Oulu

Oululaiset kehittämään tulevaisuuden liikkumista – Geely luovutti auton tuotekehitys- ja tut­ki­musa­lus­tak­si

Geelyn innovaatiokeskus luovutti Lynk & Co -auton oululaisille keskiviikkona Kivisydämessä. KUVA: Tero Suutari, BusinessOulu
Oulu 29.1.2020 23:47
Helge Murtovaara

Geely Groupin innovaatiokeskus CEVT on toimittanut Ouluun Lynk & Co -auton tuotekehitys- ja tutkimusalustaksi. Auto luovutettiin BusinessOulun johtajalle Juha Ala-Mursulalle keskiviikkona Oulussa.

Auto toimii alustana lähes kymmenen eri brändin tuotekehitykselle, esimerkkeinä Volvo Cars, Polestar, Proton ja Lotus. Auto palvelee oululaisia alan huippuosaajia tulevaisuuden ratkaisujen ja samalla myös alan koulutuksen kehittämisessä.

Auton luovuttanut Geelyn brändeistä ja uusista teknologioista vastaava pääsuunnittelija Andreas Friedrich kertoo, että oululaisten yli 40 yrityksen Automotive-klusterin, yritysryppään, tiivis yhteistyö oli juuri se asia, jonka vuoksi Oulu valittiin yhteistyökumppaniksi.

– Mahtava klusteri. Olemme ensimmäisen kerran täällä kesäkuussa 2018. Kahdessa päivässä tutustuimme noin 30 yritykseen, ja saimme todella hyvän kuvan siitä osaamisesta, mitä täällä Oulussa. Olen toiveikas siitä, että saamme aikaiseksi todella ihmeellisiä asioita tämän auton kanssa, Friedrich sanoo.

BusinessOulun asiakkuuspäällikkö Janne Mustonen uskoo oululaisyrityksistä löytyvät osaamista ja vahvuuksia annettavaksi autoteollisuuteen. Kolme alan päähaastetta ovat sähköauto, itseohjautuva auto sekä kaikki autoilun ja liikkumisen uudet palvelut ja liiketoimintamallit.

Lynk & Co -auto toimii alustana useiden eri brändien tuotekehitykselle. KUVA: Tero Suutari, BusinessOulu

Mustosen mukaan Oulusta löytyy kaikki se osaaminen tulevaisuuden autoteollisuuden haasteisiin. Kun siihen vielä lisätään täysin uudet materiaalit ja ratkaisut sekä täysin uutena asiana pelillisyys palveluihin, koko setti on tarjolla.

Oulusta on jo luotu merkittävät yhteistyökanavat Hannoverin, Stuttgartin ja Göteborgin ekosysteemeihin. Erityisesti Geelyn ekosysteemissä Göteborgissa oululaiset ovat olleet erittäin menestyksekkäitä.

– Oulussa on hyvin tarjolla nämä teknologiset elementit, mitä autojen uudentyyppinen liikkuminen kaipaa. Meillä on hyvin paljon digitaalisuutta, uusia materiaaleja, turvallisuutta ja terveysnäkökulmakin tulee jossakin määrin mukaan, Ala-Mursula sanoo.

– Kimpassa pystymme tekemään tarjontaa. Odotan todella paljon yritysten välisestä yhteistyöstä, jolla me pystymme saamaan isompia kokonaisuuksia tarjottavaksi näille eri toimijoille.

Ala-Mursulan mielestä yhteistyö antaa mahdollisuuden testata ja nopeasti kokeilla niin ohjelmistoja kuin laitteistoja.

BusinessOulu tulee palkkaamaan toimintaan vetäjän. Mustosen mukaan rahoituskin on piirua vaille valmis.

MAINOS

Kommentoi

Kansainvälinen yhteistyö avaa ovet maailmanlaajuisille markkinoille. Yhdysvaltain, Saksan, Ranskan, Iso-Britannian ja Italian auto-osaaminen pitää koordinoida yhteen. Ammatillisen koulutuksen kehittämiseen on saatava vauhtia, kiinnostuneita opiskelijoita riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sisu-valmetilla moottori ja akselisto osaamista esim niin saadaan kotimaisuus aste yli 980 prosentiin komponenteista hyvä. ja sitte tietysti muotoilu oltava houkutteleva kun myydään maailmalle suomessa tehtyä suomalaisten tekemää auto isosta tehtaasta joka työllistää oulussa n 3000 ihmistä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On todella hienoa, että suomalaiset ja ennen kaikkea oululaiset pääsevät oppimaan kiinalaisilta, vaikka tämän erinomaisen auton kokoonpanoa ei saatukaan - kosiskelusta huolimatta - tänne Suomeen.
Lynk&Co on hieno auto, myyntikonseptikin uusi, eurooppalaisilla valmistajilla tulee olemaan tulevina vuosina ongelmia, tosin vähäisiä ne eivät ole nytkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tukkiautoissa taas näkyy olevan ylikuormaa.
Poliisin tiedotteet valvonnasta aina saavat pankkoja näkyviin sen metrin.
Nyt poliisit taas vaakojen kera Kuusamontielle ja Utajärvellä Puolangantielle. Pimiällä ei meinaa edes pankot riittää.
Nyt puut on painavia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:00
Perinteinen Pertin hiihto järjestetään leudosta talvesta ja lumipulasta huolimatta – Kempeleessä on painettu pitkää päivää talkoohengessä
7:33
Oulun koulujen ilo tarttuu myös vieraisiin – huipputasoiseksi kuvailtu suomalainen koulutus houkuttelee kansainvälisiä vieraita Tilaajille
7:00
Lähi-Tapiolan pääjohtaja Juha Koponen odottaa viranomaiselta lupaa – "Perehdytys olisi tehty, vaikkei Fiva olisi puuttunut nimitykseen"
7:00
Migrin päätöstä kunnioitettava – vastaanottokeskus Pudasjärvellä lakkautettava Lukijalta
6:42
Lääkäripulasta kärsivässä Kemissä puhkesi riita siitä, kuka asiaa saa kommentoida julkisuuteen – Kaupunginjohtaja puuttui tilannetta kritisoineen lääkärin viestintään Tilaajille
6:27
Varoitus: Pohjois-Suomessa huono ajokeli – Oulun seudulla pieniä liikenneonnettomuuksia
6:13
Oulussa on paljon suojelun arvoisia puutalolähiöitä, Karjasilta on valtakunnallisesti ainutlaatuinen ja merkittävä – "Noin ehyttä, tarinaltaan vahvaa ja suurta aluetta ei ole toista Suomessa" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on paikoin huono Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

150 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image