Oulu

Ou­lu­lais­yh­tiön tuottama Eränkävijät-sarja pääsi Kultaisen Venlan finaaliin

Eränkävijät-sarja on tutustuttanut katsojat kilpisjärveläiseen kalastajaan Aki Huhtaseen ja suomenlapinkoira Äijään.
Oulu 10.1.2018 11:06 | Päivitetty 10.1.2018 12:38
Anna Kilponen

Tv-sarja Eränkävijät pääsi Kultaisen Venlan parhaiden tv-ohjelmien finaaliin yhdessä Possen ja Salattujen elämien kanssa. Yleisön suosikit parhaaksi esiintyjiksi olivat Arman Alizad, Sampo Kaulanen ja Jaajo Linnonmaa.

Ääniä yleisöäänestyksen perusteella finaaliin valituille annettiin kaikkiaan 80 000.

Ylen tilaama, eräretkeilyyn keskittyvä Eränkävijät-sarja on oululaisen NTRNZ:n tuottama. Se on ensimmäinen pohjoissuomalainen tv-sarja, joka on ehdolla Kultaisen Venlan saajaksi.

Eränkävijöiden ensimmäinen tuotantokausi on myyty jo 30 maahan muun muassa Moldovaan, Madagaskarille ja Monacoon. Sarjan kansainvälinen versio on nimeltään Love of the Wild.

Tekeillä on myös sarjan kolmas tuotantokausi, joka nähdään TV1:ssä ensi syksynä.

Gummerus julkaisi viime syksynä torniolaisen Mika Kuljun kirjoittaman teoksen Eränkävijät, jossa tv-sarjan päähenkilöt kertovat tarinoita omista kokemuksistaan ja tv-sarjan kuvauksista kameran ulkopuolelta.

Kultaisen Venlan voittaja julkistetaan 12. tammikuuta järjestettävässä Venla-gaalassa, joka nähdään suorana lähetyksenä Yle TV2:lla.

Lue myös, miten Eränkävijät-sarjaa kuvattiin Pudasjärvellä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hyvä sarja, mutta pilattu lyhyillä clipeillä, pomppimisella ja turhanpäiväisellä toistolla. En jaksa seurata. Peltsi ja ruotsalaiset ovat parempia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sympaattiset Äijä ja sen isäntä ovat tämän sarjan aidot ja parhaat "näyttelijät". Mukavaa, että myös naiset ovat edustettuna. Petojen vaanimisen metsäautoteitä ja maastureita hyväksi käyttäen voisi jättää vähiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äijän rooli parasta antia. En tykkää metsästyksestä niin sen vuoksi en kovin korkealle arvosta ohjelmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hömppäkategoriaanko tämä päätyikin. Peltsin Lapinjutut ylivertaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kommeet on maisemat meillä lapissa. sen takia tänne tulee matkailijoita etelästä aina oulusta helsinkiin puhuttamaan kiinasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on nykyään television parasta antia. Oikeita aitoja ihmisiä ja luonto semmoisenaan.
Toki tääkin jakaa varmasti mielipiteet, mutta itse tykkään kovasti ja sehän riittää minulle ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno homma, kiva rauhalliseen tahtiin etenevä ohjelma.
En pitänyt nuoren naisen kalastamisesta. Mitä järkeä on pyytää ja saada kaloja, jotka sitten päästetään takaisin. Mutinaa herätti myös metsäkanalintujen pyytäminen kantojen vähäisyyden vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tylsähän tämä sarja on pitempään katsottuna. Yhden kauden jälkeen kaikki on nähty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkäpä et ole vielä sisäistänyt sitä, ettei saalis ole pääasia, vaan muut arvot. Saalista otetaan, jos saadaan, ruokatarpeiksi, muut päästetään vapaaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

reissuja on tullut monia myös itsellä, mutta jo 15v kannoin Pudasjärven korvessa hirvenlihaa repussa vuonna -75 ja rimpisoilla kytättiin hanhia yökunnissa. Joskus saatiin ja useimmiten ei. Teeriä ja metsoja ammuttiin tykkypuihin, kun lintuja oli ja lupa kesti marraskuun loppuun. Kettuja ja karhuja on pyydetty. Saatu on ja ei. Melkein joka Suomen kalalajia on saatu ja syöty, kapakiiski keitosta lähtien....Mainitsin vain, että laihat oli saaliit filmin henkilöillä. Harrastus ei ole loppununut kohdaltani vieläkään, tosin vähentynyt. Ja voi ne aamut rimpisoilla, kun nuotiolla kärvistellyn yön jälkeen maisemaa koristi auringon nousun aikaan KUURASSA oleva kanervikko/suopursu! PS.se hirvi oli salakaadettu. Hätää ei tule vieläkään luonnossa, kun on terävä kirves ja kuivat tulitikut vakuumi pussissa! Että näin....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eivät olleet NENETSIT OB-joen takana Siperiassa, kun he teurastivat poron, josta tuli oikein hyvää käristystä ja muutakin suun myötäistä syötävää. Olin töissä siellä aikoinaan ja siellä näin niitä MUITAKIN ARVOJA, joista mainitsit. Taidan tietää noista arvoista enemmän kuin Sinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ohjelman levinneisyys parantaa lapin matkailua, ellei ole jopa syy moiseen suosioon. Olihan meillä Akuuttikin, mutta se oli liian hyvä sarja pohjoiseen. Aktiivimallinmukaisesti työtekijöiden olisi pitänyt muuttaa Helsinkiin sarjan mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

33
MTV: Kalle Palander muuttaa takaisin synnyinkaupunkiinsa Tornioon – syynä lasten koulunkäynti
31
Toripolliisi-patsas oli töhritty meikkaamalla sen kasvot – "Nuoret tytöt yrittivät puhdistaa patsasta"
27
IS: Liikennelääketieteen professori pitää uutta pistekohtaista nopeusvalvontaa älyttömänä – "Homma on lähtenyt täysin lapasesta"
17
Suomalainen autojen yhteiskäyttöpalvelu aikoo globaaliksi – "Sama jakamis- ja kiertotalouden mullistus tapahtuu liikkumisessa nyt kuin Airbnb:ssä 10 vuotta sitten"
17
Hirvenpyyntilupia myönnetty Oulun toimialueelle tänä vuonna huomattavasti viimevuotista vähemmän – pyynti alkaa syyskuussa
14
Poliisi valvoi liikennettä Käsivarren Lapissa: ylinopeuksia, useita ajokieltoja ja 11 000 euron ylikuormamaksu
13
Qstock aiheuttaa poikkeuksia liikennejärjestelyihin festivaaliviikon alusta alkaen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

223 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mansikka maalle töihin?

Kyllä se on ongelmana, että osa suomalaisista eivät halua tehdä töitä, jos siinä ei ole jotain "hohtoa" tai ei muutoinka... Lue lisää...
Ryö palkitsee

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image