Oulu

Oululaiset kau­pun­gin­val­tuu­te­tut vaativat lautakuntien eroa luot­ta­mus­pu­lan vuoksi – taustalla val­tuu­tet­tu­jen loikkaaminen

Oulu 18.1.2018 19:33 | Päivitetty 18.1.2018 21:32
Kaleva

Ryhmä oululaisia kaupunginvaltuutettuja on jättänyt aloitteen, jossa vaaditaan yhdyskuntalautakunnan ja sivistys- ja kulttuurilautakunnan erottamista ja nimeämistä uudelleen.

Allekirjoittaneet, 19 valtuutettua, katsovat, että toimielimet eivät nauti valtuuston luottamusta. Asia menee kaupunginhallituksen käsittelyyn maanantaina, jolloin päätetään tilapäisen valiokunnan asettamisesta.

Allekirjoittaneiden joukossa on perussuomalaisia, kokoomuslaisia ja keskustalaisia. Asia on lähtenyt vireille Juha Vuorion (ps.) ja useiden muiden valtuutettujen aloitteesta viime vuonna, sanoo perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen.

Tynkkynen ei kommentoi sitä, miksi lautakunnat eivät nauti aloitteen allekirjoittaneiden mielestä valtuuston luottamusta.

– En kommentoi sitä tässä vaiheessa tarkemmin. Päätöksenteossa tarvitaan luottamusta, ja jos se menetetään, ei ole edellytyksiä toimia, Tynkkynen sanoo.

Aloitteen taustalla on puolueiden tekemä sopimus valtuustokaudelle 2017-2021. Puolueet ovat sopineet, että luottamushenkilö menettää luottamushenkilöpaikkansa valtuustopaikkaa lukuun ottamatta, jos hän eroaa tai hänet erotetaan poliittisesta ryhmästään.

Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Anne Snellman ja varavaltuutettu Vaili Jämsä-Uusitalo erosivat syksyllä ryhmästään ja perustivat sinisten valtuustoryhmän. Snellman on sivistys- ja kulttuurilautakunnan jäsen. Jämsä-Uusitalo on yhdyskuntalautakunnan jäsen.

Jos tilapäinen valiokunta asetetaan, se aloittaa prosessin, joka voi päättyä lautakuntien erottamiseen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (70)

Äänestäjä x antaa äänensä ehdokkaalle jonka katsoo parhaiten arvojaan vastaavan. Niillä arvoilla valituksi tullut edustaja loikkaakin porukkaan (tai perustaa sellaisen) jossa arvot ei olekaan enää samat joiden perusteella hänet on sinne äänestetty. Eikö tämä ole pahimmanlaatuista äänestäjän petkuhuiputusta? En oikein ymmärrä kuinka lautakuntapaikka voi siirtyä loikkarin mukana joka on sen saanut edustaessaan erilaisia arvoja nykyiseen verrattuna. Selvää on että eri puolueeseen vaihtanut ei tule toimimaan samoin kuin olisi toiminut entisessä puolueessaan jonka edustajana hänet on alunperin valittu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elämän kokemusta on, jos henkilö on jonkun puolueen mantaatilla valittu hänen tulee pysyä sen puolueen edustajan kauden loppuu. Työpaikka on niin sanottu määräaikainen ei voi mielen mukaan muutama poliittista kantaa kesken kautta. Näitä loikareita on ollut vuosien varrella paljon en voi ymmärtää politiikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lautakuntien tehtävä on hyväksyä mm / esimerkiksi kauppahallin ja torin tuho hotellirakenteella ja saatta liikenne vaikeaksi suomalla kadulle rakentamisen, ym.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinisillä ei ole saatua luottamustapaikkaa.Loikkarit eivät saa armoa äänestäjiltä.Siniselä puolueella ei ole kannatusta niin ei voi olla myöskään lottamusta eikä luottamuspaikkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luottamus tehtävässä kait luottamuspula on oikea syy ,ainakin minä ymmärrän näin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luottamuspula ei riitä syyksi. On oltava rikos tai vakava syy, miksi ei enää lautakunta pysty toimimaan. Näillä tiedoilla tehdään, kuten Ylöjärvellä. Ja viduiks män.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulin jo että tässä tosissaan ollaan huolestuneita lautakuntien päättäjistä, mutta taitaakin olla sinisten ulkoistamistarkoitus. Kun nyt käsittelette lautakunnan toimintaa niin huomiokaa lautakunnassa ja kunnahallituksessa olevat omien asioiden hoitajat, luottamusmiehet ja virkamiehet. Uuden Oulun alettua 2013 on lautakunta voinut kävellä kunnanvaltuuston päätöksen yli, virkamiesten avustuksella. Yhdyskuntaltk:n esittelijä esittelee voimassaolevien kaavamääraysten vastaisesti ja rakennusvalvonta ei puutu tai tutki onko lupa haettu oikeaan osoitteeseen. Jääviydet ovat unohtuneet sekä luottamusmiehillä että virkamiehillä hyvin linjakkaasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan tämä puolueiden tekemä sopimus valtuustokaudelle 2017-2021 Kuntalain mukainen? Taitaa mennä rosikseen lautakuntien eroaminen luot­ta­mus­pu­lan vuoksi. Se on aikaa ja vaivaa vievä prosessi, jonka tulos on plus miinus nolla eli sopimus on laiton!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäs tässä tapauksessa Suomen hallitus. Nauttiiko se Suomen kansan lluottamusta kun uusi perustettu puolue pääsee ilman vaaleja hallitukseen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai siinä Suomen kansalaisilta mitään kysytä, kun hallituspaikkoja jaellaan. Määräykset tulee ylempää ja ulkomaiselta toimijalta ja sen mukaan täällä mennään. pressanvaalitkin on vain kansalaisille tarkoitettua sirkushuvia, jatkaja on jo määrätty ja siionistiomisteinen Tieto Oyj laskee äänet sovitun mukaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinnehän voi pääministeri nimittää istumaan jopa virkamieshallituksen, vaikka suoraan Kauppahallin kyläparlamentista ja ilman puoluekirjoja.
Riittää että hallitus nauttii eduskunnan luottamusta.
Nykyisen hallituksen kannatus on kansanedustajien (ja ennen kaikkea puolueiden kes, kok, sin) mielestä riittävä.

Vaaleissa voi sitten äänestäjä konkreettisesti vaikuttaa,
ja tietenkin voi mielipidevaikuttaa jo sitä ennen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että näiltä pohjilta persut lakeja laatii...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kas vain sanoi kasvain ja kasvoi vain. Tynkkynen & Kumpp. harrastavat poliittista peliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan oikein,loikkareiden puoluetta ei ole kukaan äänestänyt ja niinpä heille ei kuulu lautakuntapaikatkaan.Ulos ja nopeasti,samoin käy seuraavissa vaaleissakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuollaiset oululaiset puolueiden väliset sopimukset luottamuspaikoista eivät ole kuntalain mukaan päteviä. Luottamuspaikat kuuluvat siis sinisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (70)

Uutisvirta

18:03
Rockmuusikko ja lauluntekijä Bob Seger ilmoitti viimeisestä kiertueestaan
18:00
Käytätkö rahaa enemmän kuin tienaat? Etla: Suomalaisten säästämisasteessa on käynnissä jotain, mitä ei ole nähty sitten 1970-luvun
17:43
Oliko piip-testeistä luopuminen liioittelua vai hyvä varotoimi kunnilta? Opetushallituksen ohjeistus tulee lähipäivinä
17:33
Finanssijätin muutto paisuttaa reilusti Suomen pankkisektoria –  "Nordea pysyy vähintään yhtä tiukan valvonnan piirissä"
17:32
Suomelta pyydetään tuntuvaa määrää rajavartioita EU:n yhteiseen rajavartiostoon
17:21
Orpo: Oikeuskanslerin lausunto Soinin toiminnasta otettava vakavasti
17:16
Ivalossa löytyneiden sodanaikaisten rasioiden sisältö selvisi – rasioiden lisäksi yksityisasunnosta löytyi sodanaikaisia räjähteitä ja aseiden osia
125
Oulun punaiset pyöräilybaanat löydettiin ja todettiin heti liian kapeiksi – väylien erottuvuus kerännyt kiitosta
87
Iltalehti: Jani Toivola nostaa korotettua kulukorvausta tyhjillään olevasta Riihimäen-asunnostaan, vaikka asuu Helsingissä
47
Polttoainesuuttimiin on muodostunut suolaa – Nesteen bensiinin Mercedes-Benzeihin aiheuttamaa vikaa tutkitaan yhä
46
Lippo Pesiksen sarjapaikka siirtyy Lippo Junioreille – uusi yhtiö vastaa sarjapaikasta
40
Koodareista on Suomessa huutava pula – helpotusta haetaan sieltä, missä pippuri kasvaa
34
Oulun kaupunki ei aio keskeyttää Move-testin tekemistä – sivistysjohtaja Mika Penttilä toivoo kuolemantapauksen avointa käsittelyä
32
Maatilojen kriisituen valtaosa suunnattiin kuivuudesta eniten kärsineeseen Etelä-Suomeen – mihin kriisituki riittää?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Työssäkäyvät köyhät? Ei yhdellä paskaduunilla ole tarkoituskaan tulla toimeen! Kun työhaluja vaan löytyy (vaan eipä näil... Lue lisää...
hyvinvoiva

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

18.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image