Oulu

Oululaisfirmoja palkittiin innovaatiokilpailussa – yritysten logot pääsevät valotaululle New Yorkin Times Squarella

Kisassa palkitun Happia Oy:n Breikker-verkkopalvelun tarkoitus on saada lapset liikkumaan. KUVA: Jouni Aarnipuro, Happia Oy
Oulu 14.9.2018 18:00 | Päivitetty 14.9.2018 18:15
Janne-Pekka Manninen

Oululaisen Happian kehittämä Breikkeri-tuote on voittanut Suomen Nuorkauppakamarit ry:n ja yhteistyökumppaneiden järjestämän Tuottava Idea -innovaatiokilpailun start up -sarjan. 

Lisäksi oululainen Specim, Spectral Imaging Oy Ltd voitti innovaatiokilpailun yrityssarjan.

Kansallisten sarjojen voittajat pääsevät soittamaan Nasdaq OMX Helsinki -pörssin avauskelloa. Lisäksi voittajat saavat yrityksensä logon näkyviin New Yorkin Times Squaren valotaululle.

Start up -sarjassa kunniamaininnan sai lisäksi oululainen Kipuwex Oy. 

Breikkeri aktivoi lapsia

Breikkeri on alakouluille ja varhaiskasvatukseen suunnattu verkkopalvelu, jonka tarkoituksena on aktivoida oppilaita liikkumaan ja kehittämään laaja-alaisia taitoja.

– Kyseessä on koulumaailman Netflix. Breikkerissä on sisältöjä, joita opettaja voi valita käytettäväksi koulupäivän aikana, toimitusjohtaja Sanna Virtanen sanoo.

Virtasen mukaan tuote tuo alakouluihin ja päiväkoteihin "ruutuaikaa, joka ei istuta lapsia."

– Se aktivoi toimimaan, mikä on meidän arvomme. Tehtävät liittyvät hyvinvointiin tai tunne- ja vuorovaikutustaitojen kehittämiseen, mutta myös itsessään aktivoivat lapsia liikkumaan ja toimimaan yhdessä.

Virtasen mukaan tehtävät liittyvät koulujen opetussuunnitelmaan sekä varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Happia on perustettu vuonna 2017 Oulussa ja sen tiimissä on opettajia ja kasvatusalan ammattilaisia. Kilpailun voittoa Virtanen luonnehtii mielettömäksi jutuksi.

– Upeaa, että saamme tällaista näkyvyyttä ja pääsemme Nasdaq Towerin valonäytölle. Tämä antaa tietysti vauhtia vientiponnistuksiimme, Virtanen sanoo.

Virtasen mukaan tuote on skaalattavissa koulu- ja varhaiskasvatusmaailmasta myös kuluttajamarkkinoille.

MAINOS

Kommentoi

Valmiiksi aktiivisten aktivointi ei ole kovin ihmeellistä. Taisi käydä niin että tässä ei ratkaistu yhtään olemassaolevaa ongelmaa, vaan keksittiin softa ja sille puolustuskyvytön käyttäjäkunta. Kokeilkaapa skaalata virtuaaliaktivointisoftaa työttömiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20:22
Pitkä elämä täynnä valokuvia ja tarinoita – Caj Bremer melkein itki nähdessään kuvansa ensimmäisen kerran hyvällä paperilla
20:21
Koripallon suurin lupaus loukkaantui Obaman silmien edessä – urheiluvälinejätti Nike lupasi selvittää tuotteensa pettämisen
19:26
Professori: Eduskunta ehtii käsitellä sote-uudistuksen lähiviikkoina, jos tahtoa löytyy – Yksi muutos voi kuitenkin vaatia poliitikoilta joustoa
19:08
Ministeri Annika Saarikko: " Olen toiveikas, sote-uudistuksen läpivienti on mahdollista vaalikaudella"
19:02
Suomen hiihtomaajoukkueen huoltopäällikkö Aki Hukka on väsymätön suksimestari, jonka rekassa on satoja pareja suksia Tilaajille
18:57
Krista Kiuru: Sote-valiokunta käy lausunnon kimppuun maanantaina – riippuu hallituksesta riittääkö aika
18:30
Brittiteini Shamima Begum liittyi Isisiin neljä vuotta sitten – nyt perhe yrittää saada Begumin vauvan Britanniaan Tilaajille
120
Uusi ennuste: Oulun seudun väestönkasvu taittuu ja muuttotappio iskee, Oulussa on parikymmenen vuoden päästä lähes 218 000 asukasta
55
Tutkijan mukaan eläin jää ruoantuotannossa näkymättömäksi – "Monet lapset ja aikuisetkin ovat tietämättömiä maidon- ja lihatuotannon todellisuudesta"
35
Autoilijat rysäyttäneet jo vuosia portaisiin Autorannan tuntumassa, jalankulkijoiden reitti hämää – "Miksei portaissa ole mitään estettä?"
33
Maailman suurin perinteinen purjelaiva vierailee Raahessa heinäkuussa – aluksen pituus 118 metriä
30
Media vaikuttaa siihen, miten yleisö suhtautuu kaivostoimintaan, kertoo Oulussa tarkastettava väitöskirja – "Ei edes haluttu kuunnella kriittisiä puheenvuoroja"
28
Halla-aho: Enemmistö suomalaisista ei halua maksaa ilmastotalkoista sitä hintaa, mitä muut puolueet vaativat
25
SK: Ministeri Berner ei ilmoittanut virkamieseettiselle neuvottelukunnalle siirtymisaikeistaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi yöllä ja aamulla Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aamuyöstä alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

262 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Ennen eläkemaksut eivät siis vaikuttaneet mihinkään? Urhoolliset yrittäjät ovat tilittäneet 18% eläkemaksuja jo vuodesta... Lue lisää...
No lol

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image