Oulu

Oulun am­mat­ti­kor­kea­kou­lun va­rain­han­kin­ta­kam­pan­jan loppusumma on yli 1,3 miljoonaa euroa

Oulu 16.3.2019 11:20 | Päivitetty 16.3.2019 11:21
Kaleva

Valtio maksoi vastinrahaa Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) varainhankintakampanjaan yli 640 000 euroa. Sen myötä kampanjan loppusumma nousi yli 1,3 miljoonaan euroon. Varsinaisia lahjoituksia Oamk keräsi noin 670 000 euroa.

– Nyt saatu vastinrahan määrä oli odotuksiemme mukainen. Olemme kokonaisuutena tyytyväisiä varainhankintaamme ja erittäin kiitollisia kaikille lahjoittajillemme, kertoo rehtori Jouko Paaso oppilaitoksen tiedotteessa.

Valtio varasi ammattikorkeakoulujen vastinrahoittamiseen yhteensä 24 miljoonaa euroa. Vastinraha jaettiin ammattikorkeakouluille kerättyjen varojen suhteessa. Vastinraha rahastoidaan ja sen mahdollisia sijoitustuottoja voidaan kohdentaa korkeakoulun kehittämiseen.

– Uskon, että nykyisten koulutusrahoitusleikkauksien myötä ammattikorkeakoulujen varainhankinta tulee yleistymään vastaavalla tavalla kuin yliopistoissakin. Vaalien jälkeen nähdään, mikä on uuden hallituksen arvostus koulutuksen kehittämiseen, Paaso toteaa.

Useiden ammattikorkeakoulujen tapaan myös Oamk jatkaa varainhankintaa tänä vuonna.

– Olemme aktivoineet henkilökuntamme sekä opiskelijamme antamaan ideoitaan lahjoitusvarojen käyttösuunnitelmaan, jonka julkaisemme huhtikuun aikana, Paaso kertoo.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Onneks tähän menee yhä vähemmän veronmaksajien rahaa. Typerien yksityissijoittajien rahalla ei ole niin väliä. Ne haluaa vain julkisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No joo. Pitäs saada jossain vaiheessa aikaan myös tuloksia. Ei menesty kuin itsekehulla. "Ollaan hyviä opetuksessa." Eihän tähän kukaan nykyisin enää usko. Missäs on ne oikeat menestystarinat? Menestykset kansainvälisissä rankingeissa? ...jne...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitänee tarkastaa salkku. Josko siellä olisi näitä firmoja, jotka vain tuhoavat rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos firma ei löydä parempaa sijoituskohdetta kuin tämä skole. Kannattaa sen palauttaa rahat omistajilleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen kalleimmilla hallintokuluilla pyörivä korkeakoulu sai vähän jatkoaikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yliopiston maineella saatua rahhaa. Jokunen yritys ja omistaja yritykset uskoo yhä siihen että yliopiston johto saa jotain tolokkua tähän hommaan. Mut ei todellisuudessa millään toiminnalla ole varraa siihen et parhaat opet ja osaajat ajataan aina pellolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laskekaapa kuinka monta juttua Oamk on julkaissut samoista apura-asioista. Kuinka monta juttua jostain todellisista tieteellisistä saavutuksista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oamkissa se on opetuksen laatu aina huipussaan, kun osaamista ei ole. Tällä tekniikalla ei vaan maailmalla pärjää ollenkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ammatti"korkea"koulu on osakeyhtiö jonka tarkoituksena on tehdä voittoa... Siinäpähän keräätte rahoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomuslaiset/Kepulaiset johtajat pitävät potin? Koulutukseen kyseisiä rahoja ei laiteta, se on selvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koulutuksen laatu tiedetään hyväksi ja siksi lahjoituksia annetaan. Ei yritysmaailmaa huijata näissä asioissa. Hienoa OAMK!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallinto kiittää. Sinne ne rahat uppoaa ja opiskelijat kärsii edelleen huonosta johdosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:29
Tällaisia ovat Oulun vuoden 2025 asuntomessujen suunnittelukilpailun ehdotukset
15:25
Oulun vuoden 2025 asuntomessujen suunnittelukilpailun työt valmistuivat
14:34
Kuumalle liedelle jäänyt muoviastia aiheutti palohälytyksen Limingassa
13:59
Postin työntekijät osoittivat mieltään Postin pääkonttorilla Helsingissä – "Emme hyväksy, että meitä kohdellaan kuin orjia Suomessa"
13:50
Oulun kaupunginhallitus hyväksyi Lyseon peruskorjauksen äänestyksen jälkeen – lopullinen tieto rahoituksesta joulukuussa
13:33
Lasten päivähoidon ja kotihoidon stressaavuudessa ei ole suurta eroa, kertoo tuore tutkimus – päivähoito ei aiheuta ainakaan kotia enempää stressiä
13:32
Henkilöauto ja traktori kolaroivat Oulun Vasankankaalla – ensihoito vei yhden henkilön tarkistettavaksi
101
Koulujen joulujuhlien lainmukaisuutta selvitetään myös Oulussa – Lyseon lukion iso ylioppilasjuhla mahtuu vain tuomiokirkkoon
79
"Miksi Lyseosta tuli tällainen kiistakapula", ihmetteli Jenni Pitko Oulun kaupunginvaltuustossa – Lyseon remontin esittely kirvoitti kiivasta keskustelua
45
Yksityistieuudistus herätti kysymyksiä Oulun valtuustossa – "Vähimmäisvaatimus sille, että reuna-alueilla pystytään asumaan, on että tiet ovat auki"
41
SDP:n valtuustoryhmä päätti erottaa Husseinin luottamuspulan vuoksi – asiakas ei ollut poistunut taksista
39
Valmet Automotiven toimitusjohtaja näkee dieselskandaaleissa myös hyviä puolia – "Sähköautot tulevat nopeammin käyttöön kuin monet olettavat"
37
Kellosta pohjoiseen päin avautuu torstaina kahdeksan kilometrin pätkä uutta moottoritietä – Nelostien työt edenneet aikataulussa
23
Oulun kaupunginhallitus hyväksyi Lyseon peruskorjauksen äänestyksen jälkeen – lopullinen tieto rahoituksesta joulukuussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

235 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image