Oulu

Oululaismies tuomittiin luvattomasta lentelystä

Oulu 18.5.2010 19:35 | Päivitetty 18.5.2010 19:38
Kaleva
Oululaismies tuomittiin kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä kahdesta ilmailurikkomuksesta 50 päiväsakkoon. Maksettavaa miehelle tuli kaikkiaan 400 euroa.

Toisin kuin yleensä vastaavissa rikoksissa, mies oli kuljettanut auton sijasta luvatta lentokonetta.

Mies oli noussut viime syyskuussa ilmaan omatekoisella koneella Sanginjoella ja laskeutunut Ahmosuon lentokentälle. Aikansa kentällä vietettyään mies oli noussut ilman ja laskeutunut takaisin Sanginjoelle.

Syyttäjä syytti miestä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, ettei liikenneturvallisuuden vaarantaminen tullut näytetyksi.

Lisäksi syyttäjä vaati koventamisotteiden käyttöä, ehdotonta vankeusrangaistusta sekä miehen omatekemän lentokoneen Tiira 3:n menetetyksi valtiolle rikoksentekovälineenä.

Oikeus katsoi, että rikkomukset ovat sen verran vähäisiä, että jos ne olisi tehty autolla, ei autoakaan olisi tuomittu valtiolle.

Mies lupasi olla lentämättä enää.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (102)

Hyvä meininki! Mitalli eikä sakkoja, joka ukolla onnistukkaan rakentaa lentokonetta jolla voi vielä lentääkkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sivusta seurannut. Kuinka kova on liikenne maaseudun taivaalla? On aivan sama mitä siellä tuollainen tavallaan "höperö" touhuaa. On aivan eriasia verrata mm. autoliikenteeseen, jossa on tuhansia kulkuneuvoja liikenteessa. Jos Oulun teillä kulkisi yksi tai kaksi autoa tunnissa niin olisiko autolla ajaminen riski muille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka keksi matkapuhelimen, nyt syyttäjä asialle ja heppu linnaan. Kuuluvat nimittäin nuo matkapuhelimet vaarantavan liikenteen kun autoissa niihin puhutaan!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Surkeaa todellakin ettet saa etes maalla kulkevaa ajoneuvoa ja ajaa sitä ilman 3 vuoden testejä omaan piikkiin hintaluokkaa 100 000 euroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huolissani olen ihmisten välinpitämättömyydestä ilmailun turvallisuuteen. Herra olisi voinut lentää ja rakentaa koneen tottakai. Mutta lupakirja täytyy olla ja koneeseen tehty lentokelpoisuustarkastus. Suomessa lentää kymmeniä itserakennettuja koneita, ihan luvan kanssa nämä tekijät ovat minusta niitä oikeita sankareita. Tehneet tarkat suunnitelmat ja laskelmat siitä että kone myös kestää kaikissa tilanteissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja tosta uus ilmailuteollisuuden alku! Oululaista osaamista! Miksi emme legitimoi tuota bisnestä? Tietty jos miehellä ei ole lupakirjaa, niin joku muu saa lentää.. Yksikään noista tiiroista ei käsittääkseni ole kohtalokkaalla tavalla tipahtanut taivaalta. Jos itsetehty puinen potkuri on epätasapainossa, mies korjaa sen kymmenen sentin kolikolla. Kuka muu osaa? Luonnonlahjakkuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Outoa tuossa ilmailulaissa on sekin, että jos mies laittaa radio-ohjauslaitteet koneeseensa ja ohjaa sitä maasta käsin, niin se on täysin laillista. Itse ei saa mennä kyytiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvostan ylitse kaiken tällaista neroa ja siviilirohkeutta vaikka jokin lain pykälä ei aina täytykkään. Linnaan pitäisi joulukuussa kutsua. On vaaraksi käytännössä vain itselleen. Käykääpä joskus Keski-Suomen ilmailumuseossa, josta löytyy herran tekemä Tiira 1

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistäs löydän tuon kaverin yhteystiedot, jotta voin ihan henkilökohtaisesti onnitella hienosta teosta? Palkinto sille pitäisi antaa eikä sakkoa, kun kerrankin viitsii jotain innovatiivista ja rohkeaa tehdä oma-aloitteisesti tässä kaiken luovuuden, vapauden ja yksilöllisyyden tuhoamiseen keskittyvässä paskavaltiossa. Maksetaan kolehdilla sen sakot!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hatunnoston arvoinen asia sinänsä, että osaa ihan itse rakentaa koneen joka vieläpä lentää, mutta jos Ahmosuolle sillä lentää, vieläpä ilman radiota, on se selvä turvallisuusriski muille ilmailijoille. Ilmailu on tarkasti säänneltyä, eikä niitä lakeja ole turhaan asetettu. Toivottavasti lupaus olla lentämättä pitää paikkansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos haluaa lentää, niin sen voi tehdä ihan laillisesti ja turvallisesti. Miksi ihmeessä lakia rikkovasta muista piittaamattomasta hälläväliä tyypistä tehdään suurta sankaria? Sankari se on kun hoitaa hommat lakipykälien mukaisesti, hankkii hyväksytyn koneen ja lentolupakirjan. Ei luulis olevan liian vaikeaa ja jos on niin eipä silloin ole mitään tarvetta ilmaan päästä. Olenko minä teiden sankari jos lähden ilman korttia ja katsastamattomalla autolla hiukan ajelemaan kauniin kesäpäivän ratoksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska Suomi on holhousvaltio, tällaiset pöhköt tempaukset herättävät tietysti ihailua ihmisissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitalli ja lentolupa miehelle... ja samalla Oulukin saa uuden jullkiksen josta olla ylpeä :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisköhän aivan oikeasti, tuolle syyttäjälle miettiä jotain ehdotonta. Eikö olisi jo aika miettiä mihin niitä verorahoja haaskataan. Rikolliset ja hörhöt mellastaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (102)

Uutisvirta

68
OYSin parkkitalo suljetaan viikonvaihteessa – purkutyöt muuttavat kevyen liikenteen reittejä sairaala-alueella
45
Sipilä hallituksen neuvottelusta: "Nyt on kyse ensisijassa kansainvälisten sopimusten tulkinnasta, ei niiden muuttamisesta "
36
Oulussa tähän mennessä talven kylmin päivä, pakkasta 25,2 astetta – sunnuntaiaamuna pakkanen voi paukkua vielä kylmempänä
29
Äänestys osoitti, että oululaiset haluaisivat Lammassaareen tanssipaviljongin – Tango selvisi voittajaksi tiukassa kisassa
26
Kiireellisellä hälytystehtävällä ollut poliisiauto suistui yöllä tieltä Raahessa väistettyään rekkaa - molempien kuljettajien toimia tutkitaan
26
"Suunnittele ruokaostoksesi, ja vähennä liha- ja maitotuotteiden kulutusta" – SDP:n ilmasto-ohjelmassa päästöjä vähennetään viidellä toimenpiteellä
24
Kiertokaarelle jäi viime vuonna 7 000 tonnia jätettä, jolle etsitään paikkaa – Laanilassa poltetaan vain kotitalouksien jätteet

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

289 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko olet maksanut veroja palkastasi?

En ole tarkkaan laskenut, mutta noin miljoona euroa. Parisataatuhatta ajattelin vielä maksaa ennen kuin orava loikkaa py... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image