Oulu

"Oulu on mielestäni lähes täydellinen kaupunki – nimestä vain puuttuu iso alkukirjain J", sanoi Joulupukki ja sytytti kaupungin jouluvalot

Joulupukki ilahdutti lapsia ja aikuisia Rotuaarin joulukadun avajaisissa perjantaina. KUVA: Pekka Peura
Oulu 15.11.2019 19:48
Antti Ervasti

Oulun jouluvalot syttyivät perjantaina illan suussa itse Napapiirin Joulupukin sytyttämänä. Perinteisessä joulunavaustapahtumassa Rotuaarilla polkaistiin joulun odotus käyntiin sirkusduo Kat & Jaredin, lauluyhtye Twistersin Joulukuoro 2019:n tahdittamina.

Rotuaarilla oli tämänkin vuoden tapahtumassa satoja ihmisiä, suureksi osaksi lapsiperheitä. Lieneekö Suomi–Liechtenstein-jalkapallo-ottelu verottanut joulunavauksen suosiota, sillä Rotuaari ei tällä kertaa ollut aivan tupaten täynnä porukkaa, kuten parhaina vuosina.

Monet jäivät Rotuaarille katsomaan jättiruudulla näytettyä ottelua, jonka Kaleva tarjoaa oululaisille.

Katso kuvagalleria joulunavajaisista.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Oulu on iiiiihana paikka. Rakastan oululaisia, Oulua ja Joulua. Olen pihkassa näihin aina ja ikuisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai täydellinen kaupunki.Sivistymätön pikkukaupunki ilman kunnon jalkapallojoukkuetta,en muuttaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vain Joulupukki tekee vaikeistakin asioista myönteisiä päätöksiä. Vain Jouluna kannattaa asettaa isoja asiota Pukin konttiin. Ihmeitä tapahtuu ja hups seuraava Joulu on peruttu. Usko minua ja uskonko sinua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joulumarkkinat kuuluvat joulun avajaisiin. Joulun avaus kuuluu taas adventtiin . Turhan aikaisin alkaa joulujössötys. Tierna mökit täynnä koska kauppahallin yrittäjät siirtyneet sinne tiernatorille evakkoon. Tuskin ensi vuonna sinne on tunkua. Ei näillä jörjestäjillä ole mitään virkaa. Kävisivät tutustumassa miten pitäisi järjestä joukutori ei näillä omilla opeilla ole menty ollenkasn eteenpäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä oulusta on joulu kaukana.. Tiernatorilla pari kojua eikä lunta. Hassut valot kattona killuu rotuaailla. Oulu on talvioulun ja joulun irvikuva. Siinä se. Juuei. Menen muualle jouluisempaan kaupunkiin, vaikka tampereelle, sieltä löytyy Joulun tunnelma.. Rovaniemihän se paras on..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiiätkö, Tiernatori avataan joulukuun 13 päivä. Kaikki mökit tulee silloin sinne. Myyjiä olisi tullut enemmänkin, muttei ole mökkejä. Tervetuloa silloin kaupoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ka tiiän mie, mutta miljöö ei ole järin jouluinen eikä muutaman mökin vuoksi sinne tulla... Joka vuosi olen käyny mutta jätän välistä, ei kiinnosta enää. Torinranta ja kunnolla lunta, ottasivat mallia muista kaupungeista miten, mihin ja millainen laitetaan. Täällä saa aina pettyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa on ollut viimme vuosina lähi-idän jouluvalot ei ole ollut niin kauniita tai komeita kuin oli 70-80 luvulla eihän oulukaan ole enään oulu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missäs se Joulun juhtittu poika syntyikään...ei ainakaan Oulussa vaan....niinpä :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

125
"Näyttää että tiistaina äänestetään pääministeristä" – Hallitusneuvottelut käynnistyivät odotetusti entisellä hallituspohjalla, Rinne jatkaa ainakin sdp:n puheenjohtajana
102
Sanna Marinista on tulossa uusi pääministeri, Marin voitti äänestyksessä Antti Lindtmanin täpärästi
86
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
73
Ulkoministeriön henkilöstön edunvalvoja Verkkouutisille: "Luottamus Haavistoa kohtaan horjunut erittäin pahasti"
70
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
44
Puheenaihe: Pitääkö nuorten lukutaidosta olla huolissaan? – "Jatkossakaan mekaaninen lukutaito ei tietenkään riitä, vaan on ymmärrettävä myös sisältöä"
41
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image