Oulu

Ou­lu­lais­sis­kok­set maistelivat Oulun kan­sain­vä­li­sil­lä suur­mark­ki­noil­la kengurun- ja kamelinlihaa – "Tässä on ihan omanlainen jännä sävähdys, jota en ole maistanut missään muualla"

Katja Haapalainen (vas.) uskaltautui maistelemaan kameliburgeria ja sisko Anniina Haapalainen kenguruburgeria Oulun kansainvälisillä suurmarkkinoilla torstaina. KUVA: Pekka Peura
Oulu 22.8.2019 17:48
Antti Ervasti

Ensimmäisenä päivänä Oulun kansainvälisillä suurmarkkinoilla torialueen ympäristössä torstaina kuhisi melko mukavasti väkeä. Iltapäivällä ihmiset olivat tulleet syömään, ja moniin ruokapaikkoihin oli jonoja, esimerkiksi Australian Barbeque Co:n kojulle.

Oululaissiskokset Katja ja Anniina Haapalainen uskaltautuivat maistamaan meikäläisille perin eksoottisia ruokalajeja, kamelia ja kengurua.

– Valitsimme nimenomaan nämä, koska ne ovat niin erikoisia. Ei tule usein mahdollisuutta saada maistaa tällaista. Ei pelota, miksi pitäisi? sanoo kenguruburgerin valinnut Anniina. Katja kokeili kameliburgeria.

Kengurussa on Anniinan mielestä jännä sävähdys, jollaista hän ei ole maistanut aikaisemmin. Kamelinlihaa Katja kuvailee koostumukseltaan yllättävän sitkeäksi ja kuivahkoksi, vaikka pihvi jauhelihaa onkin.

Australialainen Nigel Donnelly kertoo työskennelleensä Suomessa kojullaan nyt kolme kuukautta ja havainneensa suomalaiset seikkailuhenkiseksi väeksi.

– He haluavat heti kokeilla, kun näkevät jotakin todella erilaista, kuten kengurun tai kamelinlihaa.

Oulun kansainväliset suurmarkkinat levittäytyvät kauppatorin alueelle ja Pakkahuoneenkadulle torstaista sunnuntaihin. Alueella on yli sata tuotteiden myyjää 35 eri maasta.

Lue lisää 23.08.2019 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Samoilla käsillä rahastetaan (kolikoita) ja laitetaan mansikoita vohvelin päälle (miksei lusikalla)? Lisäksi kojujen työntekijöiltä löytyy sormuksia ja rannekoruja ja mm. vohveleihin koskettiin paljain käsin.
Miksei vaikka pihdeillä? (käsidesiä tai käsienpesua ei näkynyt). Joissain kojuissa oli asiallisesti rahastaja erikseen, mikä oli mielestäni hienosti suunniteltu.

Sitten vielä... Hanskat ei palio suojaa bakteereilta, jos niitä käytetään väärin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liha maistuu, kunhan se ei ole kotimaista vaan jotain eksoottista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikään koko alueen kauppatavaroista ei sovellu eläkeläisen kukkarolle. Vaan saattaapihan sitä käydä töllistelemässä rikkaitten huvituksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuli testattua kenguruburgeri ja mitään eroa ei ollut maussa normaaliin naudanlihapihviin. Liekkö pomppijaa niin vähän, ettei makueroa saa millään. Tietysti placeboefekti voi saada minkä tahansa maistumaan sellaiselle kuin haluaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein ! Ei pelkkää nykytrendien mukaista lihansyönnin syyllistämistä. Tätä lisää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:51
Pahin painajainen Stozice Arenan korkean katon alla – Suomen varmalta näyttänyt voitto karkasi käsistä viiden ottelupallon jälkeen
22:24
Tekninen vika viivästyttänyt Finnairin lentoa Kemistä Helsinkiin tuntikausia, mekaanikot lennätettiin paikalle – "Todella ikävää tällainen"
22:03
Öljymarkkinat uskovat Saudi-Arabian jalostamoiskujen johtavan jyrkkään hinnannousuun
20:55
Lämpöpatterit päälle ja tulet uuniin: Alkava viikko on Oulun seudulla hyinen ja sateinen, viikon puolivälin kylmät yöt voivat tietää mustaa jäätä
20:10
Reissusa: Roomasta leirintäaluemökin vuokrannut Päivi Kinnunen pääsi seuraamaan lempisarjansa Isä Matteon kuvauksia
19:17
Kuka kätki hopea-aarteen Inarijärven rannalle? Kysymys piinasi Seppo Saraspäätä 16 vuotta, kunnes hän ratkaisi sen Tilaajille
19:10
Talouden käänne heikompaan panee vipinää kinttuihin – Hallituspuolueet lähtevät sorvaamaan budjettia "kaikki mulle heti" -asetelmassa
92
Puheenaihe: "Myrkky, joka ei kuulu ympäristöön" – Kysyimme, pitääkö lyijy kieltää hauleissa ja luodeissa
46
Vaasalaisfanit riehuivat Raksilassa: Järjestyksenvalvoja joutui sairaalaan, poliisi kirjasi rikosilmoituksia pahoinpitelyistä
29
EU harkitsee lentojen tai petrolin verottamista – Suomessa kokoontuneet EU:n valtiovarainministerit puivat ympäristöverojen lisäämistä
24
Rakennetaan omaleimainen Oulu – myös matala ja tiivis rakentaminen on tehokasta Lukijalta
22
Sport juhli alussa, Kärpät lopussa – Hiljalleen täyttä pelikuntoa lähestyvä Jussi Jokinen kiteytti kotiavauksen: ”Ensimmäisen kympin olimme jaloissa, mutta pystyimme parantamaan”
22
Verkkokirjautuminen ja -maksaminen muuttuivat – puhelinpalveluissa ruuhkaa, osa asiakkaista näreissään
22
Vieraslaji ottaa haltuun Venäjän Karjalan peltoja – ikääntyvät asukkaat eivät jaksa taistella jättiputkea vastaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

Niin mikä on nyt sitä? Tämä nykyinen yltäkylläisyyskö? Ihmiset elävät pidempään ja rutiköyhien osuus on maailmassa pien... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image