan aina neuvotellut oman arvoni mukaisen palkan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulutko kirkkoon sen vuoksi että saat jouluna ja pääsiäisenä vapaata? Kuulutko meripelastusseuraan sen takia että sinäkin saatat tarvita tulla pelastetuksi?

Nyttenkin lyhyemmistä työajoista ovat puhuneet lähinnä erilaiset työnkehittämis tutkijat ja työnantajatkin. AY-liike haraa tässäkin vastaan. Samoin palkkaus tehdyn työn ja tuloksen mukaan, sekään ei sovi AY-liikkeille. Nykyisellään AY-liikkeen päämääränä on kasvattaa valtaansa ja olla erimieltä. Surkeaa narsistista johtamista, jota toiset palvovat kuin messiasta. Seuraavat vaikka hel..ttin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä jutussa on tosi asia paperilla. Varmaan suraavissa vaaleissa työläinen ei leiki porvarein kaa. Muistaa palkan nauttiat👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvinvoivat Duunarit jäävät jälleen pitkälle viikonlopulle, osoittaisivat mieltä joskus keskiviikkoisinkin, olis uskottavampaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä lakko on poliittinen. Tämä ei siis ole työnantajia vastaan. Oli ATK:n jäsen tai ei, niin jokainen päättää omasta osallistumisestaan. AKT ei voi pakottaa jäseniään lakkoon saati joku luottamusmies. Tästä johtuukin se, että lakkoon jää niin vähän porukkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ette osaa ajatella asiaa pidemmällä tähtäimellä. Ei se työpaikka nyt niin kiveen hakattu ole. Mitäs sitten jos ja kun työttömyys kohtaa? Aktiivimalli kaikkine kurjuuksineen ja leikkauksineen saa hymyn huulille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulle tässä aktiivimallissa ei ainakaan ole mitään kurjuutta! Kaksi karenssi päivää vähemmän vuodessa on pelkkää plussaa. Kolme vuotta sitten jäin Nokialta työttömäksi ja sen jälkeen olen tehnyt kaikkea mahdollista pätkätyötä. Pisin yhtäjaksoinen työttömyys on kestänyt viisi viikkoa ja se oli heti työttömyyden alkaessa. Kaiken työn olen ottanut vastaan mitä on tarjottu ja mitä hakemalla itse olen saanut. Nyt häämöttää jällleen vakituinen työpaikka, mutta se vapautuu vuoden kuluttua eläköitymisen kautta. Teen pätkätöitä kyseisessä firmassa tämän vuoden ja sen jälkeen vakityötä, jos tämä maailma ei kaadu sitä ennen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (43)

Uutisvirta

110
Vuokra-asunnot odottelevat asukkaita – "Oulussa on vuokralaisrintamalla hiljaisinta"
108
Kerro meille: Viillokkia, vatkulia, pinaattikeittoa – mikä kouluruoka oli herkkua, mikä ei mennyt alas millään?
71
Esirippu laski, yksi aikakausi päättyi – alkaako Lipossa uuden rakentaminen lahjakkaiden juniorien varaan vai onko seuran taru lopussa?
55
Oulun tornitaloista ja muista korkeista rakennuksista tarkka selvitys - kaupunki aikoo perehtyä korkean rakentamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen
43
Festivaalien talkootyöläisten verotuskäytönnöt puhuttaneet viime päivinä – Oulun suurfestivaalit vakuuttavat veroasioiden olevan kunnossa
41
Ruotsin autotuhopoltoista epäilty otettu kiinni Turkin rajalla
37
Oulun kaupunki hyväksyi Hailuodon pengertien suunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Mikä on ero Suomen ja Italian korruption välillä? Italiassa poliisi sentään yrittää kitkeä korruptiota ja jahtaa mafiaa.... Lue lisää...
PlayTheGame

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image