Oulu

Ou­lu­lais­mies­tä epäillään sisäministeri Petteri Orpoon koh­dis­tu­nees­ta tap­pouh­kauk­ses­ta

Sisäministeri Petteri Orpon työsähköpostiin tuli kesäkuussa viesti, jossa hänet uhattiin murhata. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 4.12.2015 11:49
Kaleva

Helsingin poliisi epäilee oululaismiestä sisäministeri Petteri Orpoon (kok.) kohdistuneesta tappouhkauksesta.

Orpo ja hänen eduskunta-avustajansa saivat kesäkuussa sähköpostiviestin, jossa sisäministeri Orpo uhattiin murhata.

Mies on kiistänyt syytteen ja hän sanoo joutuneensa identiteettivarkauden uhriksi.

Oulun poliisi teki rikosepäilyn vuoksi kotietsinnän miehen asuntoon kesäkuussa. Miehen mukaan kotietsintään ei ollut perusteita ja hän valitti asiasta ensin Oulun käräjäoikeuteen ja sitten Rovaniemen hovioikeuteen.

Molemmat oikeusasteet katsoivat kotietsinnän olleen perusteltu ja miehen valitukset hylättiin.

Poliisi arvelee, että sisäministerin esiintyminen A-Studiossa uhkausta edeltäneenä päivänä saattaa olla sähköpostiviestin syy. Orpo esiintyi televisio-ohjelmassa, jonka aiheena oli Välimeren pakolaistulva.

Laittoman uhkauksen tutkinta on rikoskomisario Teija Koskenmäki-Karaharjun mukaan yhä kesken.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (37)

Suomessa ei ministeritä uhkailla,se nyt vain on jokaisen hörhön ymmärrettevä !

Mutta mikä on se laillinen uhkaus? Aina puhutaan vain laittomasta uhkauksesta.
Minusta kaikki uhkailu on laitonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kenellekkään ei ole niin pahaa tehnyt että pitää tappotuomiolla uhkailla! Sitä voi uhkailija itse miettiä miltä tuntuisi tuollainen,
kun omalle kohdalle sattuu. Kyllä hulluja sikiää kovaa vauhtia! Ei ole helppo olla poliitikkokaan,sitä voi mennä kokeileen
ne jotka ovat tällaisia hulluuksia ehdottelemassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olen katsonut tuota Orpoa hän on kuin juuri Esikoulusta päässyt ja hoitaa maan asioita eikö tuoho ois ollut ketään muuta vähän niin kuin jämerämpää otetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä sen näkee,että tavallinen tallaaja ei voi vain kiistää,niin kuin Aarniot ja monet muut suuripalkkaiset sutkit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Te joiden mielestä ministerin pitäisi vaan kestää tappouhkauksia tai niihin ei poliisin pitäisi suhtautua vakavasti. Miettikääpä hetki! Ei Suomesta pidä tehdä maata, jossa poliitikkoja väkivallalla uhkaamalla voi vaikuttaa päätöksen tekoon. Väkivaltaiset uhkaukset eivät todellakaan ole osa demokratiaa. Onhan maailmassa maita, jossa mieleisiään päätöksiä saa joko lahjuksilla tai uhkauksilla. Ne joilla ei tällaista rahaa ja aseisiin perustuvaa valtaa ole käytössään, joutuvat yhteiskunnassa heikoimpaan osaan. Näitä maita riittää. Ei tehdä Suomesta sellaista. Siksi on tärkeää, että korkeimpien poliitikkojen uhkailu on erityisen vakava rikos, johon myös tehokkaasti puututaan. Poliitikon ei Suomessa täydy miettiä, että uskaltaako tarvittavat päätökset tehdä, jos ei se miellytä väkivaltaisia ääriryhmiä ja terroristeja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaiset pösilöt ne vaan jatkaa toimintaansa. Nimi ja kuva lehteen, niin ei tartte enää huudella puskista, ja osataan varoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hellallettas sisäministeri Orpoa. Politiikon rassut ne eivät vain ymmärrä, että tuosta niille maksetaan. Ei niille ainakaan päiväunien ottamisesta eduskunnassa makseta. Siksi palkka on nii kova, kun työnkuva voi muuttua niin epämieluisaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tappouhkaus ministerille ei ole mikään leikin asia. Ministereile ei todellakaan makseta siitä, että ottavat kaikenmaailman idioottien ja häiriytyneiden uhkailuja vastaa hymyissä suin. Iso palkka ei ole mikään tekosyy moiselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole enää tämä oululaismies epäiltynä. Hänen nimissään viesti oli lähetetty mutta nopeasti oli selvinnyt että viestin oli joku muu lähettänyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Anteeksi nyt vain, mutta hallinto ei todellakaan voi tulla kansan koteihin tuollaisilla perusteilla, että epäillään jotain sähköpostia. Jälleen kerran olemme tilanteessa jossa herrat ovat lain yläpuolella ja pistävät poliisit kansalaisten perään. Sama nähtiin Stubin tapauksessa jossa kotia häirittiin. Tapauksessa epäillyt vangittiin moneksi päiväksi vaikka tuollaisesta pienestä ilkivallasta ei kukaan ole koskaan joutunut vankeuteen. Mutta voi että jos kohteena oli ministeri, niin hyvä kun ei elinkautista tule. Poliisin on hyvä valita puolensa näissä tapauksissa, että palveleeko herroja vai kansaa. Kansan pitää voida luottaa poliisin suojeluun niissä tilanteissa kun herrat alkavat asettamaan itsensä lain ylpuolelle. Vai että oikein kotietsintä tämmöisestä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä voi tulla ja pitää tulla. Jos sähköpostiviestissä uhataan jonkun henkeä, sen on laiton uhkaus, ja poliisi voi ja pitää suorittaa kotietsintä asuntoon, jossa kyseisen tietokoneen omistaja asuu. Jos joku muu hänen koneellaan on päässyt lähettämään viestin, epäillyn pitää pystyä nimeämään tämä joku muu. Aivan sama, onko uhattu ministeri vai työtön työmies.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi oikeastaan aika kiva tietää uhkaajan taustoja. Esim. missä järjestöissä toiminut tai puolue taustaa. Kummasti kyllä jotain toimijoita mieleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten onko mitenkään mahdollista, että kaikki laittomat uhkaukset tutkitaan samalla tavalla. Ei varmasti. Tyyppillinen rikos, jossa ensin katsotaan kuka on asianomistaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet kyllä täysin oikeassa. Kesämökkini naapurin maatalon vanha isäntä - nyt jo vainaa - kertoi joskus tulleensa naapurinsa tappouhkauksen kohteeksi. Pyysi silloista nimismiestä peruuttamaan uhkailijan aseenkantoluvat. Nimismies, realisti, totesi lakonisesti, että jos kaikilta uhkailijoilta kerättäisiin aseet, jouduttaisiin ne viemään puolelta aseenkantoluvan omistajista.
Itsekin olen joutunut pari kertaa tappouhkauksen kohteeksi, mieltänyt sen toki juovuspäisten puheeksi, ei aihetta enmpään.
Poliitikot ovatkin toinen juttu, asioihin on syytä suhtautua vakavammin. Ehkä se tuntuu eriarvoisuudelta, se on kuitenkin pakko hyväksyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toises kädes on tietysti kunkin ministerin ammattitaito ja kyky toimia, siis tehdä jotain johdonmukaista ja järkevää hallinnonalallaan.
Ammattitaito on karmaisevan huono kautta linjan nykyhallituksessa. Ja väärät ihmiset väärissä salkuissa kuten aina.
Esim sosiaaliministerinä on avustavana nuorisovalvojana lyhyen ajan toiminut henkilö, ei mitään muuta koulutusta tai edes kokemusta alalta. Mitä sellaiselta voi odottaa? Ymmärrän, jos kolalasi heilahtaa, sori siitä.
Orpon ongelma on toimimattomuus ja päättämättömyys, mikään asia ei mene eteenpäin, ennenkuin joku muu ylempää antaa ohjeet ja lopulta käskyn toimia. Sitten kyllä on tomera toimeenpanija. Mutta siihen asti selitellään niitänäitä, eikä mikään etene. Kolalasi paikallaan, sori siitä.
Kuvaavaa oli jo edellisen hallituksen sisäministeri räsänen, joka olisi ollut omiaan sote-ministeriksi, koska oli lääkäri.
Poliisihommat olivat retuperällä sen vuoksi neljä vuotta, kun poliispäällikkökin oli yks paatero. Kolalasi molemmille, sori siitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että nämä tutkitaan kunnolla. Ihmisillä - myös poliitikoilla - on oikeus koskemattomuuteen oli sitten kyseessä limpparilasi, kakku saati sitten järeämpi ase.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taidat itse olla poliitikko. Eli on siis oikein ryöstää kansan rahat ja sitten vaan istutaan tumput suorina. Suomessahan tunnetusti politiikoilla ei ole mitään vastuuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ministeri Orpo on Sipilän hallituksen ainoa ministeri joka tekee hartiavoimin töitä tämän pakolaistulvan selvittämiseksi.
Pääministerinkin osuus on ollut talonsa antaminen pakolaisten käyttöön.
Jos hallituksessa olisi Petteri Orpon tapaisia ministereitä enempi niin hallitus ei olisi tällainen soutaja/hopaaja vaan jotain se voisi aikuisten oikeasti saada aikaiseksikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (37)

Uutisvirta

24
Varusmiesliitto on puolustusministeri Kaikkosen kanssa samaa mieltä: Kutsunnat pitäisi kohdistaa koko ikäluokkaan
17
Kiinan uudenlaisen virustaudin pelätään leviävän ympäri Aasiaa – Etelä-Koreassa vahvistettiin ensimmäinen sairastunut
14
Lämpötila sahaa ensi viikollakin nollan molemmin puolin – maanantai-iltana Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa myrskyää
12
Oululaiset eivät ole ottaneet kultuuripääkaupunkihanketta omakseen Lukijalta
8
Prinssi Harry kommentoi, että muuta vaihtoehtoa ei ollut kuin luopua kuninkaallisista rooleista – Pari ei kuitenkaan käännä selkäänsä Britannialle
8
Tuore kysely: Ladattava hybridi tai täyssähköauto ladataan kotona tai työpaikalla – Julkiset latauspisteet saavat suomalaisilta kovaa kritiikkiä
8
Muhoksen kunta kannustaa kouluja ja päiväkoteja säästämään energiaa, puolet energiansäästöllä säästetystä rahasta palautetaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta iltayöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat illasta alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus suunnittelee uutta aktiivimallia

133 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Olette pahansuopia

Olen samaa mieltä. Moukilta puuttuu alkeellisimmatkin käytöstavat ja sivistys. Kateellisia riittää, jos joku on elänyt k... Lue lisää...
Sylva L

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image