Oulu

Oulu saattaa sulkea jopa 11 kirjastoa

KUVA: Kontiainen Jarmo
Oulu 19.1.2013 8:14
Kari Sankala

Palvelumalli 2020:ssa asetetaan Oulun kaupungin kirjastoverkolle kova paine. Oulun 22 kirjastosta voidaan jo vuonna 2014 lakkauttaa jopa puolet. Lievemmässä vaihtoehdossa lakkautettavien kirjastojen määrä on leikkauslistalla neljä.

Yhtään kirjastoa ei ole kuitenkaan nimetty lakkautuslistalle.

Kirjastopalvelujen johtaja Pirkko Lindberg vakuuttaa nykyisen aluekirjastomallin säilyvän.

Aluekirjastoja on neljä: Oulun pääkirjasto, Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon kirjastot.

Pienille Yli-Iin ja Ylikiimingin kirjastoille on kaavailtu parempaa tulevaisuutta. ”Kirjastot ovat siellä ainoa kulttuuripalvelu, jota ei ole ajateltukaan viedä pois.”

Näin muutokset näyttävät koskettavan erityisesti kanta-Oulua, jonka alueella on toiminnassa 14 kirjastoa.

Lue lisää 19.01.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (164)

Kirjastot ovat juuri se osa yhä harvenevia julkisia palveluja, joka palvelee käytännössä kaikkia iästä, varallisuudesta tai sosiaalisesta asemasta riippumatta. Ne toimivat myös omien alueidensa yleisinä olohuoneina, joissa viihtyvät niin nuoret kuin vanhat. Erityisesti koululaisille on kirjastoista muodostunut tärkeä oleskelupaikka koulupäivien jälkeen, mikä vähentää myös järjestettyjen iltapäivätoimintojen tarvetta. On sulaa hulluutta lähteä lyhytnäköisten ja marginaalisten rahallisten säästöjen nimissä nakertamaan tätäkin osaa rappeutuvasta hyvinvointiyhteiskunnastamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veroja kyllä innokkaasti peritään, mutta ei kuitenkaan saa enää kohta mitään palveluja. Kun kallioparkkiin ei tule autoja, niin perustetaan sinne luolamiehen kirjasto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tätähän se tiesi tämä yhdistyminen. miksi ei oululaisilta kysytty halutaanko me liittyä muiden kanssa. minusta se kysely oli just toisin päin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi kiva tietää kirjastojen käyttöasteet. Epäilen, etteivät ihmiset nykyään juuri kirjastoa käytä. Tieto on helpommin ja nopemmin saavutettavissa, kuin painetusta kirjasta. Mikäli kirjastoja halutaab ylläpitää, pieni käyttö/lainausmaksu olisi paikallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käypä joskus itse siellä kirjastossa, niin voit päivittää omat tietosi ajan tasalle. Kirjastojen käyttöasteita on kyllä tutkittu, ja niiden kustannustehokkuuskin on kyllä tiedossa. Ne ovat erityisesti nykyaikana yhä useamman henkireikänä, ja niitä harvoja jäljellä olevia, maksuttomia palveluja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hajautetaan se, mikä on tärkeää ihmisille. kirjastoja marketteihin, liikekeskuksiin, uimahalleihin, liikuntakeskuksiin, lentoasemalle, rautatieasemalle, linja-autoasemalle, taide-elämyksiä yllättäviin paikkoihin. Lähiliikuntapaikkoja, polkuja, lisää talvikävelypolkuja metsiin,....talvella lumikasoja kivoihin paikkoihin lapsille lähelle kauppoja ja liikekeskuksia, liikuntavirikkeistä ympäristö, oulusta liikkuvin kaupunki. Lisää uimarantoja. Pannaan pyörille sellaisia palveluita, joita on helpompi liikuttaa kuin ihmisiä,... Hammashuoltoa, verenpaineenmittausta, voisi olla kirjasto- ja asiointiautoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylikylillä ei tarvita omia kirjastoja. molemmistä kylistä kuljetaan Oulussa marketeissa, joten kirjasto-asiat voidaan hoitaa siinä samalla. Kyllä meillä oikeilla oululaisilla on tarpeeksi maksettavaa heidän kouluissaan ja muissa sosiaalikuluissaan, eli olemme ns. nettomaksajia. Yli-Iin uuden koulunkin rakentamista tulisi harkita tarkkaan, bussikyyti Ouluun olisi edullisempaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

pääkirjasto kiinni,se on isoin ja kallein pitää auki ,aluekirjastot palvelee paremmin koska ne on asumalähiöissä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan mahtavaa! Paakirjastolla ei ole edes koskaan parkkipaikkoja etta siella voisi kayda. Siihen se loppuu kirjastoilu. Lapset ovat tahan asti nauttineet siita suuresti pikkukirjastoissa, joissa on helppo kayda, ja oppineet valtavasti. Terveisia vaan paattajille! Me rakastetaan teita... :(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä lain tulisi olla sellainen ja etenkin koti kunta lain perusta että ns oikeus murhaa ei syntyisi vaan kaikille kuntalaisille terveys ambulansi yms muut palvelut olisi saatavilla mutta isoin kysymys kuitenkin miettiä sitä että miksi muutentaan pois eiköhän vastaus lienee siinä että kun palvelut 20 ja 30 km välillä ja joukkoliikenne tosi vähäistä kaikilla ei ole omaa tai naapurissakaan autoa joten ainoa vaihto ehto myydä kaikki pois ja kaupunkiin !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aha! Ylikiimingistä vietiin ambulanssi pois ja terveyskeskus kohta. Just!! "Pienille Yli-Iin ja YLIKIIMINGIN kirjastoille on kaavailtu parempaa tulevaisuutta, koska kirjastot ovat siellä ainoa kulttuuripalvelu, jota ei ole ajateltukaan viedä pois."
No voi, suurkiitos tästä jo vuodesta nakki ja pottu, kirjastosta täällä!!!...prk...le!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitä se alkaa keskittäminen ouluun liittyjille, seuraavana postit , terveysasemat, työvoimatoimistot ,kela jne yleensä kaikki lähipalvelut ne siirtyvät Suuroulun ydinkaupunkiin se on kätevää kaikille ja tulee halvaksi, onnea ja hyvää jatkoa sinne syrjäkylille koittakaa kestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka posti liittyy kaupungin toimintaan? Ei sitä voi kaupunki lakkauttaa ja sitäpaitsi tuolla posti toimii jo nyt kaupan yhtyedessä. Työvoimatoimisto ja Kela joita ei nyt kään tuolla ole, ovat valtion laitoksia, ei niitä kaupunki lakkauta eikä perusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan siellä kiertää vaikka kirjasto-auto?? Palvelua on sekin. Toisaalta eikös olisi sama laittaa kiinni lähes kaikki ja jättää keskelle yksi ja voisi vaikka netistä tilata kirjat Siwaan tai Y-kiimingin S-markettiin tjn. Sehän olisi jo loistavaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjastoautossa ei voi viettää aikaa istuskelemalla "ihmisten ilmoilla", niin kuin kirjastossa voi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kirjastoja lakkauteteen häpeän olla oululainen. Kirjastosta saa sivistystä kaikki ja ennenkaikkea ilmaiseksi tarvitaan vain oma uteliasuus tietoa tai eri kulttuureja kohtaan. Viikon kohokohtia reissut lähikirjastoon...koskaan ei lähtiessä tiedä mitä löytää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (164)

Uutisvirta

27.2.
Ilmastonmuutos vaikuttaa lintujen elämään monin tavoin
27.2.
Mitalipeleihin edennyt Kärpät ei rallatellut jatkoon ilmaiseksi HIFK:ta vastaan
27.2.
Thyssenkruppin hissiliiketoiminta päätymässä pääomasijoittajille – hinnaksi tuli 17,2 miljardia
27.2.
Leijona auttaa ja kehittyy – Lionsien hyväntekeväisyystoiminta on Suomessa erityisen suosittua
27.2.
Britannian toiveet ristiriidassa EU:n kanssa – uhkasi neuvottelun lopettamisella jo ennen neuvotteluiden alkamista
27.2.
Näin koronatilanne etenee: Virus leviää Euroopassa ja testien määrä lisääntyy Suomessa, Teneriffan karanteenihotellista päästetään yli sata pois
27.2.
Viestikohun keskelle joutunut vasemmistoliiton toiminnanjohtaja pyytää anteeksi kohua – Yle: Toiminnanjohtajan perustamalta Twitter-tililtä jaettiin väkivaltaa ihannoivia viestejä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei päässyt rikastumaan osakesäästötililä

Juuri siksihän tässä hommassa ei pärjääkään kuin robotit, TRJ, Pannari ja Milady. Muiden on ihan turha yrittää koska täm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image