Oulu

Oululaisfirma kehitti opetukseen verkkotyökalun – on jo ennakkokäytössä ja laajenee pian

Idea opetustyökalulle syntyi viime vuonna julkaistun uuden opetussuunnitelman myötä. Arkistokuva. KUVA: Reino Hämeenniemi
Oulu 25.8.2017 11:28
Kaleva

Oululainen Happia Oy on kehittänyt alakouluille Breikkeri-verkkotyökalun. Yhtiön mukaan työkalun on tarkoitus helpottaa opettajien työtä.

Idea opetustyökalulle syntyi viime vuonna julkaistun uuden opetussuunnitelman myötä. Opetussuunnitelman mukaan koulupäivään on sisällyttävä laajalaista oppimista kuten osallisuutta, ilmaisua, oppimaan oppimista ja arjen taitoja.

Happia kertoo tiedotteessaan, että kyse ei ole pelkästä taukojumpasta, vaan koulupäivään halutaan tuoda toiminnallisuutta oppimisen vuoksi. Opettaja voi valita Breikkeristä tarpeen mukaan aktivoivia tai rauhoittavia tehtäviä sekä erilaisia taitoja harjoittavia tehtäviä.

Tehtäviin oppilaat johdattavat Breikkerin omat hahmot: Egi, Bloki, Bigi ja Zeni. Ne edustavat erilaisia tunnetiloja ja luonteenpiirteitä.

– Koska laaja-alaiselle oppimiselle ei ole omaa oppituntia, mutta kouluille kohdistuu kuitenkin opetus- ja kasvatustavoitetta myös sen osalta, se on tuotava luontevaksi osaksi oppitunteja ja koulupäiviä. Breikkeri helpottaa opettajan työtä tuomalla erityyppiset ja eri taitoja harjoittavat tehtävät saman palvelun sisään. Harjoitukset edistävät oppilaiden itsetuntemusta, vuorovaikutustaitoja ja vastuunottoa ympäröivästä yhteisöstä. Me Happialla ajattelemme, että näitä taitoja harjoittelemalla kasvaa hyvinvoivia ihmisiä, Happian toimitusjohtaja Sanna Virtanen sanoo.

Mukana myös NTRNZ

Virtanen on taustaltaan liikuntakasvatuksen opettaja. Hän on koonnut kasvatus- ja liikunta-alan ammattilaisista tiimin, joka vastaa Breikkerin harjoitusten sisällöistä ja testaamisesta aidoissa opetustiloissa ja -tilanteissa. Breikkeri elää koko ajan, ja tiimi tuottaa palveluun uusia lisäosia.

Happian kumppaniksi Breikkerin kehitykseen valikoitui oululainen luova toimisto NTRNZ media Oy, joka tunnetaan parhaiten Eränkävijät-televisiosarjan tuottajana.

– Olemme ylpeitä, että pääsimme mukaan kehittämään näin vahvaa ja hyödyllistä sisältökokonaisuutta. Pystyimme hyödyntämään kokonaisvaltaisesti kaikkea osaamistamme graafisesta suunnittelusta verkkoratkaisuihin ja liikkuvan kuvan tuotannosta äänisuunnitteluun, kertoo NTRNZ median perustaja ja toimitusjohtaja Teemu Hostikka.

Breikkeri on ollut jo ennakkoon käytössä muutamissa kouluissa. Tuotekonsepti laajenee vuodenvaihteessa alakoulujen lisäksi myös varhaiskasvatukseen.

MAINOS

Kommentoi

Tässähän se varsinainen syy tähän ns. "digiloikkaan" on: saadaan käytännössä loputtoman laajat markkinat pelialan firmoille. Ja veronmaksajat maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jepjep, työkaluksi. "Tämä ei lisää opettajien työmäärää, tämä on vain työkalu" on monesti kuultu fraasi. Totuus pakkaa vaan olemaan toisenlainen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Opettaja sais ottaa itse niitä rauhoittavia. Wilma-viestejä tulee n10 kpl /vrk.
Se on suoranaista häiriköintiä ja vastuun pakoilua. Jokaisesta asiasta laitetaan viestiä, vaikkei mitään ongelmaa olisikaan.
Opettajalta pitäisi ottaa Wilmat yms sosiaaliset häirintä välineet pois ja keskittyisi oikeaan työhönsä.
Jos ei onnistu niin onko vika oppilaassa vai opettajassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuu mitään jos opettajat joutuvat ottamaan tämän työkalun käyttöönsä saamatta lisäkorvausta. Nyt olisi OAJ:n lopultakin vaatia opettajille lisää etuja, vaikkapa palkkaa tai pitempiä lomia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mitä enemmän näitä uusia työkaluja otetaan käyttöön sitä surkeammat tulokset PISA-testeissä on, pitäisikö vain palkata lisää opettajia ja pienentää ryhmiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nyt on haisteltu markkinarakoa. Päättäjät ovat kritiikittömästi hurahtaneet kaikkeen mikä haiskahtaakin digiltä, ja siinäpä keksijöillä paikka tuputtaa kaikenlaista veronmmaksajan maksettavaksi. Piikki on auki. Voi koululaitosta, minne menet...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

abittiin tungetaan lisää ja lisää maksullisia ohjelmistoja, jotka "niinku olisi hyvä ottaa käyttöön opetuksessa". Tämä menee suoraan niiden vanhempien kärsittäväksi, jotka eivät piehtaroi rahoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

25.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image