Oulu

Oulu isännöi jääkiipeilyn nuorten maa­il­man­mes­ta­ruus­kil­pai­lu­ja ja Euroopan cupin finaalia, osallistujia tulossa lähes 200

Oulun kiipeilyseuran jäätorni toimii kilpailunäyttämönä. Arkistokuva. KUVA: Taneli Kärki
Oulu 20.2.2019 11:38
Kaleva

Oulu isännöi jääkiipeilyn nuorten maailmanmestaruuskilpailuja ja aikuisten Euroopan cupin finaalia maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Oulun kiipeilyseuran jäätornilla mestaruuksista kilpailee kolmen päivän aikana lähes 200 osallistujaa. 

Jääkiipeilyn nuorten MM-kilpailut järjestetään 1.-2. maaliskuuta ja Euroopan cupin finaali 3. maaliskuuta. Osallistujia saapuu 15 eri maasta ja kisaviikonlopussa on mukana myös suomalaisen kiipeilyn kärki.

Suomen kiipeilyliiton toiminnanjohtaja Jari Koski kertoo, että kiipeilylajien MM-kilpailut järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa. Kilpailujärjestäjillä on kuitenkin kokemusta kansainvälisistä tapahtumista, sillä Oulun kiipeilyseuran jäätorni toimii Euroopan cupin finaalien näyttämönä jo toista kertaa peräkkäin.

– Aiempien vuosien jääkilpailuihin verrattuna kilpailijoita on taistelemassa enemmän sekä nuorten MM-mitaleista että Euroopan cupin sijoituksista. Oulussa on odotettavissa jälleen huipputapahtuma, Koski ennustaa.

Myös Oulun kiipeilyseuran puheenjohtaja Paavo Hahtola iloitsee kilpailujen saamasta suosiosta.

– Kilpailijoiden määrä on yllättänyt meidät positiivisesti. Oulu on noussut pohjoisen Euroopan jääkiipeilypääkaupungiksi muutamassa vuodessa ja uskomme lajin harrastajamäärien jatkavan kasvuaan tulevaisuudessa, hän toteaa.

Kilpailumuotona on lead- eli vaikeuskiipeily. Nuoret kilpailevat myös nopeuskiipeilyssä. Kilpailureitit kulkevat 22 metriä korkealla jääseinällä ja kahdella päällekaatuvalla osiolla, ja niillä edetään jäähakkuja ja -rautoja apuna käyttäen.

FINICE2019-tapahtuma on yleisölle pääsymaksuton ja paikalla on oheisohjelmaa koko perheelle.

Jäätorni sijaitsee osoitteessa Alakyläntie 1070. Tapahtumaan on maksullinen bussikuljetus keskustan ja jäätornin välillä lauantaina ja sunnuntaina noin kahden tunnin välein. Lähtöpaikkana on Kuvernöörin pysäkki, tarkat bussiaikataulut päivittyvät kisojen nettisivuille. 

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

20:19
Tietokone on pääinstrumentti Sampo Närhelle, joka tekee ääniä ja säveltää musiikkia peleihin
20:18
Mäkäräinen jäi kauas myös ladulla: "Paljon, paljon enemmän mitä kuvittelin"
20:12
KRP: Suomalaisyrityksiin kohdistetuista verkkohyökkäyksistä koitunut noin 1,3 miljoonan euron kustannukset – kyseessä kansainvälinen ilmiö
19:00
Kingston Wallin Petri Walli oli väsymätön kokeilija – tribuuttibändi nousee Club Teatrian lavalle lauantaina Tilaajille
19:00
Yhä useammasta vakuutusyhtiöstä ja pankista vastataan asiakkaiden puheluihin myös lauantaisin – osa yhtiöstä puntaroi, onko sunnuntaiaukiololle tarvetta
18:56
Erikoiskuljetus haittaa liikennettä Taivalkosken ja Kiimingin välillä
18:34
Nokia-puhelinten valmistaja: Puhelimet eivät vuotaneet henkilötietoja Kiinaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Taas SUOMI onnellisin maa.

180 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taas SUOMI onnellisin maa.

YK:n Onnellisuusraportissa on tutkittu sitä, miten yhteiskunta tarjoaa erilaisia palvelujaan kansalaisilleen, EI SITÄ, m... Lue lisää...
Sinttu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image