Oulu

Oululaiset eu­ro­vaa­lieh­dok­kaat vaihtelevissa tunnelmissa - Mirja Vehkaperä: "Mitään en tekisi toisin"

Mirja Vehkaperä myönsi putoamisen europarlamentistä olevan iso pettymys. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 27.5.2019 10:24
Raimo Pirttikoski,Anssi Väisänen, Antti Karvonen

Oululaiset eurovaaliehdokkaat olivat vaalituloksen selvittyä vaihtelevissa tunnelmissa. Mirja Vehkäperä myönsi putoamisen olleen pettymys, kun taas Hanna Halmeenpää iloitsi omasta sekä puolueensa vaalituloksesta. 

Katso tästä, miten äänet jakautuivat Oulun eri äänestysalueilla. 

Vehkaperä sai Oulun äänipiirin suurimman äänimäärän, mutta se ei riittänyt europarlamenttiin asti. 

– Ääniä ropisi, mutta varajäsenen paikalle jäin omalla listallani. Totta kai se on iso pettymys. Mitään en silti tekisi toisin, enkä olisi pystynyt enempään, Vehkaperä sanoi sunnuntai-iltana.

– Näyttää siltä, että Pohjois-Suomesta ei lähdetä Eurooppaa rakentamaan, joten vaalit menivät täällä penkin alle. Itse pääsin hyvin vauhtiin Brysselissä, ja mielelläni olisin jatkanut.

Vehkaperä perheineen palaa Brysselistä Haukiputaalle kesä-heinäkuun vaihteessa.

– Sitten katsotaan, mitä elämä tuo. Eiköhän minulle jotain hommia löydy.

Myöskään Vihreiden Hanna Halmeenpää ei europarlamenttiin päässyt, mutta häntä alkoi hymyilyttää, kun 10 000 ääntä meni rikki.

– Tavoitteeni oli saada kymppitonni rikki. Ja vihreillä näyttää riemukkaalta: olen todella tyytyväinen tulokseen, Halmeenpää sanoi.

Viimeiseen kolmeen viikkoon Halmeenpää ei ehtinyt vaalityöhön lainkaan.

– Seitsemäntoista viime päivää olen ollut kiinni hallitusneuvotteluissa, niin tosi iloinen pitää olla.

– Puolison kanssa halusimme samalle paikkakunnalle, emme kuitenkaan Helsinkiin. Hyviä vaihtoehtoja olivat Kalajoki ja Bryssel. Nyt olemme siis Kalajoella ja palaan virkavapaalta opettajaksi syksyllä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Olisi se kuitenkin hyvä, että ehdokkaalla olisi edes hitusen persoonallisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mirja on varmasti parempi opettaja kuin kansan- tai euroedustaja. Tervetuloa vaan kansan pariin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen poliittinen kartta muuttuu sukupolvenvaihdoksen seurauksena. SDP, Vihreät ja keskusta lisäävät kannatusta, kun saavat puolueohjelmat ajantasalle vastaamaan tämän ajan vallitsevia yhteiskunnallisia olosuhteita ja tulevien todellisten haasteiden tunnustamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millaisia ennusteita olet seurannut, kepu kuoleman kielissä, ranskassa demarit pyyhkiytyivät kokonaan puoluekartalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustan kannatuksen väheneminen on tulos poliittisiin luottamustehtäviin sopimattomien henkilöiden hyväksymisestä ehdokkaiksi sekä yhteiskunnallisesti merkittävän sosiaalisen ja inhimillisen alkiolaisen politiikan hylkääminen. Liikemiestaktiikka ei ole alkiolaisuutta!
Kansa eli äänestäjät päättävät !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin! Sipilälle olisi pitänyt antaa vain kauppa- ja teollisuusministerin homma, siinä hän olisi ollut hyvä, mutta ei pääministerin hommaa.

Kepulla on vain se ongelma, että siellä ei ole ketään vakavasti otettavaa, kun Vanhanen on jo kulutettu loppuun. Mistä seuraavat johtajat? Ovatko he Kärnä tai jotkut muut, jotka uskaltavat esittää mielipiteitä. Nyt olemassa olevat ehdokkaat eivät ole kaksisia kuten Kaikkonen, Kulmuni ja jne. Kuuntelin kerran Kulmunia radiosta ja hän pärjäsi hommassa kaikista huonoimmiten eli ei tiennyt mitään syvällisemmin ja heitti ihan läppää, kun ei muuhun pystynyt. Jäin oikein kuuntelemaan, että kuka tämä edustaja oikein on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parempi, että Mirja palaa muihin töihin, sillä kovin näkyvä ja kuuluva persoona hän ei ole politiikassa ollut eduskunnassa eikä europarlamentissa. Tulokset puuttuvat!
Puhelinmyyntityöhön!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eduskuntaan olisit mennyt että heilahtanut. Nyt jäit rannalle ruikuttamaan.
Äänestin Siunua, mutta olisin äänestänyt mieluummin Sinut eduskuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viimeinkin, kepun järisyttävien vaalitappioiden jälkeen siis eduskuntavaalit ja nyt eu vaalit histirian huonoimmat tulokset. Tulevaisuudessa sama tahtijatkuu. Maaseudulla ei enää ole kepun äänestäjiä , koska siellä ei ole kohta ketään, kiitos vuosikymmeniä jatlunut kekoslainen aluepolitiikka, jonka tuloksia kepu, ja koko kepu suomi nyt kipuilee. Ihmiset äänestävät jaloillaan ja tietysti järjellään, kaupunkipolitiikka, jota ei kepulla ole ollut, mutta jonka tuloa ei voi estää jyllää suomessa ja maailmalla. Mitänyt? Oululle käy huonosti jos kurssi ei muutu, vastuu suurelta osalta niillä jotka pitävät kepuharhaa yllä. Siis ketkä...monien tahojien kannattais miettiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muille sama hyvä kun Hakkarainen pääsi en ole kuullut Oululaisten euroedustajien saaneen mitään aikaan rahan takia sinne mennään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenhän käynee kun Hakkarainen pitää englanniksi esittely puheen,,?
Tulee seuraava tankero,,,on siitä Karjalaisesta jo aikaa.
Ralli englanti jää takuulla toiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EU,ssa on erinomaiset simultaanitulkit. Ei siellä tarvi käyttää tankero-englantia, vaan parempi puhua vaikka savoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieonoa että molemmat naiset jatkavat entisessä työssään, eli toinen opettajana ja toinen kansanedustajana. Jälkimmäisen äänestäjänä olisin kokenut tulleeni petetyksi mikäli olisi ovi Brysselin lihapatojen ääreen auennut. Hanna toimi rehdimmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Mirja ollut eduskuntavaaleissa ehdokkaana, ei hän ole enää kansanedustaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Molemmat opettajia. Eikä kummallakaan paikkaa eduskunnassa. Rehdisti molemmat ilmoittivat pyrkivänsä europarlamenttiin.
Miten hanna toimi rehdimmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama kysymys! Miten Hanna toimi rehdimmin? Hän ei kertonut ainakaan lehtijutun mukaan tässä taannoin, että haluaa Brysseliin, koska sinne voi ottaa koko perheen mukaan ja EU maksaa sen elättämisen kokonaan ja ilmaiset koulut, kaksinkertainen palkka verrattuna kansanedustajaan ja jne. Kansanedustajana näin ei tapahdu, vaan koti on kauempana, jos ei muuta pääkaupunkiseudulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Melko näkymättömiä ovat tosiaan seudun ehdokkaat. Äänestin ainoaa, jonka olen joskus tavannut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska mitään et tekisi toisin, niin poliittinen urasi taisi olla tässä ja hyvä niin. Onpahan yks kepulainen vähemmän.
Mutta kepulaispolitiikka tuntevana, häviäjille löytyy joku pesti, vaikkapa ministeriksi (vaikkei isoin osa äänestäjistä sitä haluaisikaan)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

7:14
Urkujen soittaminen ei katso ikää – oululainen Emilia Soranta vetää pilottiprojektia, jossa hän opettaa urkujen soittoa lapsille
7:00
Juha Itkonen tapaa artisteja uudessa ohjelmassa: "Omalta osaltani rocktähteys jäi haaveeksi, mutta niin oli hyvä"
7:00
Teknologia-ala kaipaa naisia, mutta tyttöjen kiinnostus lopahtaa jo yläkoulussa – teknologiateollisuus kertoo, miten naisten osuus alalla saadaan nousuun
7:00
Päivän leffapoiminnat: Tohtori Douglasin elämä järkkyy, kun tytär kidnapataan
7:00
Kuka vain voi ostaa yksityishenkilöiden tuottamia elämyksiä Airbnb-sivuston kautta – kenelle kuuluu vastuu, jos matkailijalle sattuu jotain? Tilaajille
6:34
Ruoka-avun jakajien käytännöt taustojen kyselemisestä vaihtelevat Oulussa: "Jos hakee seitsemänä päivänä viikossa kassillisen, voimme kysyä, onko tarve todellinen"
6:00
Oulu muuttuu ja kaupunkiin tulee uusia maamerkkejä – Pikisaaressa katseen vangitsee entinen konepajan konttorirakennus: "Tuo tarvitsisi maalia pintaansa, vaikka on se kyllä hieno" Tilaajille
5
Pyhäjoen ydinvoimalan generaattorin valmistus alkoi Japanissa
5
EU-maat keskeyttävät aseiden viennin Turkkiin – Ulkoministeri Haavisto: "Humanitaarinen kriisi on käsillä"
4
Oulu hyllytti jälleen pormestarimallin – näin siitä huolimatta, että mallilla on yllättävän laaja kannatus valtuustoryhmissä
4
Mielenosoittajat tukkivat Barcelonan pääteitä, polttivat renkaita rautateillä ja valtasivat lentokentän – 67 lentoa peruttu
2
Oulun satsattava joukkoliikenteeseen – kysymys on yleishyödyllisestä palvelusta, linjat on hoidettava olipa se taloudellisesti kannattavaa tai ei Lukijalta
2
Ruoka-avun jakajien käytännöt taustojen kyselemisestä vaihtelevat Oulussa: "Jos hakee seitsemänä päivänä viikossa kassillisen, voimme kysyä, onko tarve todellinen"
2
Mielenosoitus kärjistyi Helsingin lähetystöalueella: Turkin suurlähetystön rakennusta heiteltiin kivillä, yksi otettiin kiinni

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi paikoin huono Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Kainuun maakunnassa sekä Pudasjärven, Taivalkoskosken ja Kuusamon kunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

takuueläke

Takuueläke on heille joita ei työnteko ole huvittanut.Vapaa matkustajia kyllä riittää. Lue lisää...
Löpö

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image