Oulu

Ou­lu­lais­nuor­ten rauhantekoja palkittiin Helsingissä – Gutsy Heroes -rauhanteko ja Joka kolmas -kampanja näkyvät tu­le­vai­suu­des­sa­kin

Palkinnot jaettiin Helsingissä Gutsy Talk-tapahtumassa. KUVA: Gutsy Media
Oulu 13.12.2019 6:17
Helge Murtovaara

Metsokankaan koulun Gutsy Heroes -rauhanteko sekä Myllytullin ja Merikosken koulujen Joka kolmas -projekti näkyvät tulevaisuudessa valtakunnallisen Gutsy Go ry:n suuroperaation yhteistyökumppaneiden avustuksella.

Teot palkittiin torstaina Helsingissä Gutsy Talk -tapahtumassa, joka nosti esiin kymmenen vaikuttavinta nuorten rauhantekoa syksyn ajalta.

Tradeka palkitsi Metsokankaan kasiluokkalaisten Gutsy Go -viikollaan toteuttaman koulutuksen, jolla poistetaan eskarilaisten koulupelkoa.

Gutsy Go:n kehitystuottaja Veera Ikonen kertoo, että yhteistyökumppani tukee 10 000 eurolla koulutuksen levittämistä mahdollisimman laajalle. 

– Lähdemme yhdessä Metsokankaan ryhmän kanssa ideoimaan, miten levittäminen käytännössä tapahtuu, Ikonen kertoo.

Nuorten tekoja näyttävästi valkokankaalle suuroperaatiossa esille nostanut Finnkino palkitsi Myllytullin ja Merikosken koulujen kasiluokkalaisten kampanjan, joka pyrkii rikkomaan hiljaisuuden muurin itsemurhien ehkäisemiseksi. Se perustuu tutkimukseen, jonka mukaan joka kolmas nuori aikuinen on harkinnut itsemurhaa.

– Finnkino nostaa kampanjavideon omille valkokankailleen keväällä. Videosta leikataan lyhyempi versio, jota näytetään elokuvateattereissa ennen elokuvia.

Gutsy Go -toimintaan osallistui tänä syksynä 850 nuorta, joista oululaisia oli 500. 85 videoiduista teoista oululaisoperaatioita oli 50.

– Ihan mahtavat tunnelmat. Koko syksyn katsauksessa eri puolilta Suomea näkee todella erilaisia tekoja. Siellä oli todella hauskoja, sitten hyvin koskettavia sekä hyvin vaikeitakin aiheita. Silti kaikkien ydin on sama – kuinka rakennetaan rauhaa niin, että luodaan luottamusta ihmisten välille.

Myös Metsokankaan koulun Arvokkuutta ja saunakavereita -video esitettiin Tennispalatsissa.

– Olihan se hienoa nähdä se oma projekti vielä. Vähän tuli kylmiä väreitä, ja kyllä se ilon hetkiä tuotti. Hienoja tekoja ja videoita olivat nämä muutkin nuoret tehneet eri kouluissa, yhtenä tapahtuman juontaja toiminut Benjami Pietikäinen Oulusta sanoo.

MAINOS

Kommentoi

Olen ymmärtänyt ,ettei tässä kerätty rahaa vaan tarjottiin hyviä tekoja .Joka ei ole keltään pois .Vaan jakaa nurilata hyväämieltä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeita sankareita ja sisukkaimpia jotka tekee töitä joka päivä ja likaa kätensä. Ne jotka korkeintaan osoittelee sormella, syrjii, syyllistää ja uhkailee, on jotain muuta - mutta siitä voi psykologit tarkemmin kertoa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veronmaksajan rahoista maksetaan tämän yrityksen projektit. Ei ole ihan halpaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäs rahan keräys organisaatio se tämä Gutsy oikein on ? Ja kenelle rahat menevät. Toivottavasti tähän ei laiteta verorahoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

48
Yli 600 Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevää henkilöä osallistuu lakkoon – "Me olemme sitä mieltä, että talkootyön pitää nyt loppua"
28
Mestarivalmentaja Kari Jalonen sai kenkää SC Bernistä – edelliskausien menestys ei paljon painanut
26
Surkea ajokeli aiheutti kilometrien mittaiset seisahtelevat jonot Pohjantien aamuliikenteessä
21
Koronaviruksen kuolonuhrien määrä nousi yli sataan – ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista Wuhaniin ja Hubein maakuntaan
15
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
11
Sähköautoilijan kokemattomuus ja latausongelmat kostautuivat maantiellä, Helsinki–Vaasa-väli venyi 14 tuntiin – Näin käytetty ja halpa täyssähköauto toimii Suomen talvessa Tilaajille
10
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image