Oulu

Oululaisilta kysytään näkemyksiä kä­ve­ly­ka­tu­kes­kus­tan tu­le­vai­suu­des­ta

Oululaisilta tiedustellaan nettikyselyllä, mitä he haluaisivat tulla Rotuaarille näkemään, kokemaan ja tekemään. KUVA: Pekka Peura
Oulu 11.1.2019 14:45
Kaleva

Rotuaarin kattamisselvitys on käynnistynyt jatkotoimena Oulun keskustavisiolle 2040. Selvitystyöllä pyritään tunnistamaan, millainen on tulevaisuuden Oulun Rotuaari.

Selvitystyö on kolmivaiheinen, jossa taustatyönä on toteutettu valmisteleva työpaja.

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut ovat avanneet kyselyn, jossa oululaisilta tiedustellaan näkemyksiä Oulun kävelykatukeskustan tulevaisuudesta. 

Kysely on avoinna 11. – 27. tammikuuta välisen ajan.

Tekniikan tuntevat ammattilaiset tekevät yhtä aikaa rakenteellista tarkastelua siitä, mitä rakentamismahdollisuuksia kävelykaduilla voisi olla.

Kaupunkilaisten kyselyn ja suunnittelualan ammattilaisten tuotosten pohjalta kootaan yhteen tulevaisuuden kuvaukset ja havainnemallit Rotuaarin selvitystyön pohjaksi. Selvitystyö valmistuu ensi kevään aikana.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

Oulu nyt kaipaisi näiden uutisten jatkoksi olisi lisää lämmintä tilaa, mistä saataisiin lisää näitä Valkean tyyppisiä tapahtumia. Nuorisoa viettämään aikaa ja "tutustumaan" eri kulttuureihin. Sitten Rotuaarin kauppiaat ihmettelevät minne ovat maksavat asiakkaat hävinneet?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rotuaarista tulisi vielä pimeämpi ja kylmempi katu. Ei varmasti lisää vetovoimaa, viimeinen valo taivaalta häviäisi ja kylmä paljas kivi jakojen alla. EI KIITOS! TÄTÄ EN HALUA!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan sitä kysyä.Suurin osa vastaa ei, mutta silti uudistus viedään läpi! Saatas vielä tuo Laanaoja katettua

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhtä tyhyjän kans. Umpio. Suppilo. Ahdistava loukku. Ja maksaa nyt siitä vielä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laittakaa Rotuaari kuntoon, liikehuoneistoihin tuki mikäli ulkomaaliset liiketilojen omistajat pitävät liian korkeita vuokria. Maksetaanhan maanviljeilöille tukea maista joitka eivät ole viljelykäytössä. Ja Rotuaarin jatkaminen heti Kirkkokadulla Albertinkadun risteykseen saakka, eikä mitään kaksisuuntaista hetkeksi. Turhaan tuhlataan varoja.

Paljon hyviä liikkeitä olisi ja käsityöläisiä jotka kiertävät messuja ja toreja kaupaten ylikalliita tuotteitaan kun vuokrat ovat korkeita. Vuokra-asia kuntoon ja tiloihin yrittäjiä. Lopetetaan jo tämä S-ketjun monopoli - sehän on kuin eräs toinen "mafia" pohjois-Suomen alueella.

Ja Valkean "kesäkatu" kuntoon myös, nyt siellä pyörii kaikenlaisia hörhöjä. Ja se että tuodaan koiria joiden kanssa sitten kuljetaan kesäkadun sivukaduillekin, lemmikit eivät kuulu tilaan jossa on kahviloita ja ruokamyymälöitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiphei. Kun katetaan ja lämmitetään, saadaan lisää vastaavaa porukkaa kuin tällä hetkellä lämmittelee Valkeassa. Tunnen jo liikaa oululaisia, jotka vihaa ko. ostoskeskusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään järkeä.
Kannattaa keskittyä kaupungin laita-alueiden kehittämiseen. Keskusta on tyhjää liiketilaa täynnä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä taida löytyä katolle maksajaa, kun jo nyt ydinkeskustan kaupat ovat heikolla hapella.
Tyhjiä liiketiloja on ydinkeskustassa, yleensä joustamattomien kiinteistösijoittajien taloissa.
Hieman kauempana Rotuaarin pallolta kivijalat ovat aika hyvin täyttyneet, kun as.oy.illä ei ole varaa olla saamatta vuokratuloja.
Maailma muuttuu, ja pitäisi osata mennä mukana. Kivijalkakauppa ei taida enää kannattaa koskaan Ouluydinkeskustassa aiemmalla vuokratasolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä voisi keskustella sitten uudestaan kun suomalaisten ulkonaliikkumisturvallisuus on palautettu , nyt tuntuu lähinnä irvokkaalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustasta lähtee liikkeitä kalliiden vuokrien takia, miksi asiakkaat tulisivat takaisin Rotuaarin kattamisen takia? Katsomaan tyhjiä liiketiloja?
Tai kuinka levottamaksi tällainen sateelta suojaan katettu tila muuttuisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskusta kaipaa ehdottomasti liikkeiden(=rotuaarin) lähelle 1/2 ja 1 tunnin kiekkopaikkoja, joihin voi autonsa jättää nopeaa asiointia varten.
Ilmainen pysäköinti ja helppo parkkipaikan saatavuus kauppakeskuksissa saa ihmiset hakeutumaan sinne keskustan sijaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei ole varaa maksaa pysäköinnistä kannattaa luopua autosta ja siirtyä joukkoliikenteen käyttäjäksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustan houkuttelevuutta eivät lisää pikaruokapaikat, kuntosalit ja sensellaiset paraatipaikoilla tai kävelykadulla, olipa katu sitten katettu tai ei. Ihmisiä vetää puoleensa houkutteleva ilmapiiri ja visuaalisesti kiinostava ympäristö. Liikehuoneistojen vuokrat on saatava sellaisiksi, että kivijalkakauppa kannattaa. Runsaasti pieniä erikoisputiikkeja ja gourmet- tason ruokatarjontaa kaivataan. Ei mitään ketjuliiketoimitaa, jota on joka nurkalla,vaan jotain parempaa. Kirjakauppa, askartelu- ja taidekauppa, kukkakauppa, suklaa-ja karkkikauppa, leipomokauppa, lahjatavarakauppa, sisustuskauppa, vaateputiikkeja, kenkäkauppoja, laukkuliike, leluliike jne. )
Ja sitten kuluttajat, ostamasta nettikaupoista, ne tappavat kivijalkakaupat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin hyvä ellei täydellinen nykyisellään. Kelit ns. kohillaan, kun näin lämpimät talvetkin nykyään ja alati sulana jo ja kesällä kiva, taivas kattona. 👍✨ 💛🌞

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

21:53
Tyrnävä täydentää Murron alueen kaavaa
21:52
Oulun kaupunki esittää viisivuotiaiden varhaiskasvatuskokeiluun reilut miljoona euroa lisämäärärahaa
21:17
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
20:51
Mayn vaihtoehto kaatuneelle brexit-sopimukselle oli pelkkää hienosäätöä – brittipääministeri ei halua pidentää neuvotteluaikaa eikä toista kansanäänestystä
19:37
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
19:00
Täydellinen kuunpimennys herätti keskustelua Kuun vaikutuksesta ihmiseen – unettomuudesta ja kuuhulluudesta puhutaan, mutta tutkittua tietoa on vain vähän Tilaajille
18:34
Asukas säilytti puita hiljan lämmitetyssä leivinuunissa – kytevät puut puskivat omakotitalon täyteen savua
200
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
31
Pohjois-Suomeen annettu talven ensimmäinen pakkasvaroitus: pakkanen voi kiristyä yli 30 asteeseen – katso miten kiehuva vesi kiteytyy kylmässä
29
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
28
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
27
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
23
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
22
Intercityjunan mystisestä pamauksesta jäi jäljet junan pohjaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

170 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image