Oulu

Oulukin selvittää kohun keskelle joutuneen hoi­va­ko­tiy­ri­tys Esperi Caren tilanteen

Oulukin selvittää muun muassa hoivapalveluja tarjoavan Esperi Caren yksiköiden toiminnan. KUVA: Karppanen Joel
Oulu 26.1.2019 21:20
Markku Rättilä

Oulu selvittää kohun keskellä olevan, muun muassa hoivapalveluja tarjoavan Esperi Caren yksiköiden toiminnan, Oulun hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Pirjo Sirviö (sd.) kertoo.

Yrityksellä on Oulussa useita hoivakoteja.

– Pitää tarkistaa muun muassa henkilömitoitus, kun näitä tapauksia on tullut esille, Sirviö sanoo.

Monet kaupungit ovat keskeyttäneet väliaikaisesti vanhusten sijoittamisen Esperi Caren hoivakoteihin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (196)

Avi voisi tutkia myös Oulun kaupungin palvelutaloja. Esim. Oulunsalossa melkein 40 asukasta ja yksi yökkö. Tehostetulla ei lainkaan henkilökuntaa kun ainut hoitaja kiertää muualla tai on keittiöllä tai pesee yökaudet pyykkiä. Vain muutama vakituinen, suurin osa keikkalaisia, työsuhteita ketjutetaan lainvastaisesti vuosikausia. Hoitajat, pyykää, siivoaa, ovat keittiöllä. Illalla ei tiedä onko aamussa porukkaa, aamulla ei tiedä saako iltaan ketään. Osa saa aamupalan vasta lounasaikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkähän Talvikankaan yksikössä jaksetaan? Huonoa kuulunut vuosien varrella, johtajuuskin vähän sitä sun tätä. Kannattais tehdä ylläri tarkastus. Mutta ai niin, nythän hetkeksi asiat korjataan ja kun kohu on ohi niin taas nipistetään hoitajat ja asukkaat sen myötä tiukille! Muuhun en usko!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkastakaa kehari puolikin,Esperillä on vuosien ajan ollut puutteita ja työntekijälle annetaan vaihtoehdoksi lähteä talosta jos ei pidä suutaan kiinni. Kyllä työntekijöiden oikeus on sanoa sanottavansa pomolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoista kun nyt valvova viranomainen lupaa aloittaa valvonnan asiassa, jonka me kansalaiset luulimme olevan valvonnassa!
Viranhaltijat voisi kertoa, miten he ovat aikansa kuluttaneet tähän saakka vakanssia hoitaessaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa on moni kutsumustyön tekijä ja näin ollen ei luulisi laiskoja ainakaan olevan, mutta hyvä se on selvittää eritoten se seikka, että ovat hoitajat
liian kilttejä ja tottelevat pikku esimiehiä ketä hoidetaan ja ketä ei. Tiedän ainakin yhden tapauksen, jossa annettiin ohjeet ettei sen vanhuksen
avunpyyntöihin tarvitse mennä aikaa tuhlaamaan, kun sillä on keuhkot sökö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös kunnallisten hoivalaitosten ollessa kyseessä ylimpien esimiesten pitäisi edes joskus jalkautua osastoille katsomaan, missä mennään. Kyllä myös esim. Oulun kaupungin päättäjien pitäisi olla kiinnostuneempia siitä, miten laitosten asukkaat voivat, miten hoitajat voivat ja miten omaiset tätä kaikkea seuratessaan voivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omaiseni on hoidettavana kunnallisessa hoivalaitoksessa. Mm. sitä olen vuosien varrella ihmetellyt, miksi osastoille ei saada lääkäreitä, jotka pysyisivät tehtävässään edes jonkin aikaa. Jos lääkäriin joskus saa hoitajien kautta yhteyden ja hänelle saa välitettyä huolen omaisen tilanteesta, yleisin diagnoosi ja hoitotoimenpide on "seurataan". Kuka seuraa, kun seuraavalla kerralla onkin taas eri lääkäri remmissä? Kun hoitajilta kysyy asiasta, yleisin vastaus on "en tiedä, pitääpä katsoa koneelta".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa ihmettelin ja sattumalta sain tietooni yli 10 lääkärin vilkaisseen omaistani ja siirtäneet päätökset seuraavalle. Tämä on hoivaa = laillista eutanasiaa kärsien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun kaupunki - siis palkollisemme kaupungin virkamiehet - lahjoittavat meidän yhteiseen kassaamme maksamiamme veroeuroja Brittiläiselle kansainvälisesti toimivalle sijoitus- ja varainhoitoyhtiö Intermediate Capital Group Plc:lle sen sijaan että ne käytettäisiin ikäihmisten hoivaan.

'' Yrityksen AINOA tehtävä on tuottaa mahdollisimman paljon voittoa omistajilleen. '' - Keitä noissa omistajissa on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastuussa on myös kunnat, jotka eivät ota selvää hoitokotien palvelujen tason todellisesta laadusta saati seuraa sitä, vaan lähettävät vanhukset ja vammaiset mahdollisimman halpaan paikkaan säilöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvinvointipalveluissa on valmisteltu hyvinvointilautakunnan opintomatkaa Tukholmaan. Matkan järjestelyistä ja ohjelmasta vastaa FCG Koulutus Oy. Opintomatkan teemat: - Sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä Ruotsissa - Valinnan vapauden toteutuminen Ruotsin sosiaali- ja terveyspalveluissa - Sosiaali- ja terveyspalvelujen hallinto ja palvelujen integraation toteutuminen - Hyvinvointiteknologia ja soterobotiikka - Ikäihmisten hoiva ja sen edistäminen Ruotsissa, vanhuskeskukset Opintomatkalla tutustutaan Ruotsin kokemuksiin Suomessa ajankohtaisissa sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisessä ja tuottamisessa. Opintomatka toteutetaan Tukholmaan 20.-22.2.2019. Matkalle osallistuu hyvinvointilautakunnan jäsenet (varsinaisen estyessä varajäsen), kaupunginhallituksen edustaja ja hyvinvointipalveluiden keskeisiä viranhaltijo

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvinvointilautakunta lähtee opintomatkalle hyvinvointivaltioon päästäkseen näkemästä pahoinvointia omassa kaupungissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suunnitellun palkintomatkansa vain skandinaaviseen pääkaupunkiin ehtii vieläin hyvin perua vedoten varmaan myös lentoyhtiönkin ennakkomaksujen palautusvelvotteella: Force majoure, koska sentään nyt ltk:n pj. on vihdoinkin suostunut Sikun tavoin, heidänkin hallintoalalla jo vuosia jatkuneisiin väärinkäytöksiin vanhusten hoitolaitoksissamme täällä Oulussa!

Vaikka toivottaisiin matkailun aina avartavan, niin parhaiten oppii kuitenkin oman vastuualueensa tekemistä virheistä; ainakin veronmaksajat sekä vanhustemme omaiset toivomme ja haluaisimme niin uskoa!

Matkanne suunnitelleelta konsulttifirmalta voitte heti tuoreeltaan samaan hintaan vaihtaa palvelutilaustanne täällä omassa kaupungissa toimivien hoivayksikköjen arkikäytänteitä vertaillen parannuksia ainakin lakisääteisen minimin toteutumaan laadukkaaksi vanhustemme perustuvaan!

Uskomattoman röyhkeää silmiensä sulkemista molempien hallintokuntiensa vastuualueiden valvovilta toimijoilta, varsinkin virkavastuullisilta, budjettivarojensa käytölle ( samoin, kuin tämä suunniteltu matkustelunsa ) sekä tapansa puuttua jo vuosia jatkuneisiin epäkohtiin, joista on myös molemmille raportoitu, kun kohdistuvat lapsiin tai vanhuksiin!

Vasta nyt kun karmeat tapahtumat nostetaan muuallakin esille, niin nousiko Hyve-ltk:n pj:lle idea mahdollisen lisärahoitusta saannista valtiolta vasta nyt Oulunkin oman Esperi-katastrofin raunioille lypsettäväksi, samoin kuin 1-2 milj. luvattiin Sikun taitamattomn kotoutuksen seurausten paikkomiseen!
Huh, huh, Oulun malliin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksityinen säästää palkkakuluissa "palkkaamalla" haamuhoitajia. Työvuorossa olevan hoitajan palkka on myös huomattavasti alempi verrattuna kunta-alan palkkoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhukset heti pois Esperin laitoksista.Ei Oululaiset veronmaksajat halua että vanhuksemme eivät saa hoivaa eikä turvaa.Nukkuuko hyvinvointilautakunta?Olemme luottaneet teihin mutta nyt on järkytys suuri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun kannattaa tarkistaa myös yksityisen muut yksiköt, kuten mielenterveysasumispalvelut. Nyt on viitteitä siitä, että yksityinen kiertää monella tavalla mitoitusta ja työntekijät eivät saa apua. Ovat kiltisti hiljaa työpaikan menettämisen pelossa ja katselevat uutta työpaikkaa. Yksikköjen johtajia ja kaupungin asiantuntijoita viedään kuin "pässiä narussa"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäpä tuohon vastaisi, kun omaiset kyselevät minne monet tutut hoitajat ovat lähteneet?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (196)

Uutisvirta

10:36
Pelätty ja odotettu Oulun kaupungille tehty talouden ulkoisen arvioinnin loppuraportti valmistui – listalla 120 säästötoimenpidettä
10:35
Siikalatvan kunnanhallitus kutsuu kuusi kunnan­joh­ta­ja­eh­do­kasta haastatteluun
10:26
Suomen ensimmäinen brändiprofessori aloitti Oulun yliopistossa – aluksi viisivuotinen professuuri perustettiin lahjoitusvaroin
10:03
Poliisi pyytää edelleen havaintoja tammikuun alussa kadonneesta miehestä – tavattu viimeksi Oulun keskustan alueella
9:44
Tukholman lähiöissä kaksi räjähdystä aamuyöllä peräjälkeen – yksi ihminen loukkaantui
9:37
Seksuaaliväkivallan uhrien tukikeskuksessa autettu yli tuhatta ihmistä Helsingissä – vastaava palvelu avataan Ouluun helmikuussa
9:30
Pohjoisen kauppakamarit: Rautatieliikenteen kehittäminen on kesken Pohjois-Suomen näkökulmasta
36
Etla: Hallituksen ilmastotavoite kaukana – energian tuotantoon ja kotitalouksien kulutukseen tarvitaan iso muutos
34
Pysäköinninvalvonta tulisi korvata neuvonnalla, oikeustajua rikkova rahastus ketuttaa Lukijalta
24
Yöllä tuuli puhalsi puuskissa jopa 25 metriä sekunnissa Oulun Vihreäsaaressa, yksittäisiä puita kaatunut – lauhtunut sää tuonut sivuteille suuria vesilammikoita
13
Voiko Oulussa hiihtää tai luistella? "Mitä kauemmas rannikolta on menty, sen paremmin latuja on ollut"
11
Talvimyrsky riehuu Perämerellä ja merivesi nousee korkealle – maa-alueiden kovimmat puuskat iskevät Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen
10
Kokkolan kettutarhan kaikki 2 500 eläintä oli tarkoitus viedä Kiinaan – sinikettujen siirrosta oli tehty ennakkoilmoitus, mutta ei ilmoitusta lastauksen aloittamisesta
9
Pohjoisen kauppakamarit: Rautatieliikenteen kehittäminen on kesken Pohjois-Suomen näkökulmasta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomi Euroopan rasistisin maa

129 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksihän sosiaalisesti heikossa asemassa olevat äänestävät perussuomalaisia??

Sellaisetkin äänestää persuja jotka tuolla maalla syrjäkylillä asuvat, joskus käyvät kirkonkylällä ja eivät seuraa poli... Lue lisää...
niitä vain on

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image