Oulu

Oululaisfirmoja palkittiin innovaatiokilpailussa – yritysten logot pääsevät valotaululle New Yorkin Times Squarella

Kisassa palkitun Happia Oy:n Breikker-verkkopalvelun tarkoitus on saada lapset liikkumaan. KUVA: Jouni Aarnipuro, Happia Oy
Oulu 14.9.2018 18:00 | Päivitetty 14.9.2018 18:15
Janne-Pekka Manninen

Oululaisen Happian kehittämä Breikkeri-tuote on voittanut Suomen Nuorkauppakamarit ry:n ja yhteistyökumppaneiden järjestämän Tuottava Idea -innovaatiokilpailun start up -sarjan. 

Lisäksi oululainen Specim, Spectral Imaging Oy Ltd voitti innovaatiokilpailun yrityssarjan.

Kansallisten sarjojen voittajat pääsevät soittamaan Nasdaq OMX Helsinki -pörssin avauskelloa. Lisäksi voittajat saavat yrityksensä logon näkyviin New Yorkin Times Squaren valotaululle.

Start up -sarjassa kunniamaininnan sai lisäksi oululainen Kipuwex Oy. 

Breikkeri aktivoi lapsia

Breikkeri on alakouluille ja varhaiskasvatukseen suunnattu verkkopalvelu, jonka tarkoituksena on aktivoida oppilaita liikkumaan ja kehittämään laaja-alaisia taitoja.

– Kyseessä on koulumaailman Netflix. Breikkerissä on sisältöjä, joita opettaja voi valita käytettäväksi koulupäivän aikana, toimitusjohtaja Sanna Virtanen sanoo.

Virtasen mukaan tuote tuo alakouluihin ja päiväkoteihin "ruutuaikaa, joka ei istuta lapsia."

– Se aktivoi toimimaan, mikä on meidän arvomme. Tehtävät liittyvät hyvinvointiin tai tunne- ja vuorovaikutustaitojen kehittämiseen, mutta myös itsessään aktivoivat lapsia liikkumaan ja toimimaan yhdessä.

Virtasen mukaan tehtävät liittyvät koulujen opetussuunnitelmaan sekä varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Happia on perustettu vuonna 2017 Oulussa ja sen tiimissä on opettajia ja kasvatusalan ammattilaisia. Kilpailun voittoa Virtanen luonnehtii mielettömäksi jutuksi.

– Upeaa, että saamme tällaista näkyvyyttä ja pääsemme Nasdaq Towerin valonäytölle. Tämä antaa tietysti vauhtia vientiponnistuksiimme, Virtanen sanoo.

Virtasen mukaan tuote on skaalattavissa koulu- ja varhaiskasvatusmaailmasta myös kuluttajamarkkinoille.

MAINOS

Kommentoi

Valmiiksi aktiivisten aktivointi ei ole kovin ihmeellistä. Taisi käydä niin että tässä ei ratkaistu yhtään olemassaolevaa ongelmaa, vaan keksittiin softa ja sille puolustuskyvytön käyttäjäkunta. Kokeilkaapa skaalata virtuaaliaktivointisoftaa työttömiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image