Oulu

Oulujoen rantareitin valitukset nurin

KUVA: Eija Sarastamo
Oulu 14.9.2012 7:44
Elina Ursin

Useita vuosia kiistellyn ja tunteita kuumentaneen Oulujokivarren kevyen liikenteen rantareitin rakentaminen on jälleen ajankohtainen. Kaikki rantareittiä koskevat valitukset on hylätty korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Rantareitin rakentamissuunnitelmista tehtiin yhteensä seitsemän valitusta loppuvuoteen 2008 mennessä.

Valitukset koskivat Erkkolanrannanpolun ja Ranta-Kastellinpolun rakentamissuunnitelmaa vuodelta 2008. Valituksissa puututtiin kevyen liikenteen väylän linjaukseen, rantojen käyttöoikeuteen sekä suunnitelmien laillisuuteen.

Kevyen liikenteen väylän rahoitus on tarkoitus saada ensi vuodelle.

Tekninen lautakunta tekee rakentamispäätöksen joulukuussa valtuuston hyväksymän budjetin puitteissa, kertoo vs. kaupungininsinööri Tapio Siikaluoma.

Lue lisää 14.09.2012 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (154)

Maisema-pyöräteitä joo!!!
Oisko kuitenkin tärkein laittaa kevyen liikenteen kulkuväylät edes perustasolle.

Esim Vesalassa asuu satoja lapsia ja joiden on halutessaan kylätaajamaan ajettava 15cm piennaraluetta 5km. On tosi harmi että näyttää siltä että odotetaan yksi uhri ennen toimenpiteitä....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja ouluun tulee piakkoin paljon uusia alueita jotka kaipais kipeästi kevyen liikenteen väylyä turvallisuuden takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niihin tulee väylät ja niin tulee rantaakin - eivät ole toisiaan poissulkevia vaan kaikkien yhteiseen käyttöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olen aina miettinyt, että kuka se on alunperin myynyt sen maan jonka joku on ostanut omakseen? Vai onko vaan ottanut, niinkuin tässäkin tapauksessa. "Tästä tuonne on mun"? Mistä voin itse mennä ottamaan omani?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi kun saataisiin Ouluun se kateusgeneraattori.......siinä saatais Merikosket sun muut voimalaitokset ohittaa huolella:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saako siellä jo ajella? Maastopyörä löytyy, joten ei haittaa vaikka asfalttia ei vielä ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi kyllä siellä saa ajella ja tallustaa, siinä ne maat ovat ihan Oulun Kaupungin maita, ei suinkaan näiden yksityisten, jotka ovat leikanneet tötteröiltään nurtsin rantaan saakka. Siksihän nämä valittavat pää punaisena

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä on enää turha maustemiehen pullikoida vastaan, olisi rakennuttanut vaikka varastoja siihen tilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Linjaus ihmetyttää. Miksi pitää puikkelehtia pois rannasta sisämaahan? Onhan sentään olemassa pakkolunastus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos joku Varakas on onnistunut hankkimaan rantatontin, pysykööt muut pois toisen omistamalta rantamaalta. Outo koko ajatusmaailma että pyörätie pitää vetää toisen omistaman tontin läpi pilaamaan rantamaisemaa. Kyllä siinä hyvät talonpaikat menee pilalle, korvaako kaupunni arvonalennuksen joka talonomistajille aiheutuu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jos ensin omistaisi edes sen rannan minkä rakentamista vastustaa, vois mennä läpikin, mutta kun se on kaupungin maita, niin ei mene valituksetkaan mene läpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poissa pysytään varakkaan tontilta mutta valitettavasti rantakaistale ei ole varakkaan tonttia, joten siellä liikumme miten tahdomme ja niin voi myös varakas liikkua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oisivat aikoinaan osataneet ne rantakaistaleet kun kaupunki tarjosi niitä ostettavaksi (40 vuotta sitten) turha niistä on enään kitistä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi, voi tätä keskustelua! Rantaan ollut kaavoitettuna reitti jo iät ja ajat. Meteli nousi, kun rakentamisvaihe tuli vuoroon 5-6 vuotta sitten. Rakentajat jo linjasivat reitin puutapeilla. Seuraavana aamuna niitä ei löytynyt mistään ym. ym. Rahoille kyllä löytyi muitakin kohteita.
Mutta parempi laiha sopu kuin ilmiriita naapurusten kesken ja kyllä räyhää välttävät koiranulkoiluttajat ovat reitin jo kinttupolulla linjanneeet. Mutta kyllä hekin odottavat pikkusen leveämpää reittiä.
Tänä kesänä ensimmäistä kertaa useat sunnuntaipyöräilijät perhekunnittain ovat etsineet: "Eikö täällä olekaan sitä pyörätietä?" Tarvetta siis on!
Kaupungin vanhat hyvä veli-verkostot ovat katsoneet rantasaunojen rakentamista läpi sormien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taidanpa lähteä reippailemaan ja tutustumaan tuohon reittiin jo viikonloppuna! Kiitos KHO meitä liikunnallisia kaupunkilaisia suosivasta päätöksestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutama kysymyshän tästä jutusta tulee heti mieleen. Kertokaa viisaammat, jos tiedätte:
- Miksi oululaiset eivät ole näiden vuosien aikana vallanneet alueita käyttöönsä, sillä vallataanhan vanhoja talojakin? Eihän siinä ole lähitalojen asukkailla mitään sanomista jos yleisellä alueella (ranta, puisto, metsä) asiallisesti oleskelee ja nauttii luonnosta aiheuttamatta häiriötä. Riitatilanteissa paikalle kutsuttu poliisi on varmasti ulkoilijan, ei räyhäävän "rannanomistajan" puolella. Tällekin syksylle vielä ehtii mukavasti nauttimaan rantamaisemista ulkoilun ohessa.
- Miksi kaupunki ei ole puuttunut millään tavalla siihen, että kaupaungin maille on luvatta rakennettu laitureita ja rakennuksia?
- "Rantareitin rakentamissuunnitelmista tehtiin yhteensä seitsemän valitusta loppuvuoteen 2008 mennessä." eli ketkä olivat ne "petturit", jotka eivät suunnitelmasta valittaneet? Reitin varrella on kuitenkin kymmenkunta taloa.. Millä mallilla naapurisopu nyt on?
- Onko kohta "rantatontilla" olevia ökytaloja alennuksella myynnissä, kun rikkaiden silmät eivät kestä nähdä köyhällistön tallustavan "tonttinsa" läpi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (154)

Uutisvirta

62
MT: Lidlin salmonellaa sisältänyt jauheliha havaittiin Oulussa – "Takaisinvedossa on kyse kuluttajan varoittamisesta"
53
Viime kesän kuivuus toi noin 10 prosentin korotuksen sähkölaskuun – sadekesä pudottaisi sähkön hintaa, muttei sähkölaskun loppusummaa
48
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla 16 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna – työttömien määrä laski 3 800 hengellä
32
Qstock yhteistyöhön design-yritys Vallilan kanssa – muun muassa Pikisaari, Rautasilta ja toriaitat koristavat festivaalikassia
31
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
30
Hailuodon kiinteän yhteyden rakennustyöt voisivat alkaa loppukesästä 2020 – "Valtio alkaa maksaa, kun liikenne menee yli"
24
Pohjantuuli puhaltaa – Oulunsalon Riutunkarin tuulivoimalat halutaan korvata uusilla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

244 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Myynti ikäihmisille

Eiköhän ne tiedot rauhanyhdistyksellä vaihda omistajaa. Sopivasti uskonveljet töissä paikoissa, jossa pääsee käsiksi tie... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image