Oulu

Oululaisilta kysytään näkemyksiä kä­ve­ly­ka­tu­kes­kus­tan tu­le­vai­suu­des­ta

Oululaisilta tiedustellaan nettikyselyllä, mitä he haluaisivat tulla Rotuaarille näkemään, kokemaan ja tekemään. KUVA: Pekka Peura
Oulu 11.1.2019 14:45
Kaleva

Rotuaarin kattamisselvitys on käynnistynyt jatkotoimena Oulun keskustavisiolle 2040. Selvitystyöllä pyritään tunnistamaan, millainen on tulevaisuuden Oulun Rotuaari.

Selvitystyö on kolmivaiheinen, jossa taustatyönä on toteutettu valmisteleva työpaja.

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut ovat avanneet kyselyn, jossa oululaisilta tiedustellaan näkemyksiä Oulun kävelykatukeskustan tulevaisuudesta. 

Kysely on avoinna 11. – 27. tammikuuta välisen ajan.

Tekniikan tuntevat ammattilaiset tekevät yhtä aikaa rakenteellista tarkastelua siitä, mitä rakentamismahdollisuuksia kävelykaduilla voisi olla.

Kaupunkilaisten kyselyn ja suunnittelualan ammattilaisten tuotosten pohjalta kootaan yhteen tulevaisuuden kuvaukset ja havainnemallit Rotuaarin selvitystyön pohjaksi. Selvitystyö valmistuu ensi kevään aikana.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

Oulu nyt kaipaisi näiden uutisten jatkoksi olisi lisää lämmintä tilaa, mistä saataisiin lisää näitä Valkean tyyppisiä tapahtumia. Nuorisoa viettämään aikaa ja "tutustumaan" eri kulttuureihin. Sitten Rotuaarin kauppiaat ihmettelevät minne ovat maksavat asiakkaat hävinneet?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rotuaarista tulisi vielä pimeämpi ja kylmempi katu. Ei varmasti lisää vetovoimaa, viimeinen valo taivaalta häviäisi ja kylmä paljas kivi jakojen alla. EI KIITOS! TÄTÄ EN HALUA!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan sitä kysyä.Suurin osa vastaa ei, mutta silti uudistus viedään läpi! Saatas vielä tuo Laanaoja katettua

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhtä tyhyjän kans. Umpio. Suppilo. Ahdistava loukku. Ja maksaa nyt siitä vielä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laittakaa Rotuaari kuntoon, liikehuoneistoihin tuki mikäli ulkomaaliset liiketilojen omistajat pitävät liian korkeita vuokria. Maksetaanhan maanviljeilöille tukea maista joitka eivät ole viljelykäytössä. Ja Rotuaarin jatkaminen heti Kirkkokadulla Albertinkadun risteykseen saakka, eikä mitään kaksisuuntaista hetkeksi. Turhaan tuhlataan varoja.

Paljon hyviä liikkeitä olisi ja käsityöläisiä jotka kiertävät messuja ja toreja kaupaten ylikalliita tuotteitaan kun vuokrat ovat korkeita. Vuokra-asia kuntoon ja tiloihin yrittäjiä. Lopetetaan jo tämä S-ketjun monopoli - sehän on kuin eräs toinen "mafia" pohjois-Suomen alueella.

Ja Valkean "kesäkatu" kuntoon myös, nyt siellä pyörii kaikenlaisia hörhöjä. Ja se että tuodaan koiria joiden kanssa sitten kuljetaan kesäkadun sivukaduillekin, lemmikit eivät kuulu tilaan jossa on kahviloita ja ruokamyymälöitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiphei. Kun katetaan ja lämmitetään, saadaan lisää vastaavaa porukkaa kuin tällä hetkellä lämmittelee Valkeassa. Tunnen jo liikaa oululaisia, jotka vihaa ko. ostoskeskusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään järkeä.
Kannattaa keskittyä kaupungin laita-alueiden kehittämiseen. Keskusta on tyhjää liiketilaa täynnä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä taida löytyä katolle maksajaa, kun jo nyt ydinkeskustan kaupat ovat heikolla hapella.
Tyhjiä liiketiloja on ydinkeskustassa, yleensä joustamattomien kiinteistösijoittajien taloissa.
Hieman kauempana Rotuaarin pallolta kivijalat ovat aika hyvin täyttyneet, kun as.oy.illä ei ole varaa olla saamatta vuokratuloja.
Maailma muuttuu, ja pitäisi osata mennä mukana. Kivijalkakauppa ei taida enää kannattaa koskaan Ouluydinkeskustassa aiemmalla vuokratasolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä voisi keskustella sitten uudestaan kun suomalaisten ulkonaliikkumisturvallisuus on palautettu , nyt tuntuu lähinnä irvokkaalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustasta lähtee liikkeitä kalliiden vuokrien takia, miksi asiakkaat tulisivat takaisin Rotuaarin kattamisen takia? Katsomaan tyhjiä liiketiloja?
Tai kuinka levottamaksi tällainen sateelta suojaan katettu tila muuttuisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskusta kaipaa ehdottomasti liikkeiden(=rotuaarin) lähelle 1/2 ja 1 tunnin kiekkopaikkoja, joihin voi autonsa jättää nopeaa asiointia varten.
Ilmainen pysäköinti ja helppo parkkipaikan saatavuus kauppakeskuksissa saa ihmiset hakeutumaan sinne keskustan sijaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei ole varaa maksaa pysäköinnistä kannattaa luopua autosta ja siirtyä joukkoliikenteen käyttäjäksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustan houkuttelevuutta eivät lisää pikaruokapaikat, kuntosalit ja sensellaiset paraatipaikoilla tai kävelykadulla, olipa katu sitten katettu tai ei. Ihmisiä vetää puoleensa houkutteleva ilmapiiri ja visuaalisesti kiinostava ympäristö. Liikehuoneistojen vuokrat on saatava sellaisiksi, että kivijalkakauppa kannattaa. Runsaasti pieniä erikoisputiikkeja ja gourmet- tason ruokatarjontaa kaivataan. Ei mitään ketjuliiketoimitaa, jota on joka nurkalla,vaan jotain parempaa. Kirjakauppa, askartelu- ja taidekauppa, kukkakauppa, suklaa-ja karkkikauppa, leipomokauppa, lahjatavarakauppa, sisustuskauppa, vaateputiikkeja, kenkäkauppoja, laukkuliike, leluliike jne. )
Ja sitten kuluttajat, ostamasta nettikaupoista, ne tappavat kivijalkakaupat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin hyvä ellei täydellinen nykyisellään. Kelit ns. kohillaan, kun näin lämpimät talvetkin nykyään ja alati sulana jo ja kesällä kiva, taivas kattona. 👍✨ 💛🌞

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

88
Opetusministeriö lopettaa perussuomalaisten nuorten avustuksen maksamisen – asia liittyy Twitter-tilillä julkaistuun kuvaan
54
Iltalehti: Kansanedustaja Suna Kymäläinen saanut uusia velkomustuomioita, jätti pikavipit maksamatta
52
Arkkipiispa vastasi Päivi Räsäselle: "Kirkon sanoma kuuluu kaikille" – Eroa harkinnut Räsänen on päättänyt jatkaa kirkon jäsenenä
45
Päivi Räsäsen kommenttien jälkeen merkittävä piikki eroakirkosta.fi -sivun erotilastossa
34
Suomen Nato-optio ei ole enää entisellään verrattuna kolmen vuoden takaiseen – selvitystä tekemässä ollut ranskalainen asiantuntija muuttaisi vain yhden asian
33
Pakettiauto törmäsi liikenteenohjausvaunuun Pohjantiellä – turvatyynyt laukesivat, kuljettaja satutti otsaansa
33
Oulu haluaa liki 40 miljoonan euron lisäykset hallituksen esitykseen, tyytymätön ratarahoitukseen – kaupunki lähetti vetoomuksen ministeri Tuppuraiselle ja alueen kansanedustajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Menettekö suviseuroihin muhokselle

119 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image