Oulu

Oulu haastaa Winnipegin maailman kovimpana tal­vi­pyö­räi­ly­kau­pun­ki­na

Tempaus kehottaa pyöräilemään töihin perjantaina. Kuva Oulun talvipyöräkauden avajaisista Rotuaarilta marraskuulta. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 11.2.2014 13:12
Kaleva

Perjantaina 14. helmikuuta vietetään Talvipyöräile töihin -teemapäivää. Päivän tarkoitus on kannustaa pyöräilemään töihin myös talvella.

Teemapäivä on syntynyt Winnipegissä nimellä Winter Bike to Work Day. Viime vuonna Winnipeg myös voitti leikkimielisen talvipyöräilykilpailun noin 400 osallistujalla.

Oulun Polkupyöräilijät ry (OUPO) haastaa nettisivuillaan oululaiset mukaan tempaukseen.

"Koska oululaiset ovat maailman kovimpia talvipyöräilijöitä, on selvää, että voitamme kilpailun tänä vuonna", yhdistyksessä uskotaan.

Kilpailuun voi osallistua täyttämällä omat tiedot Winter Bike to Work-sivulla.

OUPO ja Oulun luonnonsuojeluyhdistys tarjoavat aamukahvit pyöräilijöille Toivoniemen kärjessä kello 7.30-9 ja päiväkahvit Lassinpuistossa elokuvateatteri Starin edessä kello 15-17.

Kuvia työmatkalta voi lähettää Facebookiin tai Twitteriin hashtageilla #winterbiketowork #oulu.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (47)

oon kulkenu vuosia kolmen kilsan(yhteen suuntaan) työmatkan kesät talvet polkupyörällä reittiä patosilta, hupisaaret jne...harvoja poikkeuksia lukuunottamatta on ollut aurattu ja hiekotettu, oli aamuvarhainen tai iltamyöhä... ja ihan haasteena otan jos joskus pitää peilijäällä tai lumisohjossa mennä .... vähän extreemiä elämään...ja kun on kunnon kumit niin ei "tappajasora" haittaa......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin pakkohan täällä on pyöräillä ta ajaa omalla autolla kun julkinen liikenne ei toimi.. Mitenhän siellä Winnipegissä, eikö sielläkään julkisilla pääse... ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olen muutaman kerran laittanut oulunliikenne.fi palvelun kautta palautetta pyöräteiden kunnosta ja aina on tullut alle vuorokauden sisällä vastaus.

Välillä tiet on paremmassa kunnossa ja välillä on sohjoa tai lunta, se kuuluu Suomen talveen. Pitää vain valita pyörään sopivan leveä rengas ja "taistelumieltä" kuskille, niin kyllä se pyörä siellä liikkuu ja kuntokin kasvaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä taideta näidenkään räntäsateiden jälkeen käydä pyöräteitä auraamassa puhtaaksi sohjosta vaan jätetään loska jäätymään pakkasilla. Sen jälkeen onkin mukava ajella uraisia pyöräteitä pitkin toivoen että ei satu kaatumaan. Työmatkaankin saa varata kaksi kertaa enemmän aikaa mitä normaalisti. Pyöräteiden kunnossapidosta vastaavat henkilöt pitäisi velvoittaa kulkemaan työmatkansa pyöräillen jotta saisivat ihan perstuntuman pyöräteiden kuntoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei autoilijakaan voi huonolla kelillä olettaa pääsevänsä matkaa samassa ajassa kuin hyvällä kesäkelillä. Tänään ajelin ympäri kaupunkia pyörällä ja katselin mitä pyöräteillä tapahtuu. Aurauskalusto oli menossa ja sohjoa siirrettiin kiitettävää vauhtia pois väyliltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän on talvipyöräilyn idea, että on sohjoa ja jäätä. Kesällä sitten nautiskellaan hieman toisella tapaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talvella ei pyöräillä sen vuoksi että on sohjoa ja jäätä. Samoin kuin kesällä ei pyöräillä sen vuoksi, että on kaatosade tai ukkosmyrsky. Talvipyöräily on enemmänkin sitä, että pyöräillään ympäri vuoden, koska se on edullista, terveellistä ja helppoa, kun ei ole riippuvainen aikatauluista tai bussireiteistä. Talvipyöräilijä kyllä toivoo, että ne väylät pidetään kunnossa, ja että talven vaikeimpia olosuhteita siten helpotetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

niin just, yli vuoteen ei ole tarvinnut kotisohvalta liikahtaa töihin eikä varmaan ihan heti tarvitsekaan tällä menolla. Kyllähän minä työmatkapyöräilisin jos vaan olis niitä töitä... :((

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovimman talvipyöräilykaupungin titteli on mielestäni varsin kyseenalainen kunnia. Se kun ei välttämättä kerro siitä, että pyöräily sohjon, piikkisoran ja pakkasen armoilla olisi jotenkin mukavaa ja haluttua hommaa, vaan se voi olla myös oire toimimattomista joukkoliikenneyhteyksistä sekä riittämättömistä henkilöautojen pysäköintipaikoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Järjestävät organisaatiot eivät ole pyytäneet tai anoneet kaupungilta euroakaan tukea, ei ainakaan Oulun kaupungilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuohonko sohjoon, kiitos ei. Jos sohjoa ei kaduilta ja pyöräteiltä poisteta ennen jäätymistä ei tuolla pyöräile hullu Erkkikää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommenteista päätellen oululaisten ei kannata edes harkita tuollaista kisaa. Kaikki energia menee valittamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten energia saataisiin suunnattua oleelliseen ja valjastettua valitus energian tuotantoon. Tämä kalevan pitämä kommenttipalsta vastaa jo yhtä ydinreaktoria.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kasvattaa kummasti luonnetta, kun sotkee fillarilla kelillä kuin kelillä kaikki menonsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On pyörätiet niin surkeassa kunnossa nykyään ettei pyörällä haluta tien päälle talvella, hyvä jos kesälläkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tuolla kymmensenttisessä sohjossa pyörällä sotkiessa saa kova ollakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tänä talvena on pyörätiet ollut huollettuna vaihtelevasti. Välillä pyörätiet ovat paksun sohjon peitossa ja kun pakkanen iskee niin pyörätiet ovat täynnä uria, joten ajaminen on suhteellisen haastavaa. Myös autoteiden vieressä kulkevat pyörätiet ovat aina huonossa kunnossa. Ne kyllä aurataan mutta vähän ajan kuluttua aura-auto käy kolaamassa autotien lumet pyörätielle ja pyörätie on taas lumen ja sohjon peitossa. Miksi tuota asiaa ei ole hoidettu kuntoon vaan sama homma on jatkunut vuosi tolkulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (47)

Uutisvirta

18:02
Sirkkoja, sipulia, hunajaa, säilykkeitä ja marmeladia – tätä kaikkea on tarjolla Likis-lähiruokatapahtumassa
18:02
Valkosipulit ja perunat kävivät kaupaksi Likis-lähiruokatapahtumassa – opiskelijoiden järjestämä tapahtuma keräsi ennätysmäärän myyjiä
18:00
Kiinnostus luontoon toi Hanhelan veljeksille 44 vuoden menestyksekkään elämänuran – Tuleva työpäivä suolla tai metsässä jännittää ja innostaa Heinoa ja Marttia edelleen Tilaajille
17:57
Bottas: Renkaita ei saanut kertaakaan valmiiksi
17:37
Singaporen F1-kisan aika-ajon kärkikolmikon kommentit
17:36
Aika-ajon ratkaisuhetket: Leclercille jo kolmas peräkkäinen paalu
17:14
Joensuu jälleen pesäpallon miesten Suomen mestariksi – Rautiaisen kunnari ratkaisi supervuorossa kotiyleisön edessä
62
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
55
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
28
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
21
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
21
Analyysi: Saksan jättimäinen ilmastopaketti sai monet pettymään – Näin uudistus vaikuttaa Suomeen
17
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
11
Kalen! kalluppi: Näytäkkö nää hyvältä?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

136 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Iiris Suomela uskaltaa sanoa

Niin, haluaa feministinä lain, ettei raiskauksesta tuomitsemiseen tarvitse enään olla vedenpitävää näyttöä, vaan naisen ... Lue lisää...
Sairasta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image