Oulu

Ouluhallin Suomi 100 -juhlat avasi satojen muusikoiden yhteissoitto - Juha Hänninen: ”Ouluhalli ei ole koskaan ollut näin kaunis”

Ouluhallin valtakunnallisen Suomi 100 -juhlan konsertti on käynnissä. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 2.12.2017 18:05 | Päivitetty 2.12.2017 22:39
Heikki Uusitalo, Antti Pasanen

Valtakunnallinen Suomi 100 -juhla alkoi Oulussa kymmenen orkesterin yhteissoitolla. Orkesterien esittämä Yhdessä-niminen alkusoitto on Oulun Musiikkijuhlien taiteellisen johtajan Jaakko Kuusiston säveltämä, ja hän myös johti konsertin.

Kaikkiaan juhlassa nähdään yli 750 esiintyjää.

- Idea tuli orkestereilta, jotka halusivat satavuotisjuhlaan jotain valtakunnallisesti näyttävää, Kuusisto kertoi STT:lle ja lisäsi tavoitelleensa juhlavaa, mutta rentoa sävellystä.

Paikalla Ouluhallissa soittivat Oulu Sinfonia ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri ja puheosuuksista vastasi tanssija, koreografi Minna Tervamäki.

Valtavalla valkokankaalla orkestereita täydensi kahdeksan muuta orkesteria etukäteen kuvatussa ja nauhoitetussa osuudessa. Yhteensä teoksessa soitti 404 muusikkoa.

Mukana olivat muun muassa Lapin kamariorkesteri, Sinfonia Lahti ja UMO Jazz Orchestra.

 
Lauri Porra taituroi illan konsertissa bassollaan.

"On ollut valtava urakka"

Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen (kok.) oli vähän ennen h-hetkeä yhtä hymyä, kun juhlaväki saapui hiljalleen sisään Ouluhalliin. Hallissa järjestetään tänään valtakunnallinen Suomi 100 –juhla.

Hänninen on ollut kaksi ja puoli vuotta juhlatoimikunnan puheenjohtaja ja on nähnyt, miten paljon eri tahot ovat tehneet töitä juhlan ja juhlavuoden eteen.

Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen (kok.) oli yhtä hymyä juhlan alun lähestyessä.
- On ollut valtaisa urakka. Ei Ouluhalli ole koskaan ollut näin kaunis, Hänninen sanoi. KUVA: Heikki Uusitalo

- On ollut valtaisa urakka. Ei Ouluhalli ole koskaan ollut näin kaunis. Eikä sellaista musiikkiesitystä ole koskaan ollut kuin tänään on.

Hännisen mielestä Oulussa on hyvin näkynyt juhlavuoden teema ”yhdessä”.

-Hienosti on väki ollut mukana. On saatu yhteisöllisyyttä aikaan. Siitä minä pidän erityisesti.

Hänninen toteaa, että juhlavuosi merkitsee hänelle paljon. Erityisesti hän korostaa sotaveteraanien panosta itsenäisyydelle. Samaan hengenvetoon hän toteaa, että nyt toiveissa on rauha.

-Rauhaa, rauhaa, rauhaa ja rakkautta, ettei tarvitsisi enää koskaan sotia.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) piti noin kello 18 tervetuliaispuheen, jossa hän kiitti kaikki juhlavuotta tekemässä olleita. Sipilän mukaan juhlavuodesta jää paljon muistettavaa siihen hetkeen, kun arki koittaa.

-Nyt on kuitenkin juhlan aika, Sipilä totesi ja kehotti nostamaan maljan Suomelle.

Tilaisuudessa oli läsnä maan korkein valtiojohto kuten tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sipilä.

Katso kuvia juhlaillasta Ouluhallissa tästä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (150)

Juha Hänninenkin voisi keskittyä työllisyyden parantamiseen ja jättää nuo mannekiinin tehtävät muile.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...kun näitä kommentteja lukee. On kyllä Jaakko Kuusistolla ja työryhmällä kivinen pelto kynnettävänä kun näitä ämpärienjonottajia yritetään sivistää. Sääliksi käy itse kutakin, mutta lisää samaa ja 10x enemmän kaikkiin medioihin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä myös mietin, olisi yksinäisenä, ujona ja köyhänä joskus mukava päästä kerran elämässä nauttimaan hienoista juhlista. Saada kunnon ruokaa ja ihan ehkä jotain hienoa juomaa. No, enhän minä ole elämässä tietenkään saavuttanut mitään merkittävää. Siivosin 40 vuotta, mutta kukapa sitä muistaisi merkittävänä tekona. En ole katkera, vain surullinen. Kuinka paljon meitä on, joita ei kukaan muista? Oulun järjestämät juhlat oli synkät ja totiset, tulin vielä enemmän surulliseksi. Tämäkö on Suomi 100 vuotta? Siunausta kaikille rikkaille ja meille köyhille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai ne mukana olleet kehuu. Se on jo velvollisuus kun on kutsuttu ns"parempiin juhliin".
Tvss ä ne oli ikävystyttävät ja liian pitkä lähetys. Ainahan se on joku joka tykkää. Ainakin sanoo että tykkää koskahaluaa erottua porukasta ns"parempana" ihmisenä.
En tykänny. En yhtään. Ikävät juhlat. Ikävää musiikkia ja kärsimystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Upea juhla! Hienosti televisioitu, mieletön valaistus taustalla, kaiken kaikkiaan vaikuttava juhlaesitys! Hyvä Oulu ja hyvä Suomi! Tanssiesitykset hienoja, ei liikaa laulua, juhlallinen tunnelma ja mieletön orkesteri. Kiitos tästä, lisää spektaakkeleita joka vuodelle kiitos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä oli hieno juhla! Kaiken ikäisille oli katsottavaa. Ja tunnelma oli lämmin ja hauska, jopa liikuttavakin välillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaiken ikäisillekkö katsottavaa? Oikeasti? Ainakin tv-lähetys sisälsi pääasiassa noin tunnin nykytanssi kekkulointia ja muuta körkeä kylttyyriä, joka meni ainakin itseltäni, ja väitän että suurelta osalta muiltakin katsojista, yli hilseen. Muutama hieno kansantanssi ja haitari esitys välissä ja huipentui mahtavaan nuorisokuoro esitykseen. Loppuhuipennusta lukuunottamatta sisältö jäi auttamattomasti todella vaisuksi. Esityksien aiheet/teemat eivät tulleet oikeen missään vaiheessa ilmi millään tavalla, mitä nyt välillä joku käki kukkui taustalla. Uskallan väittää että esitys kyllä maistui kulttuurieliitille mutta muille esitykset jäivät irralliseksi sekamelskaksi. Lopun kuoro oli mahtava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos juhliin kutsun saaneiden pohjoisen Suomen paremman väen iloksi tarjottu ohjelma tyydytti paikalla olijoita, ei sitä tule moittia muidenkaan. Eihän tavallinen kansa edes ymmärrä korkealentoisempaa taidetta, joten parempi onkin, että juhlasali täyttyy eliitistä, joka nauttii tämän tyyppisestä ohjelmasta ja arvoisestaan seurasta. Televisiosta voi aina vaihtaa kanavaa, jos ohjelma ei miellytä. Juhlan kustannuksien maksulta emme kuitenkaan voi kieltäytyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsenäisyyspäivän juhla ja vastaanotto Tampere-talossa v.2013 oli ihan huippu arvokas ja juhlalliinen tähän Oulussa nyt järjestettyyn itsenäisyyden pilkkakemuun verrattuna. Itsenäisyyspäivänä vedän töllöstä kaikki piuhat irti, etten edes vahingossa näkisi vilaustakaan Linnassa kukkoilevista kestokekkuleista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tälläisiä harrastelijaesityksiä näkee(jos haluaa katsella) lähes joka viikonloppu nuoriso ja työväentaloilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haluan nähdä sen työväentalon ryhmän joka vetää mm. Touched by Gravityn. Sen sijaan oululainen tanssinharrastus sai ihanasti näkyvyyttä Nuotanrepijäisbiisissä. Korjaa näkemyksesi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valmistauduin eiliseen iltaan hyvissä ajoin mm. kävin saunassa aikaisemmin kuin tavallisesti. Sitten asetuin katsomaan "juhlaa", mutta 15 min olin kauhuissani, että kaikkea sitä esitetään ja pannaan vielä televisioon katsottavaksi. Siinä meni hukkaan valmistautumiseni, mutta pääsin aikaisin nukkumaan. En oikein löytänyt 100-vuotiasta Suomea esityksestä. Ja yleisökin oli ihan pimeää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

.. luulin televisiota aukaistessani, että taas on jonkun hautajaiset menossa. Sellaisia on nuo suomalaisten juhlimiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taiteesta tule hienoa taidetta sillä perusteella, että vedetään yli hilseen meneviä esityksiä ja aliarvioidaan katsojia. Ei ole junttiutta, jos nuita (tanssi)esityksiä ei ymmärtänyt, vaikka niissä saattoi ollakin jokin sanoma, jonka tosin ainoastaan tekijät ymmärsivät. Olisi vaikka kutsuttu Jean S esittämään suomalaisia ikivihreitä, kuten "Sininen ja valkoinen", "Olen suomalainen", "Satumaa-tango" yms. 100-vuotias itsenäisyys pitäisi olla iloinen asia ja se pitäisi näkyä juhlaesityksissäkin. Miksi hautajaistunnelma?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aamen, hyvin sanottu. En usko että kukaan tv lähetyksen katsoja sai esityksistä paljonkaan irti. Auki selittävä selostaja olisi voinut auttaa asiaa. Nyt nämä esitykset jäivät hyvin pitkälti irrallisiksi nykytanssi kekkuloinneiksi, jotka eivät kerro yhtään mitään tarinaa suurimmalle osalle katsojista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nauhoitin ohjelman TV:stä ja aloin katsomaan sitä myöhemmin. Luulin nauhoittaneeni itsenäisyysjuhlan, mutta olinkin nauhoittanut vahingossa sirkuksen Ouluhallissa. No, olihan siinä lopussa Finlandia. Kaikki muu oli ihan "tivolikamaa".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä olen samaa mieltä , hautajaistunnelma koikkelehtijoita ja kaikkea muuta kuin iloa. Suomen itsenäisyys on hankittu kovalla työllä rintamallakin oli hauskempaa kuin nyt tulla oulun kuplahallisa. mieli tuli raskaaksi tuota touhua katsellessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (150)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän ylimielisyys syöksee keskustan oppositioon!

Niinkö, ainakin 750 000 kansalaista ulosotossa ja määrä senkun kasvaa, josta kiittäminen pikavippifirmojen koskeva heikk... Lue lisää...
Mutta osa kansaa voi...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image