Oulu

Oululaismies palkittiin uroteosta – pelasti veteen joutuneen miehen Merikosken yläkanavasta

Oululainen Heikki Niemelä (kuvassa toinen vasemmalta) palkittiin Vuoden Uroteosta Kuvassa myös pelastusjohtaja Petteri Helisten (vas), palkinnon suunnitellut kuvataiteilija Sanna Koivisto sekä palomestari Kimmo Virkkala. KUVA: Oulu-Koillismaan pelastuslaitos
Oulu 26.1.2016 14:53
Kaleva

Oululainen Heikki Niemelä on saanut Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta Vuoden Uroteko -palkinnon.

Pelastuslaitos palkitsi Niemelän viime marraskuussa tapahtuneesta teosta, jolloin Niemelä oman henkensä vaarantaen pelasti veden varaan joutuneen miehen.

Tapaus sattui, kun Niemelä huomasi veden varaan joutuneen miehen Lassinkallionsillalta eli niin sanotulta patosillalta.

Niemelä juoksi voimalaitoksen yläkanavan vierellä kulkevaa pyörätietä joessa ajelehtivan miehen rinnalle ja heittäytyi jokeen. Niemelä ui miehen kiinni noin 40 metrin päässä rannasta.

Pelastuslaitoksen mukaan Niemelä onnistui vetämään uhrin rantaan uiden voimiensa äärirajoilla. Pelastusta vaikeutti se, että tapahtuma-aikaan Oulujoen vesi oli erittäin kylmää ja virtaama oli voimakas. Lisäksi onnettomuuspaikalta oli vain satakunta metriä matkaa Merikosken voimalaitokselle.

Pelastusviranomaiset veivät sekä Niemelän että pelastetun miehen ensihoidon tarkastettavaksi ja jatkotutkimuksiin. Niemelä joutui olemaan yön yli sairaalassa tarkkailussa.

Niemelä vastaanotti Uroteko-palkinnon tiistaina. Kyseessä on Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen ensimmäinen Uroteko-palkinto. Palkinnolla halutaan ottaa huomioon onnettomuus- ja vaaratilanteissa erityisen ansiokkaasti ja uhrautuvasti toimineita henkilöitä.

Palkittava on ensisijaisesti maallikkoauttaja, jolla ei ole pelastusalan ammattikoulutusta eikä työkokemusta pelastustoiminnasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (44)

Tosi hieno homma! Olet oikea sankari! Sankaruutta et lähtenyt hankkimaan, toimit vain kuten pitääkin lähimmäisen auttamiseksi. Onnittelut huomiosta tapahtuman vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikealle miehelle palkinto meni! Oot monelle iso esimerkki. Muista poka se!! Jos nään kadulla niin tulen puristamaan kättäsi. Vielä sanon että kova on mies!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa ja esimerkillistä! On kovakuntoinen kaveri, joka ajattelee sydämellä. Tuohon ei meistä monesta olisi. Hän on ansainnut palkinnon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etpä tainnut ajatella omaa henkeäsi sillä hetkellä kun hyppäsit kylmään koskeen.Tätä ei moni tee,eikä kaikki pystykkään vaikka haluaisi.Kiitos sinulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Huima suoritus. Neljäkymmentä metriä on hirveän pitkä matka virtaavassa joessa. Onnittelut huomioinosoituksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei voi muuta todeta ku että on kova ukko tuo Niemelä. Siinä on elämän mittasuhteet olleet käsillä. Tämä mies on uskomaton. KIITOS!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (44)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Joko olisi aika rekisteröitymiseen

On sillä ainakin kaksi merkitystä. Se, että tiedän rekisteröityneen nimimerkin kirjoituksen kirjoittajaksi jokseenkin va... Lue lisää...
Arvo Tasa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.12.

Fingerpori

15.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image