Oulu

Oulu isännöi jääkiipeilyn nuorten maa­il­man­mes­ta­ruus­kil­pai­lu­ja ja Euroopan cupin finaalia, osallistujia tulossa lähes 200

Oulun kiipeilyseuran jäätorni toimii kilpailunäyttämönä. Arkistokuva. KUVA: Taneli Kärki
Oulu 20.2.2019 11:38
Kaleva

Oulu isännöi jääkiipeilyn nuorten maailmanmestaruuskilpailuja ja aikuisten Euroopan cupin finaalia maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Oulun kiipeilyseuran jäätornilla mestaruuksista kilpailee kolmen päivän aikana lähes 200 osallistujaa. 

Jääkiipeilyn nuorten MM-kilpailut järjestetään 1.-2. maaliskuuta ja Euroopan cupin finaali 3. maaliskuuta. Osallistujia saapuu 15 eri maasta ja kisaviikonlopussa on mukana myös suomalaisen kiipeilyn kärki.

Suomen kiipeilyliiton toiminnanjohtaja Jari Koski kertoo, että kiipeilylajien MM-kilpailut järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa. Kilpailujärjestäjillä on kuitenkin kokemusta kansainvälisistä tapahtumista, sillä Oulun kiipeilyseuran jäätorni toimii Euroopan cupin finaalien näyttämönä jo toista kertaa peräkkäin.

– Aiempien vuosien jääkilpailuihin verrattuna kilpailijoita on taistelemassa enemmän sekä nuorten MM-mitaleista että Euroopan cupin sijoituksista. Oulussa on odotettavissa jälleen huipputapahtuma, Koski ennustaa.

Myös Oulun kiipeilyseuran puheenjohtaja Paavo Hahtola iloitsee kilpailujen saamasta suosiosta.

– Kilpailijoiden määrä on yllättänyt meidät positiivisesti. Oulu on noussut pohjoisen Euroopan jääkiipeilypääkaupungiksi muutamassa vuodessa ja uskomme lajin harrastajamäärien jatkavan kasvuaan tulevaisuudessa, hän toteaa.

Kilpailumuotona on lead- eli vaikeuskiipeily. Nuoret kilpailevat myös nopeuskiipeilyssä. Kilpailureitit kulkevat 22 metriä korkealla jääseinällä ja kahdella päällekaatuvalla osiolla, ja niillä edetään jäähakkuja ja -rautoja apuna käyttäen.

FINICE2019-tapahtuma on yleisölle pääsymaksuton ja paikalla on oheisohjelmaa koko perheelle.

Jäätorni sijaitsee osoitteessa Alakyläntie 1070. Tapahtumaan on maksullinen bussikuljetus keskustan ja jäätornin välillä lauantaina ja sunnuntaina noin kahden tunnin välein. Lähtöpaikkana on Kuvernöörin pysäkki, tarkat bussiaikataulut päivittyvät kisojen nettisivuille. 

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

10:28
Analyysi: Paljastiko Heinäluoman ilmoitus Sdp:n sisäisen kisan EU-pestiin? Kumpula-Natri: "Minulle on ollut itsestään selvää, että Eero on käytettävissä"
10:19
Tunnistamaton sähkölaite aiheutti säteilyhälytyksen liminkalaisessa romuliikkeessä
10:05
Analyysi: Altavastaajan rooli sopii Suomelle – keltanokkamiehistöltä vaaditaan täydellistä onnistumista, jotta matka jatkuu Bratislavan mitalipeleihin Tilaajille
10:05
Auto suistui bussipysäkin liikennemerkkiin ja mäntyyn Oulun Maikkulassa
9:58
STUK on saanut niukasti lupa-aineistoa Fennovoimalta tänä vuonna – yhtiö oli aikonut lähettää suuren osan lupa-asiakirjoista tämän vuoden alussa
9:46
St. Louis Blues etenee Stanley Cupin finaaleihin – Joonas Donskoin San Jose lähtee kesälaitumille
9:43
USA:n osavaltio sallii ihmisruumiin kompostoinnin vaikka puutarhan lannoitteeksi
29
Kasvihuonekaasujen päästöt kasvoivat Oulussa hieman – yhtä syytä kasvuun ei ole vaan kyse on monesta pienestä tekijästä
23
Talentia tyrmää Kelan ehdotuksen etuisuuksien hakemisesta asiakkaan puolesta: "Miksi hakemuksia pitäisi tehdä kunnan sosiaalitoimessa?"
13
Liikennevalot saivat kyytiä – kaksi ajoneuvoa kolaroi Oulun keskustassa
11
Oulun yliopiston rehtoriksi kuusi hakijaa
9
Rinne: "Tämän hallituksen ei tarvitse leikata menoja, rahaa voi käyttää lisää sekä pysyviin menolisäyksiin että investointimenoihin"
9
Lapset puheeksi tukee opettajan työtä – se ei tee opettajasta psykoterapeuttia tai sosiaalityöntekijä, vaan opettaja pysyy ammattiroolissaan Lukijalta
8
Oulussa osataan sopia isoista asioista – ongelma on päätösten ja sitä kautta toimeenpanon viivästyminen Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula pötypuhetta

Töitä kyllä on. Niitä täytyy vain itse etsiä, pelkkä rekryfirmoissa käyminen ja hakemusten lähettäminen eivät riitä. Eli... Lue lisää...
Lukija Kempeleestä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image