Oulu

Ou­lu­lais­sis­kok­set maistelivat Oulun kan­sain­vä­li­sil­lä suur­mark­ki­noil­la kengurun- ja kamelinlihaa – "Tässä on ihan omanlainen jännä sävähdys, jota en ole maistanut missään muualla"

Katja Haapalainen (vas.) uskaltautui maistelemaan kameliburgeria ja sisko Anniina Haapalainen kenguruburgeria Oulun kansainvälisillä suurmarkkinoilla torstaina. KUVA: Pekka Peura
Oulu 22.8.2019 17:48
Antti Ervasti

Ensimmäisenä päivänä Oulun kansainvälisillä suurmarkkinoilla torialueen ympäristössä torstaina kuhisi melko mukavasti väkeä. Iltapäivällä ihmiset olivat tulleet syömään, ja moniin ruokapaikkoihin oli jonoja, esimerkiksi Australian Barbeque Co:n kojulle.

Oululaissiskokset Katja ja Anniina Haapalainen uskaltautuivat maistamaan meikäläisille perin eksoottisia ruokalajeja, kamelia ja kengurua.

– Valitsimme nimenomaan nämä, koska ne ovat niin erikoisia. Ei tule usein mahdollisuutta saada maistaa tällaista. Ei pelota, miksi pitäisi? sanoo kenguruburgerin valinnut Anniina. Katja kokeili kameliburgeria.

Kengurussa on Anniinan mielestä jännä sävähdys, jollaista hän ei ole maistanut aikaisemmin. Kamelinlihaa Katja kuvailee koostumukseltaan yllättävän sitkeäksi ja kuivahkoksi, vaikka pihvi jauhelihaa onkin.

Australialainen Nigel Donnelly kertoo työskennelleensä Suomessa kojullaan nyt kolme kuukautta ja havainneensa suomalaiset seikkailuhenkiseksi väeksi.

– He haluavat heti kokeilla, kun näkevät jotakin todella erilaista, kuten kengurun tai kamelinlihaa.

Oulun kansainväliset suurmarkkinat levittäytyvät kauppatorin alueelle ja Pakkahuoneenkadulle torstaista sunnuntaihin. Alueella on yli sata tuotteiden myyjää 35 eri maasta.

Lue lisää 23.08.2019 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Samoilla käsillä rahastetaan (kolikoita) ja laitetaan mansikoita vohvelin päälle (miksei lusikalla)? Lisäksi kojujen työntekijöiltä löytyy sormuksia ja rannekoruja ja mm. vohveleihin koskettiin paljain käsin.
Miksei vaikka pihdeillä? (käsidesiä tai käsienpesua ei näkynyt). Joissain kojuissa oli asiallisesti rahastaja erikseen, mikä oli mielestäni hienosti suunniteltu.

Sitten vielä... Hanskat ei palio suojaa bakteereilta, jos niitä käytetään väärin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liha maistuu, kunhan se ei ole kotimaista vaan jotain eksoottista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikään koko alueen kauppatavaroista ei sovellu eläkeläisen kukkarolle. Vaan saattaapihan sitä käydä töllistelemässä rikkaitten huvituksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuli testattua kenguruburgeri ja mitään eroa ei ollut maussa normaaliin naudanlihapihviin. Liekkö pomppijaa niin vähän, ettei makueroa saa millään. Tietysti placeboefekti voi saada minkä tahansa maistumaan sellaiselle kuin haluaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein ! Ei pelkkää nykytrendien mukaista lihansyönnin syyllistämistä. Tätä lisää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:05
Oulun joukkoliikenne ottaa pian käyttöön uuden lippu- ja maksujärjestelmän – bussien elinkaari tarkasteluun ensi vuonna
21:11
Oulunsalon ampumaradan melusta valitetaan – mökkiläiset kokevat radan käyttöajat kohtuuttomiksi
20:59
Koronavirus levisi Eurooppaan ja Lähi-itään – Kiinassa koronavirus on vaatinut yli 130 kuolonuhria
20:41
Venäjää uhkaavat Kansainvälisen yleisurheiluliiton yhä kovemmat voimatoimet –  "Sen sijaan, että Venäjän liitto olisi myöntänyt syyllisyytensä, se on mennyt äärimmäisyyksiin kieltäessään"
20:39
Oulusta Helsinkiin neljässä tunnissa – Petteri Orpo panisi vauhtia ratainvestointeihin Tilaajille
20:31
Luistelun kohuvalmentajan seura äänestää helmikuussa uudesta hallituksesta – Taitoluisteluliitto odottaa selvitystä käytännön toimista, joihin seurassa on ryhdytty
20:11
Väistämisvelvollisuutta noudattamaton kuski törmäsi toiseen autoon Taivalkoskella – toista kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta
185
Tutkimus selvitti, miksi BMW- ja Audi-kuskit tuntuvat törttöilevän muita useammin – statusautojen omistajissa on keskivertoa enemmän itsekkäitä kuskeja
114
Väyrynen harkitsee paluuta keskustan jäseneksi – Jos Väyrynen palaa, Kärnä harkitsee puolueesta eroamista ja oman "uuskekkoslaisen" eduskuntaryhmän perustamista
96
Pääministeri Sanna Marin luottaa, että 30 000 työpaikkaa syntyy syksyyn mennessä – "Sillä polulla ollaan"
79
Analyysi: Nyt on siirryttävä poseerauksesta tekoihin – työllisyystoimet tänään hallituksen pöydällä
36
Maanpuolustustahto kääntyi hienoiseen nousuun – yli kaksi kolmesta puolustaisi maata aseellisesti aina, myös ylivoimaista vihollista vastaan
20
"Otamme kalastusvesiemme vallan takaisin" – Britannia alkaa säätää EU-ajan jälkeisiä lakeja
18
Arviointineuvosto kritisoi hallitusta: "Kulutusta pitäisi lisätä vasta, jos työllisyystavoite saavutetaan"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi tallouden pitää kasvaa koko ajan?

Palkat eivät nouse kuitenkaan suhdateiden mukaan, kuten viimekertaisen nousun alun ja tämän neuvottelun välillä. Nousu o... Lue lisää...
Kui se tuollaisen ny...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image