Oulu

Oululaisille kysely korkean rakentamisen laadusta

Oulu 9.11.2018 13:58
Kaleva

Oululaisille on avattu kysely koskien Oulun keskustan korkean rakentamisen laadullisia tavoitteita. Kysely on avoinna 23. marraskuuta asti.

Kyselyssä voi antaa mielipiteensä myös korkeille rakennuksille sopivista paikoista ja alueista. Kaupunkilaisten mielipiteitä hyödynnetään laatuperiaatteiden laadinnassa. Tulokset kyselystä julkaistaan alkuvuonna. Tammikuussa järjestetään aiheesta myös avoin yleisötilaisuus.

Kyselyyn voi vastata Oulun kaupungin verkkosivuilla.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Jos on kyse korkeista rakennuksista, niin kysynpä kannattaako niitä rakentaa ? Silloin kun tulipalo yllättää ylhäällä, tai vaikkapa alempanakin, niin miten sieltä asukkaat saadaan pois tarpeeksi nopeasti ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis onko kyse korkeasta rakentamisen laadusta vai korkeiden rakenteiden laadusta vai korkeiden rakennusten laadusta. Ja mitä tässä tapuksessa tarkoitetaan laadulla: rakenteiden fysikaalisia ominaisuuksia, esteettistä laatua, ympäristö vaikutusten laatua vai mitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä, asian voi käsittää monella tavalla, kun oikein tarkasti miettii ;). Mutt jotenkin tuntuu tarpeettomalta rakentaa korkeita tornirakennuksia joka puolelle, pitäis miettiä minkälaisen vaikutelman se kaupunkinäkymästä antaa ja onko edes tarvetta tosi korkeille kerrostaloille eli riittääkö asunnoille ostajia jne.. Ja kun kiireellä rakennetaan, niin laatu ei niin hyvää ole ja turhan pieniäkään ei tulevien asuntojen tarvitsisi olla ja vastaako hintataso laatua ja jos laatu on huonoa, niin kuka korvaa tulevat remontit. Nyt näyttää vähän siltä, ett turhan kiireellä pykätään rakennuksia pystyyn, rupee pakosti miettimään, ett kuinkahan pian saadaan lukea, ett uusia asuntoja on jouduttu hetinmiten korjailemaan. Tuosta kyselystä en usko hyötyä olevan, tuskin on merkitystä kaupunkilaisten mielipiteillä siihen ett mihin mitäkin rakennetaan vai onko jo ruvettu tajuamaan ettei ihan joka nurkkaan tarvi korkeita rakennuksia tehdäkään vaan vähempikin riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:26
Vanhat kuvat: Saariselän monotansseissa riitti tunnelmaa – tunturialuetta ehostettiin EU-huippukokousta varten
8:19
Jo kertaalleen palaneen omakotitalon rauniot syttyivät uudelleen Posiolla
8:15
Omakotitalon seinärakenteet syttyivät palamaan Raahen Lampinsaaressa
8:11
Yön uutiskooste: Merihätään joutunut risteilijä suuntaamassa maihin Norjassa, raskausdiabeteksen määrä on kaksinkertaistunut
8:00
Puheenaihe: Ovatko Stora Enson yt:t suurempi isku kuin Nokian vähennykset?
8:00
Tältä näyttää poliisin takavarikkovarastossa – Hyllyt pursuilevat rikospaikoilta takavarikoituja verisiä kenkiä, huumeruiskuja, aseita ja käteistä rahaa Tilaajille
8:00
Eduskuntavaalit käydään yhä enemmän sosiaalisen median kautta – Tutkija: "Vuonna 2011 oli Facebook-vaalit, sitten Twitter-vaalit ja tänä keväänä Instagram-vaalit" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa länsituuli on päivällä voimakasta, tuulen nopeus puuskissa paikoin 20 m/s.

Ajokeli on paikoin huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keske-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi. Ajokeli muuttuu paikoin huonoksi yöllä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

PEKKA HAAVISTO

298 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tulonsiirrot rikkailta köyhille....

Viimeisin kina oli 12:sta eurosta, joka johtui työeläkemaksusta? Kuten tunnettua alle 15 000€ vuodessa tienatusta ei mak... Lue lisää...
Sopotti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image