Oulu

Oululainen tek­no­lo­giay­ri­tys Proventia perustaa tuo­tan­to­teh­taan Tsekkiin

Proventian toimitusjohtaja Jari Lotvonen. KUVA: Peura Pekka
Oulu 14.2.2018 8:42
Kaleva

Pakokaasun puhdistusjärjestelmiä raskaisiin työkoneisiin ja ajoneuvoihin valmistava oululainen Proventia perustaa tuotantotehtaan Tsekkiin.

Brnon alueelle perustettavasta tehtaasta tulee yhtiön ensimmäinen oma ulkomainen tuotantoyksikkö. Uusi tehdas aloittaa toiminnan tämän vuoden aikana.

– Tsekissä on paljon autoteollisuutta, vahvaa teknistä osaamista ja edulliset tuotantokustannukset. Hyvän sijainnin ansiosta voimme hyödyntää myös Puolan ja Slovakian osavalmistusta ja raaka-aineita. Lisäksi Tsekki on logistisesti lähellä myös asiakkaitamme Keski-Euroopassa, perustelee Proventian toimitusjohtaja Jari Lotvonen uuden tehtaan sijaintia.

Proventialle oman tehtaan perustaminen tuli ajankohtaiseksi, sillä uusien EU:n päästömääräysten mukaiset pakokaasun jälkikäsittelyjärjestelmät siirtyvät sarjatuotantoon ensi vuodesta alkaen.

– Proventian strategiana on valmistaa tuotteet pääsääntöisesti alihankintana, mutta tietyt erikoistuotteet ja komponentit valmistamme kuitenkin itse. Tuotantomäärien kasvaessa meidän on vahvistettava myös näiden tuotteiden valmistuskapasiteettiamme, kertoo  Lotvonen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Sipilä hoi, pitääkö nyt muuttaa aktiivimallin mukaan Tsekkeihin - muuten tulee laiskan maine ja siitä seuraapi raippaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea yritykselle menestyksestä ja onnea myös valittajille. Nyt valittajien ei tarvi listata, miksi tuonne tehtaaseen ei voi mennä töihinkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalevan kommenttiraita ei petä koskaan! Investointi, joka mahdollistaa uusien työpaikkojen luomisen toisessa maassa, saattaa lisätä työn tarvetta myös alkuperäisessä maassa. Euroja se ainakin tuo tänne. Tietenkin se on väärin tienattu. Mielestäni olisi reilua, jos te valittajat perustaisitte yrityksen, joka toimii mielestänne oikein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaista kehitystä toivoisi enemmänkin, niin pienenisi koko ajan riski töihin joutumisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veronmaksajien tuki raha on kelvannut kyllä tuotekehitys vaiheessa ja ahneus ajaa rakentamaan tehtaan tsekkiin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan innovaation tuotteistamiseen saatu kuinka paljon yhteiskunnan rahaa? Kun verot maksaa nykyisin palkansaajat ja niistäkin juuri se osa, mikä jää tässäkin diilissä nuolemaan näppejään, pitäisi olla järjestelmä, millä yhteiskunnan tukemat innovaatiot tällaisessa aivoviennissä hinnoitellaan oikein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka nyt nuolee näppejään? Ei Suomessa ole lopetettu mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyypillistä populistista valitusta. Nämä valittajat näkevät nykyään jokaisen yrityksen tukien saajana ja jonkilaisen riesana yhteiskunnalle. Normi palkansaajat maksavat nykyään murto-osan verokertymistä. Verojakertymästä suurimman osan maksavat rikkaat sekä yritykset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on tosiaan erikoista. Suomalaisista 80% työskentelee yksityisissä yrityksissä. Ja jotenkin valittajat onnistuvat näkemään yksityiset yritykset jotenkin huonona asiana. Käytännössä lähes kaikki uusi taloudellinen arvo syntyy yrityksissä, josta lopulta verotulot lähtevät syntymään. Lisäksi uudet työpaikat syntyvät lähes 100% sti yksityiselle puolelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rikkaat ei maksa mitään ja firmat kiertävät verot ja vievät kaikki veroparatiiseihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomelle euroon siirtyminen oli paha juttu. Se kostautuu nyt sekä yrityksille ja työntekijöille. Hinnat karkas käsistä, kun markasta tuli euro ja nyt karkaa työt ulkomaille. Nyt työpaikoissa kinutaan sitä palkkaa lisää, että vois ostaa sen lähes miljoona mummonmarkkaa maksavan rivarinpätkän. Palkkoja ei voi nostaa loputtomiin. Sitten alkaa työntekijöiden velttoilu kun palkkaa ei nosteta 11 eurosta sinne 18 euroon, jolla jo voisi ostaa vaikka sen oman asunnon. 11 euroakin on puolet enemmän kuin jossaki puolassa. Kummassa maassa teettäisit tuotteita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näkisin, että tämä lähinnä lisää suunnittelutyön tarvetta Suomessa. Ei tässä olla siirtämässä Suomesta tehdasta minnekään vaan perustetaan ihan uusi Tsekkeihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image