Oulu

Oululainen Proventia toimittaa sähköautojen tes­taus­kes­kuk­sen eng­lan­ti­lai­sel­le yhtiölle, laitoksesta tulee suurin Englannissa – projekti työllistää Oulussa kymmeniä henkilöitä

Proventian toimitusjohtaja Jari Lotvonen vuonna 2016. KUVA: Peura Pekka
Oulu 13.8.2019 11:11
Iida Ahonen

Oululainen ympäristöteknologiayhtiö Proventia toimittaa modulaarisen sähköautojen testauskeskuksen englantilaiselle Intertek Transportation Technologiesille. Toimitukset alkavat keväällä 2020.

Testauskeskuksesta tulee Englannin suurin sähköautojen voimansiirron testauslaitos.

Kauppa sisältää testauskeskuksen suunnittelun, toimituksen ja käyttöönoton Milton Keynesissä Englannissa.

Projekti on Proventialle merkittävä. Testilaboratoriot suunnitellaan ja valmistellaan Proventian Oulun-tehtaalla, joten projekti työllistää kymmeniä henkilöitä Oulussa. Sitä varten rekrytoidaan myös uusia työntekijöitä.

– Olemme panostaneet viime vuosina voimakkaasti sähköisten ajoneuvojen testausjärjestelmien kehittämiseen.  Nyt rakennettavassa huippumodernissa modulaarisessa testauskeskuksessa voidaan kattavasti testata kokonaisia sähköajoneuvoja, niiden voimalinjoja sekä yksittäisiä komponentteja, kertoo Proventian toimitusjohtaja Jari Lotvonen tiedotteessa.

Intertek Transportation Technologies kuuluu Intertek-konserniin, joka on maailmanlaajuisesti toimiva teollisuuden laadunvarmistuspalvelujen toimittaja. Yhtiö toimii yli 100 maassa ja toimittaa varmistus-, testaus-, tarkastus- ja sertifiointiratkaisuja asiakkailleen.

Proventia laajensi liiketoimintaansa modulaarisiin testausjärjestelmiin vuonna 2015. Testausjärjestelmäliiketoiminta vastaa muun muassa ajoneuvojen sähköistymisen ja vaihtoehtoisten polttoaineiden kehittämisen vuoksi kasvavaan testaustarpeeseen.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

23.10.
Virallista tai ei, Annunen on ennätysmies – "Ehkä ihan hyvä, että se maali tuli, niin asiaa ei tarvitse enää miettiä" Tilaajille
23.10.
Kärpät löysi vihdoin tehoja myös ykkösketjun takaa – Liigan vatulointi Annusen ennätysuutisoinnissa ihmetytti Manneria: ”Henkilökohtainen ennätys on nyt Justuksen, se on fakta”
23.10.
Huippuhetket: Kärpät-Pelicans
23.10.
Kärpät otti kotivoiton Raksilassa vaiherikkaan pelin jälkeen – katso kuvia ottelusta
23.10.
KuPSin mestariluotsi Jani Honkavaara valitsi potkuherkän SJK:n seuraavaksi osoitteekseen
23.10.
Kainuun ely-keskus: Nuasjärven ekologinen tila on hyvä, eikä happikato uhkaa järveä – "Laaja seuranta-aineisto ei tue Helsingin yliopiston tutkijoiden käsitystä"
23.10.
Julius Junttila iskee ottelun voittomaalin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivästä alkaen Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

109 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Ja sinun käytöskö on aikuismaista? Hoh hoijaa. Myötähäpeä. Lue lisää...
Heikki89

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.10.

Fingerpori

24.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image