Oulu

Oululaisille kysely korkean rakentamisen laadusta

Oulu 9.11.2018 13:58
Kaleva

Oululaisille on avattu kysely koskien Oulun keskustan korkean rakentamisen laadullisia tavoitteita. Kysely on avoinna 23. marraskuuta asti.

Kyselyssä voi antaa mielipiteensä myös korkeille rakennuksille sopivista paikoista ja alueista. Kaupunkilaisten mielipiteitä hyödynnetään laatuperiaatteiden laadinnassa. Tulokset kyselystä julkaistaan alkuvuonna. Tammikuussa järjestetään aiheesta myös avoin yleisötilaisuus.

Kyselyyn voi vastata Oulun kaupungin verkkosivuilla.

MAINOS

Kommentoi

Jos on kyse korkeista rakennuksista, niin kysynpä kannattaako niitä rakentaa ? Silloin kun tulipalo yllättää ylhäällä, tai vaikkapa alempanakin, niin miten sieltä asukkaat saadaan pois tarpeeksi nopeasti ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis onko kyse korkeasta rakentamisen laadusta vai korkeiden rakenteiden laadusta vai korkeiden rakennusten laadusta. Ja mitä tässä tapuksessa tarkoitetaan laadulla: rakenteiden fysikaalisia ominaisuuksia, esteettistä laatua, ympäristö vaikutusten laatua vai mitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä, asian voi käsittää monella tavalla, kun oikein tarkasti miettii ;). Mutt jotenkin tuntuu tarpeettomalta rakentaa korkeita tornirakennuksia joka puolelle, pitäis miettiä minkälaisen vaikutelman se kaupunkinäkymästä antaa ja onko edes tarvetta tosi korkeille kerrostaloille eli riittääkö asunnoille ostajia jne.. Ja kun kiireellä rakennetaan, niin laatu ei niin hyvää ole ja turhan pieniäkään ei tulevien asuntojen tarvitsisi olla ja vastaako hintataso laatua ja jos laatu on huonoa, niin kuka korvaa tulevat remontit. Nyt näyttää vähän siltä, ett turhan kiireellä pykätään rakennuksia pystyyn, rupee pakosti miettimään, ett kuinkahan pian saadaan lukea, ett uusia asuntoja on jouduttu hetinmiten korjailemaan. Tuosta kyselystä en usko hyötyä olevan, tuskin on merkitystä kaupunkilaisten mielipiteillä siihen ett mihin mitäkin rakennetaan vai onko jo ruvettu tajuamaan ettei ihan joka nurkkaan tarvi korkeita rakennuksia tehdäkään vaan vähempikin riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23
Puheenaihe: Pitääkö dieselvero poistaa?
23
Trump puhui keskustelustaan Suomen presidentin kanssa ja kertoi, miksi Suomessa maastopalot eivät ole suuri ongelma – "Suomessa käytetään aikaa haravointiin ja siivoamiseen"
11
SDP:n Rinne tarjosi maksutonta varhaiskasvatusta lääkkeeksi lapsipulaan – naurahti vanhalle lipsahdukselleen
7
Tutkimusrahoituksen kohtalo huolestuttaa Oulun yliopistollisen sairaalan johtoa ja tutkijoita
6
Ely-keskus odottaa uutta maakuntaa, tuoreen ylijohtajan mukaan lykkääntymisestä olisi haittaa – "Parempi, että mentäisiin suunnitelman mukaan"
6
Koira asuntopalon sytyttäjänä sekä Haukiputaalla että Keravalla – käänsivät liedet päälle
6
Uuden Club Teatrian avajaisia vietettiin lauantaina Limingantullissa – "Hyvä, että tämä tuli takaisin"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Eilen Eläketurvakeskuksen johtaja Mikko Kautto kommentoi eläkejärjestelmämme kestävyyttä osana laajempaa, alati heikkene... Lue lisää...
y

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.11.

Fingerpori

17.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image