Oulu

Oululainen Oura sai 4,5 miljoonan euron rahoituksen – mukana YouTuben pe­rus­ta­ja­jä­sen, Dellin toi­mi­tus­joh­ta­ja ja ko­ri­pal­lo­jät­ti Shaquille O'Neal

Ouran älysormus ei oikeastaan mittaa aktiivisuutta, vaan lepoa. Tuloksena se antaa kehon valmiustilaa kuvaava lukeman. KUVA: Mikko Törmänen
Oulu 4.12.2018 13:27
Kaleva

Hyvinvointisormuksestaan tunnettu oululainen Oura on saanut 4,5 miljoonan euron uuden rahoituksen. Oura Healthin sijoituspotti nousee noin 18 miljoonaan euroon.

Tämän rahoituskierroksen pääsijoittajia olivat tietokoneyhtiö Dellin perustajan ja toimitusjohtajan Michael Dellin sijoitusyhtiö MSD Capital ja YouTuben perustajiin kuuluva Steve Chen. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että lisäksi mukana ovat Twitchin perustajiin kuuluva Kevin Lin sekä muun muassa Skypen perustajia.

Ouran mukaan rahoituskierrokseen osallistui myös nykyisiä ja aktiiviuran taakseen jättäneitä huippuluokan urheilijoita: pikaluistelija Apolo Anton Ohno, koripalloilijat Shaquille O'Neal ja Manu Ginobili sekä kilpapyöräilijänä tunnettu Lance Armstrong. Myös näyttelijä Will Smith on sijoittanut Ouraan.

Oura Health kertoi viimeksi heinäkuussa saaneensa pääomasijoituksia viiden miljoonan euron edestä. Tuolloin yhtiöön sijoittivat Suomen Teollisuussijoitus ja yhdysvaltalainen Bold Capital Partners.

Prinssi Harry bongattiin Australiassa lokakuussa Ouran älysormus sormessaan, kun hän vieraili maassa vaimonsa Meghanin kanssa. KUVA: ANDY BROWNBILL / POOL / EPA

Kauppalehden haastattelema Ouran innovaatiojohtaja Petteri Lahtela sanoo, että yhtiöllä on ollut hankaluuksia tuotannon skaalaamisessa. Nyt saadun rahoituksen avulla Oura saa Lahtelan mukaan tuotannon kuntoon. Ouran sormuksia valmistetaan Haukiputaalla Sanminan tehtaalla.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Oho, kannattikohan doping-huijarin varoja tai ainakaan nimeä liittää yhtiöön.

Amatöörimoka

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurin osa maailman kasvuyrityksistä käyttää sijoituksia kasvun takaamiseen... kannattaa tulla tähän aikakauteen. Näin on kaikki pörssiyrityksetkin muodostuneet :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hinta tuntuu kovalta, mut jos menee kaupaksi, niin mikäpä siinä. Toimitusaika pitää kyllä saaha tippuun tosiaankin muutamaan päivään-viikkoon. Muuten ehtii tulla ostokrapula ja aateltua järellä, että tarviiko tätä. Tuntuu oudolta, että tuotannon skaalaamisessa on ongelmia, mut kai se tuotteen pieni koko onkin se ongelma valmistuksessa mut tavallaan se on tuon koko-ongelman ratkasu. En mäkään haluas pitää mitää möhkälesykemittaria ranteessa. Onko tuote patentoitu, ettei sitten ala tulee jotain kiinakrääsää kopiona?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin älykkäät keksinnöt on yleensä myyty amerikkaan, koska siellä niistä on kova pula. Toivottavasti joskus tulee kansanversio, sopivaan hintaluokkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa oululaista osaamista!!! Myyntitykit nyt tekemään miljarfimyyntiä nopeasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

77
Oulun jättiruuhkassa mateli niin paljon autoja peräkanaa, ettei liikennelaskuri erottanut niitä toisistaan – "Varmasti tuhansia autoja enemmän kuin tavallisesti"
76
Keskusta ei halua kieltää dieseliä – jyrkkää dieselpolttoaineen hinnannousua puolue ei pysty estämään
63
Usealle Oulun keskustan katuosuudelle saa jatkossa pysäköidä vain toiselle puolelle katua – taustalla katujen kapeus
62
Coca-Colan joulurekka villitsi oululaiset – tuhannet jonottivat ilmaista limsaa, liikenne ruuhkautui
46
Pohjantien liikenne takkusi tuntikausia etelään päin menevillä kaistoilla – "Koin tänään pahimmat ruuhkat Oulussa ikinä"
41
Uutissuomalainen: Oikeusministeri selvityttää lapsiasiavaltuutetun taksikulut - oululaistaustainen Tuomas Kurttila perustelee taksin käyttöään sujuvuudella ja työhyvinvoinnilla
33
Yhdyskuntalautakunta päätti: Oululaisten jätemaksuihin kolmen prosentin korotus

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Järjetön veropolitiikka

Väittääkö aloittaja että sosiaaliturvan taso on nyt alempi kuin ennen? Olisiko edes jotain lukuja tai muita todisteita e... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image