Oulu

Oulu Sinfonia: Emme tee yhteistyötä Viagogon kanssa – yhtiö myynyt lippuja konsertteihin huomattavasti kalliimmalla

Oulu sinfonia painottaa, ettei se tee yhteistyötä sveitsiläisyhtiön kanssa. Arkistokuva. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 1.3.2018 13:04
Heidi Peltonen, Esko Aho

Oulu Sinfonia ilmoitti torstaina, ettei se tee yhteistyötä lippujen jälleenmyyntiyhtiö Viagogon kanssa. 

Oulu Sinfonia toteaa tiedotteessaan, että yhtiön kautta on tarjottu lippuja Oulu Sinfonian konsertteihin merkittävästi normaalia korkeammalla hinnalla. 

– Oulu Sinfonia tai Oulun kaupunki ei ole Viagogon kanssa minkäänlaisessa sopimussuhteessa, saati yhteistyökumppani, tiedotteessa painotetaan. 

Oulu Sinfonian mukaan sen on vaikea puuttua järjestäjänä yhtiön toimintaan, koska siitä ei heille ilmoiteta. Oulu Sinfonian mukaan lippujen oikean hinnan voi tarkastaa Oulu Sinfonian verkkosivuilta. 

Oulu Sinfonia muistuttaa, että sen lippuja myyvät Ticketmaster Oy:n myyntipisteet ja verkkokauppa, Valkealinnan ja Madetojan salin lippukaupat, Oulu 10-palvelupiste ja Haukiputaan, Kiimingin, Oulunsalon, Yli-Iin ja Ylikiimingin yhteispalvelu- ja asiointipisteet.

Yhtiötä vastaan nostettu kanne Sveitsissä

Viagogo ja sen harjoittama aggressiivinen markkinointi on viime aikoina herättänyt keskustelua Helsingin Musiikkitalossa vierailleen Abrahamin pidot -oopperan ja Tampereen Oopperan Veljeni vartijan yhteydessä.

Abrahamin pitojen organisaattori, liminkalainen Helena Tornberg, epäili Viagogo-palvelun kalliiden lipun hintojen sekä mielikuvien loppuunmyydyistä katsomoista vähentäneen heidän yleisömääriään. 

Viagogo myi oopperan lippuja merkittävästi korkeammalla hinnalla ja väittäen, että liput ovat vähissä ja ne loppuvat pian. Musiikkitalon suuri sali myytiin Abrahamin pidoissa kahtena iltana hädin tuskin puolilleen. 

Viagogo on sveitsiläinen yhtiö, joka jälleenmyy lippuja. Yhtiön toiminnasta on viime vuonna tehty kantelu Sveitsin viranomaisten tomesta.

Kanteen mukaan Viagogon tulisi toimia verkossa läpinäkyvämmin ja avoimesti kertoa ostajalle kaikki lippujen ostoon liittyvät pakolliset kulut. Verkkosivuilta pitäisi käydä selvemmin ilmi, että yhtiö harjoittaa lippujen uudelleenmyyntiä. Ostajien painostamisesta ja harhaanjohtavien tietojen antamisesta Viagogon olisi luovuttava.

Lue lisää 02.03.2018 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

No, Ticketmasterin lisäkulut tuntuvat pieneltä seuraavaan verrattuna: Sukulainen soitti viime kesänä, että "Nyt ne liput Toppilansaaren teatteriin loppuvat ihan justiinsa! Osta liput heti ennen kuin loppuvat!" No minä hyväuskoinen tein niin kuin pyydettiin. Menin teatterin sivuille ja sieltä Viagogon lipunmyyntisivuille. Sivuilla sanottiin että sukulaisen haluama näytös on jo lähes loppuunmyyty. Tiesin, että alkuperäiset liput maksoivat 28 euroa kappale.

Kun varasin Viagogolla, hinnat olivat paljon suuremmat. Päätin silti ostaa liput. Järkytys oli... järkyttävä, kun maksettuani näin hinnan: 75 euroa kappale! Kolminkertainen hinta! (Lopullinen hinta näkyi vasta maksettuani liput!) Peruutusmahdollisuutta ei ollut. Firmalla ei ole valituskanavaa, puhelinnumeroa tai asiakaspalvelijan nettisivua. Kuluttaja-asiamies kohautteli olkiaan. "Firma on Sveitsissä, ei voi mittään!"

Eli tämä on siis aivan laillistettua rosvousta. Kun haluat rikastua, älä perustakaan pikaluottofirmaa tai myy huumeita, perusta lipunmyyntibisnes!

Jälkikaneettina mainittakoon, että kyseisessä näytöksessä oli 2/3 paikoista tyhjiä... Sisko ja sen veli jäivät rannalle ruikuttamaan kun poistuimme puoliväliajalla...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää koskaan ikinä erehtykö ostamaan Viagogon kautta mitään lippuja. Itse erehdyin. Ylimääräiset kulut ovat ihan eri kertaluokkaa kuin Ticketmasterin muutama euroa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lipunvälitysfirmat ovat enemmän tai vähemmän roistoja. Oulun teatteri myy lippujaan Ticketmasterin kautta. Ticketmaster ottaa jokaisesta lipusta itselleen useita euroja välityspalkkiota. Koko perheen teatterikäynnistä menee helposti Ticketmasterille 10-20 euroa. Ei mitään järkeä, teatteriliput ovat muutenkin niin kalliita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikenlaista roistoja kun varastetan kaupunkin talon kultturi visiot ja nyt tämä....huh ja huh lopettaka helppo rahan keräys tähkä oike työtä...paljon kannatavampa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa on vaarallisen voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Etelä- sekä Keski-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

151 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Kerropa minullekin nuo yhteiskunnan hyvätuloisille jakamat sosiaaliavut ja kuinka yhteiskunta muutenkin auttaa hyvätuloi... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image