Oulu

Oululaiset tyytyväisiä jouk­ko­lii­ken­tee­seen – kuljettajien ystävällisyys sai kiitosta, parannettavaa reiteissä ja aikatauluissa

Oulun joukkoliikenteeseen ollaan pääsääntöisesti tyytyväisiä. KUVA: Teija Soini
Oulu 6.2.2018 10:11
Kaleva

Suuri osa joukkoliikennettä käyttävistä oululaisista on tyytyväisiä Oulun joukkoliikenteen palveluihin. Asia käy ilmi marraskuussa toteutetusta asiakastyytyväisyystutkimuksesta.

Selvästi eniten parannettavaa oli kyselyyn vastanneiden mukaan linja-autojen aikatauluissa sekä reiteissä. 

Tyytyväisimpiä oululaiset olivat kuljettajien ystävällisyyteen ja ajotapaan. Myös linja-autojen siisteyteen oltiin tyytyväisiä. Lisäksi linja-autojen aikatauluista ja reiteistä saa oululaisten mukaan hyvin tietoa.

Kaikkiaan yli 80 prosenttia kyselyyn vastanneista piti Oulun joukkoliikenteen palveluja joko erittäin hyvinä tai melko hyvänä. Joukkoliikenne sai yleisarvosanaksi 3,95 asteikolla 1-5, jossa 1 tarkoittaa erittäin huonoa ja 5 erittäin hyvää.

Oulun joukkoliikenteen asiakastyytyväisyystutkimus toteutetaan kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja keväällä. Marraskuussa 2017 kolme viikkoa kestänyt tutkimus oli toinen Oulun joukkoliikenteessä tehty asiakastyytyväisyystutkimus.

Noin 2 500 matkustajaa arvioi Oulun joukkoliikennettä linja-autoissa jaetulla paperilomakekyselyllä. Kysely tehtiin kaikilla linjoilla yli 15-vuotiaille matkustajille.

Asiakkaiden antamat arvosanat joukkoliikenteelle: 

Kuljettajien ajotapa: 4,38

Kuljettajien ystävällisyys: 4,30

Linja-auton siisteys: 4,15

Tiedon saatavuus aikatauluista ja reiteistä: 4,17

Joukkoliikenteen reitit ja aikataulut: 3,81

Arvosanat pysyivät melko samalla tasolla kuin keväällä 2017.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (60)

pitäisi laittaa kunnon kysely ja pikkubusseja mistä vähemmän kulkiaa mutta että se palvelis tiettyjä alueita ja päiväs aikaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nii missä ne hinnat on? Hinnat alemmas! Ja enemmän vuoroja. Yöbussejaki kesää mennessä pitäisi olla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toppilansaari-Oys reitti toimii huonosti. Varsinkin paluumatka vie kohtuuttoman paljon aikaa bussivaihdon takia. Meitä käy aika paljon täältä sairaalassa työssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Busseja voisi helposti nopeuttaa sallimalla kyytiin nousun kaikista ovista. Toimii maailmalla, joten miksei meilläkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä hetkellä yhteydet ovat muuten hyvät, mutta myöhempään iltaan kaipaisi viikonloppuna lisävuoroja. Mutta sitten kääntäisin kommentit myös matkustajille, etupäässä nuorille. Kun ollaan jäämässä bussista pois, niin se tarkoittaa sitä, että ollaan valmiina ovella bussin tullessa pysäkille, sitä takamusta ei aleta nostamaan penkistä vasta pysäkillä. Ja toinen hämmentävä ilmiö on se, että ei viitata ja siten ilmaista kuljettajalle, että on tulossa bussiin. Pikku asioita, jotka nopeuttavat aikataulun noudattamista ja otetaan siten huomioon myös kanssamatkustajat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En todellakaan ala sekoilemaan käytävällä ennenkuin bussi on pysähtynyt. Sen verran viime tipan jarrutuksia ja äkkiliikkeitä. Varsinkaan vanhemmille ihmisille en suosittele. Loukkaantumisia ja kaatumisia vältettävä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tärkein eli reitit ja aikataulut sai huonoimmat pisteet. Kellon kiviniemestä kerran tunnissa pääsee kaupunkiin. Viikonloppuiltaisin ei juurikaan busseja käytössä. Mielellään vaikka tyly kuski kunhan vain se bussi joskus kulkisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikareitti Oulun keskusta - Kempele kk -Zeppelin! Meneekö nykyisin tunti Oulusta Kempeleeseen? Usomattoman kauan kuitenkin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysely tehtiin busseissa, joten vastaajat olivat käyttäjiä. He, jotka eivät voi/halua käyttää julkista liikennettä, eivät päässeet vastaamaan. Heillä luultavasti olisi enemmän kritiikkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä on juuri se oikea pointti. Kaupungissa on suuri joukko alueita, joita joukkoliikenne ei tavoita ja josta johtuen näillä alueilla asuvat kaupunkilaiset eivät ole aktiivisia joukkoliikenteen käyttäjiä. Hyvin suuri osa reiteistä palvelee pelkästään Kela-kyytejä eli niitä reittejä, joissa maksajana on Kela. Kaupungin joukkoliikenteen henkilöstöltä ylintä johtoa myöten puuttuu kyky innovoida erilaisia uusia reittiratkaisuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä kysyttiin ja miten? En usko tähän alkuunkaan. Huonoa aivopesua Kaupungin toimesta. Oulun joukkoliikenne on surkealla tolalla ollut jo kauan. Kylmä fakta on että joukkoliikenteen suosio on reilusti muuta maata pienempi. Syy ei voi olla se että Kaupunkilaiset olisivat tyytyväisiä palveluun jota eivät käytä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun joukkoliikenne ei millään kriteerillä täytä joukkoliikenteelle asetettavia vaatimuksia, josta johtuen ainakin minä käytän liikkumiseeni omaa autoa. Onneksi kaupungissa on kuitenkin investoitu kiitettävällä tavalla autojen paikoitukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pysäkki-valotaulut onnikan sisällä ei vieläkään toimi. Luvattiin laittaa kuntoon, mutta eipä oo tullut näkyviin. Uusien alueiden (ja vanhojenkin) pysäkkikartat linja-autojen sisälle. Mistä ihmeessä sitä tietää missä pitää jäädä pois???? Kaikilla ei ole navigaattoria, google mapsia yms härpäkkeitä kännykässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienosti homma toimii. Joka päivä ajellaan ja yhden kerran tässä kolmen kuukauden aikana oli kuskilla pikkuisen ronskimpi ote rattiin ja takapenkillä se jo tuntui. Noh...välillä mennään vähän lujempaa, mutta olkoot se tilastotappio. Kuskit on aina olleet ystävällisiä ja sille blondille naiskuskille isot peukut. Ei ole mikään helpoin ammatti tuo, mutta hyvin on kuskit jaksaneet hymyillä ja palvella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missäs heiltä kysyttiin mielipiteitä, jotka eivät joukkoliikennettä käytä? Olisi ehkä saatu hieman erilaisia vastauksia, jos vastaajina olisi ollut sellaiset, jotka asuvat kunnollisten reittien ulkopuolella. Oulunsalossa Hailuodontien varsi esimerkiksi on hyvin heikkojen joukkoliikenneyhteyksien takana, joten hiema olisi saattanut tulla poikkeamaa "reitit ja aikataulut"-kysymykseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa pikkuisen mietitiä mihin sitä torppansa rakentaa kun ei se bussi joka taloa voi kiertää läpi. Muuta lähemmäs sivistystä niin pääsee bussilla kulukeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (60)

Uutisvirta

88
Vuokra-asunnot odottelevat asukkaita – "Oulussa on vuokralaisrintamalla hiljaisinta"
53
Esirippu laski, yksi aikakausi päättyi – alkaako Lipossa uuden rakentaminen lahjakkaiden juniorien varaan vai onko seuran taru lopussa?
49
Oulun tornitaloista ja muista korkeista rakennuksista tarkka selvitys - kaupunki aikoo perehtyä korkean rakentamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen
39
Kerro meille: Viillokkia, vatkulia, pinaattikeittoa – mikä kouluruoka oli herkkua, mikä ei mennyt alas millään?
37
Ruotsin autotuhopoltoista epäilty otettu kiinni Turkin rajalla
33
Metsokankaan koulun erityisryhmien taksikyydeistä tuli iso harmi: Lapset myöhässä, vanhemmat kyydittäjinä – ongelmat jatkuivat tiistaiaamunakin
33
Oulun kaupunki hyväksyi Hailuodon pengertien suunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image